Her Telden (3 Mart 2021)

Her Telden (3 Mart 2021)

Yayın: 02.03.2021 20:15
Paylaş:
A+ A-

KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA Kİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NDEN HERHANGİ BİR HABER ÇIKMADI VE GELİŞMELER..
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında süregelen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ noktasında,KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz gün yapılan toplantısı UMUTLA BEKLENİYORDU.
İŞÇİ TABANI,BELKİ BİR SONUÇ ÇIKAR BEKLENTİSİ İÇİNE GİRMİŞTİ.
Her hangi bir ses çıkmadı.
Dün bazı işçi Kardeşlerimizle görüştük,çok ilginç sözler ederek “ABİ,PANDEMİ SÜRECİNDE HAYLİ KİLO ALDIK.BELKİ VARDİYA OTOBÜSLERİNE BİNMEYEREK,İŞ ÇIKIŞINI YÜRÜYEREK YAPARIZ.BELKİ YEMEK NOKTASINDA “BİZ YEMEYELİM..” DERİZ..” gibi görüşler dile getirdiler.
Bilindiği gibi ÖZÇELİK-İŞ Sendikası taleplerini İŞVERENE iletti.
İŞVEREN bu nokta da herhangi bir RESMİ GÖRÜŞ belirtmedi galiba.
Haaa,bu arada ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcılarının “SÖZLEŞMEYİ MASADA ve EL SIKIŞARAK BİTİRİRİZ..” yolunda ki açıklamaları bir zaaf gibi algılanırsa BU ÇOK/ÇOK BÜYÜK BİR YANLIŞ OLUR.
İşçi tabanında bir HOMURDANMA BAŞLADI ve Toplu İş Sözleşmesi’nin biraz daha hızlanmasında yarar var,olayın tam bu noktasında gerçi TARAFSIZ ARACI RAPORLARI DA henüz verilmedi,ancak,en azından görüşmeler hız kazanmalı.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NDEN HENÜZ HABER YOK..

KARDEMİR İŞVERENİ ile ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İÇİN,AYLAR ÖNCE,KARDEMİR YÖNETİMİNE İŞARET…
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında süregelen TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ için,aylar önce KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NU işaret ederek “BU YÖNETİM KURULU’NDA TOPLU İŞ SÖZLEŞME OLAYINI BİLEN,O PSİKOLOJİK ORTAMI YAŞAMIŞ İKİ İSİM VAR..” gibi değerlendirmeler yapmıştık.
Bunlardan birisi Sayın KAMİL GÜLEÇ diğeri ise,bu görüşmelere fazla aktif olarak girmemiş olsa bile,Sayın MUSTAFA YOLBULAN ve özellikle geçmiş yıllarda yaşananları işaret etmiştik.
TBMM Eski Başkanlarından Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ve Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’NİN tıkanan görüşmelerin sonuçlanması için yaptıkları girişimleri,koydukları katkıları kısa anlatmıştık.
Şimdi KARDEMİR Yönetim Kurulu,çok kaliteli ve kendi iş kollarından çok başarılı isimlerdir,o nokta da herhangi bir sıkıntı yok,ancak,TOPLU İŞ SÖZLEŞME görüşmeleri apayrı bir ortam da ve apayrı bir psikolojik çekişme içerisinde geçer.
Bakın KARDEMİR işçisi, henüz YÖNETİCİLERİNE KIRGINLIK,DARGINLIK mesajı vermedi,sabırla bekliyor ve dikkatimizi çekiyor,usul/usul bir başka haleti ruhiye oluşmaya başlıyor sanki.
Bakalım TARAFSIZ ARACI RAPORLARI ve sonrası nasıl olacak..

