Her Telden (2 Eylül 2020)

Her Telden (2 Eylül 2020)

Yayın: 01.09.2020 23:14 |Güncelleme: 02.09.2020 08:40
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK KATI ATIK BERTARAF TESİSİNİ “KARABÜK BELEDİYESİ Mİ,YOKSA,KURULUŞ AMACI BU OLAN KARÇEV Mİ YAPACAK..?” SORUSUNA
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN yaptığı bazı açıklamalar,Karabük’te kafaları karıştırmış görünüyor ve Sayın VERGİLİ,öyle açıklamalarda bulundu ki,insanlar “SANKİ KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ BELEDİYE YAPACAK GİBİ..” algılıyorlar..
Durum hiçte öyle değil galiba.
Karabük Belediyesi KATI ATIK BERTARAF TESİSİ yapılacak yeri buldu,temin etti ve KARÇEV’E gelin buraya KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ YAPIN önerisi götürdü sanıyoruz.
Şimdi ayın 19’unda ÇED RAPORU toplantısı varmış herhalde..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Katı Atık Bertaraf Tesisi yaptırmak üzere,2006 yılında kurulan KARÇEV Yönetiminde yer alıyor ve KARÇEV Yönetiminde diğer Belediye Başkanlarından bazıları da var..
KARABÜK ÇÖPLÜĞÜNDE Kİ YANGIN İYİ Kİ ÇIKTI diyesi geliyor insanın..
Yoksa konu BİR 16 YIL DAHA sürünceme de kalabilirdi..!!
Bakın 2010 yılında 3.5 milyon lira keşif bedel ile ihaleye çıkılan ve 2.090 milyon liraya ihale edilen KATI ATIK BERTARAF TESİSİ o zamanlar yapılmadığı için,şimdi ihale edilse BARTIN’IN Kİ fiyatından yapılsa 40 milyon lira..
Ayrıca DÜNYA KADAR DA BOŞA HARCANMIŞ PARA VAR..!!

KARABÜK BELEDİYESİ,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NİN ALT KISIMLARINDA YER TEMİN ETTİ VE ÇED RAPORU..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,Karabük’ün 16 yıldır yapıp/beceremediği KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile HURDACILAR SİTESİ civarlarında bir yer temin etmişti.
Sayın RAFET VERGİLİ bu konuda 2-2.5 yıldır ÇED RAPORU çıkmadı diyor.
Şimdi ÇED RAPORU için 19 eylül günü bir HALK TOPLANTISI varmış sanırız ve bu HALK TOPLANTISINDA konu müzakere edilerek “EVET BURAYA KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPILABİLİR..” olayı kabul veya reddedilecek.
Büyük İhtimal ÇED RAPORU kabul edilir.
Daha sonrasının YAPIM AŞAMASINA geçmesi için, diğer bazı iş ve işlemler yapılacak ki,İŞ KARABÜK İLE İLGİLİ OLUNCA UZARDA/UZAR ve ASİT KÖYÜ sakinlerinin tepelerine KARABÜK’ÜN ÇÖPÜ 5/6 YIL DAHA DÖKÜLÜR.
İnşaallah süre o kadar tutmaz ama,geçmişe bakınca bize öyle geliyor.
Dileriz o kadar sürmez,dileriz çabucacık biter..!!
Siz bu işin kaç yıl daha süreceğini sanıyorsunuz örneğin..?

