Her Telden (31 Mart 2020)

Her Telden (31 Mart 2020)

Yayın: 31.03.2020 14:05 |Güncelleme: 01.04.2020 09:09
Paylaş:
A+ A-

CEZAYİR/TUNUS/FAS VE DİĞER ÜLKE UYRUKLU 1704 MİSAFİRİMİZ İÇİNDE PROF. OLAN, HEKİM OLAN,İŞ İNSANI OLAN ÇOK İNSAN OLDUĞU…
Biliyorsunuz CEZAYİR/TUNUS/FAS ve DİĞER ÜLKE UYRUKLU olan 1704 misafirimiz var,bu insanların KARABÜK’E GÖNDERİLMESİ, Karabük yaşayanlarını hayli tedirgin etmiş görünüyor.
BU İNSANLARI KENDİ ÜLKELERİ,SINIRLARINI KAPATTIĞI İÇİN ALMAMIŞ.
Karabük insanı,BU 1704 KİŞİ arasında koronavirüs salgını yapabilecek,bu hastalığa yakalanmış,bu hastalığı bulaştırma, ihtimali olanlardan çok ciddi biçimde korkuyor.
ŞU ANA KADAR KORKULACAK HİÇBİR GELİŞME OLMADI,YOK..
Bu 1704 misafirden bazıları karaciğer,böbrek ve diğer hastalıklar için Hastaneye gitmiş olabilirler, ancak,içlerinden hiçbiri koronavirüs taşıyıcısı veya hastası çıkmadı.
Gönderilen 1704 kişi içerisinde Tıp Doktorları var, Profesör olanlar var, İş İnsanları var, Yaşlı/Genç Aileler var,turistik seyahatlerden dönenler var, Ülkemizde çalışırken, kendi Ülkesine dönmek isteyenler var.
Bir de,bu insanları koruyup/kollamak üzere gelen Emniyet Güçleri var..
Yani,şu an itibarı ile baktığınızda 2200-2300 civarında misafirimiz var..
Ve ; bu misafirlerin 1704 ü KARABÜK İNSANINI TEDİRGİN EDİYOR..

“AÇIK YARAYA KURT DÜŞMEZ..” ŞEKLİNDE BİR SÖZ VARDIR, YETKİLİ/İLGİLİ İNSANLAR AÇIKLAMA YAPMAYINCA,ORTALIK SÖYLENTİYE KALIYOR..
“AÇIK YARAYA KURT DÜŞMEZ..” şeklinde bir söz vardır, son günlerde, koronavirüs salgını noktasında yapılan açıklamalar insanları fazla tatmin etmiyor,insanlara fazla inandırıcı gelmiyor.
İLLERDE DURUM NEDİR ACABA..?
Örneğin KARABÜK’TE DURUM NEDİR..?
Bakın KARABÜK’E GETİRİLEN 1704 İNSAN için bir yetkili çıkıp “BU İNSANLARIN DURUMU ŞUDUR,İÇLERİNDEN ŞU KADAR KORONAVİRÜS HASTASI VAR VEYA BUNLAR İÇERİSİNDE HASTA OLAN YOKTUR..” diye açıklama yapıyor mu..?
Öyle olunca da,ortalık SÖYLENTİYE,ŞEHİR EFSANELERİNE kalıyor.
Sağlık Bakanı her akşam açıklama yapıyor..
İyi de Kardeşim BENİM İL NE DURUMDADIR bilmek hakkım değil mi..?
Bir sis perdesinin arkasındayız..
Önümüz ise SÖYLENTİ,TEVATÜR sözlerle dolu.

