Her Telden (24.Mayıs.2019)

Her Telden (24.Mayıs.2019)

Yayın: 24.05.2019 00:47
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK VALİSİ,SAYIN FUAT GÜREL’İN “GERÇEKTEN,ÇOK/ÇOK İYİ NİYETLİ BİR HAREKETİ..” NERELERE TAŞINDI,ÜLKE DE NASIL SES VERDİ..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL ve Eşinin “19 MAYIS 1919 TARİHİNİN,ÖNEM VE ANLAMINA UYGUN BİR İSİM BULALIM..” anlayışından ve tam anlamı ile iyi niyetli,olumlu bir anlayıştan yola çıkarak,yaptıkları bir ziyaret nerelerden ses verdi,Ülke genelinde nasıl yankılandı.
Sevgili annemiz NAZİRE BAŞ 1919 DOĞUMLU.
Vali Sayın FUAT GÜREL ve Eşi 19 MAYIS 1919 tarihinin önemine vurgu yapmak için 1919 Doğumlu Sevgili Annemiz,teyzemiz NAZİRE BAŞ’I mütevazi bir doğum günü kutlaması yapmak üzere ziyarete gidiyorlar.
Sohbetin bir yerinde Sevgili annemiz,teyzemiz NAZİRE BAŞ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın EKREM İMAMOĞLU’NU çağrıştıran HER ŞEY GÜZEL OLACAK ifadelerini kullanıyor,İMAMOĞLU KAZANACAK gibi ifadelerde bulunuyor.
100 Yaşında bir annemiz,teyzemiz,Allah ömrünü uzun etsin beyni,zekası pırıl/pırıl ve bu ifade ÜLKE GÜNDEMİNE OTURDU ve orada ki Vali Sayın FUAT GÜREL ve Saygıdeğer Eşlerinin “19 MAYIS 1919 TARİHİNİ YAŞAYAN BİR İNSANLA HATIRLAMAK/HATIRLATMAK DÜŞÜNCESİ..” geri planda kaldı..
KARABÜK’ÜN BÖYLE ABSÜRDLÜKLERLE ANILMASI İÇİMİZİ ACITTI İYİ Mİ..?
Tamamen iyi niyetli,tamamen “O BÜYÜK TARİHE,BİR İNSAN VURGUSU İLE DİKKAT ÇEKME DÜŞÜNCESİ,GİBİ BİR GÜZELLİK..” nerelere vardırıldı nerelerden ses verdi.
Vali Sayın FUAT GÜREL tamamen iyi niyetli bir hareket yaptı.
Olay nereler tırmandırıldı.
Doğrusu biz gerçekten üzüldük,olayın bu boyuta gelmesine..

ÜLKEMİZDE VE SÜRATLE “GAZETECİLİK-TELEVİZYONCULUK-İNTERNET SİTECİLİĞİ TARİFİ YAPILMALIDIR.. “ İŞ GİTTİKÇE İÇİNDEN ÇIKILMAZ HALE..
Ülkemizde süratle GAZETECİLİK-TELEVİZYONCULUK-İNTERNET SİTESİ HABERCİLİĞİ TARİFİ YAPILMALIDIR..” buna şiddetle ihtiyaç vardır ve bu sektörlerden geçimini kazanan,maişetini temin eden insanlar yeniden tanımlanmalıdır..
YOKSA İŞ,GİTTİKÇE,İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HALE GELECEKTİR..
GAZETECİLİK çok ayrı bir işkolu ve sektördür..
TELEVİZYONCULUK çok ayrı bir sektör ve işkoludur..
İNTERNET SİTESİ SAHİPLİĞİ,YÖNETİCİLİĞİ APAYRI bir sektör ve işkoludur.
TBMM Bu sektör ve işkollarının TARİFİNİ MUTLAKA YAPMALIDIR..
Aksi halde iş tamamen çığırından çıkacak ve içinden çıkılmaz hale gelecek,getirilecektir,ÜLKENİN HEMEN HER YERİNDEN bu yönlü yakınmalar bu yönlü yaşanan olumsuz gelişmelerden söz edenler çoğaldı,gittikçe de çoğalıyor.
Şimdi biz günlük bir Gazetenin Sahibi ve Sorumlusu olarak hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz,günlük bir İnternet Sitemiz BASIN/İLAN KURUMU dayatması ile halen yayında.
Diyoruz ki “BİR ODAMIZI DA CANLI YAYIN veya PAKET YAYINLAR İÇİN STÜDYO HALİNE GETİRİP,İNTERNET SİTEMİZ ÜZERİNDE veya FACEBOOK SAYFAMIZ ÜZERİNDEN YAYINA BAŞLASAK.. “ bunun adı GAZETECİLİK Mİ olacak,TELEVİZYONCULUK MU olacak,İNTERNET YAYINCILIĞI MI olacak..?
TBMM BU İŞLERİN TARİFİNİ,MUTLAKA VE SÜRATLE ELE ALIP YAPMALIDIR..
Yoksa, iş çığırından çıkmak üzeredir,herkesin haberi olsun..

