Her Telden (19.Ağustos.2019)

Her Telden (19.Ağustos.2019)

Yayın: 19.08.2019 00:19
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’E,KARDEMİR YATIRIMLARI DIŞINDA,ACABA “KAÇ YILDIR YATIRIM YAPAN YOK..?” VE KARABÜK’TE İŞSİZLİK DİZ BOYU OLMUŞ …
Karabük’e,KARDEMİR’İN yaptığı kapasite artırımı ve çevre yatırımları dışında,acaba “KAÇ YILDIR CİDDİYE ALINABİLECEK BİR YATIRIM..” gelmiyor,bunu hiç düşündünüz mü..?
BİR ARALAR,OSB’YE YENİ YATIRIMLAR YAPILIYORDU..
Şimdi bu yönlü haberlerde gelmez oldu artık…!!
Son yıllarda Karabük içine kapandı,mevcut ile yetinmeye çalışıyor,böyle olunca da “İŞSİZLİK DİZ BOYU HALE GELDİ..”,şimdi İŞKUR aracılığı ile GEÇİCİ İŞLERE YERLEŞTİRİLENLERİN DE sonuna gelindiğinde İŞSİZLİK daha da tırmanır herhalde..
Yeni açılan İŞYERİ,yeni başlayan bir YATIRIM duyuyor musunuz..?
Haaa,hata yapmayalım “YENİ/YENİ DÖNERCİLER AÇILIYOR..” olaya bu yönü ile baktığınızda “HER AÇILAN DÖNERCİ,ETRAFINDA Kİ,8-10 KİŞİYİ ÇALIŞTIRAN LOKANTALARI ZORA SOKUYOR..” bunları Karabük’e yatırım,Karabük’e açılmış işyeri olarak görürseniz,o nokta da sözümüz yok..!!
KARABÜK TAM ANLAMI İLE İÇİNE KAPANDI,BÜYÜYEMİYOR..
Bir tek KARDEMİR kendisini büyütecek ciddi yatırımlar yapıyor..
Başkaca da YATIRIM YAPAN YOK,bu gidişe iyi diyorsanız,iyi olsun..
Bize göre hiç mi hiç iyiye giden bir şey görünmüyor orta yerde..!!

ÇOK YETKİLİ,İŞİN UZMANI OLMUŞ KİŞİLER “HAVA KİRLİLİĞİNE OLUMSUZ BİR ETKİSİ YOK..” KARABÜK SAKİNLERİ “ZEHİRLİYOR..” VE MARZİNÇ..
Çok etkili yerlerde görevli ve bu işin uzmanı olmuş kişiler “ MARZİNÇ,KARABÜK’TE ÇEVREYE OLUMSUZ BİR ETKİ YAPMIYOR..” şeklinde görüş bildirseler de,Karabük yaşayanlarının büyük bölümü “MARZİNÇ BİZİ ZEHİRLİYOR..” görüşünde.
BAKANLIK,HALKIN SESİNE KULAK VERDİ,YENİ YATIRIMI ENGELLEDİ..
Geçtiğimiz süreçte,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,çok büyük,çok ciddi bir mücadele vererek MARZİNÇ’İN eksik/gedik,çevreye zarar verecek nesi var,nesi yok düzelttirmişti.
Sayın RAFET VERGİLİ büyük bir mücadeleden geçti ve MARZİNÇ kullandığı suyu,kendi arıtmasında,arıtıyor,yeniden kullanıyor,bacalarını dipten doruğa yeniledi ve Sayın VERGİLİ’NİN DE dediği gibi “ÇOK DÜZGÜN HALE GELDİ..”
Ancak,İlgili Bakanlık bunları yeterli görmemiş ve halkın sesine daha çok kulak vermiş olacak ki KAPASİTE ARTTIRIMINA İZİN vermedi ve olay burada düğümlendi..
MARZİNÇ yaklaşık 50 milyon Euro civarında yatırım yapacaktı..
Şimdi BAKANLIK kanalı ile bu yatırım durduruldu…