KARABÜK,ZONGULDAK/BARTIN/KASTAMONU/ÇANKIRI/HATTA SİNOP İLLERİNDEN ÇOK/ÇOK DAHA İYİ DURUMDA YOLUNDA SÖZLER VE OZON
Karabük’ün Devlet ile bağlı TEK HASTANESİ var,ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA Hastanesi’nin, örneğin HEKİM AÇIĞI VAR MI,TIBBİ PERSONEL AÇIĞI VAR MI,bunların cevabını yetkili ve etkili isimler verecektir/vermelidir elbet.
Ancak,Karabük’ün bu koronavirüs salgını noktasında ZONGULDAK/BARTIN/KASTAMONU/ÇANKIRI ve hatta SİNOP İllerinden çok daha iyi ve çok daha az vaka görüldüğüne ilişkin bilgiler verenler var.
Bakın,şu an yapılan testler sonucu,pozitif çıkan hasta sayısı çok/çok az şeklinde bilgiler verenler var,hatta bu hastaların,aynı zamanda başka bir hastalığın pençesinde de olduklarına ilişkin görüşler dile getirenler var.
Dün telefonla,çok önemli bir dostumuzla bunları konuşuyorduk.
O dostumuz gülerek “KARDEMİR’İN HAVAYA BIRAKTIĞI OZON GAZLARI BİZİ KORUYOR GALİBA..” dedi,daha sonra da “BAKSANA BAŞKA YERLERDE,BAZI BELEDİYELER DEZENFEKTAN OLARAK OZON ÇADIRLARI KURMUŞ. KARABÜK’TE KARDEMİR HAVAYA OZON GAZI PÜSKÜRTÜYOR..” falan dedi.
Baksanıza BU BÜYÜK SALGIN ARTIK GIRGIR VESİLESİ OLMAYA başlamış..
İşin gerçek yönü,KARABÜK’ÜN ÇEVRE İLLERDEN ÇOK İYİ DURUMDA olduğu.
SEVİNDİRİCİ GERÇEK BU.

KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI Sayın RAFET VERGİLİ “SAĞLIK BAKANINA FAKS MESAJI GÖNDERDİM VE KARABÜK’ÜN DURUMUNU ANLATTIM..”
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ, kendi Sosyal Medyasından bir açıklama yaparak “KARABÜK’ÜN KORONAVİRÜS NOKTASINDA Kİ GELECEĞİNE İLİŞKİN..” görüşlerini dile getirdi.
Bu nokta da Karabük’te KOORDİNASYONSUZ BİR DURUM yaşandığından yakındı ve bu bağlamda görüşler dile getirirken,SAĞLIK BAKANLIĞINA çektiği FAKS MEKTUBUNU açıkladı.
SAĞLIK BAKANLIĞI NASIL BİR CEVAP VERDİ ACABA..?
Sayın RAFET VERGİLİ,çok haklı bir görüşü dile getiriyor o faks mektubunda ve “KARABÜK YAŞAYANLARININ OMURGASINI EMEKLİLERİN OLUŞTURDUĞUNDAN YOLA ÇIKARAK,KARABÜK’ÜN NÜFUSU YAŞLI, KORONAVİRÜS SALGININA KARŞI KENT KARANTİNASI..” talebinde bulunuyor.
Bu çok doğru bir tespit,KARABÜK NÜFUSU GERÇEKTEN YAŞLI…
Sağlık Bakanlığı,en azından şu ana kadar Karabük için bir Karantina uygulamadığına göre,Sayın RAFET VERGİLİ’NİN talebine olumsuz bakıyor ve bu tavrını NASIL BİR CEVAP VEREREK BELİRTTİ Sayın RAFET VERGİLİ’YE acaba..
BAKANLIK BU TALEBE NASIL BİR CEVAP VERDİ ACABA..?
Görmezden gelmiş olma ihtimali,en azından bize göre,MÜMKÜN DEĞİL..

ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI,İSKENDERUN ŞUBE BİNASININ TEMELLERİNİ ATTI,AYRICA, KARDEMİR BAĞLI ŞİRKETİ KARÇEL’DE MÜKEMMEL SÖZLEŞME
Dünya ve Ülkemiz koronavirüs salgını nedeni ile sıkıntılı,karamsar,endişeli bir süreç yaşıyor,böylesi bir ortamda İYİ/GÜZEL GELİŞMELERİ DE gündeme alarak TOPLUMSAL MORALİ düzeltmek gerek elbet.
BAKIN ÖZ ÇELİK-İŞ SENDİKASI KARDEMİR bağlı Şirketi KARÇEL Sözleşmesini bitirdi ve KARÇEL Çalışanlarına,şu sıkıntılı günleri unutturacak,çok iyi bir SÖZLEŞME yaparak müjde verdi.
ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER bir yandan da BİNALARINI YENİLİYORLAR ve bu anlamda İSKENDERUN ŞUBE BİNASININ temelleri atıldı.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası tabanı gerçekten huzurlu,güvenli ve mutlu..
Sendika müthiş bir tasarruf içerisinde gayrimenkuller yapıyor,satın alıyor..
Bunun yanı sıra mükemmel SÖZLEŞMELER yaparak tabanı rahatlatıyor.

