Her Telden (4 Aralık 2019)

Her Telden (4 Aralık 2019)

Yayın: 03.12.2019 21:06 |Güncelleme: 04.12.2019 10:28
Paylaş:
A+ A-

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ, “HEPİMİZ BİR ENGELLİ ADAYIYIZ..” SÖZLERİNİN DOĞRULUĞU,ENGELLİ ÜRETİM ATÖLYELERİ KURULUMU..
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ nedeni ile etkili/yetkili isimler “HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ..” gibi veciz sözlerle bu günü andılar ve çeşitli törenlerde boy gösterdiler..
NE KADAR GÜZEL..
Örneğin biz,yıllardır,Karabük’te ENGELLİ İŞ ATÖLYELERİ KURMAKTAN,engelli insanlarımızı üretime yönlendirmekten söz ederiz,kulak asan olmaz ve kulak asmayanları da haklı görürüz.
ENGELLİ İŞ ATÖLYELERİ emek ister,üzerinde çalışmak ete/kemiğe büründürmek ister,oysa ki “HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ..” diyerek veciz bir açıklama,beyanat çok daha kolay olmaz mı..?
Karabük’ün İLK VALİSİ Sayın CEMAL AYMAN döneminde,İPEK HALI KURSLARI üzerinde durulmuştu ve ESENTEPE Civarında İPEK HALI DOKUMA Atölyesi açılmıştı..
SONRADAN,İŞ KAYNADI GİTTİ..
Örneğin o İPEK HALI DOKUMA kursları,Atölyeleri gibi bir dizi İŞ ÜRETİLEREK ENGELLİ İNSANLARA GELİN BURALARDA ÇALIŞIN,üretin denilse zor mudur,belirli bir mesai,belirli bir emek mi ister,ne dersiniz..?
ENGELLİLERİ EVE KAPATMAK,GÜNLERİNİ KUTLAMAK..!!
Bu,doğrusu ya,bu tutum pek fazla kolaycılık gibi geliyor..
ENGELLİLER ÜRETİME YÖNLENDİRİLMELİ,KATILMALI,en iyisi bu..

KARDEMİR GENEL MÜDÜRÜ Sayın SOYKAN “GEÇTİĞİMİZ MART AYINDAN BU YANA, ÇEVRE BAKANLIĞINA ONLİNE SİSTEM BAĞLANTISI…”
Karabük’te HAVA KİRLİLİĞİ VAR MI,bu sorunun cevabı her insana göre değişiyor,kimileri HAVA KİRLİ ZEHİRLENİYORUZ görüşünde,etkili/yetkili çevreler KARABÜK HAVASI YAŞANABİLİR DÜZEYDE görüşünde.
ZEHİRLENİYORUZ görüşünde olan KOLAYCI ÇEVRELER herhangi bir araştırma,soruşturma yapmadan,ellerinde sağlıklı bir veri olmadan ve genellikle MARZİNÇ bizi zehirliyor,KARDEMİR bizi ZEHİRLİYOR gibi görüşler dile getiriyorlar.
Buna karşın KARDEMİR Genel Müdürü Sayın HÜSEYİN SOYKAN,Çevre ve Şehircilik Bakanı’na “GEÇTİĞİMİZ MART AYINDAN BU YANA,ONLİNE SİSTEME BAĞLANDIK,BAKANLIĞINIZ VERİ TABANINA BİLGİLERİMİZİ GÖNDERİYORUZ…” gibi bilgiler veriyor.
MARZİNÇ yine Bakanlık online sistem veri tabanına bağlı,anlık verileri yolluyor ve her iki kuruluşunda bu manada HAVA KİRLİLİĞİNE olumsuz bir etkileri olmadığı BAKANLIKÇA BİLİNİYOR..
Dün sabah bir Kardeşimiz sohbet sırasında HAVA ÇOK KİRLİ MARZİNÇ ve KARDEMİR BİZİ ZEHİRLİYOR gibi bir ifade kullandı,orada oturan ve Karabük’ün önde gelen bir işyeri sahibi,esnafı müdahale etti.
“YOK KARDEŞİM BU İKİ TESİSTE HAVAYI KİRLETMİYOR..” dedi.
Daha sonra da “SEN ESAS KALİTESİZ KÖMÜR YAKAN SOBALARA,YANMIŞ YAĞ YAKAN KALORİFER DAİRELERİNE,ŞEHİRİ İÇİNDE DOLAŞAN 25 BİN ARACIN EGZOSUNDAN ÇIKAN ZEHİRLEYİCİ GAZA BAK..” dedi..
Siz KARABÜK’ÜN HAVASI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ..?