ÜLKE ÇELİK SEKTÖRÜ,OLUMSUZ GİDEN EKONOMİK KOŞULLAR NEDENİ İLE YÜZDE 16.5 DARALIRKEN, KARDEMİR YÜZDE 3 CİVARINDA DARALDI.
Ülkemiz çok sıkıntılı bir ekonomik süreçten geçiyor ve ilgili kişilerin verdiği bilgilere itibar edersek “ZORLUKLAR ARTIK GERİDE KALIYOR VE ÇOK CİDDİ BİR EKONOMİK SİLKİNİŞ BAŞLADI..”,bunları hemen hergün dinliyoruz.
Yaşanan ekonomik sıkıntıların en ciddi etkilediği sektörlerin başında ise ÇELİK Sektörünün geldiğine ilişkin bilgiler geliyor ve bazı ÇELİK ÜRETİCİSİ Tesislerin bakıma girerek,üretimden,geçici bir süre çıktıkları,belirtiliyor.
ÇELİK SEKTÖRÜ,ÜLKE GENELİNDE YÜZDE 16.5 CİVARINDA KÜÇÜLMÜŞ.
ÜRETİM YÜZDE 16.5 CİVARINDA AZALTILMIŞ..
Buna karşın,KARDEMİR’İN üretim azalması yüzde 3 civarında kalmış..
Geçen yıllarda,ton başına 80-100 dolar kar ederek yapılan satışlar,bu yıl piyasaların nazlanması nedeni ile ton başına 20-30 dolarlar civarına kadar gerilemiş ve diğer ÇELİK ÜRETİCİLERİ üretimlerini durdurunca satışlar artmış,ancak KAR MARJLARI düşünce geçen yılık karlılığı yakalanamamış.
Şimdi bütün gözler KONUT KREDİ FAİZLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNDE..
KONUT SEKTÖRÜ canlanınca ÇELİK SATIŞ ve FİYATLARI DA canlanacak elbet..
KARDEMİR ilk altı ayını 170 milyon lira civarında karlılık oranı ile kapattı..

TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN “AK PARTİ’DE YENİ BİR DEĞİŞİM OLACAKTIR..” DİYEREK,GELECEK KONGRELERE..
Geçtiğimiz günlerde 18 Kuruluş yıldönümünü kutlayan AK Parti de,bu sonbahar aylarında başlayacak olan KONGRE SÜRECİNE ilişkin beklentiler başlıyor.
TBMM Eski Başkanlarından ve çeşitli Bakanlık görevlerinde de bulunmuş olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,geçtiğimiz Kurban Bayramı için geldiği Karabük’te çok ciddi açıklamalar yaptı.
Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,daha önce bir açıklama yaparak “KARABÜK’TE YEREL SEÇİMLERDEN BAŞARI İLE ÇIKAMADIK..” demiş ve ortaya bir irade koymuştu.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN bu kez de KONGRE SÜRECİNİ işaret ederek !AK PARTİ DE YENİ BİR DEĞİŞİM SÜRECİNE GİRİLECEKTİR..” anlamında bilgiler verdi.
O zaman AK Parti İlçe ve İl Kongreleri,bir değişime sahne olacak demektir.
Bu nokta da beklenti “KURULUŞ GÜNLERİNE DÖNÜLMESİ..” o zaman ki ruhun yeniden yakalanabilmesi,bunun içinde yeni Yönetim Kadrolarına ihtiyaç duyulması sürecine girilecektir elbet..
AK PARTİ KONGRELER SÜRECİNDE SÜRPRİZLER YAŞAYACAK GALİBA..

