Her Telden (24.Ekim.2017)

Her Telden (24.Ekim.2017)

Yayın: 24.10.2017 00:00
Paylaş:
A+ A-

ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI VERİLERİNE GÖRE “KARABÜK’TE HAVA KİRLİLİĞİ GÖRÜNMÜYOR..” VE DEĞERLERLE OYNANIYOR İDDİASI
ULUSAL HAVA KATİLESİ İZLEME AĞI var,İnternet ortamında buraya girdiğinizde O KENTİN HAVA KİRLİLİĞİNİ ve hangi kirletici unsurların fazla olduğunu görebiliyorsunuz.
Örneğin dün Karabük’te KARBON DİOKSİT hayli yüksekti..
Bunun yanı sıra,esas tehlikeli olarak görülen PARTİKÜL madde oranı normal sınırların hayli altında seyrediyordu,yani KARBON DİOKSİT çevre kirliliği olayında fazla ciddiye alınmadığı için,KARABÜK HAVASI TERTEMİZ görünüyordu.
Bu durum dikkatimizi çekti,ilgili arkadaşlara “KARBON DİOKSİT ORANI 949 LARDA BU ÇOK YÜKSEK DEĞİL Mİ..?” diye sorduk “O ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL,ESAS PARTİKÜL MADDE ile KÜKÜRT DİOKSİT DEĞERLERİNİN YÜKSEKLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ..” dediler.
BUNA GÖRE KARABÜK HAVASI TERTEMİZDİ..
KARDEMİR 1 ve 2 ÖLÇÜM ALANLARINDA HAVA TERTEMİZDİ..
Bu konuya hassas olanlara,değerlerin çok/çok iyi olduğunu anlattık,ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI böyle bir sonuç veriyor dedik,hiç ama hiç ummadığımız bir cevapla karşılaştık.
“O ZAMAN DEĞERLERİ MANİPÜLE EDİLİYOR,OYNANIYOR..” dediler.
Böyle bir şey olabilir mi,bunu iddia ettiler..!!

ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI DEĞERLERİNE BİLE İNANMAZSAK “BU DEĞERLER DEĞİŞTİRİLİYOR GALİBA DERSEK..” NEREYE VARIRIZ..
İnsanlarımızda GÜVEN kalmamış,Toplumsal bir GÜVENSİZLİK yaşıyoruz,isterseniz örneğini Karabük özelinden verelim,ULUSAL HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI Hava ölçüm değerlerini saat/saat Sitesinde yayınlıyor.
BU AĞ VERİLERİNE GÖRE “KARABÜK HAVASI TERTEMİZ..” bile sayılabilir.
Şimdi Karabük özelinde sorsanız yüz insandan bir tanesi bile BU AĞ VERİLERİNE inanıp,KARABÜK HAVASI TERTEMİZ der mi,ama DEĞERLER böyle gösteriyor.
Buna göre insanlarımızda “MUTLAKA O DEĞERLER MANİPÜLE EDİLİYORDUR,DEĞİŞTİRİLİYORDUR..” gibi anlayışı rahatlıkla dile getirebiliyorlar ve “OLUR MU YA,HAVA NASIL KİRLİ GÖRMÜYOR MUSUNUZ..” görüşleri çok yaygın.
HAVA KİRLİLİĞİ-SU KİRLİLİĞİ-ÇEVRE KİRLİLİĞİ İNSAN SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ.
Bunu kabul etmemek mümkün değil,iyi de kime inanacağız..
HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI VERİLERİNE GÖRE DURUMUMUZ İYİ..
Mesela SİZ BUNA İNANDINIZ MI,İNANIYOR MUSUNUZ..?

