Her Telden (4.Eylül.2015)

Her Telden (4.Eylül.2015)

Yayın: 04.09.2015 10:45
Paylaş:
A+ A-

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYI SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR VE KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAYI OLUR ACABA..?
İnsanlar,SİYASETE MERAKLI olanlar Milletvekili Aday/Adaylığı için akın/akın AK Partiye başvuru yapıyorlar,başvuranların bir bölümü pek şansının olmadığını bile/bile VATAN/MİLLET/HİZMET AŞKI ile yanıp/tutuştuğu için başvuruyor sanki.
ÖYLE BİR GÖRÜNTÜ VAR.
Portföyümde AK Parti Milletvekili Aday/Adaylığı bulunsun,ola ki BİR YERLERDE LAZIM OLUR gibi bir düşünce ile başvuru yapan isim veya isimlerde var galiba.
Ancak AK PARTİ çok sayıda Aday/Adayının içinden İKİ İSMİ NASIL TESPİT edecek merak ediyoruz,geride “BENİM NEYİM EKSİKTİ..” gibi düşünen çok sayıda Aday/Adayı olacak demektir..
Dün Sayın MEHMET CEYLAN ile görüştük “ADAY/ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURUSUNU YAPTI..” İki Dönem Milletvekilliği,Kalkınma Bakan Yardımcılığı gibi çok önemli hizmet noktalarında bulundu Sayın CEYLAN.
AK Parti İl eski Başkanı Sayın ÖMER AYAR önce ki gün “YARIN BAŞVURUMU YAPACAĞIM..” demişti ve dün başvurusunu yaptı ,Sayın ÖMER AYAR Karabük’te en uzun süreli AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI yapmış bir isim.
Üzerinde BİR TEK DEFO OLMAYAN BİR İSİM.
Kendinden önce ki İl Başkanları Sayın HASAN BİLİR,SAYIN CUMHUR ÜNAL Milletvekili oldular veya yapıldılar,olaya bu pencereden baktığınızda Sayın ÖMER AYAR’IN ciddi bir şansı var demek gerek.
AK PARTİ ADAY/ADAYI AKININA UĞRADI..

SAYIN AHMET ERORHAN VE SAYIN SEDAT NAMAL,DÜN MİLLETVEKİLİ ADAY/ADAYLIĞI İÇİN BAŞVURU YAPTILAR..
AK Partinin KURULUŞ FELSEFESİNİ en iyi bilen isimlerden olan Sayın AHMET ERORHAN dün Milletvekili Aday/Adaylığı için başvuru yaptı.
7 HAZİRAN Genel Seçimlerinde AK Parti Milletvekili Adayı olan Sayın SEDAT NAMAL’DA dün Aday/Adaylığı için başvuru yapanlar arasındaydı.
Gerek Sayın AHMET ERORHAN,gerekse Sayın SEDAT NAMAL ciddiye alınması gereken isimler ve AK Parti içinde önemli destek bulmaları ve ADAYLIK NOKTASINA geçişte yüksek şansı olan isimler.
Sayın AHMET ERORHAN İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığı dönem,birlikte Mecliste bulunduğu birçok isim şu an itibarı ile ya çok üst düzey bürokrat,veya Milletvekili,ya da Bakan.
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN geçtiğimiz günlerde bir konuşmasında “AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ..” demişti,işte o FABRİKA AYARLARINI en iyi bilenlerin içinde Sayın AHMET ERORHAN ön saflarda yer almaktadır.
AK Parti Genel Merkezi müthiş bir yükün altına girecek ve bu kadar çok Aday/Adayının içinden en layık olan,en fazla oy getirebilecek olan İKİ İSİM tespit ederek Kamuoyu karşısına çıkacak.
İKİ İSİM arasına giremeyen isimlerin “BENİM EKSİĞİM NEREDEYDİ..” diye düşünmemeleri nasıl temin edilecek,bunu bilmekte hayli zor doğrusu.
AK PARTİ GENEL MERKEZİ’NİN İŞİ ÇOK ZOR GERÇEKTEN..

