Her Telden (21.Mayıs.2018)

Her Telden (21.Mayıs.2018)

Yayın: 21.05.2018 00:04
Paylaş:
A+ A-

BUGÜN BELLİ OLACAK OLAN “SİYASİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ İLK İŞİ…” ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ VE SOĞANLI ÇAYI TEMİZLİĞİ Mİ..?
Bugün ÜLKEMİZ YÖNETİMİ noktasında,büyük bir gün olacak,zira,bizi geleceğe taşıyacak olan TBMM üç aşağı beş yukarı belli olacak ve SİYASİ PARTİLER MİLLETVEKİLİ ADAY LISTELERİNİ açıklıyorlar..
Gerçi,önümüzde ki dönem içinde,MİLLETVEKİLLERİ bugün ki kadar fonksiyonel olmayacaklar,Ülkenin gerçek KARAR VERECİSİ seçilecek olan CUMHURBAŞKANI olacak,yine de biz MİLLETVEKİLLERİMİZDEN beklenti halinde olmaya devam edelim.
Seçilecek MİLLETVEKİLLERİMİZİN ilk işi ARAÇ ÇAYI düzenlemesi olur mu,hepimiz görüyoruz,yaşıyoruz,hatta zaman/zaman iğrenerek bakıyoruz ,Karabük’ün ortasından geçen ARAÇ ÇAYI tam bir rezalet..!!
ARAÇ ÇAYI BUGÜN Kİ HALİ İLE,TAM BİR KEPAZELİK..
Daha önce de yazdık,belirttik,SOĞANLI ÇAYI ise Ziraat TÜRKİYE KUPASI Sahibi AKHİSARSPOR’UN forma rengi gibi,KAYABAŞI KÖPRÜSÜ altında ARAÇ ÇAYI ile birleşiyor ve Takımın FORMASININ RENGİNİ ALIYOR..
YEŞİL/SİYAH bir hal alıyor YENİCE IRMAĞI.
Seçilecek MİLLETVEKİLLERİMİZİN,TBMM Yemininden sonra İLK İŞLERİ ARAÇ ÇAYI düzenlemesi olur mu acaba,yoksa “AMAAAN CANIM BANA NE,BÖYLE GELMİŞ,BÖYLE GİTSİN..” falan mı derler..
Gidin KASTAMONU’YA bir bakın Allahaşkına..
Kentin ortasında geçen KARAÇOMAK DERESİ ne kadar güzel düzenlenmiş..!!

ŞİRİNEVLER MAHALLESİ SAKİNLERİ “KENT PARK CİVARINA YUVALANMIŞ OLAN..” BAŞIBOŞ KÖPEKLERDEN YAKINIYORLAR VE ÇOLUK/ÇOCUK
Şirinevler Mahallesi sakinleri,özellikle ÇAMKENT ve biraz daha yukarısı KENT PARK civarı sakinleri başıboş köpeklerden yakınıyorlar,zaman / zaman saldırgan hale geldiklerini bile söylüyorlar.
SÜRÜLER HALİNDE GEZİYORLARMIŞ..
Bu konuda,insanlar zaman/zaman KARABÜK BELEDİYESİ’NE telefonla veya başka İLETİŞİM ARAÇLARI ile haber verdiklerini de söylüyorlar ve “ÇOLUK/ÇOCUĞA SALDIRDIKLARI ZAMAN OLUYOR..” gibi bilgiler de veriyorlar.
Cumartesi günü Karabük Çevre Derneği Başkanı Sayın BÜNYAMİN COŞKUN aradı bizi ve telefonla bu konuyu anlattı,çok enteresan,Sayın BÜNYAMİN COŞKUN’DAN önce de,bir başka Kardeşimiz telefonla bu konuyu anlatmıştı.
Hatta “BEN BİR HAYVANSEVERİM,ANCAK,BU BAŞIBOŞ KÖPEKLER SALDIRGAN OLABİLİYORLAR.BENİM ENGELLİ ÇOCUĞUMU DA HAYLİ KORKUTMUŞLAR..” falan gibi bilgiler vermişti.
İnsanlar,böyle durumlarda KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ arıyorlarmış..
KARABÜK BELEDİYESİ bu işe bir çözüm bulur mutlaka..
Bizi arayanlarda “BİZİM UMUDUMUZDA O NOKTA DA..” diyorlar..

