Her Telden (25.Mayıs.2018)

Her Telden (25.Mayıs.2018)

Yayın: 24.05.2018 23:45 |Güncelleme: 25.05.2018 08:44
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK VALİSİ SAYIN KEMAL ÇEBER “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ NOKTASINDA,ÖNEMLİ MESAFELER ALINDI.BU İŞ YAKINDA BİTİRİLİR..” DEDİ
Karabük Valisi Sayın KEMAL ÇEBER,Karabük’ün bir türlü bitirilemeyen KATI ATIK BERTARAF TESİSİ için,çok önemli mesafelerin alındığına dikkat çekerek “YILLARIN SORUNU OLAN BU KONU KISA SÜRE İÇİNDE BİTİRİLECEK..” mesajlarını verdi.
Karabük Valisi ve aynı zamanda,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ’Nİ yapacak olan KARÇEV ‘İN DE Başkanı olan Sayın KEMAL ÇEBER,bu tesisin yapımı noktasında Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN büyük destek ve katkı verdiğine dikkat çekiyor.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER bu konu hakkında “KARABÜK VALİLİĞİ GÖREVİNE BAŞLADIĞIMIN 3.GÜNÜ ASİT KÖYÜ SAKİNLERİNİN EYLEMİ OLDU.BU KONU İLE O VASITI İLE TANIŞMIŞ OLDUM..” diyerek,sorunun giderilmesi noktasında Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çabalarına özenle dikkat çekti.
Karabük ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ civarında 15 hektarlık bir alanın “BU YATIRIM İÇİN HAZIR HALE GETİRİLMESİ İŞLEMLERİNİ..” anlatan Vali Sayın KEMAL ÇEBER,Karabük Belediyesi’nin,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN çaba ve çalışmalarının çok önemli olduğunun altını çizdi..
Ve,BU SORUN KESİNLİKLE ÇÖZÜLECEKTİR bilgilerini verdi..
Şu an itibarı ile SAFRANBOLU’NUN bu projeye dahil edilmediğini anlatan Vali Sayın KEMAL ÇEBER,ilerleyen süreçte “SAFRANBOLU ÇÖPÜ DE BURAYA DÖKÜLECEK ŞEKİLDE BİR PLANLAMA YAPILABİLİR..” anlamında da ifadeler kullandı.
Vali Sayın KEMAL ÇEBER,bu Tesis için herhangi bir harcama yapmak istemediklerine değinerek “BURADAN ENERJİ ELDE EDECEK BİR FİRMAYA YAPIM KARŞILIĞI,BİR SÜRELİĞİNE YAP/İŞLET/DEVRET MODELİ UYGULAYABİLİRİZ..” bilgilerini de verdi..
Vali Sayın KEMAL ÇEBER’İN anlatımından “KARABÜK’ÜN BU TARİHİ SORUNUNUN GİDERİLECEĞİ MESAJINI ALMAK,NE KADAR SEVİNDİRİCİ..” diye düşündük doğrusu..
KARABÜK BİR SORUNUNU BÖYLECE AŞACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..