MHP 1 KASIM SEÇİMİNE NASIL BİR MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İLE GİDECEK VE SAYIN MUSTAFA DURSUN’UN SÖZLERİ..
MHP 1 Kasım Genel Seçimine Karabük özelinde,nasıl bir Milletvekili Listesi ile gidecek,MHP Milletvekili Sayın DURMUŞ YALÇAN Aday olup olmayacağı sorusuna GENEL MERKEZ ile göreceği yolunda cevaplar vermişti.
“GENEL MERKEZİM ADAY OL DERSE OLURUM..” demişti.
Sayın DURMUŞ YALÇIN Milletvekili seçilmiş,uzun süre aradan sonra,TBMM’DE Karabük’ü temsil eden bir isim olmuş,TBMM hiç çalışmadığı için NASIL BİR PERFORMANS gösterip/gösteremeyeceği belli olmamış bir isim,bir Milletvekili.
GENEL MERKEZ kendisine NASIL “SİZ BU DÖNEM DİNLENİN..” diyecek ki,o nedenle Sayın DURMUŞ YALÇIN sanıyoruz Milletvekili Adayı olur.
Öte yandan OVACIK Belediye eski Başkanı Sayın MUSTAFA DURSUN ismi var ve Sayın DURSUN iddialı bir isim,ÜLKÜCÜ Hareketin içinden gelmiş bir isim,MHP Genel Merkezi kendisini nasıl feda edebilir,merak ediyoruz.
Ancak,bir konunun altını çizmemiz gerek.
Zaten kendisi de söyledi bunu.
“Sayın MUSTAFA DURSUN,KARABÜK SİYASETİNDE KALICI.MHP ve ÜLKÜCÜ HAREKETTE ÇOK İSMİNİ DUYACAĞIZ GİBİ GELİYOR BİZE.BU NİTELİKLERİ VAR,BUNU HİSSETTİRİYOR,HATTA AÇIKÇA SÖYLÜYOR..”
MHP NASIL BİR MİLLETVEKİLİ LİSTESİ İLE SEÇİME GİRECEK..?

DEVLET ESKİ BAKANLARINDAN SAYIN HASAN GEMİCİ İSMİ,CHP KARABÜK ÖRGÜTÜNDE DALGALANMA YARATTI..
CHP İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL,Milletvekili Aday/Adayı olmak üzere,görevinden istifa etti,aynı gün,DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti Bakanlarından Sayın HASAN GEMİCİ’NİN Karabük Adayı olabileceği haberleri gündeme bomba gibi düştü.
Sayın HASAN GEMİCİ Bakanlığı döneminde KARDEMİR Başta olmak üzere,Safranbolu ve Karabük’e çok ciddi hizmetler vermiş,katkı ve destek sunmuş bir isim,bir Siyasetçi.
İSMİ GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ.
CHP Mensubu dostlarımızla konuşuyoruz,bakıyoruz ki iki arada bir derede kalmışlar,Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’E ve geçen emeklerine kıyamıyorlar,ancak,bu noktada Sayın HASAN GEMİCİ’NİN potansiyelini de göz ardı edemiyorlar.
CHP İçinde İKİ BAYAN isminden söz ediliyordu,şu ana kadar RESMİ BİR GİRİŞİM olmadığı için isim yazmamakta yarar var,bakarsınız son saniye de “ADAY/ADAYI OLMAZLAR..”
CHP’NİN KARABÜK’TE OY POTANSİYELİ BELLİ..
MİLLETVEKİLİ ÇIKARTMA ŞANSI OLDUKÇA ZAYIF ve elbet aklından Karabük’te CHP bünyesinde Siyaset yapmak isteyenler bunu biliyordur/görüyordur,buna göre yola çıkacaklardır/çıkıyorlardır.
Henüz resmi olarak Sayın ERDOĞAN DİNÇEL ismi var.
CHP’LİLER bu konuyu tartışıyorlar adeta.