CUMHURBAŞKAN ADAYI SAYIN MUHARREM İNCE 8 HAZİRAN GÜNÜ KARABÜK’E GELEREK,KENT MEYDANIN DA MİTİNG YAPACAKMIŞ..
CHP CUMHURBAŞKAN Adayı Sayın MUHARREM İNCE,8 HAZİRAN Cuma günü Karabük’e gelerek bir miting yapacakmış,henüz Resmiyet kazanmayan programına göre,Karabük’e ÖĞLENDEN ÖNCE geliyormuş Sayın MUHARREM İNCE.
Cuma namazını ULU CAMİ’DE KILACAKMIŞ..
Daha sonra KARABÜK KENT MEYDANI’NA GEÇECEKMİŞ..
Sayın MUHARREM İNCE,Yurtiçi gezilerine KARABÜK’Ü DE EKLEMİŞ ve 8 HAZİRAN CUMA günü Karabük’e gelerek KENT MEYDANI’NDA bir miting yapacakmış.
CHP KARABÜK İL BAŞKANI Sayın ABDULLAH ÇAKIR’IN işi hayli ağır,zira bir yandan 24 HAZİRAN Genel Seçimi için Sokak/Sokak çalışırken,bir yandan da CUMHURBAŞKANI Adayını ağırlamak,karşılamak,hem maddi anlam da,hem manevi anlam da ciddi bir efor sarf etmeyi gerektirir..
CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Sayın MEHMET DURUM ve Yönetim Kurulu,CHP Karabük İl Başkanı Sayın ABDULLAH ÇAKIR ve Yönetim Kurulu,şimdiden paçaları sıvamış olsa gerektir..
Kaldı ki,BUGÜN BELLİ OLACAK MİLLETVEKİLİ ADAY İSİMLERİ DE,hem kendi Seçimleri,hem CUMHURBAŞKAN Adayı karşılaması için hayli terleyecekler demektir..
CUMHURBAŞKAN ADAYI Sayın MUHARREM İNCE 8 Haziran günü geliyor..

SİYASET DÜNYASINI MİLİM/MİLİM İZLEYEN BİR KARDEŞİMİZ “MİLLET İTTİFAKI İÇİN CHP’DE,İYİ PARTİ’DE,SAADET PARTİSİ’DE İDDİALI OLUR..”
Siyaseti ve Siyaset Dünyası’nı çok/çok yakından izleyen,analizleri büyük ölçü de çıkan,bir Kardeşimiz “BU GENEL SEÇİMDE BEN MİLLET İTTİFAKI OLAYINI ÇOK MERAK EDİYORUM..” dedi.
“NİYE MERAK ETTİĞİNİ..” sorduk kendisine..
“BANA GÖRE MİLLET İTTİFAKI,KARABÜK’TE KESİN BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAK..” dedi,daha sonra da “BU MİLLETVEKİLİ,MİLLET İTTİFAKI’NI OLUŞTURAN CHP’DEN Mİ,İYİ PARTİ’DEN Mİ,YOKSA SAADET PARTİSİNDEN Mİ BUNU MERAK EDİYORUM..” dedi..
Buna gerekçe olarak da,”BU GENEL SEÇİM DİĞERLERİNE HİÇ BENZEMİYOR.SEÇMEN KATI/BAĞNAZ TUTUMUNU GERİDE BIRAKMIŞ,SANKİ İYİ İSİMLERİ ARIYOR,ŞU İSİM DAHA İYİ HİZMET VERİR,OYUMU BEN ONA/ONUN BULUNDUĞU LİSTEYE VEREYİM GİBİ DAVRANIYOR..” dedi.
Daha önce böyle olmadığını anlattı ve “BU GENEL SEÇİM PARTİLERİN DEĞİL,İSİMLERİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI BİR SEÇİM OLACAK GİBİ GELİYOR BANA..” dedi.
“O ZAMAN MİLLET İTTİFAKI NEDEN BİR VEKİL ÇIKARTSIN,İKİ VEKİL OLAMAZ MI..?” dedik “OLABİLİR,AK PARTİ LİSTESİ BİR BELLİ OLSUN,MİLLET İTTİFAKI İKİ MİLLETVEKİLİ DE ÇIKARTABİLİR.AK PARTİ SEÇMEN DE KARŞILIĞI OLMAYAN İSİMLERİ LİSTESİNE KOYARSA,BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR..” falan dedi.
Daha sonra da “AK PARTİ’NİN İMKANLARI ÇOK BÜYÜK.O NEDENLE İKİ CUMHUR İTTİFAKI,BİR MİLLET İTTİFAKI DİYORUM..” falan gibi detaylı analizler yaptı .
SİZCE NASIL BİR MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI OLABİLİR ACABA..?