KARDEMİR KURUMSAL KOMİTE TARAFINDAN “SPK’YA BİLDİRİLEN 4 BAĞIMSIZ ÜYE HAKKINDA, SPK 30 GÜN İÇERİSİNDE CEVAP VERECEK…”
KARDEMİR Kurumsal Komite tarafından belirlenen “KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NDA YER ALMASI YARARLI GÖRÜLEN..” 4 isim SPK’YA gönderilmişti hatırlarsınız.
SPK Bu isimler hakkında karar verecek.
SPK’NIN bu kararını 30 gün içerisinde vermesi gerekiyor ve oradan yola çıktığınızda 26/27 /28 Eylül günlerine kadar SPK’NIN belirlenen bu 4 isim hakkında olumlu veya olumsuz kararının gelmesi gerekiyor.
Bilindiği gibi 2017 tarihinde KARDEMİR KURUMSAL KOMİTESİ tarafından belirlenen ve SPK’NIN onayına gönderilen 4 isim, SPK tarafından kabul edilmemiş, olayın burasında SİYASİ İRADE 4 BAŞKA İSİM GÖNDERMİŞTİ.
Bakalım bu kez ne olacak..?
Ancak, kulağımıza gelen çok enteresan haberlerden de, sizlere çıtlatmalar yapalım, SİYASİ İRADENİN en tepe noktalarında KARDEMİR’E ilişkin çok ama çok ciddi bilgilerin olduğu söyleniyor.
Birkaç koldan,çok detaylı bilgilendirmelerin yapıldığı anlatılıyor..
Olaya bu noktadan bakınca SPK’NIN 30 günlük süresi önem kazanıyor..
Neler çıkacağı, nelerin yaşanacağı tam bir belirsizlik içerisinde gibi.

29 TEMMUZ 2019 GÜNÜ BÖLGENİN SESİ GAZETESİ MANŞETİNDE “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ..” ve YAPILAN AÇIKLAMALAR,SONUÇ/İLERLEME..
29 Temmuz 2019 Tarihinde AK Parti Karabük Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL ile Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN, Karabük için çok öneli olan ARAÇ ÇAYI ile ilgili açıklamaları var.
AK Parti Milletvekili Sayın CUMHUR ÜNAL “8 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA ve SAFRANBOLU KARIT KÖYÜ CİVARINDAN BAŞLAYAN PROJE İHALE EDİLDİ ve ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR..” görüşlerini dile getirmiş.
Milletvekili Sayın ÜNAL daha sonra da “PROJE İHALESİ SÜRDÜRÜLÜYOR.BU İHALE BİTTİĞİNDE KARABÜK BELEDİYESİ’NİN YAPACAĞI ÇALIŞMALAR DA TAMAMLANACAK VE KARABÜK ‘E ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM KAZANDIRILMIŞ OLACAK..” ifadelerini kullanmış.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DE “ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK KAFAMDA CANLANDIRDIĞIM YAŞANABİLİR,ÇOK GÜZEL,ÇOK ŞIK KARABÜK İÇİN,ARAÇ ÇAYI PROJESİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR.BU PROJEYİ HER ALANDA YAKINDAN VE TİTİZLİKLE İZLİYORUM..” demiş.
Konuya ilişkin olarak Karabük Çevre Derneği Başkanı BÜNYAMİN COŞKUN’DA “ DİLERİZ GEREK MİLLETVEKİLLERİMİZ,GEREKSE BELEDİYE BAŞKANIMIZ,BU İŞİ EN GÜZEL ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAKLARDIR..”yolunda ifadeler kullanmış..
Peki ARADAN GEÇEN 1 YIL İÇİNDE NELER GELİŞTİ,sonuç/ilerleme var mı..?

ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ ETRAFINDAN MEYDANA GELEN GÖÇÜKLER,SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN PEK İLGİ ALANINDA DEĞİL Mİ,NE OLUYOR.?
Sağlık Bakanlığı Eskipazar İlçemizde bir DEVLET HASTANESİ yapmıştı, etrafında gerekli dranajlar,su giderleri olmayınca binanın etrafından ki duvarlarda çökmeler meydana geldi ve bina boşaltıldı, Hastane şu an itibarı ile boş olan bir Okul da hizmet vermeye gayret ediyor.
ESKİPAZAR DEVLET HASTANESİ yapımı, yerin tespiti,yerin durumu,inşaatın ihalesi,kati kabulü ve anlayacağınız hemen her şeyi ile SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından yapıldı,Karabük’te hiçbir birim bu işlere karışmadı.
Şimdi SAĞLIK BAKANLIĞI bu Hastane için bir karar verecek.
Hiçbir iş ve işleme karışmayan, hemen her şeyi Ankara tarafından Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bu HASTANE için Karabük’ün ilgili birimleri sık/sık yazılar yazıyorlar,Sağlık Bakanlığı’na yol gösteriyorlar,ancak,şu ana kadar bu yol alınamadı.
Binan etrafında fore kazık aslında işi kurtarıyor da..
Galiba Sağlık Bakanlığı MALİYET HESABI falan yapıyor..!!

AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN YAPILAN TEMAYÜL YOKLAMASINDAN İSMİ ÇIKAN Sayın YILDIRAY YILDIRIM ve GENEL MERKEZ BAKIŞI
Hep söylüyoruz ya,AK Parti Teşkilatlanma noktasında,diğer Siyasi Partilerden çok daha ayrı bir tavır sergiliyor,Teşkilatlanma noktasında veya Teşkilatlar da bir yere gelme noktasında GENEL MERKEZİN çok büyük etkisi oluyor.
BUNUN BİR ÖRNEĞİNİ KARABÜK’TE GÖRDÜK.
Daha birkaç gün önce yazmıştık,AK Parti mensubu iki arkadaş,AK Bank yanında yanımıza gelerek “MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN PARTİ LOKALİNDE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPTIK.ORADAN GELİYORUZ..” şeklinde bilgiler vermişlerdi.
O arkadaşlar “TEMAYÜL YOKLAMASINDAN Sayın YILDIRAY YILDIRIM İSMİ ÇIKTI.MERKEZ İLÇE BAŞKANI Sayın YILDIRAY YILDIRIM OLACAK..” gibi bilgiler vermişlerdi.
Diyoruz ya,AK Parti Teşkilatlanmalarında GENEL MERKEZ son karar verici oluyor diye,işte Sayın YILDIRAY YILDIRIM için de böyle olmuş ve “ÇOK KALİTELİ,ÇOK SAYGIN BİR İSİM,ANCAK LİSE MEZUNU. BİLİYORSUNUZ BİZİM PARTİMİZDE MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI İÇİN ÜNİVERSİTE ŞARTI VAR..” denilmiş.
Yani AK Parti Genel Merkezi,Karabük Merkez İlçe Başkanlığı için ÜNİVERSİTE MEZUNU bir isim bulunmasını önermiş ve İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ve çalışma arkadaşları yeni bir isim üzerinde çalışma yapmaya başlamışlardır herhalde.
Sayın YILDIRAY YILDIRIM ismi,Genel Merkez tarafından Okul durumu nedeni ile kabul edilmeyince,AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için yeni bir isim arayışı bugün/yarın netleşir herhalde..
AK PARTİ ENTERESAN BİR TEŞKİLATLANMA YAPISINA SAHİP..

OOOO..! Sayın YILDIRAY YILDIRIM’IN MERKEZ İLÇE BAŞKAN ADAYLIĞI’NA GENEL MERKEZ “OLMAZ DEYİNCE..” HER KADEME İÇİN İŞTAHLANMA
Hep her zaman diyoruz ya,AK Parti diğer Siyasi Partilere benzemeyen bir TEŞKİLAT YAPILANMASI yürütüyor diye,işte Parti içinde yapılan TEMAYÜL YOKLAMASINDA çıkan Sayın YILDIRAY YILDIRIM olayı bunun son örneği.
Sayın YILDIRAY YILDIRIM Parti içi temayül yoklamasında çıktı.
Ancak GENEL MERKEZ İlçe Başkanlarında aradığı Öğrenim noktasından hareketle Sayın YILDIRAY YILDIRIM ismini kabullenmedi ve “BU DEĞERLİ KARDEŞİMİZİN YERİNE ÜNİVERSİTE MEZUNU BİR İSİM BULUN..” diyerek İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile arkadaşlarına görev verdi.
Baktık,AK Parti içerisinde,bu durum iştahları hayli kabartmış ve özellikle İL BAŞKANLIĞI için bir hayli beklenti doğurmuş,zaman bir isim böyle bir niyetini açıklamıştı,yeni açıklamalar olabilir diyenler hayli fazla.
Bize göre Sayın İSMAİL ALTINÖZ devam eder.
AK Parti bünyesinde böyle bir havanın estiğini görmek çok zor değil ve YENİ MERKEZ İLÇE BAŞKAN İSMİ bulunması için Sayın İSMAİL ALTINÖZ’E görev verilmesi bunun en belirgin işareti gibi görülmeli.
Bakıyoruz AK Parti içerisinde iştahlar hayli kabarmış.