KARDEMİR,DAHA ÖNCE SÖZÜNÜ VERİP,YERİNE GETİREMEDİĞİ “ÇEVRE YATIRIMLARININ İHALELERİNİ YAPIYOR..” VE KİRLETİCİLİK BİTİRİLECEK
ÇEVRE ve KALKINMA BAKAN YARDIMCISI Sayın MEHMET CEYLAN,geçtiğimiz haftalarda “KARDEMİR İLE DAHA ÖNCE BİR PROTOKOL İMZALAMIŞTIK VE ÇEVRE YATIRIMLARINI 2017 YIL SONUNA KADAR BİTERECEKLERDİ.SÖZLERİNDE DURMADILAR..” anlamında açıklamalar yapmıştı.
Hatta “BU YATIRIMLARI SÜRATLE BAŞLATACAKLAR VE İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLAYACAKLAR..” manasına gelen bilgilerde vermişti Sayın MEHMET CEYLAN,galiba KARDEMİR’İ yönetenler bu kez sözlerini tutacaklar,zira işin ciddiyetine paralel hareket ediyorlar.
GEÇTİĞİMİZ GÜN BİR İHALEYİ SONUÇLANDIRDILAR..
Yeni bir ihale sonuçlandı,imzalar atıldı..
ÇEVRE OLAYLARI ile yakından ilgili olanların bir iddiasını geçtiğimiz günlerde yazmıştık ve KARABÜK’TE ESAS KİRLETİCİNİN KARDEMİR olduğu yolunda görüş veriyorlardı..
Bunun en somut örneği SOĞANLI ÇAYI’NIN DURUMU ELBET..
Eğer Kayabaşı Köprüsü’ne gider ARAÇ ÇAYI ile SOĞANLI ÇAYI’NA bakarsanız durum net biçimde ortaya çıkıyor.SOĞANLI ÇAYI içinde canlı barındırmayacak kadar kirli..
KARDEMİR,BU KEZ İŞİ ÇOK CİDDİ BİÇİMDE ELE ALDI..
ÇEVRE YATIRIMLARINA BAŞLIYORLAR..

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN GELEN ÖĞRETİM ÜYELERİ VE ÖĞRENCİLER “FİLYOS VADİSİ ÜZERİNDE DETAY ÇALIŞMA YAPIYORLAR…”
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN gelen 8 Prof.Doç.Ünvanlı Öğretim Üyeleri ile 72 Öğrenci,FİLYOS VADİSİ üzerinde detay çalışmalar yapıyorlar ve dün KARABÜK ÖZELİNDE yaptıkları çalışmaları tamamladılar.
ÇEŞİTLİ YERLER İLE GÖRÜŞTÜLER..
Yalnızca, KARDEMİR’İN önce randevu verdiğini,daha sonra verilen randevunun iptal edildiği yolunda bir yakınmaları oldu,sanıyoruz Eğitim Müdürlüğü’nden bilgiler almışlar,kendilerine FAALİYET RAPORLARI falan verilmiş,yakınmalarını bizde pek anlayamadık doğrusu.
FİLYOS VADİSİ çerçevesinde ÇOK SAYIDA BARAJ YAPILMAMI gerekiyor bu civara,özellikle MENGEN/DEVREK hattında akan ÇAYLARIN mutlaka dizginlenmesi gerekiyor.
BUNLARI FALAN İNCELİYORLAR,RAPORLUYORLAR..
Ellerinde topoğrafik veriler var,nerelerde baraj,nerelerde termik santral,nerelerde sanayi tesislerinin konuşlanacağı ve bunların VADİ GENELİNE etkilerini araştırıyorlar..
KARABÜK’TE BİR DİZİ GÖRÜŞME YAPTILAR DÜN.

İNSANLAR “MERAK VE BÜYÜK BİR HEYECANLA YARIN OLMASINI BEKLİYORLAR..” VE MERAL AKŞENER İLE ARKADAŞLARININ PARTISI GELİYOR..
Gerek Karabük’te,gerekse Ülke genelinde,insanlar büyük bir MERAK ve HEYECANLA yarını bekliyorlar,zira,Sayın MERAL AKŞENER ve çalışma arkadaşlarının KURACAKLARI PARTİ YARIN AÇIKLANIYOR..
Öyle sanıyoruz ki AK Parti cenahından da BAZI BELEDİYE BAŞKANLARI YARIN İSTİFA EDERLER/ETTİRİLİRLER ve Sayın MERAL AKŞYENER’İN bu girişimi İSTİFALARIN gölgesinde bırakılmak gibi bir yola gidilir.
SİYASET BU OLUR MU/OLUR DOĞRUSU..
Sayın MERAL AKŞENER’İN ,Parti’nin ismi ne olacak,kimler KURUCU KADRO DA yer alacak ve NASIL BİR PROĞRAMLA ÇIKACAKLAR Kamuoyu karşısına.
AYLARDIR KURULUŞ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYORDU..
YARIN RESMEN AÇIKLANACAK BU PARTİ,MERAKLA BEKLENİYOR..