AK PARTİ MİLLETVEKİL ADAY/ADAYI SAYIN GÜNGÖR BİLİR “MEMURİYİTTEN İSTİFA ETTİM VE BAŞVURUMU YAPTIM”
Dün Gazetemiz Bürosuna Sayın GÜNGÖR BİLİR uğradı,bir süre sohbet ettik ve AK Parti Milletvekili Aday/Adaylığı için memuriyet görevinden istifa ettiğini söyledi.
“BAŞVURUMU YAPTIM…” dedi.
Karabük Milli Eğitimine uzun yıllar emek vermiş,katkı vermiş,hizmet vermiş bir isim Sayın GÜNGÖR BİLİR ve Siyasete uzak bir isim değil elbet.
Kendisine BAŞARILAR diledik.
Bir süre sohbet ettik.
Sayın GÜNGÖR BİLİR Bayır Mahalle çocuğudur ve uzun yıllar aynı Mahalle de yaşamış olmanın,ortak anılarından söz ettik,Karabük üzerine konuştuk.
KARABÜK AŞIĞI,KARABÜK’E SEVDALI BİR İNSANDIR.
Dileriz başarılı bir sonuç alır.
Bizde kendisine ADAY/ADAYLIĞININ,ADAYLIK getirmesini diledik.
Yüce yaratan herkesin gönlünden geçeni,o insana nasip etsin..

CHP KARABÜK İL KONGRESİ İÇİN HENÜZ BİR KARAR YOK,İL BAŞKAN YARDIMCILARI GÖREVİ YÜRÜTÜYORLAR..
İlçe Kongrelerini tamamlayan CHP’DE İL KONGRESİ için henüz bir tarih belirlenmediğine işaret edilirken,İl Başkanı Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’İN istifası ile boşalan İl Başkanlığı’nı Vekaleten İL BAŞKAN Yardımcıları Op.Dr.Sayın GÜLTEKİN ERDOĞAN ile Sayın KAMİL YILDIRIM yürütüyor.
İL KONGRESİ için henüz bir karar alınmadığına da işaret eden CHP’YE yakın kaynaklar.Kongrenin Erken GENEL Seçim öncesinde yapılabileceği gibi,1 Kasım tarihinden sonraya da sarkıtılabileceği üzerinde bilgiler veriyorlar.
Sayın ERDOĞAN DİNÇEL’İN Milletvekili Aday/Adaylığı için istifası ile boşalan CHP Karabük İl Başkanlığı için,şu an itibarı ile,kulislere herhangi bir ismin sızmadığını da belirten CHP’YE yakın çevreler “KENDİ İÇİNDE TUTARLI BİR İL YÖNETİMİ VAR..” değerlendirmesi yapıyorlar.
Olayın bu noktasında CHP Tüzüğüne göre “İKİ İL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASINA KARŞIN,BOŞALMA HALİNDE İL BAŞKANI OLARAK BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ İL BAŞKANLIĞINA VEKALET EDİYOR.” Bilgilerini veriyorlar.
Halen Birinci İl Başkan Vekili olarak Op.Dr.Sayın GÜLTEKİN ERDOĞAN’IN İl Başkanlığı görevini yürüttüğüne işaret edilerek “Sayın ERDOĞAN DİNÇEL YENİDEN DÖNMEZSE,Sayın GÜLTEKİN ERDOĞAN İL BAŞKAN ADAYI OLABİLİR..” gibi yaklaşımlarda getiriliyor.
CHP’NİN HUZURLU BİR ORTAMA GİRDİĞİNİ ileri süren CHP’Lİ kaynaklar,yıllardır Partinin İÇİNDEN ve DIŞINDAN bazı mihraklar Partiyi sürekli karıştırmaya çalışıyor ve bunu da ne yazık ki başarıyorlardı gibi iddialarda bulunuyorlar.
Şimdi Parti içinin sakin,dingin bir havayı yakaladığına işaret edilerek,bu anlayışın bozulmaması için,kendi içinde tutarlı olan bu Yönetimin bozulmaması gerektiği de belirtiliyor ve bu anlamda Kongrenin önemine vurgu yapılıyor.
CHP İL KONGRESİ HENÜZ AÇIKLANMADI.