İÇİŞLERİ BAKANI Sayın SÜLEYMAN SOYLU “ BÜYÜK KENTLERDEN GİDENLER VİRÜSÜ TAŞRA İLLERİNE TAŞIDILAR..” DEDİ VE İLÇELERE GELENLER
İçişleri Bakanı Sayın SÜLEYMAN SOYLU, geçtiğimiz gün “İSTANBUL BAŞTA OLMAK ÜZERE,BÜYÜK KENTLERDEN TAŞRAYA GİDENLER VİRÜSÜ ORALARA TAŞIDILAR..” şeklinde bir açıklama yaptı.
AYNI GÜN BİZ DE “İLÇELERDE DURUM NEDİR..?” diye yazmıştık.
Karabük İlçelerinde,İlçe dışından en fazla gelen EFLANİ İlçemize olmuş ve gayrı resmi bilgilere göre EFLANİ İlçesine 950 civarında insan gelmiş ve bu insanlar elbet ki KÖYLERİNE DAĞILMIŞLAR.
Gelen bilgilere göre bu insanlar 14 günlük EV KARANTİNASI altında.
Herhangi bir virüse rastlanmadığı da söyleniyor.
Öte yandan KARABÜK dışından OVACIK,ESKİPAZAR,YENİCE,SAFRANBOLU İlçe Merkezine ve Köylerine de gelenler olduğu kesin ve bunların tamamı 14 günlük süreç içerisinde EV KARANTİNASINA tabi oluyorlar/olacaklar.
KARABÜK BU MANADA HAYLİ RAHAT.
Zaten koronavirüs salgını çıktığından bu yana, KARABÜK, ELİNDE Kİ İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE ve çok sıkı bir tedbirler manzumesi ile hareket ediyor,o nedenle de ÇEVRE İLLERE ORANLAR çok/çok iyi durumda.
Şimdi seyahat yasağı/kısıtlaması nedeni ile DIŞARIDAN GELENLERİN denetimi çok daha sıkı biçimde yapılıyor ve gelenler 14 günlük yasağa kesin bir riayet gösteriyorlar..
KARABÜK İLÇELERİNDE DE DURUMUN SAKİN OLDUĞU BELİRTİLİYOR.

KARABÜK VALİLİĞİ, KORONAVİRÜS SALGINININ İLK ÇIKTIĞI GÜNLERDEN BU YANA SÜREKLİ “PANDEMİ TOPLANTILARI YAPIYOR..”VE ÖNLEMLER
Karabük Valiliği, Sayın Vali FUAT GÜREL Başkanlığı’nda sürekli “PANDEMİ TOPLANTILARI YAPIYOR..” ve bu bağlamda,özellikle İl Sağlık Müdürü Dr. Sayın AHMET SARI sunumlar yapıyor,alınacak önlemler bağlamında Bakanlığın talimatlarını iletiyor.
KARABÜK BU İŞİ ÇOK SIKI TUTUYOR..
Elbet ki elde ki imkanlar en verimli biçimde kullanılarak,bu önlemler alınıyor,Başta İL EMNİYET Müdürlüğü ekipleri olmak üzere,KARABÜK BELEDİYESİ ve BELEDİYE zabıta ekipleri olmak üzere,hemen herkes canını dişine takmış öyle çalışıyor.
Rutin “PANDEMİ TOPLANTILARI..” sırasında hemen her birime neler yapması gerektiği,neler yapılabileceği noktasında konular tartışılıyor ve gereken tedbirler alınıyor..
Örneğin İLÇELERLE TEMASLAR SIKLAŞTIRILIYOR..
İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNDEN sürekli bilgiler alınıyor.
Ve,en önemlisi KARABÜK’E GETİRİLEN 1704 insan ve bunların korunması ile görevlendirilen,Karabük dışından gelmiş Polis ekiplerinin kalacağı mekan,yemekleri gibi birçok unsur bu çerçeve içerisinde karara bağlanıyor.
VALİLİK PANDEMİ TOPLANTILARI SÜREKLİ DEVAM EDİYOR..