CHP KARABÜK İL KONGRESİ VE İL KONGRESİ ÖNCESİNDE KARABÜK MERKEZ-SAFRANBOLU-YENİCE İLÇE KONGRELERİNE YÖNELİK KULİSLER..
CHP Önümüzde ki sonbahar mevsiminde KÖY/MAHALLE DELEGE seçimlerini yapacak,daha sonra İLÇE KONGRELERİ başlayacak ve ardından Karabük İL KONGRESİ süreci yaşanacak.
Özellikle KARABÜK MERKEZ-SAFRANBOLU ve YENİCE İlçe Kongreleri çok önemli ve buralarda ağırlıklı İL DELEGESİ çıkartan bir ismin İL BAŞKANI olacağına kesin gözü ile bakılıyor..
İl Kongresi için CHP içinde ki muhalefet kesimi “MEVCUT YAPI GENEL BAŞKAN Sayın KILIÇDAROĞLU’NA MUHALİF.BUNUN İÇİN İMZA BİLE VERDİLER.AYRICA MARZİNÇ’TEN PARASAL YARDIM ALDILAR..” noktalarının üstüne/üstüne gidiyor.
Buna karşılık ise Mevcut İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve Yönetimi “CHP TARİHİNDE İLK KEZ BİZİM DÖNEMİMİZDE KARABÜK MİLLETVEKİLİ ÇIKARTTI.SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NI KAZANDI..” yaklaşımı ile kulislere mesajlar veriyor..
CHP İÇERİSİNDE ÇOK SAYIDA İL BAŞKAN ADAYI VAR GİBİ..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “BEŞBİNEVLER’DE Kİ BİNAYI SAĞLIK BAKANLIĞI İSTERSE.TEK ŞARTLA VERİRİZ.”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT Bayram öncesinde,bir grup Basın Mensubu ile bir sabah kahvaltısında buluştu ve çok ilginç bilgiler verdi.
Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,Beşbinevler Bölgesi’nde yapımı devam eden SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Binasına değindi ve “ÇEVRE SAKİNLERİ,BU BİNAYI SAĞLIK BAKANLIĞI’NA VERMEMİZ İÇİN BİZDEN TALEPTE BULUNUYORLAR..” dedi.
Halen karkas vaziyette,inşaatı devam etmekte olan,anılan binayı SAĞLIK BAKANLIĞI’NA verebileceklerine işaret eden Rektör Sayın POLAT “TEK ŞARTIMIZ,BURAYA KADIN DOĞUM ve ÇOCUK HASTANESİ YAPILMASI OLABİLİR..” dedi.
Baktık Rektör Hoca hayli ciddi ve “HATTA BU YÖNDE AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İLE DE BİR GÖRÜŞMEMİZ OLDU.KENDİLERİNE DE,BU YÖNLÜ BİR TASARRUFTA BULUNABİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİM.SANIYORUM SAĞLIK BAKANLIĞI İLE BAZI GÖRÜŞMELERİ OLDU..” anlamında bilgiler de v

erdi.
Konuya ilişkin O CİVAR MAHALLE MUHTARLARININ DA heyecanla yaklaştıklarına ilişkin bilgiler gelmeye başladı ve örneğin “BENİM İSMİMİ YAZMAYIN.BEN BU KONU DA ÖN ALMIŞ OLMAYAYIM.ANCAK 5 MAHALLE MUHTARI OLARAK BU İŞİN PEŞİNE DÜŞERİZ..” anlamında bilgiler verdi.
100.YIL,ÜNİVERSİTE,CUMHURİYET,BAHÇELİEVLER,75.YIL ve ÜNİVERSİTE Mahallesi Muhtarları’nın bu iş için SİYASETÇİLERLE görüşmeler yapacaklarını söylüyorlar..
BEŞBİNEVLER BÖLGESİ YAŞAYANLARI HAYLİ HEYECANLI..
Buraya KADIN DOĞUM,ÇOCUK HASTANESİ yeniden yapılabilir mi..?
Bütün gözler MAHALLE MUHTARLARINA çevrilmiş durumda..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “ DÜNYA’DA EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTE İÇİNE GİRMEK EN BÜYÜK AMACIMIZ..”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT gelecek noktasında,önlerine büyük hedefler koyduklarına işaret ederek “EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTE ARASINA GİRMEK AMACINDAYIZ..” diyor.
Bu yönde ki çalışmaların sürdüğüne dikkat çekiyor.
Sayın REFİK POLAT bu noktada ki en ciddi ölçünün “ULUSLAR ARASI AKREDİTE OLMUŞ YAYINLAR..” olduğuna işaret ediyor ve bu anlamda ÇOK İYİ DURUMDA olduklarını da özenle,özellikle belirtiyor.
Diğer kriterler ölçüsünde de çok iyi durumda olduklarını söylüyor.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİSİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu amaca ulaşmanın getireceği birçok avantajı anlatıyor ve bütün gücümüzle ilk 1000 Üniversite içerisine girmek için çaba harcadıklarını söylüyor.
YABANCI HOCALARDAN söz ediyor..
YABANCI ÖĞRENCİLERDEN gelenlerin,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NE kazandırdığı paralardan söz ediyor ve bu anlamda TEST MERKEZİ’NİN çok ciddi katkılarını anlatıyor..
Rektör Sayın REFİK POLAT,çok iddialı konuşuyor ve “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,KARABÜK’ÜN SOSYAL,KÜLTÜREL VE EKONOMİK LOKOMOTİFİ OLMAYI SÜRDÜRECEKTİR..” diyor.
Hoca hayli heyecanlı bir portre çiziyor…