TÜRK METAL SENDİKASI GENEL MERKEZİ “YENİ YAPILANMASI İLE..” KARDEMİR İŞVERENİNE TERS GELMEYEBİLİR..
TÜRK METAL Sendikası Genel Merkez Genel Kurulu’nda BİR DİZİ KARAR alarak,bu kararları hayata geçirdi,DANIŞMANLARININ bir bölümün hesabını kesti,TEMSİLCİLİKLERİN bir bölümünü kapattı.
TÜRK METAL 2010 YILINDA KARDEMİR’E GİRDİ.
KARDEMİR İşvereni,ilk zamanlar sessiz kaldı,ancak,TÜRK METAL adına hareket edenlerden bazıları,KARDEMİR İşverenini yerden/yere vurmaya ve abuk/subuk açıklamalar yapmaya,resmen hedef almaya başlayınca işler değişti.
KARDEMİR İŞVERENİ ÇELİK-İŞ’İN YANINDA YER ALDI.
Şimdi TÜRK METAL Sendikası KARDEMİR İşverenine TERS GELEN,KARDEMİR İşvereninin SİNİR UÇLARINA dokunan BAZI İSİMLERİ tasfiye etti.
YENİDEN KARDEMİR’İ DENERLER Mİ..?
Denerlerse belirleyici bir konumu olduğu 2010 yılında net bir biçimde ortaya çıkan KARDEMİR İŞVERENİ nasıl tavır alır “İŞÇİ KENDİ SENDİKASINI KENDİSİ BELİRLESİN..” gibi bir anlayışla kenara çekilir mi..?
BUNLARI HEMEN HERKES İYİ DÜŞÜNMELİ..!!
Eğer ÇELİK-İŞ Sendikası bu söylediklerimizi,bu yazdıklarımızı dikkate alırsa iyi olur,TABANI KUCAKLAYAN,TABANA HİTAP eden kadrolarla yola devam etmezse 2010 yılı fazla uzak sayılmaz.
KARDEMİR İşverenini ürkütecek,kızdıracak İSİM/İSİMLER TÜRK METAL Sendikası bünyesinden ayrıldılar,bu yazdıklarımızı herkes bir kenara not etsin,bakarsınız yeri gelir lazım olur..!!
BAKALIM GELECEK NELER GÖSTERECEK..

KARDEMİR İÇİN YAZDIĞIMIZ YAZILARA REMİNGTON-TONYUKUK-GÖNDEREN RUMUZLARI İLE YORUM YOLLAYANLAR
KARDEMİR ve ÇİN HAK CUMHURİYETİ’NİN ucuz fiyatlarla Ülkemize sattığı KÜTÜK DEMİR üzerine,KARDEMİR üzerine yazdığımız yazılara yorumlar geliyor.
Özellikle REMİNGTON-TONYUKUK-GÖNDEREN rumuzları YORUM YOLLAYAN Okurlarımız var,öyle detaylar veriyorlar ki,emin olun çok az insan bunlara vakıftır.
DÜZEYLİ YORUMLAR GELİYOR..
Personel üzerine yorumlar yapıyorlar,daha sonra Cumhuriyet Savcılığı’na hakkında SUÇ DUYURUSU yapılan eski Genel Müdür Sayın FADIL DEMİREL dönemine ilişkin,getirdiği elemanlara ilişkin çok önemsenmesi gereken bilgiler veriyorlar.
ÇOK ENTERESAN BİLGİLER İÇEREN YORUMLAR GELİYOR.
Başka rumuzlarla gelen yorumlar da var,ancak,REMİNGTON-TONYUKUK-GÖNDEREN rumuzları ile yazan okurlarımız detaylı bilgiler veriyorlar..
Karabük’te KARDEMİR HASSASİYETİ sürüyor..
KARDEMİR,ÇİN HAK CUMHURİYETİ’NİN ucuz fiyatla sattığı KÜTÜK DEMİR nedeni ile ciddi bir sıkıntı içinde ve dileriz bu krizli ortam fazla uzun sürmez yoksa gidermesi zor olan yaralar alır Şirket.
BİLENLERİN YORUM YOLLAMASINDA YARAR VAR..
Zira İLGİLİ BİRİMLER bu yorumları dikkate alıyorlar.