KARABÜK TİCARET/SANAYİ ODASI,BELEDİYE Eski BİNASININ BULUNDUĞU ALANA,ÇOK ÖNEMLİ BİR BİNA YAPIYOR ve Sayın MEHMET MESCİER
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası,Karabük Belediyesi’nin uzun yıllar kullandığı ve şimdi boş olan alana,yeni bir HİZMET BİNASI İNŞAATINA başlamak üzere.
BİNA YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ..
Sayın ADNAN ÇEBİ Firması almış ihaleyi ve İnşaat başlıyor..
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEHMET MESCİER gerçekten “ODA İMKANLARINI DA AŞAN BİR YATIRIMA GİRDİ..” gibi bilgiler alıyoruz ve dileriz bu işten yüzünün akı ile çıkacaktır.
Yapılacak yatırım,aynı zaman da,Karabük Belediyesi içinde,önemli bir finansman kaynağı olacak,zira BİNANIN BAZI BÖLÜMLERİ Karabük Belediyesi’ne bırakılacak..
Galiba Karabük Belediyesi o bölümleri satarak önemli bir gelir elde edecek,bakın PANDEMİ nedeni ile piyasaların dibe vurması TÜRKİYE GENELİNDE BELEDİYE GELİRLERİNİ dibe çekti.
KARABÜK BELEDİYESİ buradan önemli bir gelir elde edecektir elbet.
Sayın MEHMET MESCİER bu işin içerisinden,zorda olsa sıyrılacaktır..
Ne diyelim ALLAH KOLAYLIK VERSİN..

KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN VERGİ BORÇ YAPILANDIRMASININ İL TAKSİDİ YATIRILDI VE KURULAN HAVUZA İLGİ GÖSTERMEYENLER..
KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN vergi borç yapılandırmasının ilk taksiti,1 mart günü yatırıldı ve bu konu için Sayın AHMET SOYKÖK,Sayın RUHİ AYHAN, Mali Müşavir Sayın CİHAN BAŞAT ile birlikte çok büyük bir gayretin içerisinde olduk.
AK Parti Milletvekilleri ile görüşmeler yapıldı,İl Başkanı Sayın İSMAİL ALTINÖZ unutulmaz katkılar verdi ve bu isimler gelecekte de,mutlaka katkı vermeye devam edeceklerdir elbet.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın MEHMET MESCİER bazı görüşmeler yaparak olayın önünü açma gayretini hiç mi hiç esirgemedi ve Vali Sayın FUAT GÜREL toplantılar yaparak,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ile görüşen heyeti oluşturarak katkılar sundu.
Bu arada MAĞDUR konumunda olan isimlere SİZDE KATKI VERİN çağrıları yapılmış olmasına karşı “EKONOMİK DURUMU ÇOK/ÇOK İYİ BİRKAÇ İSMİN İLGİSİZ KALMASI..” elbet moralleri bozdu.
Ancak,Sayın PEHLİVAN BAYLAN,Sayın GÖKALP BÜYÜKBEKTAŞ,Sayın SEDAT NAMAL gibi isimlerin önemli katkılar verdikleri de görülürken,olay İstanbul’dan bile ilgi gördü.
Şu an ilk taksit ödendi,ancak,moral bozan isimler kenarda duruyor..
Bunlar ilerleyen zamanlarda gündeme gelecektir elbet..!!

KARABÜK VALİSİ Sayın FUAT GÜREL “YÜZ AKIMIZ..”,İL GENEL MECLİS BAŞKANI Sayın HASAN YILDIRIM “ÇEVRE İLLER BİZE GIPTA EDİYOR…”
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,geçtiğimiz günlerde ki bir toplantı da,KARABÜK ÖZEL İDARE ve İL GENEL MECLİS Çalışmaları için “YÜZ AKIMIZ TABİRİNİ..” kullanmıştı.
Özellikle KÖY YOLLARI noktasında müthiş gayretli çalışıyorlar.
Geçtiğimiz gün İL GENEL MECLİS Toplantısı vardı ve İL GENEL MECLİS Başkanı Sayın HASAN YILDIRIM,yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verirken “ÇEVRE İLLER ÇALIŞMALARIMIZI GIBTA İLE İZLİYORLAR..” bağlamında açıklamalar yaptı..
KARABÜK ÖZEL İDARESİ makine parkını çok güçlendirdi..
ASFALTINI KENDİ ÜRETİYOR ve o nedenle randıman çok arttı.
KÖY YOLLARI ÇOK KALİTELİ HALE GELDİ Karabük Özelinde.