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ “KARDEMİR HAKİM HİSSEDARLARI, KENDİ ARALARINDA, DAYANIŞMA GÖSTERMELİ…”
Geçtiğimiz günlerde,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile sohbet ediyorduk,söz bir ara KARDEMİR üzerine geldi dayandı ve Sayın RAFET VERGİLİ “KARDEMİR HAKİM HİSSEDARLARI,ESKİDEN OLDUĞU GİBİ,KENDİ ARALARINDA MUTLAKA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI..” dedi.
Bunun KARDEMİR’İN GELECEĞİ AÇISINDAN şart olduğunu söyledi.
KARDEMİR çapında büyük tesislerin,bir anda çok zor duruma düşebileceğinden söz etti ve “KARDEMİR,KARABÜK’ÜN OLMAZSA OLMAZI İSE HAKİM HİSSEDAR AİLELER KÜÇÜK NÜANSLARI BİR KENARA BIRAKIP,KENDİ İÇLERİNDE Kİ SORUNLARI ÇÖZMELİ..” anlamında bilgiler verdi.
Bu arada “KARDEMİR ÇAPINDA Kİ TESİSLER İÇİN,EN TEHLİKELİ SÜREÇ ,SİYASETİN VE SİYASETÇİNİN ETKİLİ OLMALARIDIR.BU YÖNDE BELİRLİ ÇABALARI GÖRÜYOR VE GEREKLİ UYARILARI DA YAPIYORUM..” anlamında bilgiler verdi.
Kendisinin de bir Siyasetçi olduğuna işaret eden Sayın RAFET VERGİLİ bu tür devasa fabrikaların Yönetiminde “SİYASETİN,SİYASETÇİNİN ETKİN OLMASI,ÇOK FECİ SONUÇLAR VERİR.BUNLARDAN KAÇINMAK GEREKİR.BEN BU DÜŞÜNCELERİMİ MUHATAPLARINA DA ANLATIYORUM..” diyor.
Sayın RAFET VERGİLİ,anladığımız kadarı ile KARDEMİR üzerinde hassas.
Zaten bunu da açıkça söylüyor,muhataplarına duyuruyor..

VEYSEL ATASOY FİLYOS VADİSİ PROJESİ VE ORADA BULUNAN FİLYOS LİMANI,ENDÜSTRİ BÖLGESİ,SERBEST BÖLGE OLAYI VE TOSYALI HOLDİNG
Rahmetli VEYSEL ATASOY’UN gündeme getirdiği ve üzerinde adım/adım çalıştığı FİLYOS VADİSİ PROJESİ üzerinde öyle açıklamalar yapılıyor ki hani GÜLER MİSİN/AĞLAR MISIN derler ya,aynen o hal.
ENDÜSTRİ BÖLGESİ Alt Yapı çalışmaları TOSYALI HOLDİGN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın FUAT TOSYALI’YA verildi ve Karabük’te kimi çevreler “BUNDAN BİZİM HABERİMİZ OLMADI..” falan diyorlar.
Sayın FUAT TOSYALI kendisine Yönetim Kurulu Başkanı olarak verilen bu 600 hektar alanı DÜZENLEYECEK,DÜZENLEME ORTAKLIK PAYLARINDAN sonra geri de kalan arazi HÜKÜMETİNDE BELİRLEDİĞİ fiyatlarla satışa çıkartılacak.
KARABÜK SANAYİSİ O CİVARA KAYAR MI…?
SERBEST BÖLGE’YE ÇİN ÜLKESİNİN LOJİSTİK ÜS açması ve bununla entegre olarak,Ülkemizin TRANS ASYA DEMİR YOLU ağına girmesi için çok ciddi bir finans desteği ÇİNLİLERDEN gelir mi..?
Şimdi ki halde BİLGİSİ OLMADAN FİKİR SÖYLEYEN isimler var.
Oysa konu iyi yönlendirilse KARABÜK ÇOK ŞEYLER KAZANIR..
Şimdi ki anlayışla,Karabük bir şey kazanamaz,ELİNDE Kİ KÜÇÜK ve ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİLERİ DE,ne yazık ki FİLYOS VADİSİ ENDÜSTRİ Bölgesine kaçırır..
Ne yazık ki böyle bir tehlike var..

