Her Telden (25.Eylül.2018)

Her Telden (25.Eylül.2018)

Yayın: 25.09.2018 00:41
Paylaş:
A+ A-

DÜN,GAZETEMİZ İNTERNET SİTESİ’NE “GÖNDEREN, RUMUZU İLE..” YORUM YOLLAYAN BİR OKURUMUZ VE MÜKEMMEL BİR ÖNERİSİ..
Dün Gazetemiz İnternet Sitesi’nde ki HER TELDEN yazılarına “GÖNDEREN,RUMUZU İLE..” yorum yollayan bir Okurumuzun,mükemmel önerileri dikkatimizi çekti.
Özellikle KARDEMİR’İN yaptığı FİLMAŞİN ÜRETİMİNDEN yola çıkarak,KARDEMİR’İN KARABÜKSPOR için istenen 10 milyon lira parayı,oraya değil,FİLMAŞİN ile bağlantılı MAKİNE/TECHİZAT FABRİKASI kurmasına harcanmasını istemesi dikkatimizi çekti..
Ülkemizin üretime ihtiyacı var..
Özellikle MAKİNE/TECHİZAT ÜRETİMİNE sıçramamız şart.
“GÖNDEREN,RUMUZU İLE..”İnternet Sitemizde ki HER TELDEN yazılarına yorum yollayan Okurumuz,gerçekten çok/çok verimli,yararlı görüşler dile getirerek “GENÇLERİMİZE İŞ,AŞ ALANI AÇILMASI İÇİN..” önerilerde bulunmuş.
Örneğin Vali,Milletvekilleri,Belediye Başkanı,Sivil İnisiyatif Kuruluş Başkanı,Sendika Temsilcisi imzası ile KARDEMİR,KARABÜKSPOR’A 10 milyon lira daha para versin,daha sonra ki yıllarda da 7.5 milyon dolar para versin gibi öneriler yerine BÖYLE BİR ÖNERİ YAPILMIŞ OLSA DAHA İYİ OLMAZ MIYDI diyor..
GÖNDEREN RUMUZU İLE YORUM YOLLAYAN OKURUMUZ HAKLI..
Ülkemizin ÜRETİME İHTİYACI VAR gerçekten..
Cumhurbaşkanı Sayın ERDOĞAN’DA bunları işaret etmiyor mu..?
Keşke O YÖNLÜ ÖNERİLER YAPILSAYDI,KARDEMİR’E..
“KARDEŞİM,GELİN YENİ BİR FABRİKA KURUN..” denilseydi..

İKİNCİ EL OTOMOBİL SATAN “GALERİCİLERİN,KENT DIŞINA ÇIKARTILMALARI VE YENİ GETİRİLEN BAZI UYGULAMALAR..” HAREKETLİLİK..
Geçtiğimiz yıllarda İKİNCİ EL OTOMOBİL SATAN GALERİCİLERİN,bulundukları Kentlerin dışına çıkartılması yolunda bir KARAR VARDI ve daha sonra gelişen tepkiler nedeni ile bu karar uygulanmadı.
Şimdi yepyeni uygulamalar gündem de..
İKİNCİ EL OTOMOBİL SATIŞLARI İÇİN NOTER ŞARTI KALKIYOR..
GALERİ Sahiplerine yeni bir dizi uygulama gündem de ve bu nedenle TİCARET ve SANAYİ ODALARI bu sıralar hayli hareketli,GALERİ SAHİPLERİ bir dizi belge almak zorundalar.
O BELGELER İÇİN BİR YIĞIN ŞART GEREKİYOR..
O Şartları yerine getirenlere “OTO GALERİSİ İŞLETME BELGELERİ VERİLİYOR..” ayrıca,belirli KURSLARI GÖRMELERİ DE söz konusu,öylesine yoğun bir ŞARTLAR DİZİSİ var ki,hayret edersiniz..
İKİNCİ EL OTOMOBİL SATICISI olarak Karabük Özelinde 60-65 civarında FİRMA OLDUĞUNDAN söz ediliyor ve ayrıca MERDİVEN ALTI olarak bu ticareti yapanlarla sayının 150 civarında olduğuna da işaret ediliyor.
İSTENEN ŞARTLARI BİR TEK “TOPÇU GALERİSİ..” TAŞIYORMUŞ..
Diğerleri için “HAYLİ SIKINTILI BİR DURUM VAR..” deniliyor..