AK PARTİ İLE SAADET PARTİSİ ARASINDA İTTİFAK ÇALIŞMALARI VE“AK PARTİ’NİN AZ OYLA KAYBETTİĞİ YERLER..”
AK Parti ile SAADET Partisi arasında İTTİFAK KURMA ÇALIŞMALARI olduğu yönünde söylentiler var ve SP Genel Başkanı Sayın KAMALAK bunu doğruladı,her Parti ile görüşeceklerini anlattı.
BU NOKTA DA BİR VARSAYIM DAHA VAR.
AK Parti “ÇOK AZ OY İLE KAYBETTİĞİ YERLERE SAADET PARTİLİ İSİMLER KOYABİLİR..” gibi bir görüş öne süren kesimlerde var,bu
Örneğin AK Parti KARABÜK İKİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA SAADET PARTİSİNDEN bir isim koyarsa ne olur,o zaman AK Parti KARABÜK’Ü RAHATLIKLA 2-0 YAPMAZ MI..?” ne dersiniz..?
Ankara’da SİYASETİN içinde,hatta,göbeğinde olan bir kardeşimiz dün TELEFONLA bu varsayımlardan söz etti,gerçekten akla yakın,olması sonuçları etkileyecek bir varsayım.
O KARDEŞİMİZ,böyle bir ihtimalin KARABÜK ve ZONGULDAK Seçimlerini direkt etkileyeceğine dikkat çekti ve “ÜZERİNDE SİZDE BİR DÜŞÜNÜN İSTERSENİZ.!!” Dedi.
SP-BBP İTTİFAKI 7 HAZİRAN Genel Seçiminde yaklaşık 4800 oy almış ve bu oyların 4 bin kadarı AK Parti SP ittifakı ile AK Partiye geldiğini düşünün,iş 2-0 olayına çok yaklaşıyor değil mi..?
ÜZERİNDE DURULACAK BİR İHTİMAL DEĞİL Mİ..?

10 kişi görüş bildirdi

  1. CHP ADAYIMIZ

    Merak ediyorum da Hasan Gemici kendisi hakkında çıkarılan bu haberlerden haberdar olmuş mudur….??? Bir aday spekulatör şirketi hissedarlarına temettü dağıtıyor olmalı…..Hasan gemici elbette CHP’ye bir artı değer katar,bölgemize olağanüstü hizmetleri olmuş bir siyasetçi….parti örgütümüz çalışmalarıyla karabük siyasetinde haklı bir yer edinmiş ERDOĞAN DİNÇEL etrafında bütünleşmiştir…1 kasım seçimlerinde tam destek vererek ,yüreğini ortaya koyarak Meclise gönderecektir….

  2. Anonim

    Akpartide listeler tamamen Mehmet Ali Şahinin Karabük’e gelişine bağlı olarak şekillenir. O listede olmazsa Osman Kahveci kesin listede olacaktır. 2. sıra için Mehmet Ceylan ismi öne çıkar bence.

  3. cumali poyraz

    Sayın Ahmet Abi, memleketimizde artık şehit haberleri günlük hayatımızda normal hale gelmiş gibi olmaya başladı. Dün bir partinin aday tanıtım toplantısında bangır bangır müzik, davul sesleriyle tanıtım yapıldı. O gün Mardin Dargeçitte 1 emniyet amirimiz ve 3 polisimiz şehit olmuştu. Umursamaz bir toplum olmaya başladık. Allah sonumuzu hayır eyleye. Bunları hiç basının yazdığını gördünüzmü. Lütfen korkak olmayalım, duyarlı olalım. iyi günler.