GEÇTİĞİMİZ ÇARŞAMBA GÜNÜ,MHP KARABÜK ESKİ MİLLETVEKİLİ SAYIN İLHAMİ YILMAZ ARADI VE ; “İDDİALI DEĞİLİM.ADRES BELLİ OLSUN..”
Geçtiğimiz Çarşamba günü MHP Karabük eski Milletvekili Sayın İLHAMİ YILMAZ ile bir görüşmemiz oldu,kendisine “MİLLETVEKİLİ ADAY /ADAYI OLDUNUZ,ANCAK HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYOR..” diye sorduk.
Sayın İLHAMİ YILMAZ güldü ve “İDDİALI BİR ADAY/ADAYI DEĞİLİM.MHP İÇİNDE SON YAŞANAN BAZI GELİŞMELER ÇERÇEVESİNDE,BENİ İSMİM ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE SKEKÜLE EDİLDİ.ADRESİMİ BELLİ ETMEK,BENİM ADRESİM BURASI DEMEK İÇİN ADAY/ADAYI OLDUM..” şeklinde cevap verdi.
Fazla detaylı bir açıklama yapmadı.
Sanıyoruz,Sayın İLHAMİ YILMAZ’IN bir başka Siyasi Partiye sempati duyduğu,Siyasi hayatına o Parti içinde devam edebileceği gibi söylentiler çıkmış/çıkartılmıştı,buna tepki olarak “BENİM ADRESİM BURASI KARDEŞİM..” mesajı vermek için Aday/Adayı oldu.
Bu nokta da “EĞER LİSTENİN HERHANGİ BİR YERİNDE YER ALIRSAM,KARABÜK’E GELİR CANLA/BAŞLA ÇALIŞIRIM ELBET.LİSTE İÇİNDE YER ALMAZSAM DA GELİR ÇALIŞIRIM,ANCAK,TAKDİR EDERSİNİZ Kİ,BU ÇALIŞMA BİRAZ DAHA DÜŞÜK PROFİLLİ OLUR..” anlamında bilgiler verdi.
MHP Adına verilecek her göreve koşacağını söyledi..
MHP Genel Merkezi ile Aday/Adaylığı sürecinden sonra,”BENİ LİSTEYE ALIN GİBİ ALGILANIR..” diye hiçbir temas kurmadığını söyledi ve (kendisinden izin almadan yazdığımız için,dileriz bağışlar..) SANKİ,İNŞAALLAH LİSTENİN HERHANGİ BİR YERİNE KOYMAZLAR, der gibi de bir havası vardı..
Zaten,bu görüşmeden bir/iki gün sonra LİSTE AÇIKLANDI..
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK Listenin başında yer aldı..