KARABÜK’TE SİYASİ TABLO YENİDEN ŞEKİLLENİYOR VE AK PARTİ-CHP-MHP YENİ YAPILANMA SÜRECİNDE,SAYIN MERAL AKŞENER GELİYOR..
Karabük’te SİYASET yeniden şekillenme sürecinde,MHP geçtiğimiz Pazar günü Safranbolu İlçe Kongresini yaptı Sayın CELAL TOKATLI ile yola devam kararı aldı,MERKEZ İLÇE Kongresi ise 15 kasım günü yapılacak.
DAHA SONRA İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK.
AK Parti İL BAŞKANLIĞI görevine Sayın İSMAİL ALTINÖZ’Ü getirdi,Sayın ALTINÖZ İl Yönetim Kurulu’nu oluşturacak,daha sonra MERKEZ İLÇE Kongresi yapılacak AK Parti içinde.
İL KONGRESİ İSE ARALIK AYINI BULUR,BELKİ GEÇER..
CHP ise geleneksel ÇALKANTILI SÜRECİNİ henüz tamamlayamadı ve MERKEZ İLÇE ile İL ÖRGÜTÜ arasında çok ciddi mücadeleden söz edenler var.Genel Başkan Yardımcılarından Sayın TUNCAY ÖZKAN geçtiğimiz hafta Karabük’e geldi.
İL ÖRGÜTÜ ile MERKEZ İLÇE ÖRGÜTÜ arasında baş gösteren mücadele hakkında,gelen Genel Merkez Yöneticilerinin verecekleri raporlar bekleniyor CHP içinde…
Bu arada Sayın MERAL AKŞENER ve arkadaşlarının kuracakları Siyasi Parti de YARIN RESMEN AÇIKLANACAK ve gerek ANKARA bağlamında gerekse YEREL bağlamda kurulacak Partiye ilgi oldukça yoğun.
Belli ki,Sayın MERAL AKŞENER’İN yarın açıklanacak olan Partisine AK Parti-MHP-CHP gibi kurulu Siyasi Partilerden hayli büyük ilgi var ve bu Partilerin tabanından ciddi geçişlerin olması muhtemel.
SİYASETİN GELECEĞİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR…

KARABÜK “GELECEK YEREL SEÇİMLERE..” ALIŞTIĞIMIZ DÜZENDE Mİ,YOKSA,KURULACAĞI SÖYLENEN “BÜTÜN ŞEHİR OLARAK MI..?” GİRECEK..
Karabük gelecek YEREL SEÇİMLERE bugün alıştığımız şekilde mi girecek,yoksa,kurulacağı söylenen BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ hızlandırılıp böyle bir ortamda mı girecek.
BÜTÜN ŞEHİR GERÇEKLEŞİRSE,Karabük Merkez Belediye Başkanı,aynı zamanda İLÇE ve BELDE Belediye Başkanı olarak da hizmet verecek,çok önemli değişiklikler olacak.
BU YEREL SEÇİMLERE YETİŞİR Mİ ACABA..?
Bu arada,özellikle,AK PARTİ’NİN Karabük YEREL SEÇİMLERİNE çok ciddi biçimde asılacağından söz ediliyor,AK Parti Genel Merkezi’nin de,AK Parti’nin Karabük MERKEZ Belediyeyi almak için bastıracağı yolunda bilgiler veriliyor.
Eğer BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ o sürece kadar geçerse,AK Parti ciddi bir avantaj elde eder elbet,ancak,BÜTÜN ŞEHİR PROJESİ o sürece yetişmez ve bugün ki sistem sürerse KIRAN/KIRANA bir YEREL SEÇİM beklemek gerek.
Özellikle AK Parti’nin göstereceği BELEDİYE BAŞKAN ADAYI noktasında şimdiden ciddi bir arayışın başladığına işaret edilerek Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Karabük Eski Milletvekillerinden Sayın OSMAN KAHVECİ ismi kulislerin en fazla konuştuğu isimler olarak gündeme geliyor.
YEREL SEÇİMLER İÇİN ARAYIŞLARIN BAŞLADIĞI KESİN.
Özellikle AK PARTİ içinde ciddi bir arayışın olduğu gözlenirken Sayın TİMURÇİN SAYLAR ile Sayın OSMAN KAHVECİ isimlerinin seçmen nezdinde önemli karşılıkları olduğundan söz ediliyor.
YEREL SEÇİMLER USUL/USUL GÜNDEME GİRİYOR..