  4. AKP YE OY VEREN SP Lİ

    AKP BAZI YERLERDE SP Lİ ADAYLAR GÖSTERİP EKSİYİNİ TAMAMLAYACAKMIŞ.YAZAR ÖYLE YAZIYOR RAHMETLİ ERBAKAN BUNLAR İÇİN BEN ONLARI MEKTEBE YOLLADIM ARKA KAPIDAN KAÇIP TOP OYNAMAYA GİTMİŞLER DEMİŞTİ.BUNLARA OY VERİLİRMİ ALLAHAŞKINA GEÇİN OFASLI BİR KALEM GEÇİN

  5. ADNAN

    Hasan Gemici isminin bir heyecan yarattığı ortada. Elbette, Erdoğan Dinçel’de değerli bir isim. Aday isimlerinin tartışılmasından rahatsızlık duymamak gereklidir. Partiye kim bir oy fazla getirecekse daha iyi olur. Keşke örgütler, bir olsalar da Hasan Gemici’ye gelmesi için ikna etseler.

  6. ahlar vahlar çıkar

    işininde gücününde kardemirininde karabükününde ulan ne sıkıcı bir yer emekliliğm gelsede şu memleketten siktir olup gitsem memleketten başka her boka benziyor inşaallah kardemir batar 2002 yılından beter olur inşaallahhhhhhhh ne insanından hayır gelir ne ağacından işleri güçleri taşak yağlamak yalakalık yapmak bu memleketin adamı adam olsa tangutu parton angutu karabüke sokmazlardı

  7. REMİNGTON

    SAYIN GÖLBEK YAPMIŞ OLDUGUNUZ İLTİHATLAR İÇİN ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM BEDEL ÖDEMİŞ ÇİLESİNİ ÇEKMİŞ KARDEMİR ÇALIŞANLARI OLARAK ASLINDA BİZLER SİZİN SAHSINIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ YILLARCA SİZİN YAZILARINIZI VE YORUMLARINIZI TAKİP EDEN BİRİ OLARAK BOZULMAYAN ÇİZGİNİZ VE HER ZAMAN YAPTIGINIZ DOGRU TESPİTLER ÇELİK İŞÇİSİNİN VE KARABÜK KAMUOYUNUNU TAKDİRİNİ KAZANMIŞDIR.OLUŞACAK SORUNLARI VE SIKINTILARI ÖNCEDEN OKUYABİLME GİBİ OLANÜSTÜ BİR ÖNGÖRÜ SEZGİSİ İLE KARABÜKÜN ADETA IŞIK SAÇAN FENERİ OLDUNUZ ÇOK TEŞEKKÜRLER SAYIN GÖLBEK- TÜRK METALİN YENİ YAPILANMASI YÖNETİME TERS GELMEYEBİLİR YORUMUNUZ BENCEDE YÖNETİMİN YEDEKDE TUTACAGI BİR SEÇENEK ÇÜNKÜ ŞU ANDAKİ YETKİLİ SENDİKA İŞVERENİN İSTEDİGİ ÇİZGİDE DURUYOR ŞUAN BİR TEHDİT OLUŞTURMUYOR ŞANLI 9 MAYIS YÜRÜŞLERİ VE DURUŞU VE SENDİKAL DEMOKRATİK SEÇİM HAKKI DEVAM ETSEYDİ İŞVEREN BU SEÇENEGİ DÜŞÜNÜRDÜ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. YETKİLİ SENDİKA ŞU ANDA MALİSEF İSKENDERUNA ODAKLANDIGI İÇİN KARABÜKÜ İHMAL ETMİŞDİR TOPLU SÖZLEŞME SONRASI YAPILAN MİTİNG ÇELİK İŞÇİSİNİN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAMIŞDIR .ÜCRET OLARAK DÜŞÜNMEYİN SADECE GENEL BAŞKANIMIZ DAN PERSONEL REJİMİ-SENDİKAL DEMOKRATİK SEÇİM VE VAKIF KONUSUNDA DETAYLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORDUK VE YAPMALIYDIDA OLUMLU VEYA OLUMSUZ BU KONULARDAN UZAK BİR ANLAYIŞ ÇOK RAHATSIZ ETTİ ÇELİK İŞÇİSİNİ BUGÜN BEYAZ YAKALI PERSONELE YAPILAN KADRO YAPILANMASINI HAYRETLERLE İZLİYORUZ YENİ MÜHENDİSLİK KADROLARI YENİ AÇILAN BAŞMÜHENDİSLİK KADROLARI YENİ AÇILAN MÜDÜRLÜKLER BAŞMÜDÜRLÜKLER GENEL MÜDÜR YARDIMCILIKLARI OLUŞUMU VE BİR TARAFDADA YILLARCA KADRO BEKLEYEN ÇELİK İŞÇİLERİ BİZLER EN SON KADEME ALDIGIMIZDA DAHA GÖREVE BAŞLAMAYAN MÜHENDİSLER ŞİMDİ BAŞMÜHENDİS HATTA MÜDÜR OLDULAR KADROLARININ ÖNÜ NEHİKMETSE AÇILDI BİZLERİN ÖNÜDE ÇAGDIŞI PERSONEL REJİMİ OLAN EMEKLİ SÖZLEŞMELİ FORMENLER TARAFINDAN ADETA SET ÇEKİLDİ BUNA SENDİKADA DESTEK VERİNCE ADETA KADROLAR UNUTULDU BAHANE OLARAKDA ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR SÖZÜ İSE SÖYLENELİ 8 YIL GİBİ BİR SÜRE SÜRDÜ ŞİMDİDE ÇİN KRİZİ BAHANESİ ÜRETİLMEYE BAŞLANDI KRİZ VAR AMA BU EŞİT ŞEKİLDE GÖGÜSLENİRSE BAŞARIYLA ATLATILIR BİR TARAF YÜKSELTİLİP BİR TARAF YERİNDE SAYDIRILIRSA HASSASİYET HAD SAFAYA ÇIKABİLİYOR ŞUAN HASSASİYET ZİRVE YAPMIŞ DURUMDA GENEL BAŞKANIMIZ BİR AÇIKLIK GETİRİP KIRMIZI ÇİZGİLERİ ÇİZMELİDİR MUTLAK SURETLE TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA BU KONULAR KONUŞULMUŞDUR NEDEN BİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR DA BU SORUNLAR YOKMUŞ GİBİ BİR TAVIR ALINIYOR VEYA ZAMANA BIRAKILIYOR SADECE KRİZ BAHANE EDİLMEMELİDİR AYNI GEMİDEYSEK HER ÇALİŞAN YAPTIGI İŞİN DONANIMINA SAHİP OLMASI GEREKMİYORMU.SAYGILARIMLA