KARDEMİR MALİ GENEL KURULU ile BAĞLI ŞİRKETLERİN SEÇİMLİ GENEL KURULLARI 29 MART PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK ve DEĞİŞİMLER
Bilindiği gibi KARDEMİR Seçimli Genel Kurul Toplantısı 2 Kasım 2020 tarihinde yapılmıştı,şimdi 29 Mart Pazartesi günü de MALİ GENEL KURUL yapılacak ve halen BOŞ OLAN 1 YÖNETİM KURULU Üyesi için isim belirlenecek mi..?
Bu arada BAĞLI ŞİRKETLERİN SEÇİMLİ GENEL KURULLARI DA VAR.
Bilindiği gibi KARDÖKMAK-KARÇELSAN-gibi Bağlı Şirketler henüz seçimli Genel Kurullarını yapmamışlar ve daha önce belirlenen YÖNETİM KURULU Üyeleri,Yönetim Kurulu Başkanları görevlerine devam ediyorlardı.
Özellikle KARDÖKMAK ve KARÇELSAN Şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyeliklerine getirilecek isimler noktasında nasıl bir tutum alınacağı merak ediliyor elbet.
Bilindiği gibi bu Şirket Yönetim Kurullarında,2 Kasım 2020 KARDEMİR Seçimli Genel Kurulundan önce ki,KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri görev yapıyorlardı.
BU KEZ NASIL BİR YOL İZLENECEĞİ MERAK EDİLİYOR.
Öte yandan 29 MART 2021 Günü yapılacak olan KARDEMİR MALİ GENEL KURULU’NDA bazı SOSYAL SORUMLULUK yardımlarının belirleneceği üzerinde de görüşler veriliyor..
KARDEMİR BU AY SONU 2021 YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK.

KARABÜK’TE KISACA “FİLYOS LİMANI..” OLARAK TANITILAN “FİLYOS VADİSİ PROJESİ..” BU YÖRELERİN SOSYAL VE TİCARİ HAYATINI DEĞİŞTİRİR
Karabük’te insanlar kısaca FİLYOS LİMANI olarak bilirler ve öyle tanımlarlar, oysa ki FİLYOS VADİSİ PROJESİ çok geniş,çok amaçlı bir projedir ve FİLYOS LİMANI bu projenin bir ayağıdır.
BİR DİĞER AYAK ENDÜSTRİ BÖLGESİDİR..
ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN Alt Yapı çalışmaları TÜOSYALI HOLDİNG tarafından kurulan bir Şirkete verilmiştir ve bu Şirket 600 hektar civarında ki ENDÜSTRİ BÖLGESİ’NİN alt yapısını hazırlayıp,daha sonra satışa sunacaktır.
BİR DİĞER AYAĞI İSE SERBEST BÖLGEDİR.
FİLYOS VADİSİ PROJESİ SERBEST BÖLGE için şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı,ancak,geçtiğimiz günlerde BÖLGE DE tetkik ve temaslarda bulunan ULAŞTIRMA ve ALT YAPI Bakın Sayın ADİL KARAİSMAİLOĞLU çok önemli bir cümle kurmuş.
“BU BÖLGE ÜLKEMİZİ LOJİSTİK MANA DA ÇOK İLERİYE TAŞIYACAKTIR..”
“BU BÖLGE DEV BİR LOJİSTİK MERKEZ OLACAKTIR..”
Böyle diyor Sayın Bakan.
Gerçekten de öyle,örneğin ÇİN FİLYOS SERBEST BÖLGE DE bir lojistik köy veya üs kurmayı düşünüyor gibi bilgiler geliyor,ÇİN bu Bölgeye yığacağı malları daha sonra AKARSU YOLLARINI kullanarak ORTA AVRUPA ÜLKELERİNE pazarlayacak demek.
Her neyse artık.
Ancak Rahmetli MUTULLAH YOLBULAN ile Allah Ömrünü Uzun Etsin Sayın KAMİL GÜLEÇ,FİLYOS VADİSİ PROJESİ ile çok yakından ilgilenip,bu projeyi adım/adım izlerlerdi..
Şimdi Karabük hiç ilgi duymuyor gibi,nedense böyle bir hava var.