AK PARTİ İFTAR YEMEĞİNDE,TBMM ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN YAPTIĞI KONUŞMA,AK PARTİ İÇİNDE YANKILANDI
AK Parti geçtiğimiz günlerde bir iftar yemeği verdi ve bu yemeğe katılan TBMM Eski Başkanlarından Karabük Eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN çok önemli bir konuşma yaptı.
Özellikle YEREL SEÇİMLER noktasında ki görüşlerini dile getirdi..
Bu konu da “ KARABÜK’TE,YEREL SEÇİMLERDE BAŞARILI OLDUĞUMUZU SÖYLEMEMİZ ÇOK ZOR..” anlamında ifadeler kullandı ve bu sözler AK Parti içerisinde çok büyük dalgalanmalara yol açtı.
Şimdi “BAŞARISIZLIĞIN MÜEYYİDESİ NE OLACAK..?” tartışması var..
Hem bu tartışılıyor,hem de “BELEDİYE BAŞKANLIKLARI NOKTASINDA,EVET BAŞARISIZ BİR ÇİZGİ,BİR GÖRÜNTÜ VAR.ANCAK,İL GENEL MECLİS SEÇİMİNDE ÜLKE ORTALAMASINDA OY ALINDI.BUNU BAŞARISIZ OLARAK GÖRMEK YANLIŞ..” gibi görüşler dile getiriliyor.
Dün AK Partili bir Kardeş “DİYELİM Kİ,Sayın ŞAHİN HAKLI.ORTA YERDE BİR BAŞARISIZLIK VAR.PEKİ BUNUN YAPTIRIMI NE OLACAK.BAŞARISIZ DENİLEN İNSAN veya HEYETE MADALYA VERİLECEK DEĞİL..”gibi bir yaklaşım getirdi.
Ardından da “BU DURUM, NE YAZIK Kİ,MASAYA YATIRILMADI..” falan dedi.

AK PARTİ İÇİNDE ETKİN BİR KARDEŞ “SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,KARABÜK’TE BAŞARISIZ OLDUK SÖZÜNE MİLLET VEKİLLERİ NE DİYOR Kİ..?”
TBMM Eski Başkanlarından ve Karabük eski Milletvekili Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,geçtiğimiz günlerde Partinin düzenlediği iftar yemeğinde,bir konuşma yaparak “KARABÜK’TE BAŞARISIZ OLDUK..” dedi.
Dün AK Parti içinde etkin bir Kardeş ile görüştük ve AK Partililerin hemen her zaman ki yaklaşımı ile “AMAN BENDEN ÇIKMIŞ OLMASIN..” diye sıkı/sıkı tembihledi ve “PEKİ BU BAŞARISIZLIK OLAYINA MİLLETVEKİLLERİ NE DERLER Kİ…?” diye sordu.
Daha sonra da “ EĞER BİR BAŞARISIZLIK VARSA,BURADAN MİLLETVEKİLLERİNE DE BİR PAY,HATTA EN BÜYÜK PAY ÇIKMAZ MI.GÖRDÜĞÜM BİR GERÇEĞİ SÖYLEYİM..” diyerek devam etti.ve
“BU BAŞARISIZLIĞI,KENDİNE YAKIN BİR TEŞKİLAT KURDUDARARAK,İŞİNİ SAĞLAMA ALMAYI BİLE DÜŞÜNEBİLİRLER.SON GÜNLERDE ESKİ İL BAŞKANLARI İLE YAPILAN SIK GÖRÜŞMELER BİLE BUNUN BİR KANITI SAYILABİLİR..” gibi görüşler dile getirdi.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN gerçekten bir konuştu,pir konuştu..
AK Parti içerisinde çalkantı “TUSUNAMİYE BİLE DÖNEBİLİR..” yani..!!
Öylesine bir hava esiyor..!!

