Her Telden (28.Ocak.2016)

Her Telden (28.Ocak.2016)

Yayın: 27.01.2016 18:11
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR HAKKINDA VERİLEN “TAM SAYFA GAZETE İLANLARI,ÖZELLİKLE ANKARA’DA..” BİR ALGI YARATMIŞ MI..?
Geçtiğimiz süreçte “TAM SAYFA GAZETE İLANLARI İLE..” KARDEMİR yerden/yere vuruluyordu ve açılan Mahkemelere dayanak olan görüşlerden yola çıkılarak,KARDEMİR hakkında ÇOK AĞIR İTHAMLAR dile getiriliyordu.
BU İLANLAR CİDDİ BİR ALGI YARATMIŞ GÖRÜNÜYOR..
Gelişmelerin temeline bakarsanız,O İLANLARA esas teşkil eden konular MAHKEMELERCE REDDEDİLDİ,o konularda açılan BÜTÜN MAHKEMELER BERAATLE sonuçlandı..
Hatta KARDEMİR Yönetimi,GAZETE İLANLARI ve MAHKEMELER noktasından hareketle,KARŞI DAVA AÇTI diye biliyoruz,o yönlü bilgiler veriliyor..
Ancak,İLANLARIN İZİ KALMIŞ gibi görünüyor..
Bugün Kamuoyu’nda dile getirilen ve çok geniş bir kesim tarafından GENEL KABUL GÖRDÜĞÜ izlenimi veren,açılmış,o Mahkemelerde ki iddialar,isnatlar BERAATLE sonuçlandı.
Ama,baktığınızda Kamuoyu’nun bir bölümü halen o iddialara inanıyor.
Olayın bu yönü de hayli ilginç elbet.
MAHKEMELER BERAAT KARARI VERİYOR..
TOPLUMUN BİR KESİMİ,adeta,OLMAZ SUÇLULAR diyor..
Özellikle ANKARA bağlamında böyle bir algı yaratılmış sanki ve daha kısa süreye kadar KARDEMİR’İ EKONOMİK MUCİZENİN örneği gibi gören/gösteren ETKİLİ/YETKİLİ çevreler-eğer iddia edildiği gibi- KARDEMİR’DEN SÖZ edilince “BIRAKIN ŞU KARDEMİR’İ..” diyorlarsa…!
Ciddi bir reaksiyon gösteriyorlarsa,ciddi bir algı oluşmuş demek..
Oysa MAHKEMELER HEP BERAATLE sonuçlanmıştı..

HÜKÜMET RUSYA’DAN GELEN “DAMPİNGLİ DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNE YÜZDE 14 VERGİ KOYMAYA HAZIRLANIYOR..”
Hükümetin RUSYA’DAN Ülkemize getirtilen UCUZ FİYATLI Demir/Çelik ürünlerine yüzde 14 civarında VERGİ KOYMAYI düşündüğü ve bu yolla Rusya’nın dampingli satışını engellemek istediğine ilişkin haberler çıkıyor.
ULUSAL GENİŞLİKTE YAYIN YAPAN BASINA YANSIDI.
Ülkemizin, 2015 yılı içinde, Rusya’dan 600 bin ton civarında Demir/Çelik ürünü ithal ettiğine dikkat çekilerek,dampingli fiyatların önlenmesi için yüzde 14 civarında VERGİ KONULMASI düşünülüyor şeklinde haberler Kamuoyu’na yansıyor.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDEN GELEN/GETİRTİLEN ucuz fiyatlı demir/çelik ürünleri için,şu an itibarı ile herhangi bir gelişme olmadığına da dikkat çekiliyor.
Özellikle KARDEMİR’E çok yakın kaynaklar,“ÜLKE DEMİR/ÇELİK SANAYİSİNİN ESAS SORUNU ÇİN HALK CUMHURİYETİ KAYNAKLI UCUZ ÜRÜNLERDİR..” şeklinde bilgi veriyorlar.
Aynı kaynaklar “ÇİN HALK CUMHURİYETİ KAYNAKLI UCUZ ÜRÜNLER,KARDEMİR MALİYET FİYATLARININ ALTINDA,O NEDENLE ESAS SORUN ÇİN KAYNAKLI ÜRÜNLERDE..” diyorlar.
Bu konu hakkında TÜRKİYE DEMİR/ÇELİK ÜRETİCİLER Derneği’nin de,KARDEMİR doğrultusunda bir tutum sergilediği görülüyor ve Dernek Genel Sekreteri Dr.Sayın VEYSEL YAYAN adeta feryat ediyor.
ÇİN,DEMİR/ÇELİK ÜRÜNLERİNE EK VERGİ KONULACAK MI..?
Sektörün temel beklentisi bu yönde..
RUSYA için ek vergiler geliyor/getiriliyor haberleri var..
ÇİN için aynı yönde haberler dört gözle bekleniyor..