ŞU AN İTİBARI İLE “SARI BÖLGE DE OLAN KARABÜK’ÜN…” KONTROLLÜ AÇILMA SÜRECİNDE TEK HEDEFİ “MAVİ BÖLGEYE GEÇMEK..” OLMALI..
Allah herkese bol, helal kazanç nasip etsin, İŞYERLERİ KONTROLLÜ olarak açıldı/açılıyor, Okullar da belirli ilerlemeler var,65 yaş üzeri insanlar için yeni kararlar geldi.
KONTROLLÜ AÇILMA SÜRECİNE GİRİLDİ.
Şimdi bu süreçte İLGİLİ MÜDÜRLÜKLERİN, İLGİLİ BİRİMLERİN işleri çok daha zor, işte sözün tam burasında KARABÜK YAŞAYANLARINA bir çağrı yapmak gerek.
“ŞU AN SARI BÖLGEDEYİZ..”
“TEK HEDEFEMİZ MAVİ BÖLGEYİ YAKALAMAK OLMALI..”
Karabük bunu başarabilir, Karabük insanı SARI BÖLGEYİ yakaladığına, bu erdemliliği gösterdiğine göre, NEDEN MAVİ BÖLGEYİ DE yakalayarak ÜLKE GENELİNE çok önemli bir mesajı veremesin..
HAYDİ BE KARABÜK,HEDEFİN MAVİ BÖLGEYİ YAKALAMAK OLSUN..
Bunu başarabilecek erdemlilik sende var..

10 kişi görüş bildirdi

  1. Hakan

    İlk taksit ödendi ama ortalıkta hala bir belirsizlik hakim. Karabüksporlular bu konun çözüme kavuşmasını 3-4 senedir bekliyor. El ele verip eski şanlı günlere mi dönelim yoksa hepimiz takımı görmezden kentteki futbolu mu bitirilim?

  2. Proje

    Karabük ün girişindeki kardemir kavşağı ihalesi biteli aylar oldu ne zaman başlayak.bilgisi olan varmı

  3. ÇAKIR

    ÇEVRE İLLER BİZİ GIPTA İLE İZLİYORLARMIŞ,BU İLLER HANGİSİ ACABA, KASTAMONU’MU,BARTIN’MI,BOLU’MU BU İLLERİN HEPSİ KARABÜKÜN NEYİNİ GIPTA EDECEKLER. ZATEN BİZİM İLDEN KAT KAT ÜSTÜN HERŞEYİYLE HİZMETLER NOKTASINDA,SAYIN AHMET ABİMDE KASTAMONU ,BOLU VE BARTIN’IN KARABÜK’TEN KAT KAT İLERİDE OLDUĞUNU YAZMAKTA.BİZ ANCAK KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAKTAYIZ.AYRICA YIKILAN BELEDİYE BİNASININ YERİNE TİC.SAN.ODADI YENİ BİNA YAPACAKMIŞ,YAZIK KARABÜK’ÜN MERKEZİNDE BİR TEK YEŞİL ALAN ORASI KALMIŞTI ORAYIDA TAMAMEN BETONLA DOLDURUN ZATEN KARABÜK NEFES ALAMAZ DURUMDA İNSANLAR HİÇ MERKEZE UĞRAMASINLAR ,SAFRANBOLUYA KAÇSINLAR SİZ BUNUMU İSTİYORSUNUZ.ZATEN KARABÜKTE BELEDİYE HİZMETLERİ YETERSİZ,ÜÇ DÖNEMDİR SEÇİLEN BELEDİYE BAŞKANI ŞEHİRİN MERKEZİNE HİÇ BİR ŞEY YAPMAMIŞ HER TARAF DÖKÜLÜYOR,MEZBELELİK İÇİNDE BİRDE BU YAPILACAK BİNA KARABÜK’E NE KAZANDIRACAK ALLAH AŞKINA SÖYLEYİN KARABÜK’Ü TAMAMEN BİTİRMEKMİ İSTİYORSUNUZ?