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI SAYIN MUSTAFA VARANK “YERLİ OTOMOBİL 2022 YILINA HAZIR OLACAK..” DİYOR VE KARABÜK’ÜN HAYALLERİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın MUSTAFA VARANK bir açıklama yaparak “YERLİ OTOMOBİL..” konusunda ki gelişmeleri açıkladı ve “ 2022 YILI BU İŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ,O YIL YERLİ OTOMOBİL TRAFİĞE ÇIKAR..” anlamına gelebilecek ifadelerde bulundu.
BU GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ BİR GELİŞME..
Olayın BAKANLIK DÜZEYİNDE Kİ GELİŞMELER BU YÖNLÜ..
Peki OLAYIN KARABÜK AYAĞINDA NELER VAR..?
Hatırlayın 2017-2018 Yıllarında,Karabük Sayın TİMURÇİN SAYLAR’IN,Sayın SEDAT NAMAL’IN,Sayın TUNCAY ÖZCAN’IN başını çektiği bir ekip ile İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ diyordu.
Aynı ekip İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ Bölgesi yatırımından yola çıkıyor,FİLYOS LİMANI,FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ noktasına geliyordu,bu noktadan sonra “KARABÜK OTOMOTİV SANAYİ KURULURKEN,İŞİN BİR YERİNDE OLMALI..” görüşlerini dile getiriyordu.
ÖYLE DEĞİL MİYDİ,SEVGİLİ KARABÜKLÜLER..?
Şimdi ne oldu..?
KARABÜK HAYALLERİNİ KAYBETTİ,HAYALLERİNİ UNUTTU..!!
Veya KARABÜK’E HAYALLERİ UNUTTURULDU,ÖYLE OLMADI MI..?

KARDEMİR “OTOMOTİV SANAYİ’NDE KULLANILABİLECEK BİRÇOK MALZEME ÜRETİYOR” DİYEREK OTOMOTİV SANAYİ’NİN BİR YERİNDE OLMAK
Karabük 2017-2018 yıllarında “KARDEMİR,OTOMOTİV SANAYİ’NDE KULLANILABİLECEK BİRÇOK MALZEME ÜRETİYOR..” diyordu,Karabük İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ile OTOMOTİV SANAYİ’NE hazırlanıyor deniliyordu.
ALLAHAŞKINA,NE OLDU KARABÜK’ÜN BU HEDEFLERİNE..?
Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Sayın SEDAT NAMAL,Sayın TUNCAY ÖZCAN günün 24 saatinde bu işlerle ilgili temaslar kuruyorlardı,bu işleri kovalayıp KARABÜK YAŞAYANLARINI bilgilendiriyorlardı.
ALLAHAŞKINA NE OLDU KARABÜK’ÜN BU HEDEFLERİNE..?
Karabük,ne yazık ki,bu hedeflerinden KOPTU/KOPARTILDI ve yerini Mevlid-i Şerif programlarında boy göstermek,iftar yemeklerinde beşuş bir çehre ile resim vermek,eş/dost/hısım/akraba ile fotoğraf çektirip bunları yayınlamak aldı ..!!
O nedenle,daha 10-15 yıl öncesine kadar KARABÜK NÜFUSUNUN yarısı kadar olan KASTAMONU/BOLU İLLERİ Karabük’ü solladı gitti,Karabük ise yerinde sayışlara talim ediyor..!!
ÖYLE OLMUYOR MU ALLAHAŞKINA SİZ SÖYLEYİN..?
Yazık bu Kente,çok/çok yazık..