BİZ CHP İÇİNDEN SAYIN MERAL AKŞENER’İN KURACAĞI SİYASİ PARTİYE İLGİ DUYUP GEÇECEK ÇOK İNSAN VAR DERKEN İNANMIYORLARDI..
Biz birkaç kez yazdık “CHP İÇİNDE Sayın MERAL AKŞENER’İN KURACAĞI PARTİYE İLGİ DUYAN,GEÇECEĞİNİ SÖYLEYEN ÇOK SAYIDA İNSAN VAR.” Dedik,böyle bir şeyin olmayacağını söyleyenler çıktı.
BUYURUN İŞTE MİLLETVEKİLİ BİLE GEÇİYORMUŞ..
Dileriz tek Milletvekili ile kalmaz CHP’DEN Sayın AKŞENER’İN KURACAĞI Partiye geçecek olan sayı,gerisi de gelebilir,hele tabandan çok sayıda CHP yanlısı isim geçecektir.
BUNU AÇIK/AÇIK SÖYLEYENLER VAR..
Özellikle CHP ÖRGÜTLERİNDE yaşanan İL/İLÇE SEÇİMLERİNDE yaşanan ayak oyunları tabanda ki geçişi hızlandırabilir,sayısı arttırabilir Kamuoyu anketleri CHP’DEN geçişi yüzde 2-3 olarak gösteriyorlardı,bu rakam büyüyebilir.
Sayın MERAL AKŞENER ve Arkadaşlarının kuracağı Partinin bir toplumsal karşılığı var,eğer Siyasi çalışmalarını da,belirli bir düzeyde geliştirirler ve akıllı bir Siyaset izlerlerse Partinin ilk seçimlerde yüzde 20 seçmen bandına oturması işten bile değil.
Zaten kendileri de bunu iddia ediyorlar..
TEK DEZAVANTAJLARI,YENİ UYGULANACAK BAŞKANLIK REJİMİ..
Öncelikle bir KOALİSYON İHTİMALİ KALMIYOR bu setsimde..
Daha sonra TBMM ÇALIŞMALARI DA pek önemli olmayacak..
Çoğu çalışma,HALKIN İLGİSİNİ BİLE ÇEKMEYEBİLİR..

14 kişi görüş bildirdi

  1. Cemil ileri

    Sahte Emeklilik konusunu açan Arkadaşlar
    Boşa konuşuyorsun.
    Bu işten
    Yesillenen
    Yeşillendi

  2. CHP Genel Başkanı bilir

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eski SİGORTA GENEL MÜDÜRÜ Emeklilik işlerini bilir.Karabükte bir zamanlar yürütülen sahte emeklilik işini ona sormak lazım.Nasıl yapılır,bu işler nasıl tezgahlanır.Sayın Kılıçdaroğlu soranlara mutlaka bir yol gösterir.Misalen böyle yolla Karabükte emekli olan varsa normal yoldan emekli olanların hakkını hukukunu yemiş olurlarmı.Eyer olurlarsa ADALET Mİ bu ADALET bunun neresinde Allahaşkına

  3. çevreci

    Yıldız teknik üniversitesinden gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerine naçizane tavsiyem
    Filyos limanı bilindiği gibi yapılıyor ilimize tam 100 km. buradan en çok fayda görecek şirket Kardemir gibi görünüyor. Gelen değerli üyelerin küçük çaplı da olsa gemilerin ilk etapta Çaycuma veya Gökçebeye kadar gelebilir mi ? biraz daha ileri gidelim Yenice veya Karabük e yakın bir yere kadar gelebilirmi ? (tabi ki fiziki imkanlar müsaitse ) ÖN YARGILI OLMADAN değerlendirirlerse iyi olacağı düşüncesindeyim.
    TÜM BAŞARILAR HAYALLERLE BAŞLAR .