MHP MİLLETVEKİLİ LİSTESİ AÇIKLANDI VE GENEL KANAAT ; “MHP İL/İLÇE TEŞKİLATLARI SEÇMENİN NABZINI İYİ TUTMUŞ,LİSTEDEN BU BELLİ..”
MHP Genel Merkezi,MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİ,tüm Siyasi Partilerden çok daha erken açıkladı ve MHP Karabük Milletvekili Listesi Sayın SEYİT AHMET KARABACAK,Sayın ÇETİN İPEK ve Sayın AHMET DÖNMEZ olarak sıralandı.
Bu listenin oluşumunda Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN etkisi var mı/yok mu şeklinde bir soru akıllara geliyor elbet,olayın bu noktasında “DAHA ÖNCE Kİ SEÇİMLERDE Sayın VERGİLİ LİSTE OLUŞUMLARINA DİREKT KATKI YAPIYORDU..” şeklinde bilgiler veren çevreler var.
Bu çevreler MHP İçinde ki KANAAT ÖNDERİ konumunda olan,Yönetim Kademelerinde olan insanlar ve “BU DÖNEM HİÇ KARIŞMAMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİ..” diyorlar..
Ve bu görüşlerine ilaveleri “KENDİSİNE,BÖYLE BİR LİSTE DÜŞÜNÜYORUZ,SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR DİYE SORULMUŞ OLABİLİR VE O NOKTADA ÖYLE MÜNASİP GÖRDÜ İSENİZ,BİZİM GÖREVİMİZ BU ARKADAŞLARIN SEÇİLMESİ İÇİN ÇALIŞMAKTIR.HAYIRLI/UĞURLU OLSUN DEMİŞTİR..” oldu.
O Kardeşler de böyle bir görüş verdiler,Sayın VERGİLİ ile bir görüşmemiz olmadı,kendisinden bu yönlü bir bilgi almadık,aldık dersek kendimizi yalancı,kendilerini ise belki zora sokmuş oluruz.
MHP LİSTESİ TEŞKİLATLARIN ETKİSİ İLE BELİRLENMİŞ..
Seçmen,MHP Listesini benimsedi/olumlu buldu,bu besbelli.

ÜLKEMİZİN,GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK OLAN,TBMM KADROLARININ “ADAY LİSTELERİ,BU GÜN SAAT 17.OO DE AÇIKLANIYOR VE YÜREKLER…!!
Ülkemizin geleceğini belirleyecek olan TBMM KADROLARI bu akşam saat 17.00 de belirleniyor ve Milletvekili Aday/Adaylarının YÜREĞİ TIP/TIP ATIYORDUR herhalde..
SİYASİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR..
LİSTELER,YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA SAAT 17.00 GİBİ VERİLİYOR..
CUMHUR İTTİFAKI’NIN Milletvekili Aday Listeleri noktasın MHP Listesini açıkladı,belli etti,AK PARTİ Listesi nasıl olacak,BBP Listesi nasıl olacak bugün öğreniriz artık.
MİLLET İTTİFAKI’NIN CHP Milletvekili Listesi,İYİ Parti Milletvekili Listesi,SAADET Partisi Milletvekili Listesi,DEMOKRAT Parti Milletvekili Listesi nasıl şekillenecek..
BUNLARI DA BUGÜN ÖĞRENECEĞİZ ELBET..
İttifaklar dışında kalan Partilerin Listelerini de öğreneceğiz..
GELECEKTE,BİZİ YÖNETECEK KADROLAR,BUGÜN BELLİ OLACAK..
Hayırlı olsun,hepimize hayırlı olsun..

BELEDİYE BAŞKANI SAYIN RAFET VERGİLİ,BİR SÜRE ÖNCE “İHALESİNİ YAPTIK,ÇALIŞMALAR YAKINDA BAŞLAR..” DEMİŞTİ VE KANYON PARK..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ ile bir ay kadar önce,bir süre sohbet etmiştik,BULAK DERESİ üzerine kurulacak olan KANYON PARK SPOR VADİSİ KOMPLEKSİNİ sormuştuk kendisine.
“İHALESİ YAPTIK,ÇALIŞMALAR YAKINDA BAŞLAR..” demişti.
Geçtiğimiz günlerde,ilk kazma vurulmuş,Sayın VERGİLİ,bu çalışmaların YILBAŞINA KADAR BİTMESİNİ beklediğini söylemişti ve öyle bir termin programından söz etmişti.
DİLERİZ YILBAŞINI KANYON PARK SPOR KOMPLEKSİNDE KUTLARIZ.
Bilindiği gibi bu yatırımın ÖNCÜSÜ KARABÜK BELEDİYESİ,ancak,FİNANSÖRÜ olarak MARZİNÇ ŞİRKETİNİ görebiliriz,Sayın VERGİLİ bu Tesisin Karabük’ü kirlettiğine ilişkin çok ciddi çıkışlar yaptı,hatta,ÜLKE GÜNDEMİNE BİLE GİRDİ Sayın VERGİLİ’NİN çıkışları..
HEM TESİS KİRLETİCİ OLMAKTAN ÇIKARTILDI,bu mücadele sonucu..
HEM DE,KARABÜK’E 30 MİLYON CİVARINDA,BİR “DİYET ÖDETİLDİ..”
Kanyon Park Spor Vadisinin yapımına süratle başlatıldı..