“KARABÜK,KURULACAK OTOMOTİV SANAYİ’NİN,MUTLAKA BİR YERİNDE OLMALIDIR..” DİYE BASBAS BAĞIRAN İSİMLER DEVRE DIŞI KALDI..
“ KARABÜK KURULACAK OLAN OTOMOTİV SANAYİ’NİN,MUTLAKA BİR YERİNDE OLMALIDIR.HATTA BU SANAYİ İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE KURULMALIDIR..” diye basbas bağıran isimler,şimdi devre dışı kaldı.
Veya devre dışına itildi..!!
Şimdi Karabük gündeminde ne var diye sorarsanız şayet,KARABÜK GÜNDEMSİZ,KARABÜK HEDEFSİZ,dümeni arızalı GEMİ GİBİ seyrediyor ve nereye çarpacağı,nerede duracağı belli bile değil.
BOL/BOL ZİYARETLER YAPILIYOR,RESİM VERİLİYOR..
BOL İFTAR YEMEKLERİ KATILIMI SAĞLANIYOR,RESİM VERİLİYOR.
Peki icraat..?
O ne demek Allahaşkına..?
2017-2018 Yıllarında KARABÜK’ÜN ÖNÜNE hedef koyan insanlar da biliyorlardı “KISA VADEDE BİRŞEYLERİN OLMAYACAĞINI..” ancak,sürekli isteyerek,sürekli istediklerini kovalayarak BİRYERLERE VARILACAĞINI çok iyi biliyorlardı..
Şimdi İFTAR YEMEKLERİ,MEVLİD-İ ŞERİF,EŞ/DOST ZİYARET RESİMLERİ FALAN..
Yazık bu Karabük’e,gerçekten çok/çok yazık doğrusu..!!

SAYIN NURETTİN TÜMEN “PİYASALARIN DURUMU BELLİ,KARABÜK ESNAFI KOOPERATİFİMİZDEN ALDIĞI KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞÜNDE İYİ..”
Karabük ESNAF ODALARI BİRLİĞİ ve KREDİ KOOPERATİFİ Başkanı Sayın NURETTİN TÜMEN ile görüştük dün “PİYASALARDA BİR DURGUNLUK VAR.BUNU GÖRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL.ANCAK,ESNAFIMIZ UMUTLU..” gibi bilgiler verdi.
Sayın NURETTİN TÜMEN,aynı zamanda ESNAFLARA KREDİ VEREN BİR KOOPERATİFİN Başkanı,HALKBANK kanalı ile bu krediler veriliyor ve daha önce yüzde 5 olan faiz oranı,yüzde 8 olarak güncellendi,süre ise 5 yıldan 4 yıla çekildi..
Sayın NURETTİN TÜMEN olayın bu noktasında “KARABÜK ESNAFI ALDIĞI KREDİLERİN GERİ DÖNÜŞÜNE ÇOK DİKKAT EDİYOR.ALDIĞI KREDİYİ AKSATMIYOR,BUNA AZAMİ DİKKATİ GÖSTERİYOR..” yolunda bilgiler verdi.
Daha önce ki süreçte,çok iyi hatırlıyoruz,Esnafa bu kredileri veren HALKBANK,zarar ediyoruz gerekçesi ile plasman vermekte nazlanıyordu ve bu durumda yeni bir güncelleme yapıldı..
Kredi faizleri yüzde 5 den,yüzde 8 e çıkartıldı,geri ödeme süreleri ise 5 yıldan,4 yıla çekildi ve şimdi HALKBANK plasman vermeye ve anılan bu kesimi rahatlatmaya başladı.
Sayın NURETTİN TÜMEN ve arkadaşları da böylece rahatladı denilse yeridir.

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ GÖREVİNE,DAHA ÖNCE YAZDIĞIMIZ ÜÇ İSİMDEN SAYIN İSMAİL HASKUL..
KBÜ Şirinevler Eğitim/Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevine Biyokimya Uzman Dr.Sayın İSMAİL HASKUL atandı ve dün itibarı ile görevine başladı.
İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI AÇIKLADI BUNU.
Daha önce ,anılan Hastane Başhekimliği için ÜÇ İSİMDEN söz etmiştik,hatırlayanlar vardır,Sayın İSMAİL HASKUL bu üç isimden birisiydi ve sonuçta ataması resmen yapıldı.
ŞİMDİ KADRONUN EKSİK KISIMLARINI TAMAMLAYACAK.
Sayın İSMAİL HASKUL’A BAŞARILAR DİLİYORUZ.
Zor, meşakkatli bir göreve getirilldi ve öyle sanıyoruz çok başarılı olacaktır.