  4. valilik binası-tso binası

    dünyanın ülkenin karabükün içinden geçtiği bu dar boğazda trafiğe kapalı caddeye nefes aldıran yeşil görünen tek alana bir iki ağaç dikip güzelleştirmek renk katmak yerine, beton yapıp milyarlar harcanmasına başta oda üyeleri olmak üzere neden kimse ses çıkarmaz?? ilginç çok ilginç…
    adı gibi bahtıda kara şehir…

  5. kardemir işçisi

    genel başkan değirmencinin isdemir de işten atılmış fuat kurtça adında bir işçiye 100 bin tl parayı hibe olarak yolladığı bu paraya karşılık kendisi hakkında fuat kurtçanın kötü yazılar yazmamasını istemiş. bu doğrumu şube başkanım Kardemir işçileri olarak senden bu konuda açıklama yapmanı bizleri bilgilendirmeni istiyoruz. eğer doğruysa bize ait olan para hesabını sormanızı istiyoruz. bu mu sendikacılık ? bizim hakkımızı kim arayacak

  6. Kömürcü apo

    Dun sozde il baskanı kömürcü apo toplantı yapmış bundan neden bahsetmedin abi.

  7. karabüklü

    çevre iller Karabük ü hangi yönden kıskanıyorlarmış. ?

  8. CHP BİTİYOR BURDA

    CHP KARABÜKTE BİTİYOR MUM GİBİ ERİYOR.İL BAŞKANI ADAM DİNLEMEYİ BİLMEZ KENDİNİ ÇOK BİLİYOR ZANNEDER ÇOK KONUŞUR BOŞ KONUŞUR.MERKEZ İLÇE BAŞKANINA BAKIN SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANINA BAKIN SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANINI AHMET ABİDEN BAŞKA YAZAN SAVUNAN VARMI ODA AR BELASI SAVUNUCAM DİYE ÇABALIYO BASINA HEP OLUMSUZ HABERLERNEN ÇIKIYO MEZARCI ABLA LAKABINI ALDI HAMDOLSUN
    ÖZETLERSEK ŞAYET CHP BURALARDA BİTİYO BİTİYO
    KILIÇDAROĞLU KARABÜKE İYİ BAKSIN

  9. karabük

    Karabük merkeze hiç yatırım yok gibi, belli başlı yatırımlar hep safranbolu ya . uyanalım artık ”Karabük küçülürse Safranbolu biter ”

  10. Iyimi boyle apo

    Yıl sonu kongreleri icin özellikle safranbolu ilce başkanı hakkında orada burada istenilen performansi veremedi demiş.

    Onumuzdeki dönemde aday olamayacak gibi sadranboluda kulislere başlamış.

    Hatta adayıda eczacı diye beyan etmiş.

    Acaba kendisi ne kadar başarılı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu’da çalıştığı iş yerinin sahibini kazmayla yaralayan kişi yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:12
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde çalıştığı iş yerinin sahibini bıçak ve kazma ile yaralayan şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İnebolu Otobüs Terminali'nde taksi şoförlüğü yapan ve aynı zamanda kafe işleten Niyazi G. ile çalışanı E.B, arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine E B, Niyazi G'yi karnından bıçakladıktan sonra başına kazma ile vurdu.

Ambulansla İnebolu Devlet Hastanesine kaldırılan Niyazi G, başına saplanan kazma çıkarıldıktan sonra Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

E.B, polisler tarafından gözaltına alındı.