  4. Cemil ileri

    Sahte Emeklilik üzerine Yorum yapan arkadaş
    Halkın umudu KILIÇDAROĞLU nu bu işe. Niye karıştırıyorsun.
    CHP yi bu işe niye karıştırıyorsun..
    Ayıp ayıp.
    Adamlar muhalefet iktidar değiller ki
    Bu işlere karışsın.
    Bu arada bir bildiğin varsa açık yaz.
    Her şeye Yeşillenme

  5. halkçı

    chp deki delege seçimlerindeki olumlu ve dinamik hava il başkanının koltuğunu kaybetme korkusuyla merkez ilçe teşkilatını düşürmesi kayyum ataması ben gidersem ortalığı yakarım açıklamaları ekibiyle muhalefeti tehdit etmesi adamlarının santajları ortada kaba kuvvet vurma kırma açıklamaları delege seçimlerindeki sonuçların yok sayılması genel merkezin bile çözüm bulamaması havayı olumsuza çevirdi buyrun devam edin beyler ortada kimse kalmadı kendiniz çalın kendiniz söyleyin karabükte chp başarısızsa hep aynı isimler ortada fakat kaybedipte gitcem korkusu koltuk tatlı bırakmak gelmez kimsenin işine devam edin beyler ortada kimse kalmadı ben bu partiye oy veren seçmenlere acıyorum yazık bu insanlara zaten insanda biraz utanma sıkılma olsa bırakırlar hep başarızlık bırakıp gitmeye yanaşmazlar devam edin beyler burası babanızı çiftliği herkes gerçeği gördü insanların gerçek yüzünü gördü genel başkan adalet yürüşü yapar önce sen adeleti kendi partinde sağla derler adama yeter artık küçük delege oyunlarını bırakında 3 tane seçim var 2 sene de çalışacak ve başarmaya niyetli insanlara ihtiyaç var yoksa böyle gelmiş böyle gider bazen bırakmakta erdemdir parti oy veren seçmenindir kimsenin değil biz söyleyelim sonra üzülmeyin ilerde bu gidiş in sonu belli hüsran

  6. Hayatımız Slogan

    Ahmet ağbi karabükün havası tertemiz… Sabah ilk işimiz penceremizi açıp bu tertemiz havayı ciğerlerimize doldurmaktır, karabükün o tertemiz berrak manzarasına bakıp mest olmaktır.. Bu temiz havayla şifa bulmaktır. Sonra çiçeklerle dolu yeşilliklerde mutlu tavşanlar gibi sekerek temiz havalı karabükümüze bize bu kadar duyarlı büyüklerimimizi ihsan ettiği için Allaha şükretmektir. Şifa bulmak isteyen buyursun karabükümüze inşaallahhh..

  7. Karo

    Kardeşim yükseklerden bakınca hava kirliliğinden şehir gözükmüyor, karabükün dereleri fışkı akıyor ama milletin derdi polikita. Yok chp il yönetimi şunu yapmış yok akpli bilmem kim şunu demiş falan filan. Bir gün gitsinlerde bir hastanenin onkoloji bölümüne görsünler iskelete, tahtaya dönmüş hastaları sonra anlarlar belki en önemli problemin çevre kirliliği olduğunu. Ulan adama deselerki evin yanıyor yada lağım patladı evini b.k bastı adamların derdi hala daha politika.

  8. WİTTEGENSTEİN

    CHP KARABÜK MERKEZ İLÇE YÖNETİCİLERİNİN, İL BAŞKANLIĞININ YAPTIKLARINA TEPKİ OLARAK İSTİFA ETTİKLERİ ŞEKLİNDEKİ GÖRÜŞ TAMAMEN YALAN. İL BAŞKANI ERDOĞAN DİNÇEL DE BUNA BENZER AÇIKLAMALAR YAPIYOR VE MEHMET DURUM’U KÖTÜLÜYOR. BU HALDE ŞU SORULARIN YANITLANMASI GEREKİR:
    – MERKEZ İLÇEDE İSTİFA EDEN YÖNETİCİLERİN İSTİFA DİLEKÇELERİNDE İSTİFA SEBEBİ OLARAK “İL YÖNETİMİNE TEPKİ OLARAK İSTİFA EDİYORUM” İBARELERİ YER ALIYOR MU? ZİRA GERÇEK SEBEP BUYSA HER YÖNETİCİNİN TEPKİSEL İSTİFA DİLEKÇESİNDE BU İFADELERİ KULLANMASI ÇOK DOĞALDIR.
    – ASIL TEPKİ VERMESİ GEREKEN MEHMET DURUM NİÇİN İSTİFA ETMEMİŞ?
    – KONGREYE ÇOK AZ BİR SÜRE KALA İSTİFA EDEN BU ON KİŞİ NİÇİN İLÇEYE DEĞİL DE İL BİNASINA GİDİP İSTİFA ETMİŞ? HEM DE AYNI GÜN.