ZABITA TEŞKİLATININ 194.YIL DÖNÜMÜ VE “KORONAVİRÜS SÜRECİNDE KARABÜK ZABITA EKİPLERİNİN MÜTHİŞ ÇALIŞMALARI..” TEBRİKLER
Ülkemizde ZABITA TEŞKİLATI’NIN 194. Yılı sessiz sedasız kutlanıyor,oysa ki ZABITA TEŞKİLATLARI gerçekten müthiş başarılı işler yapıyorlar,gün geçtikçe de bu başarıları katlanarak sürüyor.
ÖZELLİKLE,ŞU KORONAVİRÜS SALGINI SIRASINDA BUNU GÖRDÜK..
Karabük Belediyesi ZABITA EKİPLERİ çarşı/pazarda öylesine akılcı ve geçerli önlemler alıyorlar ki,kendilerini tebrik etmemek mümkün değil ve bu önlemleri sırasında vatandaşla da sürekli yüz/yüze çalışıyorlar.
Karabük Belediyesi ZABITA EKİPLERİ Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DEN başlayan,ZABITA MÜDÜRÜ Sayın SEDAT KÖSE ile süren bir zincir de mükemmel hizmetler üretiyorlar.
Kentlerin düzeni/dirliği/sağlığı/esenliği gibi temel konularda ZABITA EKİPLERİ çok etkili,bu etkiyi YÖREMİZDE istenmeyen bir lakaytlıkla kullanan HİÇBİR ZABITA BİRİMİMİZ OLMADI..
CANLARINI DİŞLERİNE TAKMIŞ ÇALIŞIYORLAR..
Kaldı ki ZABITA EKİPLERİNİN Büro da olmak zorundakiler hariç tamamı SAHADA VE VATANDAŞLA karşı/karşıya durumda çalışıyorlar,örneğin şu koronavirüs salgın günlerinde her an yakalanma durumları da var.
NİCE 194 YILLAR DİLİYORUZ,KUTLUYORUZ.
Bunu da hak ettiklerine bütün gönlümüzle inanıyoruz.

ÖNEMSEDİĞİMİZ VE MHP BÜNYESİNDE UZUN YILLAR GÖREV YAPMIŞ/GÖREVLER ALMIŞ BİR KARDEŞİMİZ “Sayın ADEM KAR’IN KARARINI…”
MHP İçinde henüz belli olmadığı,ancak,kısa süre içinde başlaması beklenen İLÇE ve İL KONGRELERİ için niyet besleyen birçok isim var/vardır kuşkusuz.
Örneğin dün bir Kardeşimiz “İL BAŞKANI Sayın ADEM KAR’IN KARARINI BEKLİYORUM..” dedi,daha sonra da “Sayın RAFET VERGİLİ BAŞTA OLMAK ÜZERE,BAZI GÖRÜŞMELER YAPARAK İL BAŞKAN ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM..” görüşlerini dile getirdi.
Birkaç kez daha yazdık.
MHP TABANI DİRİ BİR TABANDIR ve güçlü reflekslere sahip bir topluluktur,o nedenle de hayli sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini açık bir dille söyleyenler var.
“TABAN KENDİSİNİ SAHİPSİZ GİBİ GÖRÜYOR..” diyenler var.
CUMHUR İTTİFAKI ortaklarının MHP’Yİ ve MHP tabanını ihmal ettiğine inanlar var ve bunların sayısı da hiç azımsanacak gibi değil doğrusu,bu insanlar ulu orta konuşabiliyorlar doğrusu.
MHP Karabük’te İLÇE ve İL KONGRESİ’NE HAZIRLANIYOR..

5 kişi görüş bildirdi

  1. KARABÜKLÜ

    SAYIN GÖLBEK, “Karabük Belediyesi ZABITA EKİPLERİ Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’DEN başlayan,ZABITA MÜDÜRÜ Sayın SEDAT KÖSE ile süren bir zincir de mükemmel hizmetler üretiyorlar.” DEMEK SURETİYLE BELEDİYE BAŞKANI VE ZABITA MÜDÜRLÜĞÜNÜ ÖVMÜŞSÜNÜZ.SİZDEN RİCAM SAYN BELEDİYE BAŞKANI VE ZABITA KOMSERİNE SÖYLESENİZDE ZABITA MEMURLARINI GÖNDERİP , BIRAKIN KALDIRIMI YOLA TEZGAH AÇAN GÜNEŞ MARKET VE YİNE YOLA MASA KOYAN ÇAY OCAKLARINI DENETLESELER.