SAADET PARTİSİ’NİN ETKİN İSİMLERİ “MİLLİ GÖRÜŞ KARABÜK’TE SAYIN HAYRETTİN DİLEKCAN’I VEKİL, SAYIN ENVER TÜMEN’İ BAŞKAN SEÇTİ..”
“MİLLET İTTİFAKI..” içerisinde yer alan SAADET PARTİSİ Karabük Teşkilatının etkin isimleri “24 HAZİRAN SEÇİMİNDE,KARABÜK SEÇMENİ BİZE BİR MİLLETVEKİLLİĞİ VERECEKTİR..” görüşlerini ısrarla,inatla dile getiriyorlar..
“BU İDDİA BİRAZ ZORLAMA OLMUYOR MU..” diye sorduğunuzda da “KARABÜK SEÇMENİ,MİLLİ GÖRÜŞ ÇİZGİSİNE YAKINDIR.GEÇMİŞ YILLARDA BU SEÇMEN Sayın HAYRETTİN DİLEKCAN’I MİLLETVEKİLİ,Sayın ENVER TÜMEN’İ BELEDİYE BAŞKANI SEÇMEDİ Mİ..?” cevabını veriyorlar..
O seçmenin dağıldığı iddialarına karşı ise “MİLLİ GÖRÜŞ SEÇMENİ BİR SÜRELİĞİNE DAĞILMIŞ BİR GÖRÜNTÜ VERDİ.ARTIK,SİYASİ PARTİLERİN BARAJ SORUNU KALKTI VE DİĞER PARTİLERİNDE ÜLKEYİ NE HALE GETİRDİKLERİ ARTAN HAYAT PAHALILIĞINDAN GÖRÜLÜYOR,HEPSİ YUVAYA DÖNECEKLER..” gibi bilgiler veriyorlar.
SAADET PARTİLİLER özellikle “AK PARTİ TABANINA SIKIŞMIŞ OLAN MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİN AKIN/AKIN YUVAYA DÖNDÜKLERİ..” iddiasında bulunuyorlar ve “GÖRECEKSİNİZ,EN AZINDAN Sayın MUHSİN ÇEBİ TBMM’NE GİDECEKTİR..” diyorlar..
Bize biraz zorlama gibi geliyor bu iddialar..
Yine de BAŞARILAR dileyerek İNŞAALLAH diyoruz SP’LİLERE..

GEÇTİĞİMİZ GÜN “KARDEMİR KAPSAMDIŞI BİRKAÇ PERSONEL İLE AYAKÜZERİ SOHBETİMİZDE..” DİLE GETİRDİKLERİ DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ..
Geçtiğimiz günü KARDEMİR KAPSAMDIŞI birkaç personeli ile AYAKÜZERİ sohbet ettik,bize “DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMESİ..” noktasında yazdıklarımız için teşekkür ettiler..
DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ VE KÖMÜR BEKLENDİLERİNİ DİYE GETİRDİLER..
Böyle bir beklentileri olduğundan söz ettiler..
Daha öncesinde de,bu yönlü beklentilerini gündeme taşıyıp,gerek YÖNETİM KURULU’NA,gerekse PROFESYONEL YÖNETİCİLERE duyurmaya gayret etmiştik.
Herhangi bir gelişme var mı bilmiyoruz..
Ayaküzeri de olsa görüşlerini bize anlatan,o minvalde sohbet ettiğimiz KARDEMİR KAPSAM DIŞI Personelleri “TOPLAM SAYIMIZ 850 CİVARI VE BİZE VERİLECEK DİNİ BAYRAM İKRAMİYESİ İLE KÖMÜR PARASI İŞLETME AÇISINDAN,ÇOK CÜZİ BİR MİKTAR.ANCAK BİZLER İÇİN HAYLİ ÖNEMLİ..” dediler.
Söylediklerinin özeti bu şekilde oldu.
KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ÖMER FARUK ÖZ ve diğer Yönetim Kurulu Üyeleri’nin,özellikle KARÇEL’DE çalışan işçilere gösterdikleri yakın ilgiden yola çıkarak “İNSAN ODAKLI İLİŞKİLERİ TAKDİR EDİLECEK DÜZEYDE.AYNI İLGİYİ,BU KONULARDA BİZE DE GÖSTERİRLER İNŞAALLAH..” gibi bir tavır ve tutum aldılar..
Ne diyelim,dileriz dilekleri gerçek olur,bu paralar kendilerine verilir..

CHP ESKİ İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI AVUKAT SAYIN ERDOĞAN DİNÇEL “ HEP BİRLİKTE TAMAM DEMEK VAKTİ GELDİ..” DİYOR..
CHP Karabük eski İl Başkanlarından ve bu dönem Milletvekili Aday/Adayı olarak Partisine başvuru yapmasına karşın “LİSTEYE BİLE ALINMAMAK GİBİ..” bir yakışıksız durumla karşı/karşıya kalan Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL çok ilginç bir açıklama yaptı.
CHP’LİLERİ BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞIRAN Sayın ERDOĞAN DİNÇEL 24 Haziran CUMHURBAŞKANLIĞI ve GENEL SEÇİMİ için “TAMAM DEMEK İÇİN VAKİT GELDİ.BİRLİK/BÜTÜNLÜK İÇİNDE SEÇİMLERE ASILACAĞIZ..” yolunda mesajlar verdi.
CHP İl eski Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,sol gelenekten,sosyal demokrat gelenekten geldiğine işaret ederek “YILLARIM BU SİYASİ GELENEĞİN İÇİNDE GEÇTİ.HEMEN HER KADEMEDE GÖREV ALDIM,MENSUBU OLDUĞUM SİYASETİN HİZMETİNDE OLDUM..” görüşlerini de dile getirdi..
Parti içinde uğradığı HAKSIZ TUTUMLARIN kendisini yıldırmayacağına,Partisinden uzaklaştırmayacağına da değinen Avukat Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Partilileri birliğe/bütünlüğe davet ederek “HEP BİRLİKTE TAMAM DEMEK VAKTİ GELDİ..” dedi.
CHP Karabük’te henüz sahaya inmedi..
Buna karşılık ilk işaret Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’DEN GELDİ.

24 HAZİRAN GENEL SEÇİM ÖNCESİNDE “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR..” DİYECEK,BU SÖZÜ VERECEK SİYASETÇİLER..
Dün yine yazdık,anlatmaya çalıştık “BU SEÇİMLER BEL ALTI VURUŞLARLA MI,YOKSA PROJELERLE Mİ YÜRÜYECEK..” dedik,dileriz ikinci seçenek öne çıkar,PROJE BAZLI BİR SEÇİM ATMOSFERİ yaşarız.
Eğer UÇKUR BAZLI BİR SEÇİM ATMOSFERİ YAŞARSAK kötü..
KARABÜK KAYBEDER ELBET..
Bakın Seçim atmosferinde SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR diyecek SİYASETÇİLERİ çok merak ediyoruz,bu yönlü bir çalışma yapacağını söyleyecek SİYASETÇİLER Seçime hazırlıklı gelmişler, denilebilir..
ŞU AN SAFRANBOLU’DA KAÇ FAKÜLTEMİZ VAR ACABA..?
KAÇ MESLEK YÜKSEKOKULUMUZ VAR..?
Kurulacak bir SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ’NİN alt yapısı noktasında,bunların bilinmesi çok/çok önemli elbet,zira “SAFRANBOLU’DA ŞU KADAR FAKÜLTE,BU SAYIDA MESLEK YÜKSEKOKULU VAR..” denilecek..
Daha sonra da “BURADA ÜNİVERSİTE KURULMASININ ALT YAPISI HAZIR..” sözleri ile “BUNLARI SÖYLEYECEK SİYASETÇİNİN ELİ GÜÇLENECEK..” alt yapının hazır olduğu mesajları verilecek..
SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULACAK MI SİZCE..?

“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ ..” FİKRİNİ,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT GÜNDEME GETİRMİŞTİ..
“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMALIDIR..” fikrini,böyle bir düşünceyi 2016 yılının ilk aylarında,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT gündeme getirmişti,bu fikrini açıklamıştı..
BİR DİZİ TOPLANTILAR FALAN YAPILDI O ZAMAN..
Daha sonra gündemden kalktı.
“SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ..” bu Yöre açısından “O KADAR ÖNEMLİ VE O KADAR YARARLI BİR FİKİR Kİ..” yararlarını anlatmak için sayfalarca yazmak,saatlerce konuşmak gerek.
ALT YAPISI,hemen/hemen hazır,tek yapılacak iş “SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTESİ KURULMUŞTUR..” YASASI’NIN ÇIKMASI/ÇIKARTILMASI ve o zaman Yöremiz yepyeni SOSYA/EKONOMİK hedeflere yelken açacaktır..
Bakın KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bu öneriyi yaparken “KENDİ REKTÖRLÜK ALANININ DARALMASI PAHASINA YAPMIŞTIR..” bu özveriyi göstermiştir..
Dileriz SAFRANBOLU SANAT ÜNİVERSİTE bu Seçimlerde konuşulur..
Üzerinde durulur,toplumsal benimsenmesi sağlanır ve KURULUR..

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI AVUKAT SAYIN İSMAİL ALTINÖZ “CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA SAYGIMDAN DOLAYI SUSUYORUM..” DİYOR..
AK Parti Karabük İl Başkanı Avukat Sayın İSMAİL ALTINÖZ ile bir esnaf kardeşimizin işyerinde karşılaştık ve ayak üzeri sohbet ettik,Sayın ALTINÖZ yapı itibarı ile çok sakin bir insandır.
O sakinliği gitmiş üzerinden ve hayli sinirli bir ortama girmiş gibi geldi bize ve “GÖRÜYORSUNUZ,CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDEN GELEN BİR DİZİ ELEŞTİREL YAKLAŞIMA,İTTİFAK RUHUNA GÖLGE DÜŞMESİN DİYE SUSMAK DURUMUNDA KALIYORUM..” dedi.
Bu sözlerinden neyi kastettiği belli Sayın ALTINÖZ’ÜN..
Ayrıca “MİLLETVEKİLİ LİSTEMİZ HAKKINDA,GENEL MERKEZİMİZE GEREKLİ RAPORLARIMIZI VERDİK.DÜŞÜNCELERİMİZİ AKTARDIK.LİSTE NOKTASINDA,EĞER VARSA,SIKINTILARI DA AKTARDIK.SON KARARI GENEL BAŞKANIMIZ VE GENEL MERKEZİMİZ VERİR..” anlamında sözler etti.
Kendilerine, MEVCUT LİSTENİN BAŞARISI için,Karabük’te alacakları oyları EN YÜKSEĞE TIRMANDIRMAK için “7/24 VE DUR/DURAK BİLMEDEN ÇALIŞMANIN..” düştüğünü söyledi.
Sayın İSMAİL ALTINÖZ Seçim sonucundan çok/çok umutlu görünüyor..
Gerek CUMHURBAŞKANLIĞI,gerek GENEL SEÇİMDE en yüksek oyu alacaklarını ve OY REKORU KIRMAK için çaba göstereceklerini söyleyerek bu anlamda TEŞKİLATLARIMIZ HAZIR mesajlarını veriyor..
Kısa sohbetimizden edindiğimiz izlenimler bunlar oldu..

ŞU AN İTİBARI İLE EN SORUNSUZ VE SAHADA EN ÇOK GÖRÜNEN MHP VE SAYIN SEYİT AHMET KARABACAK MÜTHİŞ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE..
Şu an itibarı ile SEÇİM SAHASINDA en fazla görünen,en iyi çalışan MHP,bilindiği gibi MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ DE en erken açıklayan Siyasi Parti olarak görülmüştü.
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK ve arkadaşları mükemmel çalışıyorlar..
Gerek KARABÜK MERKEZİNDE,gerekse İLÇELERDE en iyi çalışan,saha da en çok görülen MHP’LİLER oluyor ve bazı küçük spekülasyonları,bu çalışma tempoları ile gideriyorlar adeta.
MHP İL/İLÇE TEŞKİLATLARI,CUMHUR İTTİFAKI içinde ki paydaşları ile çok iyi..
Bunu söylerken,MHP çok büyük bir saygı çerçevesinde hareket ederek,hem CUMHUR İTTİFAKI içerinde ki PAYDAŞ PARTİLERE,hem de MİLLET İTTİFAKI içerisinde ki Siyasi Partilere karşı olumlu tavır ve tutum içindeler..
Bu tavır ve tutumdan kendileri kazanıyorlar sanki..
Sayın SEYİT AHMET KARABACAK ve Diğer Adaylar müthiş çalışıyorlar..
Elbet TEŞKİLATLARI ile birlikte çalışıyorlar..

BAYIR MAHALLE AĞIZ/DİŞ MERKEZİ AÇILDIĞINDA,BUGÜN ÇALIŞAN ZONGULDAK CADDESİ ÜZERİNDE Kİ YER VE “DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ…”
Bayır Mahalle de YAPIMI SON AŞAMAYA gelmiş olan ve kısa süre içinde açılması beklenen AĞIZ/DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ hizmete alındığında,şu an çalışmalarını sürdüren ZONGULDAK Caddesi üzerinde ki yerde DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ hizmet verecek.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT,bu bina içinde ki TIBBİ ALET/DİĞER MALZEMELERİN kalacağını söylüyor ve burası DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN GEÇİCİ YERİ OLARAK KULLANILACAK bilgilerini veriyor..
GERÇEKTEN ÇOK/ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR KONU.
Bayır Mahalle AĞIZ/DİŞ MERKEZİ,bitişiğinde yapılacağı daha önce açıklanan DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ yapılıncaya kadar DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ orada hizmet verecek ve Rektör Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT bunları anlatıyor..
Düşünce gerçekten güzel ve YENİ FAKÜLTE BİNASI SÜRATLE YAPILSIN O ZAMAN.

15 kişi görüş bildirdi

  1. Gönderen

    Bugün çıkan bir habere döre Diyarbakır’da kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde işletme sayısı 50’ye, çalışan sayısı 1000’ne çıkmış. 20 bin büyükbaş hayvan besleniyormuş….

    Eflani’ye böyle bir OSB kurulursa Eflani’yi uçurur. Sadece Eflani değil, konumu itibari ile Karabük’ü, Bartın ve Kastamonu’yu da çok önemli derecede etkiler. Eflani için 1000 çalışan ne demek?…
    İstanbul’dan geriye göç bile gelir Eflani’ye. İstanbul tıkış tıkış, insanlar barut fıçısı olmuş. Fırsat bulsalar kaçacaklar….
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/devlet-yatirimi-istihdam-yaratti/1155445

    Eflanili bir düzine babayiğit çıksa da “biz besihane kuracağız, memlekete et üreteceğiz, insanlara iş vereceğiz. Şu işe bir el atın, kurun şu Organize sanayi bölgesini” dese ve yatırım için kuru söz değil taahhütname verseler, herhalde ilgililer kayıtsız kalmaz. Şu et krizinin olduğu zamanda, teşviklerin havada uçtuğu ortamda biraraya gelip Fakıbaba’nın kapısı çalsınlar.
    Zaman içersinde iş ortaya çıkmaya başlayınca bir düzinenin üzerine başka babayiğitler de gelir. Karabük’ten, Kastamonu’dan, Bartın’dan da gelenler olur….

    Geçen sene de Urfa yada Gaziantep’e de 100 bin büyükbaşlık Hayvancılık İhtisas Bölgesi kurulacağı hakkında haber çıkmştı….

  2. EFLANİLİ

    GÖNDEREN RUMUZUNLA YAZAN ARKADAŞIM BUNU YAPACAK OLAN EFLANİ KAYMAKAMLIĞI EFLANİ BELEDİYE REYİSLİĞİ EFLANİNİN BAĞLI OLDUĞU TİCARET SANAYİ ODASI HİÇBİRİNİN BÖYLE BİR DÜŞÜNCESİ VARMI.KÜÇÜK KÜÇÜK İŞLERLE MEŞGULLER

  3. Proje

    Bakalım vekillerimizin projeleri içinde devlet hastanesi varmı yoksa boşuna sahaya inmesinler özellikle 5000 evlere gelmelerine hiç gerek yok…

  4. VATANDAŞ

    BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN RAMAZANI MÜBAREK OLSUN.SAYIN KARABÜK HALKI SİZE SESLENİYORUM SİZ KARABÜKTE HANGİ MİLLET VEKİLLERİNİN VERDİGİ SÖZÜ TUTTUNU GÖEDÜNÜZ SORUYORUM. CUMHUR BAŞKANIMIZ SAYIN TAYİP ERDOGAN ADAM GİBİ ADAM AMA GELİN GÖRÜN Kİ BU MİLLET VEKİLLERİ SAYIN TAYİP ERDOGANI KARABÜKTE BİTİRENDİR EGER CUMHUR BAŞKANIMIZ KARABÜKTEKİ ASANSÖR OLAYLARINI BİLSEYDİ FATİH MAHALLESİNDEKİ ALT GELİR GURUBUNUN BAŞINA GELENLERİ EMİN OLUN BURDAKİ MİLLET VEKİLLERİNİ BİR KAŞIK SUDA BOGARDI ŞİMDİ SORUYORUM SAYIN BURHANETTİN UYSAL HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEK ÜSTELİK OYLARIDA DÜŞÜRECEK TAM BİRSENEDEN FAZLA OLDU BÜTÜN ÖZÜRLÜ OLAN VATANDAŞLARDAN ÇOK GÜZEL DUA ALDI VE ALMAKTA UNUTMAYIN HER KEZ BİR ÖZÜRLÜ ADAYI ÖNLARDA ÖZÜRLÜ AMA ZİHİNSEL

  5. Gönderen

    Sn.EFLANİLİ OSB’yi kuracak olan muhakkak ki devlettir. Devlet de durup dururken bunu yapmaz. OSB kurmak için altyapıya yüz yüzelli milyon döküp, müdürünü atadı diyelim. Yatırımcı gelmeyince o tesisler olduğu yerde çürür….

    Ama 15 – 20 vatandaş yada daha fazlası istekte bulunursa, besihane kurmayı taahhüt ederse, başlangıçta 5-10 bin hayvan yetiştirileceği ortaya konulursa, devlet yatırımı yapmaya daha iştahlı olur.

    Yoksa “hele bir devlet kursun, bakalım keyfimiz yerinde olursa biz oraya yatırım yaparız” havası olursa kusura bakmasın kimse, devlet yetkilileri “ha, ha” der, o yatırımın ağızlarda dolaştığı kalır…
    Yatırım yapacak babayiğitlerin sahaya çıkıp istekte bulunması, asılması lazım.

  6. Gönderen

    Sadece Eflanıililer değil Karabük’teki marketçiler de çıkabilir ortaya. Birçok iş bilen, marka olmuş marketi var Karabük’ün. Para getiriyor diye müteaahitlik yapanları bile olduğunu duyuyoruz. Hayvancılık niye yapamasınlar. Briçok teşviği de var zannedersem hayvancılığın.
    Mesala başka bir sitede bir iki gün içersinde haber vardı. Ovacık yolu üzerinde besihane, sucuk üretimi yapan bir işletme devletten 250.000 Tl. hibe almış…..

    Marketçiler soyunsunlar et, süt, yoğurt, peynir üreticiliğine. Kendi mallarını kendileri pazarlarlar.
    Kuyumcular, haddehaneciler de yapabilirler….

  7. atasözü

    Para da yok zamda yok ikramiyede yok kömür de yok bayram da yok gülmede yok güldürmede yok ölmede yok öldürmede yok isyanda yok isyancı olmada yok aynen alçak sürünmeye dewam kardemir memuru mühendisi başmühendisi, sizin yerinize işçi alıyor müdür ve üstü yattığı yerden eziyor pardon alıyor, sen aidiyetini kaybetme çalış bu fabrika sizlerin umudunu kaybetme geleceğe umutla bakmaya dewam et umutsuz olma umudunu kaybetme hep çalış çalıştır bacalar tütsün ne yapacaksın ikramiye ne yapacaksın insan gibi şartlarda olmayı,bir kardemir atasözü derki PARA PROFESYONEL YÖNETİCİLERE, PROFOSYONEL MÜDÜRLERE ve YATAN İŞÇİYE YAKIŞIR ……

  8. memleket sevdalısı

    Sayın gölbek KARABÜK’e ikinci üniversite diyorsunuz bu çok güzel yapılmalı bunu yaparkende herkezin üstüne düşen görevi layıkı ile yapması gerekiyor. Ancak ortada şöylede bir gerçek varki buda göz ardı edilmemeli hali hazırdaki üniversitemize bağlı olan ilçelerdeki yüysek okullarına daha bölüm açılamamış iken buralardaki görevlerini yerine getiremeyen yöneticilerimiz ikinci üniversitenin açılmasında nekadar başarılı olur orası muallak YENİCE MESLEK YÜKSEK OKULUNDA daha 1 bölüm var 12 derslik 4 amfi 2 bilgisayar labratuvarı herşeyi ile eğitim öğretime hali hazır ama ne yazıkki 1 bölüm 50 öğrenci var nekadar içler acısı bir durum birilerinin duyarsızlığı ve beceriksizliği neticesinde durum ortada yine EFLANİ ilçemizdede durum aynı hal böyle iken biz daha mevcut üniversitemize bağlı meslek yüksek okullarına bölüm açamamış iken ikinci üniversite kulağa hoş ama hayat geçirilmesi zor ama imkansız değil ortada bir gerçek var bu iki ilçemizdeki hocalarımızda ilçe halkıda budurmlardan rahatsız arsası üniversiteye bağışlanan kaba inşaatı ilçe halkı tarafından yapılan bir tuğla seninde olsun kampanyaları ile inşaatı bitirilen devlet eli ile eğitim öğretime hazır eğitim yuvaları kaderlerine terk edilmiş anlamak mümkün değil buradan yetkili mercilere sesleniyoruz
    ORADA YAKINDA BİR MESLEK YÜKSEK OKULU VAR HERŞEYİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIR AMA ÖĞRENCİSİ VEDE BÖLÜMLERİ OLMAYAN SAYGILAR

  9. Bestami

    Atasozu

    Kardemiri begenmiyorsan bas istifayi baska yerde calis … calista dunya kac bucak gor..
    Senin gibi eli degil cenesi calisanlara asgari ucret bile vermiyorlar disarda…akilli ol.
    Sukur et , allaha dua et…isine sahip cik..
    Senin yerinde olmak icin cirpinan en az 10 bin insan vardir.
    Senin gibi yedigi taban sicani yonetim bulup gotune tekmeyi vurmali…

  10. Atasözcü!!!!

    Atasözcü beyefendi terbiyesizlik yapma
    O yatan işci olmazsa bırak para almayı biryerine don bile alamazsın.
    İçcinin hangi şartlarda cefakarca gece gündüz demeden çalıştığını herkes görüyor.
    Burda böyle ahkam keseceğine bayram harçlıklarının toplamından ve kömür parasından her ay
    Payına düşeni aldığını yazsana önce.
    Senin bu yaptığına önce terbiyesizlik sonra nankörlük denir.
    Bu yazdıklarından sonra yönetim vereceksede artık bir kuruş vermez sana.
    Başkasının aldığında gözü olana dünyayı versen yine doymaz.:(((

  11. Alın teri

    Atasözü rumuzlu herif.o fabrikada işçi bırak yatmayı oturmuyor bile.alin terinin karşılığını alıyor.2.5 milyon ton çeliği sen mi üretim haysiyetsiz herif

  12. Gönderen

    Spor klubü yolunda Kardemir’in 32 milyon lirası buharlaştı. 30 milyon lira sosyal dorumluluk uygulaması gereği Karabükspor’a gömmeseydi ve o parayla Karabük’e şöyle şık bir hastahane yapsaydı fena mı olurdu?

    Kardemir’in puslu havasını soluyan Karabüklüler’e çok büyük hizmet etmiş olurdu. Karabük’te en çok görülen bir iki hastalık üzerine ihtisas hastahanesi de olabilirdi. Paralar savruldu gitti. Yazık oldu….

    Az para mı 30 milyon lira?

  13. KAPSAM İÇİ

    ATASÖZÜ RUMUZLU ŞAHSİYET SEN ZAMMI OCAK AYINDA TEK KALEMDE ALIYORSUN İŞÇİ OCAK TEMMUZ AYLARINDA İKİ DİLİMDE O DA GELİR VERGİSİNE GİDİYOR SENİN OCAK MAAŞIN NEYSE ARALIK AYI MAAŞIN AYNI GELİR VERGİSİNDEN MUAFSIN İŞVEREN KARŞILIYOR İŞÇİ NİN GELİR VERGİSİ KURUŞU KURUŞUNA KESİLİYOR MAAŞINDAN BİR DE TUTMUŞ ŞİKAYET EDİYORSUN HAYATINDAN, SOGUK GÖRMEZSİN SICAK GÖRMEZSİN KOLARİFERİN YANAR KLİMAN ÇALIŞIR GEL FIRIN ÖNÜNE GEL MAKİNA BAKIMLARADA YORGUNLUKDAN ADINI UNUTMUYORMUSUN BOŞ BOŞ YAZI YAZIYORSUN UTANMADAN YATAN İŞÇİ İSE ÜRETEN KİM İŞÇİ YATIYORSA REKORLARI KIRAN KİM İŞİNE BAK SEN BOYUNDAN BÜYÜK YAZILAR DA YAZMA DA KONUŞMADA

  14. Yatan işçi

    atasözü, masa başında müdürlükte çalışarak hiç bir şey üretemezsin. Allah mübarek günde akıl fikir versin. Senin gibi asalakları sırtında taşıyan işçiye de güç kuvvet versin…

  15. Maksadı aşmayalım.

    Hayırlı ramazanlar.yorum yaparken maksat sesimizi duyurmak. Kardemir ve çalışanları haklarını alıyorlar üretim rekorları kırıyorlar kutluyorum. Lakin 5 yıllık üniversite bitirmiş düz mühendis amiri olduğu yasca ve eğitim düzeyi küçük olan yeni işçi kadar maaş alamıyor. Bu adaletsizlik gerçekten var. Mühendis olmak suçmu. Kim bilir ailesi ne şartlarda okuttu.işçi arkadaşlar empati yapın kendi çocuklarınız bu düzende mühendis olsaydı uzulmezmiydiniz. Kardemir in kendi sosyal haklarından faydalanma konusunda en kıdemli kapsam içi çalışandan puanlamalari çok iyi. Ağır sanayi de otamasyona geçmiş fabrikalarda işçi keşke hep yatsa orası inşaat degilki başında usta yok acele ettirecek zorlayacak. Bant sistemi sen calismazsan kimse çalısamaz sistem sos verir. her tesis birbirine bagimli.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Havza Kaymakamı Ayvat’tan Ziraat Odası’na ziyaret

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Ziraat Odası'nı ziyaret etti.

Kaymakam Ayvat ziyaretinde, Ziraat Odası Başkan Coşkun Genç, Yönetim Kurulu üyeleri ve Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin'le bir araya geldi.

Ayvat, Genç'ten Ziraat Odası faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Genç, 2015 yılından bu yana oda başkanı olduğunu belirterek, “Odamızın araç parkı ve tesisleşmesi çevre ilçelerde örnek gösterilecek düzeyde. Bu yıl kuralık nedeni ile tüm ürünlerde rekolte düşüşü yaşanabilir. Bunun için de ilçe genelindeki sulama göletlerinin aktif olarak kullanılması amacı ile acilen kapalı sistem sulamaya geçilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili gerekli müracaatlarımız yaptık. İnşallah sizlerin de desteğiyle kısa sürede bu sorunu çözeceğiz.” dedi.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ziraat odalarının ilçelerin en önemli sivil toplum örgütlerinin başında geldiğini ifade ederek, “Çiftçilerimizin birlikte ve bilinçli hareket etmesi önemli bir husus. Bu konuda ziraat odalarımıza önemli görevler düşmekte. Özellikle tarımda yaşanan teknolojik gelişmelerin çiftçiye yansıtılması büyük önem arz eden bir konu. Gördüğüm kadarı ile Havza Ziraat Odası bu konuda oldukça güzel çalışmalara imza atmakta. İnşallah kapalı sistem suluma için bizlerde elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Kaymakam Ayvat'a hediye takdim etti.