6 kişi görüş bildirdi

  1. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİM UZUN BİR ARADAN SONRA KARABÜKLE İLGİLİ YAZILARINA BAŞLAMIŞ OLUP,KARABÜKÜN NABZINI BU YAZI VE YORUMLARLA TUTMAYA ÇALIŞIYOR.ŞİMDİ ÖNCELİKLE MARZİNCLE İLGİLİ YAZISINA KATILAMAYACAĞIM,ÇOK YETKİLİ İŞİN UZMANI OLMUŞ KİŞİLER MARZİNCİN KARABÜKTEKİ HAVA KİRLİLİĞİNE OLUMSUZ BİR ETKİSİ YOK DİYE GÖRÜŞ BİLDİRMİŞLER.ANCAK, KARABÜKTE YAŞAYAN BİZLER BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI,MARZİNCİN KARABÜKÜ ZEHİRLEDİĞİNİ APAÇIK YAŞAYARAK GÖRMEKTEYİZ.VEDE BUNU BAKANLIK TEYİT ETMİŞ DURUMDA BU NEDENLE DE KAPASİTE ARTIRIMINA İZİN VERMEDİ ÇOKTA İYİ YAPTI.AYRICA SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZDA OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTMİŞ, TABİ OLUMLU GÖRÜŞ BELİRTİR. MARZİNCTEN ALDI PARAYI ŞİMDİ SUYU HAVAYI KİRLETMİYOR DEYİP,MARZİNC DÜZGÜN HALE GELDİ DİYE AÇIKLAMA YAPMIŞ .ŞİMDİ BU NE DEMEK SAYIN BAŞKANIN BUNA BİR AÇIKLIK GETİRMESİ LAZIM,KARABÜKTE YAŞAYAN HALKIN EN AZ YÜZDE DOKSANI MARZİNCİN HAVAYI,SUYU,TOPRAĞI KİRLETİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR BENCE,AYRICA SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ KARDEMİR HİSSEDARLARI İLE İLGİLİ DE BİLGİLER VERMİŞ,ÇOK İYİ YAPMIŞ BİR BELEDİYENİNİN ÇALIŞMALARI İLA İLĞİLİ BİLGİLER VERSEYDİ ÇOK İYİ OLURDU.KARABÜKÜN BU HALİ NE OLACAK DİYE SAYIN AHMET ABİMİZ BİR SORSAYMIŞ BELEDİYE YAZ UYKUSUNDAMI, SEÇİM BİTELİ BEŞ AY OLDU HALA KARABÜKE BİR ÇİVİ ÇAKILMADIĞI GİBİ ESKİDEN YAPILAN HİZMETLERİNDE DÖKÜLDÜĞÜ, KALİTEDEN VE ESTETİKTEN YOKSUN YAPILAN İŞLERİNDE ASFALT OLSUN KALDIRIM OLSUN,DELİK DEŞİK OLDUĞU,KARABÜK GİBİ BİR KENTE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERİN OLUŞTUĞU,KURBAN BAYRAMI İÇİN ŞEHİR DIŞINDAN GELEN VATANDAŞLAR TARAFINDANDA DİLE GETİRİLMİŞ OLUP,KARABÜKÜN ESKİYE GÖRE DAHA BİR GERİYE GİTTİĞİNİ GÖZLEMLEMİŞLERDİR.