METAL İŞKOLUNDA,İHRAÇ KAYDI İLE İTHAL EDİLEN KÜTÜK DEMİRLERİN İŞLENİP İHRAÇ EDİLMEMESİ VE FİRE OLAYI..
Karabük geçtiğimiz aylarda çok sıkı MALİYE DENETİMLERİNE girdi ve büyük bir TÜCCAR kesimi sıkıntılı günler,aylar geçirdi,olay halen de kapanmış değil..
Bu nokta da ÇOK CİDDİ KARARLARIN ALINMASI gerektiğine işaret ediliyor ve örneğin “İHRAÇ KAYDI İLE KÜTÜK DEMİR İTHAL EDİP,İŞLEYEREK BU DEMİRLERİ İHRAÇ ETMESİ GEREKENLER,İHRAÇ ETMEYİP İÇ PİYASAYA VERİYORLAR..” şeklinde iddialar var.
İHRAÇ EDİLMESİ GEREKEN ÜRÜN İHRAÇ EDİLMEMİŞ,İÇ PİYASALARA SATILMIŞ,BU ÜRÜNLERİN ELBET FATURA GİBİ BİR SORUNU OLUR/OLACAKTIR..
Sonra gelsin naylon perlon olayı..
Ayrıca HADDANELERİN FİRE konuları üzerinde duranlar var ve “TEKNOLOJİ İYİDEN İYİYE GELİŞTİ.O NEDENLE KÜTÜK İŞLEME OLAYINDA DAHA AZ FİRE ÇIKIYOR OLABİLİR.FİRE ÜRÜNÜ MUHASEBELEŞTİRMEK HAYLİ ZOR..” gibi değerlendiriyorlar.
Özellikle İHRAÇ KAYDI ile ithal edilen KÜTÜK DEMİRLERİN ihraç edilmemesinden dolayı MİLYONLARCA DOLAR,KDV ödemesinin yapılmadığı iddiaları da yabana atılmayacak kadar fazla.
SİSTEMDE KÖKLÜ DEĞİŞİMLER YAPILMASI GEREKİYORMUŞ.
İLGİLİ çevrelerin görüşü bu yöndü..