  8. Remzi

    Erdogan bey Haziran seçimlerinde MHP den az oy alırsam istifa ederim demişti. Sözünde durmamıştı .
    Şimdi Milletvekili secilemezsem siyaseti bırakıp köşeme cekilecem diyecek mi.
    Artık yeter her seçim aynı isimler.

  9. ne oldu bizim vakıf

    sayın gölbek yazılarınızı günlük takip ediyorum. ancak şu son günler kardemir çalışanları vakfı unutulur gibi oldu. ne olur bizim adımıza şu soruyu bizi anlayamayan ve dinlemeyen vakıf yöneticilerine soruverin. VAKIFA ÜYE OLUP ŞU AN HAYATTA OLMAYAN KAÇ KİŞİ VAR. 2-BU KİŞİLER TÜM OLUMSUZLUK VE YOKLUK İÇERSİNDE ÇIRPINIRKEN VAKIFTAKİ PARALARINI KABİRDE Mİ YİYECEKLER. artık şu vakıf olayı bir neticelensin bu konudaki haberlerinizi bekliyoruz.

  10. Gerçek seçmen

    Son günlerde bazı haber sitelerinde akparti adayları ile ilgili algı operasyonu başlatıldığını görüyoruz. Haberi yapanın kimin alt çeneliğini yaptığını herkes çok iyi biliyor. MHP hocaya adaylığı kabul ettiremediği için her zaman olduğu gibi karalama kampanyası başlatmıştır. Eğer dedikleri gibi ellerinde bilgi belge varsa hocada aday gösterilirse yine durum 1-1 olur.Bu konunun akp tarafından araştırılıp incelendikten sonra adayları belirlenmesinde fayda var. Yoksa sonuç yine hezimet olacaktır. Geçen seçimde Sedat NAMAL a yapılan algı operasyonu bu seçimde hocaya yapılacaktır. MHP nin yaptığı en başarılı iş budur.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)