  2. Gerçek

    Sayın gölbek daha önce defalarca dedik beşbinevlere fakülte değil hastane yapılmalı diye fakültenin yapılması gereken yer 100.yıl bölgesidir dedik eğer ki doğruysa kadın doğum ve çocuk hastaneside olsa çok doğru bir karar olur mahalle muhtarları bu konunun peşini bırakmamalılar onlara çok iş düşüyor yanlış hesap bağdattan döner inşallah

  3. Trafik ışıkları

    Ahmet abi buradan sizin araciliginizla sayın yetkililere seslenmek istiyorum.karabukte kavşaklarda ki trafik ışıkları yeşilden sarıya hiçbir uyarı vermeden geçiyor.bizler de kirmizida geçmek zorunda kalıyoruz ve ceza yiyoruz.istegimiz yeşil ışığın sarıya geçmeden birkaç defa yanıp sönmesi yada zaman gösterir sayaç konulması.sanki devlet vatandaşına tuzak kuruyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.saygilarimla.

  4. 5000 evler

    İnşalah yanlışdan dönülüp yüksek okul hasteneye çevrilir ama bürokrasi karabükte çok yavaş ilerlediğinden bu konu yıllar yıllar sürer gibi.

  5. Karabuklu

    Ne kadar aç karabuklü hizmete .. bunu sehirparkinda gördüm. Şimdiye kadar karabuk nerkezde bunu yapmayanlara,merkezdeki her türlü kamu tesisi lojmanı,imarı safranbolu ya taşıyanlara yuhhh olsun, sağolasın Başkanımız, ama kent meydanında hala böyle yeşillik olabilir biliyorum istesen yaparsın bunu.

  6. Karabük'ten Biri

    Sayın Gölbek;
    Hayırlı akşamlar diliyorum.
    Kardemir Kavşağı, Diğer Adıyla Eski Valilik Önü kavşağı.
    Dünyada başka bir örneği varmıdır bilmiyorum.
    Bir kavşakta ışıklar varken ve hiçbir arıza olmamışken polis kontrolünde ve ışığın rengine bakıılmaksızın trafik akışını polislerce düzenlendiği bir kavşak.
    Geçtiğimiz gün terminalin orada trafik tıkandı belediye otobüsündeyiz Safranbolu Karabük istikameti yeşil yanarken diğer yöndeki araçlar hareket ediyor biz yerimizde duruyoruz. Otobüste muhtemelen il dışından gelen misafirler var, adamlar resmen dalga geçiyorlar. Bize yeşil yanarken acaba karşı tarafta çıra mı yakıyorlar onlar neden geçiyor diye. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ışıklar ayarlansa da herkes hakkına riayet etse. sırası gelen oradan geçse. kavşaklarımız zaten içler acısıyken böyle bir uygulama işin tuzu biberi oluyor.
    Artık Karabük üzerindeki ölü toprağını atıp, bir silkelense, bir il olduğunu hatırlasa,
    Bu arada belediye başkanımızdan önemle;
    Meydanımızı yeniden dizayn edin demeden, sadece parkın dört bir tarafına (tabiki uygun görülen yerlere) Mahalle parklarında mevcut çatı örtülü kamelya sistemleri yerleştirilse, su fıskiyelerimiz çalışsa ve en azıdan oralarda dolaşırken su ile rahatlayıp, yorulunca da kamelyalarda oturabilsek.
    Parkın kenarlarındaki çimler milletin piknik alanı gibi olmaya başladı. PTT’ye çıkan caddenin meydan tarafındaki çimenler olmasa oturacak bir yerimiz yok. Meydanın taşında ayaklarımız yanıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen operasyonda 12,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, uyuşturucuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle'de A.T'ye ait ikamette yaptıkları aramada bir miktar sentetik uyuşturucu, 14 sentetik ecza hapı ile hassas terazi ele geçirdi.

Emniyete götürülen A.T'nin “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

A.T'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.