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ “MAKİNE PARKI BÜYÜK ÖLÇÜ DE YENİLENDİ..” VE ALINAN SERVİS ARAÇLARI
Karabük İL ÖZEL İDARESİ Genel Sekreterliği,elinde ki MAKİNE PARKINI büyük ölçüde yeniledi ve İL genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM ile MECLİS ÜYELERİ bu konu için büyük destek veriyorlar.
Karabük İL ÖZEL SEKRETERİ Sayın MEHMET UZUN,Genel Sekreter Yardımcısı Sayın BAHATTİN EROĞLU ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM büyük bir uyum içinde çalışıyorlar,hizmet üretiyorlar.
SİYASİ İRADE kendilerini büyük destek veriyor.
Özellikle Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN ve Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL her konuda yardımcı oluyorlar,ek paralar çıkartıyorlar ve çok uyumlu bir çalışma düzeni kuruldu.
O NEDENLE BU YIL 200 KİLOMETRE KÖY YOLU ASFALTLANACAK.
O nedenle makine parkı büyük oranda yenilendi,yeni makinelerin alınacağı yolunda bilgiler veriliyor ve bu nokta da borçlanma kararı çıkartıldı İLLER Bankası’ndan para alınacak.
İL ÖZEL İDARESİ büyük atılımların içerisinde..
Daha önce KİRALANAN ve Plakaları genellikle 37 olan kiralık araçlar,artık kiralanmayacak,iç bünyeden şoförler tarafından kullanılacak 4 yeni servis aracı hizmete girdi.
İL ÖZEL İDARESİ ÇOK OLUMLU YOLDA YÜRÜYOR.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.SAYIN REFİK POLAT “ÖĞRENCİ SAYIMIZ 50 BİN BANDINDA KALACAK..”
Geçtiğimiz günlerde,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Rektörü Prof.Dr.Sayın REFİK POLAT ile makamında uzunca bir görüşmemiz oldu,Sayın POLAT KARABÜK ÜNİVERSİTESİ öğrenci sayısının 50 bin bandında tutulacağına işaret etti.
BAZI BÖLÜMLERİN kontenjanlarının azaltılacağına işaret etti,ancak,yeni açılacak bölümlerle azalan bu kontenjanların telafi edileceğine dikkat çekti.
“ÖĞRENCİ SAYISI AZALMAYACAK..” bilgilerini verdi.
Karabük insanı,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci sayısını,gelecek yıllarda 65-70 binlere çıkacak şeklinde bir anlayışla hareket ederek,bu anlayışa göre GELECEĞİNİ PLANLAMAYA gayret ediyordu.
Demek,böyle bir gelecek yok.
Ancak,bugünden GERİYE GİDİŞTE YOK..
Ayrıca,devreye girecek olan KYK YÜKSEKÖĞRENİM ÖĞRENCİ Yurtları,Özel girişimcilere YENİDEN BİR PLANLAMA yapmayı şart hale getirdi sayılır..
Özellikle,ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE yönelik olarak düşünülen 1+1 tipi konutların yapımında,CİDDİ BİR YENİ PLANLAMA şart hale geldi sayılır..
Daha önce 55 Bin liraya bu tip konutların satıldığı söylenmişti..
Dün,bir dostumuz “MALİYETİ 65 bin lira ama 50 bine veren oldu..” dedi.
Karabük kendini yeniden planlamalı..!!

KARABÜK’TE “ETKİLEYEBİLECEĞİ İNSAN SAYISINI FAZLA GÖREN..” BAZI BÖLGESEL DERNEKLERİN İŞTAHI KABARMIŞ.
Karabük 10-15 Yıldır ciddi bir BÖLGESELLİK Yaşamıyordu ve bunun,özellikle,AK Parti’nin İktidara gelmesi ile bir/bir ilgisi olduğunu ileri süren çok insan vardı..
DOĞRUDUR,BİR İLGİSİ MUTLAKA VARDIR..
Ancak,son zamanlarda BAZI BÖLGESEL DERNEKLERİN içinde kıpırdanmalar olduğuna ilişkin,“SİYASETE YÖN VERME..” gibi bir dizi girişimler yapmaya yönelik,bilgiler gelmeye başladı..
TEMELİNDE YEREL SEÇİMLER YATIYOR ELBET..
Bazı BÖLGESEL Dernekler YEREL SEÇİMLERDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI çıkartmak,MECLİS ÜYELİKLERİNE isim vermek gibi bir dizi girişimin içinde olmaya hazırlanıyorlar şeklinde bilgiler gelmeye başladı.
BU TÜR DÜŞÜNCE ve GİRİŞİMLER geçmişte Karabük’e çok ciddi zararlar verdi,çok önemli darbeler vurdu,BÖLGESEL tavırlı hareketler tam tabana vurdu derken,yeniden yeşertilmek istenmesi büyük hata.
GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK HATA..
Örneğin öyle bir gelişme AK Parti içinde hiç mi hiç prim yapmaz.
CHP ve MHP Bu tür gelişmelere itibar etmez.
O zaman “KENDİ KENDİNE GELİN/GÜVEY OLMAK..” ne kazandırır ki.