KARABÜKLÜLER İYİ DİKKAT ETSİNLER,BOLU VİLAYETİ KARABÜK’Ü SOLLADI GEÇTİ, KASTAMONU İSE KARABÜK’Ü YAKALADI SAYILIR,DİKKAT..!!
KARABÜK HİZMET ALIYOR MU,KARABÜK BÜYÜYOR MU..?
20-25 Yıl kadar önce KARABÜK’ÜN neredeyse yarısı kadar nüfusu olan BOLU,şu an itibarı ile 170 bin nüfusu yakaladı ve adeta KARABÜK’Ü SOLLADI geçti gidiyor.
KASTAMONU nüfusu BOLU kadar bile yoktu,Karabük nüfusunun yarısı kadar,hatta,yarısından biraz daha azdı,KASTAMONU nüfus bağlamında KARABÜK’Ü YAKALADI artık..
Ayrıca,KASTAMONU tarihi değerlerini o kadar öne çıkarttı ki,o kadar güzel restore ettirdi ki,TURİZM HAREKETİ olarak gün ve gün gelişiyor ve kısa süre içinde TURİZM PATLAMASI yaşamaya aday..
KARABÜK’Ü SORARSANIZ,”EH FENA DEĞİL..” BARİ DİYELİM DE kızmayın..!!

8 kişi görüş bildirdi

  1. DÜZELTME!!!

    MHP Karabük Milletvekili Listesi Sayın SEYİT AHMET KARABACAK,Sayın ÇETİN İPEK ve Sayın AHMET DÖNMEZ olarak sıralandı OLACAKTI.

  2. Bırak bu işleri Sayın Gölbek

    Neymiş seçilecek vekillerin ilk işi ARAÇ ÇAYIYLA SOĞANLI ÇAYI olacakmış.Bırak bu işleri Ahmet abi.Belediye reyisi ne yapar yahutta şindiye kadar ne yaptı.İki asansör iki köprü vay ben başarılıyım havaları.ARAÇ ÇAYIYLA SOĞANLI ÇAYI sanmaki Marzinç gibi ver parayı temizle havayı olacak.O iş Belediyenin işi deyilmi şindiye kadar ne yapıldı sen esas onu sor olurmu.

  3. Proje

    Vekillerimizin ilk işi devlet hastanesini 5000 evlerin neresine yaptıralım ne kadar kapasiteli olsun onları düşünsünler ilk işleri bu olsun…

  4. karabuk

    BENCE DE ÇOK HAKLI BIRAK BU İŞLERİ SAYIN GÖLBEK DİYE YAZAN RUMUZLU YORUMCUMUZ BİZLER KARABÜKLÜ OLARAK SEÇİLECEK MİLLETVEKİLLERİNDEN İLK ÖNCE ARAÇ ÇAYININ DÜZENLENMESİ VE REHABİLİTASYONU YAPILMASINI BEKLEMEMELİYİZ. ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ GERÇEKTEN NE İŞ YAPAR EVET ÜZERİNE AZAM OLMAYAN İŞLER YAPAR KARABÜKLÜ RAHAT ETSİN DİYE ASANSÖR YAPAR, YÜRÜYEN MERDİVEN YAPAR, KİMSENİN GİTMEYECEĞİ YEREKANYON PARK YAPAR, KİMSENİN UĞRAMADIĞI YERLERE PARKLAR YAPAR,KİMSENİN YAŞAMADIĞI YERLERE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ ADI ALTINDA BİNALAR YAPAR,KİMSENİN GEÇMEDİĞİ YERLERE KÖPRÜLER YAPARKİMSENİN ÜZERİNDE GEZMEDİĞİ DOLAŞMADIĞI YERE KENT MEYDANI ADI ALTINDA UCUBE BİR BETON YAPI YAPAR.BU ÖRNEKLERİ DAHA ÇOK SIRALANDIRABİLİRİZ.ANCAK KARABÜKLÜNÜN ÖNCELİĞİ NEDİR BEKLENTİLER NEDİR BUNLARA CEVAP VEREBİLECEK HİZMETLER YAPILMASI GEREKMEKTEDİR.ÖNCELİKLE KALDIRIM VE DÜZGÜN BİR ASFALT YOL,AYRICA ŞEHRİN MERKEZİNDEKİ HÜRRİYET CADDESİNDE OTURULACAK BİR BANK DAHİ BULUNMAMAKTADIR BURAYA BANKLAR ATILIP ŞEHRİN MERKEZİNE GELEN VATANDAŞLARIN RAHAT ETMESİ SAĞLANABİLİR.BENDEN BU KADAR.