YEREL SEÇİMLERDE “SİYASİ PARTİLERİN İTTİFAK YAPIP/YAPMAYACAĞI..” KONUSU “SİYASİLER TARAFINDAN..” TİTİZLİKLE İZLENİYOR..
31 MART 2019 Tarihinde yapılacak YEREL SEÇİMLER için,SİYASİ PARTİLER arasında İTTİFAK YAPILIP yapılmayacağı konusu netlik kazanmadı ve MHP bu yönde AK Parti’ye CUMHUR İTTİFAKI noktasında yükleniyor.
AK Parti doruklarında ise “AK PARTİ HER YERDE SEÇİMLERE KENDİ ADAYLARI İLE KATILACAKTIR..” açıklamaları yapılıyor,eğer AK Parti –MHP İttifakı YEREL SEÇİMLERDE DE sürerse,BU NASIL OLACAK,İLERLEYEN GÜNLERDE belli olacak elbet.
Diğer Siyasi Partiler ise MAHALLİ YÖNETİMLERİNE geniş bir inisiyatif tanıyacaklar gibi,eğer öyle olursa İTTİFAKLARIN ŞEKLİNDE Parti Örgütlerinin etkisi çok artacaktır..
Örneğin KARABÜK bağlamında İYİ PARTİ içinde etkili bir Kardeşimiz “KARABÜK MERKEZİNDE CHP BİZİ,SAFRANBOLU-YENİCE-OVACIK’TA İSE BİZ CHP’Yİ DESTEKLEYELİM..” anlamında öneriler dile getireceklerini anlattı.
Hatta KARABÜK MERKEZ Belediye Başkan Adaylığı için bir isim telaffuz etti o Kardeş ve 24 Haziran Genel Seçiminde Milletvekili Adayı bir isimden söz etti..
İTTİFAK YAPILACAK MI BİRLİKTE GÖRECEĞİZ..

“ALLAH HİÇBİR MAHALLEYİ,HİÇBİR MINTIKAYI KENTSEL DÖNÜŞÜM BELASINA DÜŞÜRMESİN..” DİYEN BİR KARDEŞİMİZ VE BÜYÜK SIKINTI..
Dün bulunduğu Mahallenin,bulunduğu mıntıkası KENTSEL DÖNÜŞÜM alanı gibi ilan edilen bir Kardeşimiz “ALLAH HİÇBİR MINTIKAYI BÖYLE BİR BELAYA DÜŞÜRMESİN..” dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI içinde olan bir yerde bulunan İŞYERLERİNİ KİRAYA VEREMİYORMUŞ,İMAR AFFI İÇİN BAŞVURU YAPAMIYORMUŞ, DOĞALGAZ ALAMIYORMUŞ falan.
O Kardeşimiz “YILLARDIR BEKLEYİP DURUYORUZ..” dedi.
Biz Karabük Belediyesi’nde,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN “İSTASYON MINTIKASININ ARKASINDA KALAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI..” için hazırlattığı PROJELERİ,İMAR UYGULAMA PROJELERİNİ görmüştük.
Ne kadar güzel bir yapı vardı o projelerde..
Bunlar ne yazık ki yapılamadı ve projelerde kaldı..
HAK SAHİPLERİ MÜTHİŞ RAHATSIZLAR,SIKINTILILAR,DERTLİLER..
Yok mu bu insanların derdine çare olacak biriler Allahaşkına

DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRÜ SAYIN YASİN DEVRİM, ÖYLESİNE VERİMLİ BİR ÇALIŞMA TEMPOSU İÇİNE GİRDİ Kİ,ÜLKE ÇAPINDA DERECE YAPTIK
DSİ Karabük ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ görevine Sayın YASİN DEVRİM’İN atanması ile DSİ Karabük Özelinde silkelendi,gerek hizmet akışı,gerek makine parkı,gerekse personel sayısı olarak,güçlü bir hale geldik.
DSİ KARABÜK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ SİLKELENDİ..
Dün bu anlamda yazılarımız olmuştu,Sayın YASİN DEVRİM’İN soyadı noktasında bir tereddüt geçirdi,DSİ Karabük ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 415 ile başlayan telefonunu arayarak “YASİN BEYİN SOYADI NEDİR..” diye sorduk.
Çıkan kişi “YAVUZAYDOĞAN..” dedi,hatta “YASİN YAVUZAYDOĞAN MI..?” diye sorduk,YAVUZ ile AYDOĞAN birleşik mi falan diye sorduk ve birleşik olduğunu söyledi o Kişi,bizde öyle yazdık.
Neyse,bu yanlışlık için Okurlarımızdan özür dileriz.
DSİ Karabük ŞUBE MÜDÜRÜ Sayın YASİN DEVRİM,müthiş çalışkan bir isim,zaten o nedenle “KARABÜK DSİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ALDIĞI YATIRIM MİKTARI İLE,DSİ BÜNYESİNDE VE ÜLKE GENELİNDE DERECE YAPIYOR..”
Şimdi DSİ gündeminde “ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ OLACAK GALİBA..” zira Karabük’ün en büyük sorunu ARAÇ ÇAYI’NIN bugün görünen çirkin ,rezalet durumu.
DSİ,ARAÇ ÇAYI’NI MUTLAKA REPERTUARINA ALMALI..