BUGÜN YAŞANAN SİYASAL KONJONKTÜR AYNEN DEVAM EDERSE,KARABÜK’TE MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİ NE OLUR..?
Bugün yaşanan SİYASAL KONJONKTÜR 2019 yılına kadar sürer giderse,Karabük’te MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI ne olur,ADAYLAR KİMLER OLUR gibi bir soru gündeme gelir mi..?
BİZE GÖRE GELMEZ.
AK Parti 1 Kasım Genel Seçiminde Karabük Özelinden aldığı yüzde 60 oyu korur,hatta biraz daha arttırma imkanı bile yakalar ve aynı Milletvekili Listesi ile seçime gider.
Gerek Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN,gerekse Prof.Dr.Sayın BURHANETTİN UYSAL’IN seçmen nezdinde büyük karşılıkları var ve o nedenle AK Parti Listesi aynen sürer.
TABLO DEĞİŞMEZ.
2019 KARABÜK SENARYOSU,MİLLETVEKİLİ BAĞLAMINDA OLMAZ,2019 Karabük Siyasal senaryosu YEREL SEÇİM bağlamında ağırlık kazanır.
Öncelikle Sayın RAFET VERGİLİ aday olmayacağını hemen her yerde,her platformda dile getiriyor,o nedenle MHP içinde kim BELEDİYE BAŞKAN Adayı olur ve bununla paralel SEÇİLME ŞANSI nedir..?
CHP ÇOK HIRSLI BİÇİMDE HAZIRLANIYOR,ama,şansı olmaz..
Peki AK Parti BELEDİYE BAŞKAN Adayı kim olur,İL GENEL MECLİSİ-BELEDİYE MECLİSİ Adayları nasıl şekillenir,2019 Siyasal senaryoları böyle gelişir tahmin ediyoruz.
BAZI BÖLGESEL DERNEKLER HESABA OTURMUŞLAR BİLE..!!

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI GÖREVİNE “İKİ POLAT’TAN BİRİSİ Mİ GETİRİLECEK,YOKSAAA..”
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ,TIP FAKÜLTESİ Dekanlığı boşaldı,geçici görevle atanan Prof.Dr.Sayın ABDURRAHMAN EKSİK,bu görevi bıraktı,görevden ayrıldı..
Şimdi TIP FAKÜLTESİ Dekanlığı şu an itibarı ile boş.
Peki KİM ATANACAK ACABA..?
TIP FAKÜLTESİ Dekanlığı görevine getirilmesi beklenen Prof.Dr.Sayın COŞKUN POLAT ile Prof.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT isimleri başta olmak üzere,bazı isimler kulislerde dolaşıyor.
İKİ POLAT KARABÜK’TE İKAMET EDİYORLAR.
Bilindiği gibi Prof.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT daha önce KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ Başhekimliği görevinde bulunuyordu ve bu görevi nedeni ile TIP FAKÜLTESİ işleyişini iyi bilen bir isim..
Prof.Dr.Sayın COŞKUN POLAT Karabük’ün son yıllarda ki en büyük kazanımlarından birisi ve yaptığı ameliyatlarla Ününü Ülke genelinde duyurdu,çok büyük bir isim yaptı..
TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA KİM GELEBİLİR..?
KİM GETİRİLEBİLİR..?

AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI SAYIN TİMURÇİN SAYLAR’IN EN ÇOK YAKINDIĞI BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI
AK Parti Karabük İl Başkanı Sayın TİMURÇİN SAYLAR,Karayolları Kastamonu 15 Bölge Müdüründen çok yakınıyordu “İŞ ÇIKMIYOR HİZMET ALMAKTA ZORLANIYORUZ..” diyordu.
Sayın SAMİ UYAR bu görevden Ankara’ya alındı.
Yerine Sayın HÜSAMETTİN ÖZENDİ getirildi..
Sayın SAYLAR Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü’nden bir türlü iş çıkartamadıklarından yakınıyordu,hizmet alamadıklarını söylüyordu ve bu anlamda gerçekten dertli görünüyordu.
Şimdi önü açıldı.
1 KASIM ERKEN GENEL SEÇİMİ sırasında AK Parti KARABÜK’E EN YOĞUN olarak KARAYOLLARI bağlamında vaat verdi ve özellikle KARABÜK-BARTIN Karayolu olayı gerçekten çok/çok önemli.
ŞİMDİ BU HİZMET AKIŞI HIZLANACAKTIR..
BUNUN İÇİN BİR SORUN KALMAMIŞTIR.