  5. KASTAMONU-BOLU

    BOLU KARABÜKÜ ÇOKTAAAN GEÇTİ,KASTAMONU YAKINDA KARABÜKÜ GEÇECEKTİR.KARABÜK NEDEN GERİ KALIYOR BÖYLE SON 14 YILDIR MEHMET ALİ ŞAHİN GİBİ ÇOK ETKİLİ BİR SİYASETÇİSİ VAR AMMA KARABÜKTE BİR İLERLEME YOK.AYRICANA DA KARABÜKSPOR BATTI HERALDE BURDAN BİLE KARABÜKÜN DURUMUNU ÇIKARIN İŞTE.

  6. Gönderen

    Komşunun tavuğu komşuya dana gibi görünüyor galiba. 🙂

    Karabük’ün nüfus gelişimi bakımından Kastamonu ve Bolu’dan geri kaldığı değerlendirmesi yanlıştır. Sade il merkezi belediye nüfusunu dikkate almak çok yanıltıcı. Kastamonu ve Bolu’da il belediye nüfusu artarken köy nüfusları eriyor. …

    TÜİK’in yıllara göre adrese dayalı nüfus durumlarına ulaşmak mümkün.

    Bolunun;
    2012 yılında…
    Köy nüfusu 99.467, şehir nüfusu 181.613 olmak üzere toplam 281.080 kişi
    2017 yılında…
    Köy nüfusu 85.183, şehir nüfusu 218.001 olmak üzere toplam 303.184 kişi
    5 yıl içersinde Köy nüfusu 14.284 kişi (%14,36 oranında) düşerken, şehir nüfusu 36.388 kişi (%20,04 oranında) artmış.
    Toplamda ise 22.104 kişi (%7,86 oranında) artmış…..

    Kastamonu’nun;
    2012 yılında…
    Köy nüfusu 157.802, şehir nüfusu 218.001 olmak üzere toplam 375.803 kişi
    2017 yılında…
    Köy nüfusu 138.559, şehir nüfusu 233.814 olmak üzere toplam 372.373 kişi
    5 yıl içersinde Köy nüfusu 19.243 kişi (%12,19 oranında) düşerken, şehir nüfusu 15.813 kişi (%7,25 oranında) artmış.
    Toplamda ise 3.430 kişi (%0,91 oranında) düşmüş….

    Karabük’ün;
    2012 yılında…
    Köy nüfusu 52.200, şehir nüfusu 172.945 olmak üzere toplam 244.453 kişi
    2017 yılında…
    Köy nüfusu 58.003, şehir nüfusu 186.450 olmak üzere toplam 244.453 kişi
    5 yıl içersinde Köy nüfusu 5.803 kişi (%11,12 oranında) artarken, şehir nüfusu 13.505 kişi (%7,81 oranında) artmış.
    Toplamda ise 19.308 kişi (%8,58 oranında)artmış….

    Genel durum itibari ile bakıldığında Karabük nüfus gelişimi bakımından Bolu ve Kastamonu’dan çok daha iyi durumda.
    Bolu ve Kastamonu’da köy nüfusları şehir merkezlerine kayıyor. Kastamonu’da genel duruma bakılırsa dışarıya göç veriyor.
    Karabük’te ise hem köy nüfuslarında hem de şehir nüfuslarında artış var. Bolu’ya nazaran dışarıdan daha fazla oranda göç almış….
    (Şehir nüfusları ilçe belediyeleri ve il belediyelerinin toplamı)

  7. CUMALİ POYRAZ

    EVET HAKLISIN AHMET ABİ, BOLU KARABÜK’Ü HER YÖNDEN GEÇTİ. ÖZELLİKLE DAHA ÖNCEKİ YORUMLARIMDA DA BAHSETTİĞİM GİBİ SAĞLIK YÖNÜNDEN HAYLI İLERİDELER. ÇÜNKÜ ORADA KADIN DOĞUM HASTANESİ AYRI, DEVLET HASTANESİ AYRI, İZZET BAYSAL ÜNV.EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ AYRI, BİRDE ÜSTÜNE ÜSTLÜK ÖZEL HASTANELER YIĞINLA. ÖZEL HASTANELERDE ÇALIŞANI EMEKLİSİ AYNI CÜZİ MİKTARDA MUAYENESİNİ OLABİLİYOR VE HİÇ BEKLEMEDEN MR, ULTRASON VB. İŞLERİNİ DE AYNI GÜN RANDEVU ALIP, AYNI GÜN SONUÇLARINI ALABİLİYORSUNUZ. EN AZ 6-7 ADET ÖZEL HASTANESİ VAR. DİĞER İLLERDE DE AYNI. BARTIN, KASTAMONU, ZONGULDAK. BİZİM VATANDAŞIMIZ NİYE BUNLARI HAK ETMESİN. BUGÜN 5000 EVLER İLE 100.YIL MAHALLESİ 50000 NÜFUSLU, ÖĞRENCİLERİ DE SAYARSAK 100.000.NÜFUSLU. EMEKLİ AMCAM GECE HASTALANIP ACİL’E GİDECEK YA KOMŞUSUNU RİCA MİNNET YALVARACAK, YADA UZAKTA OLAN YAKININI ARAYACAK, YADA KUZU KUZU TAKSİ ÇAĞIRIP MASRAF YAPACAK. HALBUKİ ORTAYA BİR YERE BİR HASTANE YAPILSA RAHAT ETSE BENİM VATANDAŞIM DAHA İYİ OLMAZ MI. AMA BAKIYORUZ AYNI KİŞİLER ADAY ADAYI. KARABÜK’ÜN DİĞER İLLERE YETİŞEBİLMESİ İÇİN VİZYONU GENİŞ, UFKU GENİŞ, MASAYA VURDUĞU ZAMAN SES GETİRECEK İNSANLARA İHTİYAÇ VAR. KARABÜK’ÜN SORUNLARINI BİLEN, TEŞHİSİNİ TAM KOYABİLECEK VE YAPABİLECEK KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR. SELAMLAR, SAYGILAR

  8. Marzinç Nereyi kirletiyor en çok hangi mahalle köy etkilendi Ödediği sosyal proje 5000 evler ohhh... ne güzel

    Marzinç Nereyi kirletmiş, kirletiyor en çok hangi mahalle köy etkilendi, Ödediği sosyal proje 5000 evler fabrikadan 10 km ötede 🙂 ohhh… ne güzel…
    5000 evler üstü Tarlalar beton oldu birde kaymak projelerle (Kanyon park) konuta satış desteği ve Kanyon Parka finansman yaratma durumu….
    Halbuki si orada etkilenen mahallelerde alanda sosyal bir çalışma yapılması gerekirdi işte…
    Kalpler… Kalpler… Kalpler!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi yapılar kadın kalemkarlara emanet

Yayın: 26.04.2024 13:02
Paylaş:
A+ A-

Antalya’da Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde kalemkar olarak görev yapan Eylem Olgun ve Merve Ünsal, kentteki camiler gibi tarihi yapıların restorasyonlarında çalışıyor.

Geleneksel Türk sanatları arasında yer alan “kalem işi”, Uygur Türklerinden bu yana dini ve sivil mimaride kubbe, tavan, duvar süslemesinde kullanılıyor.