    AKLA GELEN TEK YANIT; EN BAŞTAN BERİ ERDOĞAN DİNÇEL’İN GENEL MERKEZİN DE TALİMATIYLA DA YÜRÜTTÜĞÜ BU TEZGAHIN SON AŞAMASININ BU İSTİFALAR OLDUĞUDUR. ZATEN KENDİ OLUŞTURDUĞU İLÇE YÖNETİMİNDEKİ ADAMLARI, ERDOĞAN DİNÇEL’İN TALİMATIYLA İSTİFA ETMİŞTİR. İSTİFALAR TAMEMN KÖTÜ NİYETLİDİR.

    KİMSE KİMSENİN AKLINI HAFİFE ALMASIN…

  9. Ludwig

    Kongreler sürecinde ve öncesinde ısrarla “Mehmet Durum adaysa ben kesinlikle aday değilim.” şeklinde sözler söyleyen Mustafa Cıngıllı’nın da Erdoğan Dinçel’in tezgahlarının içinde olduğu kesin. Bu ikisinin beraber hareket ettikleri aşikar. Aralarındaki menfaat ilişkisinin şimdilik ne olduğu ve ne kadar süreceği soru işareti. Cıngıllı’yı tanıyanların bu denli lafını yiyecek değişimin ne olduğu konusunda muhtelif fikirleri var ama netlik yok. Cıngıllı “Şirinevler’deki mavi listede kendi adını göremediği için aday olmaya karar verdiğini” söylese de, bu söylemine en önce kendisinin inanmadığını herkes çok iyi biliyor. Her türlü entrika ve tezgahın sorumluları Cıngıllı ve Dinçel ikilisi ilçe ve il başkanlığına aday gibi gözüküyor. Görünen o ki CHP ve CHP’liler hep kaybetmeye mahkum.

  10. Doğru

    Vergiliye helal olsun kendi yapmadığı geç kalınan yatırımlardan bahsedilmeyen karabük yarattı neden medya seçim öncesi vaatlerin yapılmadıgını sözünün eri vergiliye sormuyor

  11. Hayatımız Slogan

    Wittegenstein !! Sen kafanı yorma kardaş kimse kimsenin aklını hafife almıyor halk olarak tek kafa yorduğumuz konu chp merkez ilçe teşkilatı falan. Bununla yatıp bununla kalkıyoruz hepimizin aklı fikri, zoru derdi bu konu. Sen baya bi kafa yoruyon beyin jimnastiği yapıyon gece gündüz bunları düşünuyon ama sanmaki teksin. Şehir olarak hepimiz derdinle dertlenip kafa yoruyoruz. Konuyla ilgili sorular sorup cevaplar arıyoruz. Hatta bu konu yerel tvleele açık oturumlarda tartışılsa falan dimi.kimsenin başka derdi yok çünkü.

  12. Demokrasi

    Chp de delege seçimlerinden önce il yönetimi toplanıp Mehmet Durum u görevden almadı mı.
    Daha sonra tüzük gereği yeterli sayıda il yönetim Kurulu Üyesinin toplantıya katılmadığı anlaşıldığı icin karar geri nasılsa alınmadı mı.
    Yani
    Tezgah Eski
    Chp bir acayip Parti

  13. LA Bİ DOĞRU YAZIN BE

    LA BİR DOĞRU YAZIN BE BİZ O GAVURCA LAFLARI AĞNAMAYOZ.ŞUNU GÖZEL YAZIN AĞNAYALIM.ÖYLE İNCE LAF SOKMALARIDA AĞNAMAKTAN ACÜZÜZ.ŞU SAHTE EMEKLİLİK NEDİR ALLAŞKINA.BAK YEŞİL YEŞİL ŞARKISINI KİMLE SÖYLEYA

  14. Cemil ileri

    Sonbahar geldi
    Ovalar
    Yeşillendi
    Sahte
    Emeklilik denilen olaylar.
    Çoktan küllendi.
    Kaşımayın

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.