BU İNSANLARIN “MUTLAKA VE MUTLAKA ÖZEL İHTİYAÇLARI OLACAKTIR..” VE 1704 MİSAFİR İŞTE BU YÖNDEN CİDDİ SIKINTILAR ÇEKEBİLİR..
Karabük’e getirilen 1704 kişi,sağlık noktasından herhangi bir sıkıntı yaratmasalar bile,ilerleyen günlerde,belirli sıkıntılar yaşatacaklardır,bunu bir kenara yazın.
BU İNSANLAR KARANTİNA ALTINDA TUTULACAKLAR..
Hemen hepsinin de ÖZEL BAZI İHTİYAÇLARI olacaktır kuşkusuz,bunların temini noktasında PARA GEREKSİNİMLERİ nasıl karşılanacak,bırakın gidip BANKALARDAN ÇEKSİNLER demek gibi bir şans olmayacağına göre..
Verilen yemeklerin yetmediği haller olmayacak mıdır..?
O ZAMAN takviye gıdaya ihtiyaç duyulursa veya bu insanlar ATIŞTIRMALIK ABUR/CUBUR isterlerse nasıl bir hareket tarzı tespit edilecek ve bu manada YURT BİNASININ belirli KATLARINA KANTİN veya KANTİNİMSİ yerler mi yapılacaktır..
BAKIN AKLA HAYALE GELMEYECEK SIKINTILAR KAPI DA BEKLİYOR..
Bu sıkıntıların üstüne,eğer bir de koronavirüs hastalığı kapmış olan/olanlar çıkarsa –ki sevinerek söylememiz gerek şu ana kadar böyle bir durum yaşanmadı ve inşallah hiç yaşanmaz.- işte o zaman iş içinden çıkılamaz bir hale gelir..
Şu an itibarı ile,bu 1704 yabancı misafir fazla sorunlu değil gibi.
Ancak,gelecekte de böyle olacak bir durum yok elbet..

7 kişi görüş bildirdi

  1. Anonim

    Zabıta teşkilatını gündeme getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum… insanlarla hemen hemen en çok temas eden bütün kalabalık yerlerde görev yapan bir teşkilatı markette pazarda işyerlerinde umuma açık her yerde görevini yapıyor ve yapmaya çalışıyor … bizlere de yer ayırdığınız için teşekkür ediyor …. başarılarınızın devamını diliyorum … saygılarımla ….

  2. amet abi

    buradan cok sevdiginiz eflanili hemserilerinize seslenin lutfen . gelmesinler bize bulasmasinlar. olduklari yerde evlerinde kalzinlar.

  3. Gercekçi

    Yine her zaman ki gibi size destek verenlere yazıyorsunuz abi.gerçekleri yazın.bu size maddi destek verenler kenara çekilince sis dimdik ayakta durun.ama bu yorumA izin verir misiniz bilmem.Kardemirdeki yöneticilerin ekmeklerini garantiye alıp işçiyi yabana attığını yazın.hammmadde stoklarına tedbir alamadığını yazın.karabuklu olmayıp cuma günü saat 17.00 de Karabük üniversitesi terk etmelerini anlatın.gercekgercektir.sahtekarlar gitmek zorundadir

  4. Proje

    Ahmet bey Karabüke 2inci bir hastane yapılacakmı bilginiz varmı.hükümet yapmayacaksa soğuksudaki bina belediyenin sağlık tarama merkezi projesine dönüştürülemez mi rafet bey bari gündemine alsa .

  5. İstanbuldan Eflenili

    Sen nasıl Efleniye gelmeyin dersin arkadaş ben Efleniliyim evim tarlam bahçem köyümde duruyor şimdi İstanbuldayım istediyim zaman köyümü gelirim senin gofuralar cezayirden gelenleri alkışlarken bana efleniye gelmeyin diyecek adam anasının garnından dogmadı henüz sen efleneliyim köyüm orda atalarım mezarı bubamın anamın abimin mezarı orda bana kim efleniye bulaşma diycek allaşkına insanı çileden çıkarmayın böyle düşünenler varsa onnara yazıklar olsun

  6. bi tukenmediniz

    senden eflaniyi kiskanan yok su an olagan ustu bir durum var eflanililer genelde gurbetci virus gelmesin diye yazdim. hadi gel bulastir ananin babanin atanin memleketine bu virusu. zaten yadaklandi istesende gelemezsin.

  7. Doğrucu Davut

    Gel eflanılı gel gelmişken herkese sarıl öp hasrat (hasret) gider. Millet olarak şu sıralar en fazla birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönem la eflanılı karabükün girişinden başla sarılıp öpüşmeye eflanıya gada devam et

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.