16 kişi görüş bildirdi

  1. vaybee

    ne zaman baksam aynı haberler, ne şirketmiş bee, 95te 1 liraya özelleşti devlet baba tüm stok sahalarını doldurup teslim etti 7 senede nerdeyse battı, 2002 de devlet baba yine imdada yetişti kurtardı 15 sene sonra yine devlet babalık oldu. eeee ? ne olacak bu işin sonu ? her 5-10 senede bir devlet babaya koşup batıyoruz baba bizi kurtarmı denecek ? birde içeride olup bitenler var, özellikle fadılla başlayan dönem tam bir fiyasko. haa değişen bişey varmı ? yok. piyasalarda fadıl etkisi devam ediyor: fadılın adamları yine baş köşelerde, yalakaları fadıl dönemi eskilerini yalamaya devam… işi asıl yapanlar itilip kakılmaya, laf ebesi yalakalar vitrinde kalmaya devam… bir iş varsa ben yapam, yapamıyorsam kimse yapmasın diyeninden tut başkasının yaptığı işleri kendi yapıyor göstereninden çık, devir halen daha yalakalık devri, işe güce bakan yok… her ortamda görün, her ortamda bol bol konuş devri. dünya şirketi öylemi ? kim düzeltecek bu işi ? gökten Cebrail aleyhüsselammı inip düzeltecek ? yada amerikadan falan birilerimi gelip düzeltecek ne bilem artık, sen bir akıl ver Ahmet ağabey.

  2. madur

    ahmet abi yönetimle hükümetin arası m.ali şahinin oglunun avukatlık brosuna aktarılan 4.5 milyon liranın ayyuka ya çıkması yüzündenmi bu parayı neden aktarmışlar yoksa yetki mahkemesini kazanmak amaçlımı acaba araştıra bilirmisiniz sonuca veya bilgiye ulaşırsanız bizleride bilgilendirirseniz seviniriz yoksa 350 davası içinmi acaba saygılar,

  3. memleket sevdalısı

    Sayın Gölbek Karabük üniversitesi rektörü sayın Refik Polat göreve gelir gelmez ilk icraatı kurucu rektör Karabük millet vekili sayın BURHANETTİN UYSAL ile yokluklar içinde Karabük üniversitesi bu konuma getiren kadroyu safdışı etmek oldu akabinde üniversite içinde sayın BURHANETTİN UYSAL ın ismi nerede geçiyorsa silmek oldu kim ziyaretine giderse Karabük üniversitesinin şimdiye kadar yanlış yönetildiğini öğrenci sayısının mutlaka 30 000 binlere çekilmezi gerektiğini söyledi gerek dost sohbetlerinde gerekse birebir görüşmelerde Karabük esnafının 60 ve 70 bin öğrenci sayısına göre yatırım yaptığını izah etmeye çalışsakta kafasındaki fikrin bu olduğunu cok zorlandığı zamanda topu yök e attığı aşıkar en son yök e yazılan yazıda ise ek kontenşan istenmediği belirtilmiştir üniversitede gerek yönetim kadrosunda gerekse öğretim üyesi bazında ciddi bir huzursuzluk vardır eğitim öğretim dönemi sonunda 50 ye yakın öğretim üyesinin başka illerde ki üniversitelere geçeceği alenen bilinen bir olay Bir başka tehlike ise Karabük üniversitesindeki tarikat gerçeği bir vakfa üye olmayanın veya üye olanın refaransı olmadan temizlik görevine bile getirilmediği aşikar bu olay Türkiyenin başına bela olan ikinci bir parelel vakasıdır gerek siyasilerin gerekse şehir eşrafının bu konulara el atması lazım yoksa Karabük üniversitesi gelecek günlerde bu şehrin en büyük sorunu olacaktır

  4. karabük

    Sn Gölbek
    Rusya’dan ithal edilecek çelik ürünlerine %14 vergi konulmasında ülkemiz ve Rusya arasında yaşanan ihtilafın baş aktör olduğu düşünülüyor. Çünkü Rusya’dan ithal edilen çelik ürünlerinin hem tüm çelik piyasasına hem de Kardemir’e etkisi Çİn’den yapılan ithalata oranla çok çok azdır. Kaldı ki Ukraynadan alınan çelik daha ucuz olmasına rağmen o ülkeye vergi düşünülmemiş galiba. Asıl sorun Çin’in etkisidir. Son günlerde Çin’in çelik ve kömür üretimini azaltma kararı aldığını duyuyoruz. Bu iyi haber tabi. Ancak , burada bakmamız gereken nokta Çin bu azaltma kararını kendi ekonomik büyümesinin azalması nedeniyle mi aldı yoksa bu kararı Çin’in çelik ihracatını da azaltacak mı? Eğer çelik ihracatı azalacaksa bu bizim sektörü rahatlatır. Kardemir özelinde düşünürsek de eğer ucuz çelik ihthalatı azalır ve çelik fiyatları artarsa Kardemir’in toparlanması için bir umut olur. Bu kriz bize Kardemir’in 2001 2002 yıllarındaki krizini hatırlattı. Tam dip noktaya gelmişken 2003 yılında çelik fiyatları öyle bir arttı ki Kardemir kendini toparlama imkanı buldu. Tabi burada Osman Kılavuz’un ve Sn. Mehmet Ali Şahin’in etkisini unutmamak lazım. Yani çelik fiyatları yükselirse Kardemir için durumu kurtarma fırsatı olur ama Kardemir yönetimi M Ali Bey ve diğer hükümet yetkililerin desteğini yeniden alabilir mi , Osman Kılavuz gibi tuttuğunu koparan çok çalışkan bir icracı bulabilir mi ve yatırımlarını hemen devreye alıp katma değeri yüksek ürün satmanın faydalarını görebilir mi bunları önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

  5. krdmd

    Kardemir ile ilgili ilanlar dereyi görmeden paçaları sıvamaktı. Mahkeme neticeleri alınmadan neden böyle ilanlar verdiler ki anlamak zor. Evet tabi amaç algı oluşturmak olabilir ama bu tür yöntemler algı oluşturmaya çalışanların da yöntemleri konusunda şüpheye düşürüyor insanı. Kaldı ki buna benzer yanlış uygulamalarını 2010 döneminde de gördük. Onların yöntemleri yüzünden bir çok işçi mağdur oldu. İnsanda yağmurdan kaçarken doluya tutulacakmış hissi uyandırıyorlar. Hem haksız rekabetten şikayetçi oluyorsunuz hem de mahkeme neticelenmeden ilanlar vererek inandırıcılığınız konusunda şüpheye düşürüyorsunuz. Kardemir’de eğer yanlış uygulamalar varsa (ki piyasanın çok büyük bir kısmı böyle düşünüyor) bu durumu böyle yaygarayla halledemezsiniz. Devletimiz , devlet kurumlarımız nezdinde daha profesyonel yöntemlerle yanlışları dile getirmek gerekir. Evet adalet mekanizması da her zaman doğru karar vermiyor orada da çok başka ilişkiler ve etkileşimler olabiliyor kabul ama bu durumu da kabadayılıkla halletmek al birini vur ötekine fikrinin oluşmasına sebep oluyor. Gelelim mahkeme kararlarına . Mahkeme ne karar verirse versin insanların algısı bu gazete ilanlarına göre değil fiili ticari hayatta yaşananlara göre oluşmuştur. Ticari hayatta yaşananları herkes biliyor. Çelik piyasası kocaman kocaman iş adamlarından oluşuyor. Hepsinin kendine göre bir ağırlığı , aklı var. Hiç birinin yaşananları idrak etmesi ve hüküm verebilmesi için gazete ilanına ve mahkeme kararına ihtiyacı yok. Aynı şekilde hükümet yetkililerinin de öyle. Nasıl gazete ilanlarına algı oluşturmak diye bakılıyorsa o mahkeme kararları da öyle. Çünkü maalesef ülkemizde adalete ve mahkemelere inanç da çpk zayıfladı.

  6. Gönderen

    Sadece Rus çeliğine vergi konulması Türk çelik üreticileri için birşey ifade etmez. Sadece engellenen Rus çeliğinin yerine daha fazla Çin çeliği gelir….

    Yassı mamüllerde Çin çeliğine de antidamping vergisi konuldu. Yassı mamüllere devlet teşvikli damping yapan uzun mamüllere yapmıyor mu?

    Ucuz Çin çeliğinden en çok müteahhitler karlı çıkıyor olmalı. Müteahhitler biraz daha fazla kar etsin diye Türk çelikçilerinin canı çıkartılıyor galiba. Cari açık kapatılacak diye yırtınılıyor ama, cari açığın kapanmasına büyük katkısı olan çelik sektörünün önündeki takozlar alınmıyor. Çelik sektöründe cari fazla veren Türkiye artık çelik ithalatının katlanması ile cari açık vermeye başladı…..

  7. KARABÜKLÜ

    BURADAKİ MAHKEMELER ÖNEMLİ DEĞİL ÖBÜR DÜNYADAKİ MAHKEMEDE ASIL HESAP NASIL VERİLECEK NEYLE GELİRSEN GEL AMA KUL HAKKIYLA GELME DEMİŞ YÜCE YARADANIMIZ ALLAHA HAVALE EDİYORUZ….

  8. vatandaş

    Dahilde işleme rejimi nedeniyle ithal edilip sonradan ihracatı gerçekleştirilmeyen işlemler ve naylon faturalar olayı bu kadar biliniyorken neden gereği yapılmıyor. Çok mu kıymetli bu işleri yapanlar? Düzeltin artık çelik sektörünü. Bu da öyle ayyuka çıkanları perdelemekle değil neşteri vurup çürük elmaları ayıklamakla olur. Sonra kalan sağlarla sektör adam gibi yeniden inşa edilmeli. Midemiz bulandı artık bu işlerden temiz bir ticaret temiz bir rekabet temiz bir sanayi temiz sanayiciler ve iş adamları istiyoruz.

  9. KARABUK

    AHMET ABİ HAYIRLI İŞLER ŞU KARABÜKÜN GİRİŞİNDEKİ IZGARALAR KAÇ KERE BİMERE YAZDIYSAK KARAYOLLARI BİR TÜRLÜ TAKMIYOR ADAMLAR UZAYA GİDECEK BİZLER BİR IZGARAYI YAPAMIYOR BU KARA YOLLARI.

  10. kul hakkı

    Kul hakkı demişken Rabbimizin affetmediği tek bir günah vardır derler. O da kul hakkıymış. Ne kadar tevbe edersen et hakkı yenen kul affetmedikçe Rabbim affetmezmiş. Umrelere haclara Hz Mevlanalara gitsinler bakalım. Kim bilir belki affolunurlar. Ama onlar kazık çaktı ölmeyecekler galiba. Ya da çok paraları var ya belki sigorta yaptırmışlardır.

  11. kamu vicdanı

    Demir Çelik piyasasında yapılan yanlış , usulsüz ve haksız uygulamalar için köklü bir adım atılmaz ise kopan yaygaralar için sadece palyatif çözümler üretilirse kamu vicdanını asla susturamazsınız. Kardemir’in özelleştirilme yönteminin bir fiyasko olduğu taa 2000 li yıllarda ortaya çıktı ama çelik piyasasının ivmesi nedeniyle göz önüne çıkmadı. Kardemir kar ettikçe kimsenin sesi çıkmadı. Kar etti etmesine de acaba ettiği karın kaç katı fazlasını edip de şimdi ağustos böceği gibi kalmaz mıydı? İnsanın aklını kurcalıyor bunlar. Bu ülkenin bu şehrin bu şirketin kaynakları neden çar çur edilip birileri servetlerine servet kattı? Bu ülkede bir maaşlı çalışanın bir kuruş gelir fazlası ve servet artışı sorgulanıyor da 10 yılda servetini an az 10 katına çıkaranların gelirleri neden araştırılmıyor? Bu insanlar süper mi ki herkes bu sektörde zar zor günü kurtarırken inanılmaz servetler elde edebiliyorlar?