Türk göçleri ile Anadolu’ya taşınan bu kadim Türk sanatına, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mimari eserlerinde sıklıkla rastlanıyor.

Bu resim ve süsleri yapan sanatçılar ise kalemkar olarak adlandırılıyor.

Kalem işi sanatını başarıyla yapan kalemkarlar sayesinde günümüzde camiler başta olmak üzere birçok tarihi yapılarda yer alan süslemelerin restorasyonu titizlikle gerçekleştiriliyor.

Önemli bir Selçuklu kenti olan Antalya’da da bu sanatı Antalya Olgunlaşma Enstitüsü’nde kalemkar olarak görev yapan 39 yaşındaki Eylem Olgun ile 33 yaşındaki Merve Ünsal, kadın titizliğiyle icra ediyor.

Antalya Kaleiçi’nde 1600’lü yıllarda inşa edilen Tekeli Mehmet Paşa Camisi’nin 4 yıl süren restorasyon çalışmalarında görev yapan kalemkarlar, sanatlarını yeni nesillere öğretmek istiyor.

Olgun ve Ünsal, bugünlerde Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binasının koridorlarında bulunan Antalya’nın mimari eserlerinden uyarlanan kalem işlerinin tamiri ve yenileme çalışmalarını yürütüyor.

“Desen hazırlıklarını yaptıktan sonra motifleri zemine aktarıyoruz”

Eylem Olgun, AA muhabirine, 15 yıldır kalemkarlık yaptığını söyledi.

Geleneksel Türk sanatlarına ilgisinden dolayı hayalinde olan kalemkarlığı severek yaptığını ifade eden Olgun, Antalya’daki eserlerin yanı sıra İstanbul’daki Aziz Mahmut Hüdayi Türbesi, Yıldız Sarayı gibi özel köşk ve yalılarda da kalem işi yaptığını kaydetti.

Kalem işinin zorlu bir süreç olduğunu anlatan Olgun, “Kalem işi ahşap üzerindeyse ahşabın, duvar üzerindeyse sıvanın tamiratıyla başlıyoruz. Desen hazırlıklarını yaptıktan sonra motifleri zemine aktarıyoruz. Motifler ve zemin boyandıktan sonra tahrir adı verilen motif kenarlarındaki sınır çizgilerini çekerek işlemlerimizi tamamlıyoruz. Bizi tarihi camilerde görenler şaşırıyor. ‘Yine o kızlar çalışıyor’ diyenler oluyor. Erkeklerin işlerini ellerinden almışız gibi değerlendirenler de oluyor. Kalem işi, kadın titizliği ile daha güvenli yürüyen bir sanat.” dedi.

Tarihi yapılarda çalışırken büyük bir sorumluluk hissettiğini dile getiren Olgun, Türklerin köklerini yansıtan bu sanatın geleceğe aktarılmasına katkıda bulunmayı amaçladığını vurguladı.

“Restorasyon ve tarihi yapılar hep ilgimi çekiyordu”

Merve Ünsal ise geleneksel Türk sanatları bölümünden mezun olduktan sonra Ayasofya Camisi’nde görev yaptığını kaydetti.

Küçük yaşlardan itibaren resme hep yeteneğinin olduğuna dikkati çeken Ünsal, “Restorasyon ve tarihi yapılar hep ilgimi çekiyordu. Kalemkarlık mesleği ile hem tarihi yapılarda çalışıyor hem de yeteneğimi yansıtabiliyorum. Kalem işi benim için bir tutkuya dönüştü. Kadın olmanın titizlik gibi avantajlarını da yaşıyoruz. Metrelerce yükseklikteki iskelede durmak bazen zor oluyor ama zamanla alıştım.” diye konuştu.

Ünsal, kalem işlerinin cami ve türbelerin yanı sıra artık yalı, köşk ve villalarda da yapıldığına işaret ederek, “Kalem işlerinin Osmanlı döneminde olduğu gibi her yere taşınmasını ve hayatın içinde yeniden yer almasını istiyoruz. İnsanlar yaşadıkları yeri güzelleştirmek istiyor.” ifadelerini kullandı. (AA)