  2. Dükkan önleri yine dükkan oldu

    Biara dükkan önlerine mal çıkarmak yasaktı dikkatlice takip ediliyodu şindi gine dükkan önleri yeni dükkan tutmuş gibi oldu.Kaldırımlarda adım atacak yer kalmadı nerdeyse marketler bakkallar manifaturacılar manavlar yaya kaldırımlarını tekrar işgale başladılar.Belediyemiz o işten vazmı geçti ne oldu

  3. TANKEMALETTİN

    GÜNEŞ MARKET ESENTEPE.. DÜKKAN ÖNÜ, YAYA KALDIRIMI YETMEDİ YOLA TAŞIYOR.. KARABÜK BELEDİYESİ VE ZABITA MÜD. MALESEF YUMUŞAK KARNI.. AKLIM HAFSALAM ALMIYOR. BİR ŞEHRE YETİYOR.. BU KONU HEP GÜNDEMDE.. ŞAHSIM VE KARABÜK KAMUOYUNA TATMİN EDİCİ BİR AÇIKLAMA YAPILMALI.BİR KONU BU CAMİAYA ÇALIŞMIYOR BAŞARISIZ DEMEK İÇİN YETMEZ, YETMEZ AMA AMASI VAR.

  4. KARABUK

    YORUM YAZAN ARKADAŞLARA KATILIYORUM SEDECE ESENTEPEDE DEĞİL KARABÜKÜN BÜTÜN CADDELERİNDE ESNAFLARIN MALLARINI KALDIRIMLARA ÇIKARARAK YAYALARA GEÇECEK KALDIRIM BIRAKMADIKLARI GİBİ PARK EDEN ARAÇLARDAN DOLAYI DA ÖZELLİKLE DE ÖZÜRLÜ VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR OLUP SESLERİNİ DUYURAMAMAKTADIRLAR.ZABITALAR GÖREVİNİ DOĞRU DÜRÜST YAPSALAR KARABÜK’TE BU DURUM ORTAYA ÇIKMAZ.HERŞEY GÖSTERİŞ VE REKLAM BASINA İKİ POZ VER GÜNÜN MANA VE ÖNEMİNİ KUTLA,BASINA VE SOSYAL MEDYAYA Bİ BİLDİRİ YAYINLA SONRA TAMAMDIR.BAŞKAN GÖREVİNİ YAPMIŞTIR.AMA GERÇEKLER BÖYLE DEĞİL,VATANDAŞIN BU İŞLERE GÖSTERİŞE KARNI TOK,ŞİMDİ ON YILDAN BU YANA YAPILAMAYAN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İLE ARAÇ ÇAYI DÜZENLEME PROJESİ YİNE GÜNDEMDE, ŞU TARİHTE İHALESİ YAPILDI YAPILACAK DİYEREK GÜNÜ KURTARMAKTALAR.ANCAK YİNE YAPILMAYACAK,KARABÜKLÜLER YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAKLAR.

  5. TED VELİSİ

    Ahmet bey zamaninda Kerim Bey icin övgüler dolu yazilar yazmistiniz. Tekrar durumu bir incelemenizi rica ederim. Hadi velilerden paralari tam aliyor, ögretmen maaslarini devlete ödetiyor, mesai ücretlerini vermiyor. Bari uzaktan egitim diye velileri kandirdiği işi düzgün yapsın. Sabahtan beri çocuk ile ekranin başındayım sürekli interneti donuyor. Başladi baslayali böyle. Kendine özel hizmetinden feragat etsinde kaliteli internet bağlatsin okula, yaptigi iş kandirmaca değil gercekci olsun. Ögretmenleri dikiyor sabahtan okula ama internet yok ogrenciler donmuş ekran izliyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı

Yayın: 26.04.2024 22:39
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Safranbolu ilçesi Toprakcuma köyünde, 1 şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada 109 uyuşturucu hap ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Bayır Mahallesi’nde M.G’nin evinde gerçekleştirdikleri aramada, 1,82 gram esrar ve hassas terazi buldu.

Şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı.