Her Telden (25.Temmuz.2016)

Her Telden (25.Temmuz.2016)

Yayın: 25.07.2016 08:43
Paylaş:
A+ A-

SON YILLARIN “EN BÜYÜK YATIRIMI İÇİN..” KARABÜK BELEDİYESİ “START VERDİ..”,ANCAK,HERHANGİ BİR TARTIŞMA GÖRÜLMÜYOR..
Karabük Belediyesi,SON YILLARIN EN BÜYÜK YATIRIMI İÇİN start verdi ve Türk Lirası ile 240 milyon civarında bir bedeli olacağı belirtilen “RAYLI SİSTEM..” pek kimseyi ilgilendirmiyor galiba.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,toplam uzunluğu 14 kilometre olacak RAYLI SİSTEM için,hiçbir yerden kredi almayacaklarına ilişkin bilgiler veriyor..
KARABÜK BELEDİYESİ’NİN BAZI GAYRIMENKULLERİ SATILACAK.
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN anlatımlarından bu sonucu çıkartmak mümkün ve Karabük Belediyesi’nin 240 milyon liralık kaynağı GAYRIMENKUL satışlarından bulacağı sonucu çıkıyor.
DİKKAT EDİN ; YATIRIM MİKTARI 240 MİLYON LİRA..
Bu finans kaynağını buldunuz ve YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRDİNİZ kabul edilse bile,acaba,İŞLETME NOKTASINDA neler yaşanacak,örneğin GÜNLÜK YOLCU KAPASİTESİ verimli bir işletmeciliği hakim kılacak mı..?
YOKSA ZARARINA BİR İŞLETMECİLİKLE,TAM TERSİ Mİ OLACAK..?
Bunların çok ciddi biçimde tartışılması,görüşlerin ortaya konulması gerek ve gördüğümüz kadarı ile BÖYLESİNE DEV BİR YATIRIM bile 15/16 TEMMUZ ALÇAK DARBE GİRİŞİMİNİN gölgesinde kaldı..
Bu dev yatırım sonucunda neler gelişebilir acaba..?

KARABÜK BELEDİYESİ’NIN GÜNDEME TAŞIDIĞI “RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK..” YAP/İŞLET/DEVRET MODELİ İLE YAPILSA TALİP OLUR MU
Karabük Belediyesi’nin gündeme taşıdığı ve yapımı için start verdiği RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK için,birçok yatırımlarda uygulanan,iyi sonuçlarda alınan YAP/İŞLET/DEVRET modeli uygulansa neler olabilir..?
BUNU CİDDEN MERAK EDİYORUZ..
“KARABÜK’E 14 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK YAP/İŞLET/DEVRET MODELİ İLE YAPTIRILACAKTIR.İSTEKLİLER TEKLİFLERİNİ VERSİNLER..” gibi bir ilan yapılsa ne olur acaba..?
GİREN,BU İŞE TALİP OLAN FİRMA OLUR MU..?
Harcanacak para 240 milyon lira civarında,Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN beklentisine göre “GÜNLÜK 50 BİN YOLCU TAŞINABİLİYOR..” ve YAP/İŞLET/DEVRET modeli uygulansa açılacak olan İHALEYE GİREN OLUR MU..?
BUNU NEDEN SORUYORUZ..
Olayın VERİMLİLİĞİ TARTIŞILSIN,ÖĞRENİLMEYE ÇALIŞILSIN düşüncesinden hareketle bunu soruyoruz elbet,yoksa,YEŞİL MAHALLEDE YAPTIRILAN BELEDİYE BİNASI gibi bir durum yaşanmasın düşüncesindeyiz..
Sahi o model uygulansa GİREN/GİRENLER OLUR MU bu işa..?

ÖRNEĞİN ; ÇOK KONUŞULAN,ANCAK,FAZLA MESAFE ALINAMAYAN İSMETPAŞA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 240 MİLYON TL EDER Mİ.?
Biliyorsunuz,bir süredir üzerinde çokça konuşulan/tartışma yapılan İSMETPAŞA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Yatırımı var ve bu yatırımın TOPLAM MALİYETİ 240 milyon Türk Lirası eder mi..?
KAMULAŞTIRMASI,ALT YAPISI,KILI/TÜYÜ 240 MİLYON EDER Mİ..?
Bunu neden soruyoruz biliyor musunuz..?
Karabük Belediyesi RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK projesinin CESAMETİNİ/BÜYÜKLÜĞÜNÜ/DEVASA BİR PROJE oluşunu iyiden/iyiye vurgulamak için soruyoruz.
RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK ÇOK BÜYÜK BİR PROJE..
Ancak,böylesine dev bir yatırım için “KARDEŞİM BU YATIRIM KARABÜK’Ü UÇURUR..” gibi görüş veren yok veya “KARDEŞİM BÖYLE BİR YATIRIM VERİMSİZDİR,KARABÜK BELEDİYESİ’Nİ BATIRIR..” gibi bir görüş verende yok.
Hıristiyanların Katolik Mezhebinin nikah töreninde Papaz Efendi katılanlara sorar “BU EVLİLİĞE İTİRAZI OLAN VARSA,YA ŞİMDİ KONUŞSUN,YA EBEDİYYEN SUSSUN..” der.
ŞİMDİ KONUŞMAYANLAR,EBEDİYYEN SUSSUNLAR O ZAMAN..
Hele/hele GELECEKTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAYI DÜŞÜNEN ZEVATIN/İNSANLARIN bu proje hakkında şimdi bir şeyler söylemesi gerekmez mi..?
SÖYLEYİN GEREKMEZ Mİ..?

CHP VEYA MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BİRİSİNİN KARDEŞİ “DARBECİ GENERALLERDEN ÇIKMIŞ OLSAYDI..” BASIN..!!
Geçtiğimiz akşam bir Televizyon Programında,bir Gazeteci “15/16 TEMMUZ AKŞAMI CHP’LİLERİ MEYDANLARDA GÖREMEDİM..” gibi bir söz etti..
SONRA DA SÖZLERİNDE HAYLİ ISRARCI DAVRANDI..
Bakın 15/16 TEMMUZ Ülke de bir birlik/dirlik havası estirdi ve özellikle MUHALEFET PARTİLERİ hayli düzeyli davranıyorlar,buna İktidar aynı biçimde cevap veriyor,ILIMAN BİR HAVA ESİYOR ÜLKEMİZDE..
İNŞALLAH BU HAVA BOZULMAZ SÜRER GİDER..
O Gazeteci arkadaşa toplantıya katılanlar “EĞER MUHALEFET PARTİLERİNDEN HERHANGİ BİRİSİNİN GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ GENERAL KARDEŞİ DARBECİLERİN İÇİNDE ÇIKSAYDI SİZİN TAVRINIZ NE OLURDU..?” diye sormadı..
NELER YAZILIR ÇİZİLİRDİ BİR DÜŞÜNÜN…
Örneğin Sayın MERAL AKŞENER hakkında bile neler yazılıp/çiziliyor..
Kaldı ki,diğer olay SOMUT/GERÇEK,İFTİRA NİTELİĞİ OLMAYAN bir olay..

ÖRNEĞİN ; TİCARET VE SANAYİ ODASI,ESNAF ODASI,ŞOFÖRLER ODASI,SERVİSÇİLER ODASI,RAYLI SİSTEM İÇİN NE DÜŞÜNÜR ACABA..?
Karabük TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINDAN birisi Karabük Belediyesi tarafından yapılacak ve Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ bunun işaretini verdi..
“KREDİ ALMAYACAĞIZ,KENDİ KAYNAKLARIMIZLA YAPACAĞIZ..” dedi.
Bazı GAYRIMENKULLERİ SATACAKLARINI söyledi,işaretini verdi.
BU YATIRIMIN İŞLETMESİ verimli olur mu/olmaz mı,dikkat edin kimsenin sesi çıkmıyor ve BUGÜN KONUŞMAYANLARIN,YARIN KONU HAKKINDA KONUŞMALARI haksızlık olmaz mı..?
Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ “GÜNLÜK 50 BİN YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ OLACAĞINDAN..” söz ediyor,bu kapasite bulunur mu,bulunursa bile yeterli olur mu,İŞLETME MASRAFLARINI karşılar mı..?
Örneğin TSO-ESNAF ODASI-ŞOFÖRLER ODASI,SERVİSÇİLER ODASI ne düşünürler bu konu hakkında,bir bilgileri var mı acaba..?
BU YATIRIM KARABÜK’ÜN GELECEĞİ İLE BİRE/BİR BAĞLANTILI OYSA..

ÜLKEMİZ 15/16 TEMMUZ ALÇAK DARBE GİRİŞİMİNE GELİNCEYE KADAR,30-35 YILDIR GÜLEN HAREKETİNE VERİLEN SİYASİ DESTEKLER
Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN LAFINI EĞİP/BÜKEN,SÖZLERİNİ Siyasi Kılıflara sokmadan dümdüz eden bir Lider ve bu anlamda “NE İSTEDİLERDE VERMEDİK..” sözleri ile sanki GÜLEN HAREKETİNİN yaratıcılarından,en büyük destekçilerinden gibi algılandı..
ÖYLE ALGILANDIRILIYOR..
Peki Rahmetli BÜLENT ECEVİT GÜLEN Hareketine sempati ile bakmadı ve destek vermedi mi,Rahmetli SÜLEYMAN DEMİREL,Rahmetli TURGUT ÖZAL,sempati ile bakıp destek vermedi mi,Sayın TANSU ÇİLLER,Sayın MESUT YILMAZ ses mi çıkarttılar,destek mi verdiler iyi hatırlayın..
GÜLEN HAREKETİ 30-35 YILDIR HEP SEMPATİ İLE KARŞILANDI..
Elbet AK Parti de,belirli bir süre sempati ile karşıladı,her istediklerini yaptı/yapmaya çalıştı ve Sayın BÜLENT ARINÇ’IN,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na “NE ARSALAR VERDİN..” gibi eleştirileri bir gerçeğe dayanıyordu elbet.
BİR TEK,EVET BİR TEK,Rahmetli NECMETTİN ERBAKAN GÜLEN hareketine karşı çok mesafeli durmuştu,hatta çok/çok mesafeli durmuştu,öyle olmadı mı Allah aşkına..
Hele son yıllarda GÜLEN HAREKETİNİN desteğini almak için Amerika’nın PENSİLVANYASI’NA giden Bakan,Bürokrat,Siyasetçi,Sporcu ,Sanatçı,İşadamı, ordusu ŞİMDİ adeta “BİZ NE YAPTIK..” diye dizlerini dövmüyorlar mı..?
Şimdi GÜLEN HAREKETİNE sempatisi,bağlılığı olanlara YAPTIRIMLAR UYGULANIYOR,ancak,duyuyoruz ki özellikle BANK ASYA üzerinden sonuç almaya çalışan birimler ÇOK CİDDİ HATALARA imza atıyorlar,İFRAT/TEFRİT karmaşası yaşıyorlar..
Böyle olunca MAĞDURLAR ORTAYA ÇIKIYOR elbet..
Bu noktada TİTİZLİK MAĞDURİYETİ/MAĞDURİYETLERİ ÖNLER..!!

“15/16 TEMMUZ DARBESİ BAŞARILI OLSAYDI,ÜLKEMİZ 17 TEMMUZ GÜNÜ SONUN BAŞLANGICINA UYANIRDI.OLAY BU KADAR CİDDİ..”
Çok önemli bir Holding’in CEO’SU ile konuşuyorduk,konu başlarken 15/16 TEMMUZ ALÇAKÇA DÜZENLENEN ASKERİ DARBE olayına geldi..
O CEO çok ciddi bir tespit yaptı ve “EĞER DARBE BAŞARILI OLSAYDI,ÜLKEMİZ 17 TEMMUZ SABAHINA SONUN BAŞLANGIÇ GÜNÜ OLARAK UYANIRDI.OLAY BU KADAR CİDDİYDİ..” şeklinde bilgiler verdi..
“EKONOMİK OLARAK BİTERDİK..” dedi.
“SOSYAL OLARAK PARAMPARÇA OLURDUK..” dedi.
“ZATEN YOLA ÇIKARKEN,KAFALARINA KATLİAM YAPARAK,BU HAREKETİ OTURTAMAYI KAFALARINA KOYMUŞLAR Kİ,ÖNLERİNE GELENE SİLAH SIKTILAR,TBMM BAŞTA OLMAK ÜZERE AKLA HAYALE GELMEYECEK YERLERE BOMBA YAĞDIRDILAR..” dedi.
Düşünüldüğünde,yaşananlara bakıldığında,240 vatandaşımızın hayatını kaybettiği göz önüne alındığında “KATLİAMLARI KAFALARINA KOYMUŞLAR..” gibi bir değerlendirme,adeta,doğrulanıyor..
KARDEŞ/KARDEŞE SİLAH SIKTI,BU OLUR MU..?
ACIMADAN SİLAHLAR ATEŞLERDİ,BOMBALAR ATILDI,KALABALIKLAR Helikopterlerle tarandı adeta ve 240 insanımız hayatını kaybetti bu HAYASIZ DARBE GİRİŞİMİNDE..
ALLAH ÜLKEMİZİ KURTARDI,79 MİLYONA ACIDI..

ASKERİ YÖNETİM DÖNEMLERİNDE,HİÇBİR SİVİLİN KIYMET-İ HARBİYESİ OLMAZ,DEMOKRATİK DÜZENDE SİVİL İNSANLAR ÖNEMLİDİR
12 EYLÜL İHTİLALİ sonrasında yaşananları bilenler,hatırlayanlar vardır,GÖLCÜK’TE TUTUKLU KALANLAR,ANKARA MAMAK,İSTANBUL SELİME KIŞLASINI hatırlayanlar vardır.
O GÜNLERİ BİRE/BİR YAŞAMIŞ OLANLAR VARDIR..
Ve hepsinde de,mutlaka ama mutlaka,kalıcı bir hasar olmuştur/oluşmuştur,Karabük 12 EYLÜL İHTİLALİNİ,O dönem Belediye Başkanlığı görevine getirilen Çok Sevgili Ağabeyimiz Sayın VİLDAN SALTIK’IN sayesinde çok hafif geçirmiştir.
Allah Rahmeti ile ödüllendirsin Dr.NECMETTİN ŞEYHOĞLU ve bu insanların İKİLİ İLİŞKİLERİ sayesinde hafif geçirmiştir,bu insanlar bir dizi ABARTILI MÜDAHALELERE mani olmuşlardır..
Yine de çok sayıda insan ÇİLE ÇEKMİŞTİR,İŞKENCE GÖRMÜŞTÜR,gerek Siyasi Yelpazenin SAĞINDA YER alan insanlar gençler,gerekse Siyasi Yelpazenin SOLUNDA YER alan insanlar gençler,ANLATILAMAYACAK EZİYETLER YAŞAMIŞLARDIR.
15/16 TEMMUZ DARBESİ BAŞARILI OLSAYDI,DURUM DAHA VAHİMDİ..
Darbeye kalkışanlar ACIMA DUYGULARINI,VİCDANLARINI bir kenara bırakmış olacaklar ki 240 İNSANIMIZ HAYATINI kaybetti,ŞEHİT oldu,BİNLERCE YARALIMIZ VAR..
Dünya üzerinde KENDİ PARLAMENTOSUNU BOMBALAYARAK ASKERİ DARBE YAPMAYA kalkışan kaç Ülke var acaba,böylesine büyük bir GÖZÜ DÖNMÜŞLÜKLE karşılaştı bu GÜZEL ÜLKEMİZ..
CUMHURBAŞKANI Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN direnmese,kararlı ve darbeye karşı yiğit bir duruş sergilemese,hani amiyane tabir ile şapkasını alıp gitse HEPİMİZİN GELECEĞİ KARARMIŞTI,KARANLIKLAR BU ÜLKEYİ BEKLİYORDU..
TAM ANLAMI İLE UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜ BU ÜLKE..
ALLAH BÖYLE BİR FELAKETİ HİÇBİR ZAMAN GÖSTERMESİN.

18 kişi görüş bildirdi

  1. Karabüklü

    Ahmet Bey Bank Asyanın üzerinden gidilmesinde kimlerin çekincesi var? ifrat/ Tefrit derken ne demek istiyorsunuz? Bank Asya ile 17_25 Aralık’tan sonra hala sıkı çalışma yapanların bence savunulacak bir tarafları yok.
    Raylı sisteme gelince. Bu sistem inşallah yapılır. Şöforler odası minibüsçüler odası lobileri gibi yüzeysel gerekçelerle memlekete böyle bir yatırım yapılmaz ise çok büyük bir kayıp olur. Aynı şu andaki akaryakıt ve otomobil lobileri yüzünden memlekete yapılmayan demiryolları yatırımına benzer. Veya çimento lobileri yüzünden yapılmayan çelik binalar gibi. sonuçta ülke kaybeder.

  2. ŞAFAK

    sayın gölbek yazılarınızdan anladığım kadarıyla sanki raylı sistemin yapılmasının istemiyorsunuz gibi . Kentimiz eskişehir benzeri modern bir hizmet alsa bilhassa 100. yıldaki daha çok Safranboluya giden öğrencileri çok cüzi bir ücretle Karabüke gelse Karabük canlansa daha iyi olmazmı. Sanırım minibüscülerin baskısı altında kalıyorsunuz. Daha iyi olur sayın gölbek rekabet olur kalite artar merak etmeyin. Olayın finans kısmına gelince RAFET VERGİLİ SÖZÜNÜN ERİ O KADAR.

  3. Raylı sistem-Yaylı sistem

    Raylı sistemmi-Yaylı sistemmi ne yapılacaksa Karabükü batıracaktır.Bırakın yüzlerce minibüs Halk Otobüsü Servisçiyi bir kenara o sistem bedavamı çalışacak.240 Milyon liraya bir fabrika kurulsa binlerce insana ekmek kapısı olur.Raylı sistem /yaylı sistem hem zararına çalışacak hem ölü yatırım olacak.
    AKP LİLER ne derler bu işe TSO ses çıkaramaz Başkan Mütahit Belediyeyle devamlı işi var,Dayıoğlu yönetimde akrabalık hısımlık bağı ses çikaramaz ötekilerinde zatten pek aklı bu işlere yetmez bilmezler mevzuyu

  4. tonyukuk

    şu bankasya üzerinden bir gidin bakalım,ucu kimlere gidecek.zamanında safran kolejine yardım için birbiriyle yarışan, bank asyada parasını ısrarla tutan ve karabükün en büyük şirketinin parasını da bank asyaya yönlendiren baba-oğulları falan bir araştırın bakalım. üç kuruş parası bank asyada diye açığa alınan lise müdürleri bunların yanında çok temiz kalırlar.Ondan sonra da o büyük şirketin içine bir dalın bakalım,bir önceki genel müdür büyük çelikçiyle beraber gelen, alemi-cihanları bir araştırın.

  5. Yorumcu

    Sn Tonyukuk. O büyük şirkete dalarlarsa çıkamazlar. İşin içinden neler çıkar neler. Şimdiki üst düzey yöneticiler zamanında uyarılmışlar. Ortak hareket etmeyin, Bu YK üyelerine müsaade etmeyin yanarsınız denmiş ama nafile. Kim dinler uyarıları. Koltuk ve yüksek maaş sevdası peşinde maşa olmuşlar. EEEE ne diyelim geçmiş olsun. Şimdi onlar için “Uykusuz her gece” şarkısını söyleme vakti. Patronları deşifre olduğunda yandaşları da ne ifadeler verecek bakalım. Askerler diyor ya biz emir eriydik diye bunlar da öyle der herhalde. Patron istedi yaptık. Bu saatten sonra meydanlarda boy göstermelerinin de kimseye faydası yok biline. Geçti Borun pazarı.

  6. Helal sana tonyukuk

    Helal sana tonyukuk Bankasya için yazdıkların yüzde yüz dogru şeyler azı var fazlası yok.Ahmet abide ifrat-tefrit derken ordan ev kredisi almaktan başka onlarla hiçbi ilişkisi olmayan Okul müdürlerini vatandaşı kastetti galiba.Ben kendisinden dinledim bazı çok mühim hatalar yapılmış heralde ifrat-tefrit derken onu kastetti.Senin yazdıkların yüzde yüz doğru evni satıp burayı desteklemeye çalışanların üstüne gidilsin amenna amma ev kredisi almak için mütahit burayla anlaşmış adam gelmiş kredisini almış

  7. karabük düşmanı

    BELEDİYE BAŞKANI ÖNCE ÇARŞI İÇİ TRAFİK SORUNUNU HALLETSİN.YEŞİL MAHALLEYE TAŞINMAMAKLA,ÇARŞI İÇİNE YENİ BELEDİYE BİNASI YAPMAKLA VE BATTI ÇIKTI İLE YETERİNCE ZARAR VERDİ KARABÜK E YETER ARTIK KARABÜK E VERDİĞİ ZARARLAR 50 YILDA DÜZELTİLMEZ.ESKİ BELEDİYE BAŞKANI EV KUR A SATTIĞI YER YÜZÜNDEN BİR SÜRÜ SIKINTI YAŞANDI BU DA AYNI KAFADA.SOSYAL YAŞAM MERKEZİ YAPMAKLA İŞ BİTMİYOR SAYIN VERGİLİ. SEN 5000 EVLER,KAPULLU YOLLARINI ASFALTLA, KALDIRIMLARINI ENGELLİLERİN GEÇEBİLECEĞİ HALE GETİR.200 MİLYON LİRAYA RAYLI SİSTEM YAPACAKMIŞ.İNSANLARI KANDIRMAYIN.BECEREBİLİYORSAN OTURDUĞUN ŞİRİNEVLER MAHALLESİNE KALDIRIM YAP.ÇARPIK KENTLEŞMEYİ ENGELLE.

  8. karabük düşmanı

    BİR HAFTA KADAR ÖNCE MİNİBÜS DURAĞI VE MİNİBÜSLER İLE MİNİBÜS ŞÖFÖRLERİ HAKKIDA BİR YORUM YPMIŞTIM SAYIN GÖLBEK BİR MUHABİR ARKADAŞI GÖREVLENDİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ AMA ŞEREFSİZ FETÖCÜLERİN DARBE GİRİŞİMİ SONRASI GÜME GİTTİ GALİBA. KARABÜK MİNİBÜS DURAĞI HIRSIZLIK YAPIYOR SAYIN YETKİLİLER.SAYIN MİLLETVEKİLLERİ,SAYIN VALİ,SAYIN BELEDİYE BAŞKANI.SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN SAYIN YETKİLİLERİ,SİYASİ PARTİLERİN SAYIN YÖNETİCİLERİ,SAYIN PROTOKOL.EVET YANLIŞ DUYMADINIZ KARABÜK MİNİBÜS DURAKLARI HIRSIZLIK YAPIYOR.HEM YOLCULARIN ZAMANINI ÇALIYOR HEM DE ŞÖFÖRLERİN PARASINI.BİNİYORSUN SAFRANBOLU,5000 EVLER , ESENTEPE-KAPULLU, 100.YIL MİNİBÜSLERİNE , MİNİBÜS BAĞ ESSAN SANAYİ SİTESİNE DOĞRU GİDİYOR ,ZANNEDERSİN YOLCULUK YENİCE YE . KARABÜK Ü İMRENİLEN ŞEHİR YAPTIM İDDİASINDAKİ , RAYLI SİSTEM TAŞIMACILIK HAYALİ KURAN SAYIN BELEDİYE BAŞKANI SİZ ÖNCE BU SORUNU HALLEDİN KARABÜK ŞEHİR MERKEZİNDE Kİ OTOPARK SORUNU NU HALLEDİN . TABİİ KARABÜK TE HESAP SORAN YOK SEN ŞEHRİN İÇİNE BELEDİYE BİNASI YAPACAĞINA YEŞİL MAHALLEYE TAŞINSAYDIN , ORAYA DA ÇOK KATLI BİR OTOPARK YAPSAYDIN DİYEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ , YA DA GAZETECİ VE TELEVİZYONCU YOK . GEÇİM DERDİNDEKİ HALKIN ZATEN SESİ ÇIKMIYOR.NE ALA MEMLEKET.SİZ BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI İLE DEVAM EDİN.AMA ŞUNU BİLİN Kİ KARABÜK SİZİN HAYAL DÜNYANIZDA Kİ GİBİ İMRENİLECEK BİR ŞEHİR DEĞİL AKSİNE SORUN YUMAĞI HALİNE GELMEKTE.

  9. karabük düşmanı

    TÜM TÜRKİYE BÖYLE Mİ YOKSA KARABÜK ESNAFI MI İNSAFSIZ BİLEMİYORUM.TEMMUZ AYINDA 4 LİRAYA 5 LİRAYA DOMATES Mİ OLUR ARKADAŞ. BU NE BİÇİM BİR İNSAFSIZLIKTIR. RUSYA İLE GÖRÜŞMELER BAŞLANDI AÇIKLAMASI YAPILIR YAPILMAZ DAHA RUSYA AMBARGOYU KALDIRMADAN DOMATES FİYATLARI % 100 ZAMLANDI.ÜRETİCİ FERYAT FİGAN EDİYOR KAZANAMIYORUZ DİYE PAZARDA MARKET DE DOMATES 4-5 LİRAYA SATILIR OLDU.SORUYORSUN YAN YATTI ÇAMURA BATTI KURAKLIK OLDU İNSAFINIZ KURUSUN EĞER DAR GELİRLİ KARABÜK HALKININ SIRTINDAN HAL ESNAFI ,MARKET SAHİPLERİ HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORSA HARAM ZIKKIM OLSUN.YA KARABÜKLÜ ÜRETİCİLERE NE DEMELİ, YERLİ MALI DİYE KÖYLÜ PAZARINA GİDİYORSUN ONLAR DAHA İNSAFSIZ .BAKIYORLAR DIŞARIDAN GELEN MALLARIN FİYATINA ONLARDA ZAMLI SATIYOR.YILLARDIR SÖYLERİM ESNAFA ,ÖZELLİKLE BÜYÜK ESNAFA HAYATTA ACIMAM ,ALLAH KORUSUN DARBECİ TERÖRİSTLER BAŞARILI OLSAYDI KARABÜK ESNAFINA HİÇ GÜÇ YETMEZDİ. İNSİYATİFİ SATICIYA BIRAKAN FİYATLARI DENETLEMEYEN ZABITA VE MALİYE EKİPLERİNE DE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.GİDİYORSUN PAZARA FİŞ YOK FATURA YOK.SEBZE MEYVE HALİNİN VE PAZAR YERLERİNİN GİRİŞİNİ TEK YERDEN YAPARSIN, KOYARSIN KANTARI GİRERKEN ÇIKARKEN TARTARSIN MALLARI KİM NE SATMIŞ NE KAZANMIŞ ÇIKAR ORTAYA .KAÇTAN ALMIŞ KAÇA SATMIŞ DENETLERSİN.SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA KİM KİME DÜM DÜME .ÖYLE BİR HAL ALDI Kİ KARABÜK YAPANIN YANINA KAR KALIYOR.

  10. Atatürk Anıtı Yapılmalı..........

    15 Temmuz darbe girişimiyle ülkenin varolan tüm değerlerini,kazanımlarını kısaca bağımsız Türkiye Cumhuriyetini ve Atatürk ilkelerini ortadan kaldırmaya dönük bu saldırıları milletçe kınıyoruz…..İşte böyle bir dönemde ulu önder ATATÜRK’ün mücadelesi,ilkeleri ve bizlere bıraktığı Cumhuriyet ve Bağımsızlık en kutsal emanetimiz olmalıdır…..Karabüklüler olarak kent meydanın en güzel yerine Atatürk’ümüzü sembolize edecek en güzel bir anıtın,sanatsal diğer kompozisyonların yapılmasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır….Bu konuyu kulak arkası eden Karabük Belediye başkanını kınıyorum…..CHP Karabük il Başkanlığı bu sürüncemeden sonra buraya bir anıt yapacaklarını açıkladılar ancak o da gündemden düştü adeta………..Kim yapacaksa,nasıl yapacaksa bu konuya eğilmelidir………Utanılacak bir yaklaşım sergileniyor adeta…..Ortalıkta göstermelik demokrasi havarilerinin nutuklarından geçilmiyor,bir ikiyüzlülük almış gidiyor………Karabüklüler olarak önce Atatürk’e ve onun değerlerine sahip çıkmalıyız….ATATÜRK ANITI olmazsa olmazımızdır,onurumuzdur………

  11. KARABÜK SEVDAM

    İYİ GÜNLER.
    BU ÜLKEDE İNSANLAR İŞ YAPARKEN ÖNCE VİCDANI DİNLEYECEKLER SONRA DA ALLAH KORKUSUNU HİSSEDEREK İŞ YAPACAKLAR. HER ŞEYİ DEVLET DENETLEYEMEZ.ALMAYALIM PAHALI OLAN ŞEYİ BİR SÜRE YEMEYELİM YA DA KULLANMAYALIM O ZAMAN GÖRELİM BAKALIM BEY Mİ YAMAN EL Mİ YAMAN BİZ HER ŞEYİ SORGUSUZ SUALSIZ ALAN KULLANAN MİLLETİZ. BUNLARA TÜKETİCİ OLARAK DİKKAT EDERSEK PİYASA KENDİNİ ZATEN DENETLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    DEVLET MEMUR POLİS JANDARMA DEMEK DEĞİL Kİ HALK OLARAK BİZDE DEVLETİN VAR OLUŞU OLAN BİREYİZ.BİZDE BURDAYIZ DEYİP DEVLETE YARDIMCI OLMAK ZORUNDAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    BİR DE YATIRIMLAR YAPILIRKEN TABİİ Kİ, KARLI MI SONUCU NE OLUR DİYE ARAŞTIRMAK GEREKİYOR YANİ SONUCU HAZİNEYE ZARAR VEREN HER TÜRLÜ YATIRIM VATANDAŞIN ÜZERİNDEN ÇIKACAK DEMEKTİR. BUNU DA UNUTMAMAK GEREKİYOR.

  12. karabük sevdalıları

    Raylı sistemler ile adının bütünleşmesi istenen , Türkiyedeki ilk raylı sistemler mühendisliğini barındıran , ray, tren tekerleği vs gibi demiryolu malzemelerinin Türkiyedeki tek üreticisi olan bir şehre raylı sistem yapılması çok çok güzel bir yatırım olur. Karşı çıkanları anlamak mümkün değil. Her yatırıma sadece paranın geri dönüşümü olarak bakmamak lazım. Bazı yatırımlar vizyon ,strateji gerektirir. Bakarsınız diğer şehirler de benzer yatırımı yapar ve ray satışları , teker satışları vs artar. Ayrıca, bu yatırım yerine fabrika yapılsın deniyor. istihdam sağlansın deniyor. bu yatırımı yaparken de insanlar çalışacak , malzemeler üretilecek. Hatta daha sonrasında da bu sistemi işletmek için istihdam gerekecek. Biraz vizyon gerek . Hep standart gözle bakmayalım.

  13. Karabük Trafiği

    Yapılacak raylı sistem taşımacılığı artık illallah dedirten Karabük trafiğini rahatlatmaz mı? Neden karşı çıkılıyor? Doğru düzgün yapılır işletilebilirse çok güzel bir yatırım olmakla birlikte diğer şehirlere de örnek olur.

  14. mağdur 307xx

    tonyukuk arkadaşıma katılıyorum.Devletimiz mutlaka gereğini yapacaktır.Adalet er geç tecelli edecektir.

  15. Gönderen

    Balıklar kayasından Safranbolu’ya da bir kol verilirse raylı sistem sistem çok daha verimli çalışır. Maliyetine Safranbolu belediyesi de belirli bir oranda katılır. Zaten hayata geçirilmesi düşünülen hali ile proje Bostanbükü’ne kadar uzanmakla Safranbolu belediyesi sınırları içersine giriyor. Raylı sistemler %10 eğimlere kadar çalışabiliyor. Safranbolu’ya kadar uzatılabilmesi mümkün olabilir. Beşbinevler içersine sokulup yeni yapılan köprü civarında Safranbolu Emek mahallesine geçilirse kireç kuyusundaki eğimden de kurtulmak mümkün. Böylece Beşbinevler mahallesine de hitap etmiş olur.

    Kireç kuyusundan geçilirse en dik yerde maksimum eğim %10 civarı oluyor. Belli bir bölge de çelik konstrüksiyon ayaklar üzerinde geçilirse eğimi daha da azaltmak mümkün olabilir…
    Monoray sistemler de araştırıldı mı acaba?

  16. karabük düşmanı

    SAYIN KARABÜK SEVDAM RUMUZLU ARKADAŞ, BAHSİ GEÇEN ÜRÜN DOMATES VE YAZ AYINDAYIZ .KIŞ AYLARINDA OLSA DA DOMATES ALMAYALIM DESEK TAMAM.TEMMUZ AYINDA 4 LİRAYA DOMATES SATANLARIN İNSAFI KURUSUN.MECBUREN ALIYORUZ VE FAKAT BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM,ARTIK DOMATESİ KARABÜK E GETİREN MİDİR YOKSA KARABÜK TE SATAN MIDIR ORASINI BİLEMİYORUM BİRİLERİ HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYOR BENCE.

  17. karabük düşmanı

    KARABÜK TRAFİĞİ RUMUZLU ARKADAŞ RAYLI SİSTEM YAPILINCA KARABÜK TRAFİĞİ NASIL RAHATLAYACAK BİRAZ AÇARSANIZ İYİ OLUR.DOĞRU DÜZGÜN YAPILMAK NASIL OLACAK, BİR FİKRİNİZ VAR SA YA DA BİLGİNİZ PAYLAŞIN DA BİLELİM.KARABÜK DE TRAFİĞİN SIKIŞMASI YOLLARIN VE OTOPARKLARIN ARTAN ARAÇ SAYISINA CEVAP VEREMEMESİNDEN KAYNAKLANIYOR.SONRA YALNIZCA ÇARŞI MERKEZİ DEĞİL BAŞTA ŞİRİNEVLER VE ESENTEPE MAHALLELERİ OLMAK ÜZERE HER YER AYNI.HEMEN HEMEN HER EVDE BİR ARABA VAR FAKAT OTOPARK YOK , YOLLAR DAR GELİYOR.SÖYLER MİSİN RAYLI SİSTEM YAPILINCA İNSANLAR ARABALARINI MI SATACAK , YOLLAR MI GENİŞLEYECEK YOKSA OTOPARK KAPASİTESİ Mİ ARTACAK.SONRA RAYLI SİSTEM NEREDEN GEÇECEK . YOLLARIN KENARINDAN MI YOKA BÖLÜP YOLLARIN ORTASINDAN MI GEÇECEK.ZATEN MEVCUT YOLLAR YETMİYOR.YAPILABİLECEK TEK YER ARAÇ ÇAYI KENARINDAN ÜNİVERSİTE YE GİDİŞ GELİŞ HAT ÇEKMEK.BAŞKA TÜRLÜSÜ İÇİN TÜM KARABÜK Ü YIKIP BAŞTAN YAPMAK GEREKİR.

  18. Karabük Trafiği

    Trafikteki araçları kullanan otomobil sahiplerinin, minibüs ve diğer karayolu toplu taşımalarını kullanan kişilerin raylı sistem tercih ederek bu yolla ulaşım sağlaması halinde ve bu karayolundaki araç sayıları azaldığında trafikte bir miktar rahatlama olabilir.
    Doğru düzgün yapılmasından kasıt ise , karar aşamasında hem pazar araştırmalarının hem de teknik detayların tam olarak tespit edilerek fizibilitelerinin doğru yapılması ve eğer gerçekten fizibil bir yatırımsa projenin doğru uygulanması , Doğru düzgün işletilmesi de özel demiryolu işletmesi tecrübesi olmayan ülkemizde demiryolu işletmeciliğinin doğru ve ehil kişi ve kurumlarca yapılması ve denetlenmesidir. Fizibilite doğru düzgün yapılıp verimli olduğu kesinleşmeden uygulama yapılır ve Yandaş zihniyetiyle ona buna işletmecilik verilirse duvara toslar bu proje. Yorumlarımız şimdilik böyle.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.