“KARDEMİR OLARAK,VERİMLİ ÇALIŞABİLECEK,BİZE YARARLI OLABİLECEK İSİMLERİ İŞE ALMAYA GAYRET ETTİK,GELECEKTE DE BÖYLE OLACAK”
KARDEMİR 100 sayısını aşan bir İŞÇİ ALIMI yaptı ve özellikle AK Parti cenahından bir söylenti Kamuoyu’na pompalanmaya gayret ediliyor,bu manada söylemler dile getiriliyor..
Hatta KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi Sayın OSMAN KAHVECİ’NİN sorumlu tutulmaya çalışıldığına tanık olmak mümkün,oysa ki,KARDEMİR bu işi çok/çok ciddi tutmuştu.
GÜÇLÜ BİR KOMİSYON İŞE ALINACAK İSİMLERLE tek/tek görüştü,insanların özelliklerini öğrenmeye çalıştı,bu bağlamda “DİKKATE ALINMASI GEREKEN BAZI İNSANLARIN RİCALARI BİLE,RİCA EDİLEN İNSANIN YETERSİZ YÖNLERİ DİKKATE ALINARAK GERİ ÇEVRİLDİ..”
KARDEMİR Karabük özelinde yapılmak istenen Kamuoyu hakkında RESMİ AÇIKLAMA yapmıyor,ancak,durum nedir diye sormak gereği duyanlara,gerekli bilgiler veriliyor..
Örneğin biz sorduk/soruşturduk.
“KARDEMİR ADINA KURULAN KOMİSYON,İŞE ALIMLAR NOKTASINDA ÇOK TİTİZ ÇALIŞMALAR YAPTI..” gibi bilgiler verildi,en küçük bir SİYASAL TUTUM işe alınma noktasında etkili olmadı,LİYAKAT,EHLİYET ve GELECEĞE YÖNELİK VERİMLİ ÇALIŞABİLECEK ÖLÇÜLER DİKKATE ALINDI ifadeleri kullanıldı.
“BİR SİYASİ PARTİ’NİN ELEMANLARI ALINSA DAHA MI İYİ OLURDU..?”
Bize net biçimde böyle bir soru yöneltildi..

KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE “ACİLEN SU ARITMA TESİSİ KURULMALI..” GÖRÜŞÜ VE “PEYNİRALTI ATIK SU TEHLİKESİ..”
Bilindiği gibi KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ,Ülke genelinde,BELKİ DE ATIK SU TESİSİ bulunmayan tek veya ender OSB’LERİ arasında bulunuyor..
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE SU ARITMA TESİSİ YOK..
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ geçtiğimiz aylarda MARZİNÇ OLAYINI gündeme getirerek,bu tesisin atık sularını KARABÜK KANALİZASYON ŞEBEKESİNE deşarj ettirmemişti,tesis bir süre üretim yapamamıştı.
MARZİNÇ BU SORUNUNU,ÇAĞDAŞ BİR BİÇİMDE KÖKÜNDEN ÇÖZMÜŞ.
Ancak,ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE üretim yapan ve ATIK SULARI ÇOK TEHLİKELİ ATIKLARLA DOLU OLABİLECEK Tesisler,sularını KARABÜK KANALİZASYON ŞEBEKESİ’NE deşarj etmeye devam ediyorlar elbet..
Atık su bağlamında,en tehlikeli olana “PEYNİRALTI ATIK SUYU OLARAK..” gösteriliyor ve örneğin “OSB İÇİNDE ŞEBEKEYE PEYNİRALTI ATIK SUYU..” verilip verilmediği merak ediliyor..
Herkesin ortak görüşü “KARABÜK OSB’YE,MUTLAKA BİR SU ARITMA TESİSİ KURULMALIDIR..” şeklinde ki görüş,bir süre önce OSB CİDDİ BİR BİÇİMDE Kamuoyu gündemine gelmiş ve ÜÇ PERSONEL işinden,aşından olmuştu..
KARABÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE SU ARITMA ŞART..