4 kişi görüş bildirdi

  1. AHMET ABİ BIRAK ALLAŞKINA

    AHMET ABİ BIRAK ALLAŞKINA KARABÜKTE BASINMI VAR MİLLET BEN GASTECİYİM DİYENLERİ GÖRÜNCE 100 METRE ÖTEYE KAÇMAYA ÇALIŞIYO.AMAN BENDEN BİŞEY İSTEMESİN DİYE 100 METRE ÖTEYE KAÇMAYA ÇALIŞIYO.KARABÜKTE BASININ SEVİYESİ BELLİ DEYİLMİ BİRKAÇ İYİNİN YÜZÜSUYU HÖRMETİNE BASIN AYAKTA YOKSA KARABÜKTE BASIN FİLAN YOK MİLLETİN NE OLDUGUNU BİLİP ÖTELERE KAÇTIĞI İNSANLAR VAR.BAK ABİ BU LAFLARIMA HİÇ AMMA HİÇ ALINMA ÇÜNKÜ MİLLET BASINI BÖYLE TANIYO KARABÜKTE BASIN BÖYLE TANINIYOR.SANA SELAMLAR

  2. Otomotiv de İsmetpaşa alt yapı bakımından en uygun yer. Yerli Şirkete ve yer arayan Wolkswagene ahmet bey siz bari gidin konuşmaya.

    Otomotiv de İsmetpaşa alt yapı bakımından en uygun yer. Yerli Şirkete ve yer arayan Volkswagen yetkililerine Ahmet bey siz bari gidin konuşmaya. yada davet edin e posta ile…
    Yoksa Karabük seçimlerde önemli ve hızlı bir kaç çalışma olur, kimi koltuk gitmesin, kimi sözlerle koltuğu ele geçirmek için öncesinde ve sonrasında, o da saf, menfaatçi ve umut bekleyen v.b vatandaşların, gurupların, akıllarını okşamaları ve oylarını almak için… Yoksa gerçek Karabük düşünülse bu halde mi mi olur… Allah biliyor kalpleri..

    Volkswagen fabrikasının Türkiye veya Bulgaristan’da olabileceği belirtildi.
    https://www.haberturk.com/son-dakika-volkswagen-fabrikasi-nerede-olacak-skoda-sendikasindan-turkiye-aciklamasi-2472820-ekonomi

  3. Anonim

    Daha çok iller Karabük’ün nüfusunu geride bırakır sayın yazar.Bölgecilik oldukça bu il ileri gitmez.Küçük olsun bizim olsun mantığı ile yaşayan insan şekillerinden kurtulmadıkça bu şehir ilerlemez.Ovacıklı yeniceli eskipazarlı nüfusu yeter.Yakında çaycuma nüfusu da Karabük nüfusunu geçerse şaşırma yazar.

  4. Özel kalem Müdürü Ataması

    Yerel seçimler yapıldı,İstanbul hariç belediye başkanları koltuklarına oturdu…Bir an düşünelim 19 günlüğüne İstanbul Büyük şehir belediye başkanlığına seçilen EKREM İMAMOĞLU ya da Binali YILDIRIM özel kalem müdürlüğüne kardeşini atasa ve bu yaklaşım 23 Haziran’da yapılacak başkanlık seçimini nasıl etkiler?????

    Binali Yıldırım’ın başbakanlığı döneminde kardeşinin Kızılay genel başkanı olmasının ülkemiz kamuoynda yarattığı tepkiyi dünya alem biliyor..Halkımız, bu konuyu vicdanlarında sorguluyor…

    Safranbolu Belediye başkanı seçilen Elif Köse’nin kardeşini özel kalem müdürlüğüne ataması da sorgulanır duruma gelmiş olması CHP adına bir talihsizlik olmuştur…İl yönetiminin ve milletvekilinin bilgisi dışında bu atamanın olmayacağını da düşündüğümüzde yanlış bir karar olmuştur…Bu yanlıştan dönülmesi gerekir…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.