  12. kul hakkına yorum

    Bir gün gelecek hak yiyenler musalla taşına konduğunda imam soracak . Ey cemaati müslimin hakkınızı helal ediyor musunuz? Dışından söyleyen olur mu bilinmez ama orada olan olmayan bir çok insanın içinden sessiz bir çığlık yükselecek. HAAAAAYIIIIIIIIR.

  13. Gönderen

    Aslında eski yüzevler duracaktı. Oradaki evler elden geçirilip, dış görünüşleri bozulmadan dükkana çevrilecekti. Eski haliçi gibi tek katlı dükkanlar, lokanlar ve büfeler, çayocakları vs. olacaktı. Ağaçlar da kesilmeyecekti….

    Bu hali ile şehir ortasında koca bir boşluk oldu. Pek bir işe yaramıyor. Miting yada Allah korusun depremde toplanma yeri olabilir. Gerçi depremde vatandaş oraya niye toplansın ki? Şehir merkezinde pek konut yok. Deprem gündüz olursa belki biraz işe yarar….

    Neyse olan olmuş. Bari bir düzenleme yapsalar da vatandaşlar arabalarını park etsinler. Miting gibi zamanlarda alan kullanılacağı zaman da, park yaptırılmaz. Parktan da para alınmasın. Heryere para ödemekten bunalan vatandaşlar uygulamadan memnun kalır…
    Şehire giden insanlar arabasını gidip yenişehirlere park ediyor. Meydan ücretsiz olarak otopark için kullanılırsa hiç olmaz ise bir işe yaramış olur…..

  14. Yüzevler

    Ne güzel olurmuş yüzevler öyle olsaymış. Beton yığını bir gudubet oldu şimdi. Ali kıran baş kesen gibi bir gecede yıkıldı sonuç ta böyle oldu. Doğallıktan , estetikten uzak bir gudubet. Zihniyetler ince olmayınca böyle oluyor. Şimdi içlerinden diyorlardır ki verdiğimiz emeği de beğendiremedik diye. Böyle hizmet vereceğinize hiç vermeyin daha iyi. Eski hali bile daha iyiydi. Bir kaç yeşillik görüyorduk hiç olmazsa. Meydan ruhsuz, yapay, zevksiz ve kaba. Kardemir bağışladı belediyeye orayı ama sonuç bu. Ne işe yaradı bilinmez. Bağışladı da nooldu gerçi. Ona rağmen yazdı başkan cezayı Kardemir’e sonra da bir sürü mevzu. Nooldu o ceza bu arada. Eğer hakkıyla yazdıydısa niye tahsil etmedi. Eğer haksız yere yazdıydısa niye yazdı. Balık hafızalıyız ama unutmuyoruz bunları.

  15. gönderene

    yağğğ aslında Galatasaray podolskiyi almayacaktı, hamza hamzaoğlunu göndermeyecekti, Gençlerbirliği eski hocası ersun yanalla tekrar masaya oturacaktı, peki ya pele ? sizce futbolu erkenmi bıraktı ? gerçi futbol yorumcusu olarak hayatına devam ettiydi, haa bu arada dr. Necmettin Şeyhoğlu keşke Zonguldak valiliği görevini kabul etseydi… ne dersin sayın gönderen.. bu konularda da fikirlerini yazsan.

  16. Gönderen

    Sn. gönderene;
    Bahsettiğiniz konularda sizin değerli fikirleriniz üzerine benim bir sözüm olmaz.
    Önemli hususlarda bizi aydınlattığınız için teşekkür ederim…

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te kaçak kazı yapan kişi suçüstü yakalandı

Yayın: 28.03.2024 23:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kaçak kazı yapan kişi gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karıt köyü yakınlarında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon düzenleyen ekipler, 1 kişiyi suçüstü yakaladı. Operasyonda kürek, kazma, çapa ve el dedektörü ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.