MÜLKİYETİ “SGK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN OLAN..” İSTASYON CİVARINDA Kİ BİNA “MÜLTECİ BÜROSU OLARAK MI..?” DEĞERLENDİRİLECEK.?
Mülkiyeti SGK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN olan,İSTASYON CİVARINDA bir bina var ve burası bir süreliğine SGK Karabük Müdürlüğü olarak kullanıldı,şu an boş duruyor,bir kaç kez SATIŞA ÇIKARTILDI,müşteri çıkmadı.
Karabük’te 7 BİN CİVARINDA MÜLTECİ VARMIŞ..
Bu anlamda KARABÜK MÜLTECİ BÜROSU’NUN bulunduğu,hizmet verdiği alanın YETERSİZ KALDIĞI,yeni bir MÜLTECİ BÜROSU gerektiğinden söz edilerek “İSTASYON CİVARINDA Kİ SGK BİNASI BOŞ DURUYOR.BU İŞ İÇİN ORASI KULLANILAMAZ MI..” görüşü hakim.
Bu konuda “BURASI KULLANILMASI..” görüşü çok hakim,çok baskın..
DEVLETİN BİR BİRİMİNİN BİNASI,ÖTEKİ BİRİMİNCE KULLANILACAK..
Yeni bir kiralamaya zaten sıcak bakılmıyor,burası o anlamda da sorunsuz..
BÖYLE BİR GELİŞME İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRDÜRÜLÜYOR GALİBA..!!

SOSYAL GÜVENLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “İSTASYON CİVARINDA Kİ BİNASI..” VE KARABÜK’TE BULUNAN 7-8 BİN CİVARINDA Kİ, MÜLTECİ İÇİN…
Karabük’te 7-8 bin civarında MÜLTECİ var ve Karabük Valiliği’nin altında bulunan MÜLTECİ BÜROSU bu insanlara,ÇOK YETERSİZ koşullarda hizmet vermeye çalışıyor..
MÜLTECİ BÜROSU GERÇEKTEN ÇOK YETERSİZ..
Yeni bir yer gerekiyor ve YENİ EKONOMİK PLAN döneminde DEVLET BİRİMLERİNE KİRALAMA YAPMAK çok ama çok zor,o zaman mülkiyeti SGK elinde olan İSTASYON CİVARINDA Kİ BOŞ DURAN Bina bu iş için düşünülüyor..
ARMUDUN SAPI/ÜZÜMÜN ÇÖPÜ denilmez ise en elverişli yer orası.
Bina Sahibi SGK Genel Müdürlüğü,MÜLTECİ BÜROSU Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir birimi,yani DEVLETİN BİR BİRİMİNİN binası,öteki BİR BİRİMİ Tarafından kullanılacak..
DİLERİZ BU İŞ SÜRATLE HALLEDİLİR,yoksa,SIKINTI HAYLİ BÜYÜK.

5 kişi görüş bildirdi

  1. İşçi

    Karademir neden Karabükspor kulübüne para veriyor . parayı fakir öğrencilere versin . Kulüp zaten işçinin her ay parasını gasp ediyor. Sendika izliyor.yiyenler eski sendikacı ses çıkarmıyorlar.

  2. Şefik Dizdar"Karabük Belediyesi Engelliyor

    Dün akşam BRTV de Şefik Dizdar ‘ın yaptığı açıklama çok manidardı…Diyor ki Karabük üniversitesine bağlı olarak kendisinin yapacağı uçış pistine KARABÜK BELEDİYESİ izin vermeyerek engelliyormuş….Burası Havacılık Yüksekokuluna ait bir pist olarak yapılacaktır,pilot eğitimi verilecek ve burası bir havaalanı değildir açıklaması yapıyor….Bunun engellenmesine bir anlam veremediğini açıklıyor….

    Sayın Vergili niçin engelliyorsunuz bu projeyi??????Üniversitenin ve şehrimizin böylesine prestij bir projesi engellenir mi???? Hem de yatırımın finansmanı hazır durumdayken……Akıllara zarar bir durum…Sayın Vergili Karabüklüler olarak bu proje üzerindeki engeli kaldırmanızı bekliyoruz…Böylesine kısa vadeli seçim çıkarlarınız için başkalarına köstek olmayınız….Emin olun halkın gözünden kaçmıyor bu salvolarınız…Bu ne ya böyle ben yaptım oldu merkeziyetçiliği???????

  3. Gönderen

    Sanırım Kastamonu organize sanayi bölgesinde peyniraltı suyu işleyen tesis var. Karabük’teki üreticiler birleşip, peyniraltı sularını Kastamonu’ya gönderme yolunu bulsalar olmaz mı? Nakliye kurtarmaz mı acaba? Tanklarda biriktirip belli aralıklar ile gönderseler belki kurtarır. Arıtma tesisi kurup, işletmeye kalkışsalar yine bir maliyet çıkacak ortaya. Peyniraltı sularından gıda sektöründe kullanılan oldukça kıymetli protein tozları elde ediliyor. Atılması milli ekonomiye zarar aslında.
    Gıda firmaları belki de o protein tozlarını ithal ediyorladır.

  4. Gönderen

    Gerede suyu içmesuyu olarak Ankara’ya akıtılacak. Bunun için yapılan çalışmaların bu sene sonu tamamlanacağı söyleniyor….
    Gerede çayı Ankara’ya akarsa, bu durumdan Soğanlı çayı nasıl etkilenecek acaba?

  5. Havaalanı Bartın'a Gider

    Ahmet Bey Sizlere ve Tüm Okurlarınıza İyi Akşamlar Saygılar.
    Başbakanın gelişiyle Karabük’e havaalanı yeni bir boyut kazanmıştı. Lakin; Bu iş daha çözülemeyecek ve muhtmelen de havaalanı büyük bir ihtimalle Bartın’a yapılır. (Hemen Kızmayın), (Neden mi)
    Bartın da bu işler daha hızlı ve etkin yapılıyor sanırım. (Örnekleyelim mi.
    Karabük ve Kardemir nedir. Fabrikalar yapan fabrika.
    Kardemir’in Karabük’te İkinci bir fabrikası var mı. (Özelleştirme gelinceye kadar) Yok. En basiti; Çivi Fabrikamız, Çekiç Fabrikamız Yoook.
    Çöp attığımız kutular bile Gölcük’ten geliyor.
    Etrafta cayır cayır prefabrik evler satılıyor. Karabük’te var mı bir üretim tesisi… ?
    ……. vs.
    İşlerimiz de yürümüyor.
    Bizim şimdiki emniyet müdürlüğünün oradaki üst geçit yıllar sonra bitebildi kaç tane can gitti orada. Yüzme havuzumuz keza öyle.
    Ha… Şimdiki Hal binasının altında birkaç yıl önce kayma sonucu bi kabarma olmuştu. Siz de gazetenizde yazmıştınız buraya Kastamonu bölge müdürlüğü bakıyor diye. O kadar yer (bi hatırlayın) hiç kazma vurulmadan kaç ay beklemişti. Çiban gibi.
    Hani Eski Valilik binasının önündeki kavşağa köprülü kavşak yapılacaktı. 1 HAZİRAN’da kazma vurulacaktı. Ne oldu.
    Gelelmi Bartın’a;
    Adamlar teşvikten yararlanınca inşaat ustalarının işi bitti neredeyse. Basit ama Ülkenin her yerine Cami minaresi satıyorlar ya.
    Karabük’ten çıkan hangi aracın kasasında işlenmiş bir demir parçası var. yok.
    Bartın da irili ufaklı son 10 yılda 10’larca fabrikalar kuruldu.
    Yıllarır Ak Partiye oy veriyorum. Ama Belediye başkanımız çok haklı. karabük’e eğitim pisti yapıldığında Karabük artık avucunu yalamalı havaalanı için. O pist ne bir santim uzar ne de oraya Bakanlıktan gelip te burayı uzatalım demezler. Kastamonuya 2. havaalanı yapılır, Bartın Zaten Karabük’te var deyip, Biz onlardan daha turistik bir yeriz. Turist sayımız çok daha fazla, Amasra’mızda onlarca film çevriliyor. Arazimiz oraya göre daha düz ve masrafsız vs.vs. deyip havaalanımızı elimizden alırlar.
    Ha birde.
    Havaalanını karabük’e neden Şefik Dizdar Bey yaptırıyor. devlet ona dese ki Havaalanına harcayacağın parayla sen bir ya da birkaç fabrika kur biz destekleyelim oralarda Yüzlerce Karabük’lü iş aş bulsun. Biz de Havaalanını yapalım dese ne olur. Ülkemizin havaalanlarını bir inceleyin kaç tanesini iş adamı yaptırmış. Neden Karabük’te böyle bir durum var. havaalanında çalışacak kişi sayısı en fazla 50. ya o paraya yapılacak fabrika/larda. düşünün…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.