HÜKÜMET “YEREL BASINA EKONOMİK DESTEK VERMEYE DEVAM KARARI ALDI..” VE BU ANLAMDA RESMİ İLANLARIN ARTMASI OLAYI..
Hükümet YEREL BASINA DESTEK vermek yolunda ciddi adımlar atıyor ve bu manada TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU girişimlerinin çok olumlu sonuçlar verdiğine işaret ediliyor.
YEREL BASININ EN ÖNEMLİ GELİRİ RESMİ İLANLAR..
Bu anlamda İCRA/İFLAS İLANLARI artık YEREL GAZETELERDE DE yayınlanacak,diğer gelişim ve girişimlerle HÜKÜMET YEREL GAZETELERE önemli destekler vermiş olacak.
BU GELİŞMELER,BU GİRİŞİMLER ÇOK/ÇOK ÖNEMLİ..
Aslında HÜKÜMETİN YEREL BASIN noktasında İNTERNET HABER MEDYASI olayına da,mutlaka ama mutlaka,el atmasında yarar var.Karabük’te kısa süre önce kurulan KİGMED bu anlamda TÜM ÜLKEYE ADRES OLABİLECEK bir rapor hazırladı..
Tamam İNTERNET HABER MEDYASI’NA kimsenin bir itirazı yok,olmaz da,ancak bunun da BELİRLİ KRİTERLERİ,BELİRLİ KURUMSAL YAPISI olmalı ve bunların temin edilmesi ile O ALANDA DA çok önemli gelişmeler olabilir..
KİGMED tarafından hazırlanan raporlar dikkate alınmalı elbet..

KİMSE KARABÜKSPOR’U YOK SAYMASIN VE SAYIN ŞEFİK DİZDAR’IN YAPTIĞI TEMASLAR BİLE KARABÜK’TE ÇOK CİDDİ BİR RÜZGAR ESTİRDİ..
Çok enteresandır,baktığınızda fazla itibar eden,fazla ilgilenen yok gibi görünmesine karşı KARABÜKSPOR BU KENTİN KILCAL DAMARLARINA yer etmiş bir yapı.
Geçtiğimiz gün bir GARSON KARABÜKSPOR NE OLACAK diye bize soruyordu,bir ESNAF Kardeş yine aynı,Köye gidin aynı soru,nereye giderseniz gidin KARABÜKSPOR NE OLACAK sorusu soruluyor..
Özellikle Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN birkaç teması,birkaç görüşmesi ve “GELİN OMUZ VERİN BU KULÜBÜ AYAĞA KALDIRALIM..” yolunda ki çaba ve çalışması BEKLENTİLERİ TETİKLEMİŞ iyi mi..?
KARABÜKSPOR’UN KORKULACAK BİR BORCU YOK GÖRÜŞÜ çıktı orta yere ve ilk etapta 15/20 milyon liralık bir TAKSİTLENDİRME,bu Kulübü ve bu takımı ayağa kaldıracak gibi görünüyor..
Sayın MEHMET ALİ ŞAHİN,gelen bilgilere göre bu konu ile ilgili.
Bir dizi girişim yapmanın eşiğinde gibi bilgiler alıyoruz.
Bir konu,öylesine dikkatimizi çekti ki,böyle bir gelişmeyi hiç mi hiç beklemiyorduk,bunu samimi olarak söyleyelim ve Sayın ŞEFİK DİZDAR’IN bu gelişmeleri KARABÜK ÖZELİNDE anormal büyüklükte bir ilgi görmüş,hemen herkes GELİŞMELER NE OLACAK diye bekliyor..
EV HANIMINDAN,İŞÇİSİNE,EMEKLİSİNE,ÖĞRENCİSİNE,ESNAFINA kadar toplumun tüm kesimi bu olaya ilgi gösteriyor ve BÜYÜK BİR BEKLENTİ HALİNE GELMİŞ İNSANLAR gelişmeleri bekliyorlar..
BÖYLESİNE ANORMAL BİR İLGİ VAR.

KARABÜK DEMİR TÜCCARLARI DERNEK BAŞKANI SAYIN İBRAHİM ÖZTÜRK “NAYLON/PERLON OLAYI HAKSIZ REKABET , TSO BU İŞE EĞİLMELİ..”
Karabük DEMİR TÜCCARLARI Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK,zaman/zaman Karabük gündemine giren ve üzerinde çalışmalar yapılan NAYLON/PERLON olarak tabir edilen bir konuyu gündeme taşıdı.
Bu konunun faturalı/faturasız satışlarla ilgili olduğuna işaret eden Karabük Demir Tüccarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK çok ciddi konulara temas ederek “NAYLON/PERLON OLAYI,HAKSIZ REKABETE YOL AÇIYOR..” dedi.
Bu konu ile ilgili olarak “NAMUSLU TÜCCARLAR,İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN TÜCCARLAR,BU NAYLON/PERLON OLAYINDAN MÜTHİŞ ZARAR GÖRÜP, ADETA TİCARETİ BIRAKMA NOKTASINA SÜRÜKLENİYORLAR..” anlamında da bilgiler verdi.
Karabük Demir Tüccarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK,olayın bu noktasında Karabük TİCARET ve SANAYİ ODASI MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİNİ,ayrıca,MECLİS ÜYELERİNİ DE göreve çağırırken “NAYLON/PERLON OLAYI,BU SEKTÖRÜN YUMUŞAK KARNI..” ifadelerini de kullandı.
Geçmiş yıllarda da bu konunun gündeme geldiğine işaret eden,Karabük Demir Tüccarları Dernek Başkanı Sayın İBRAHİM ÖZTÜRK,olayın çok üst düzeylere tırmanmasına karşın “CİDDİ/CAYDIRICI BİR SONUÇ ALINAMADIĞININ DA..” altını çizdi.
Son günlerde yaşanan ve Sektörün durgunluğu nedeni ile,iyice daralan Demir Piyasalarının “NAYLON/PERLON SATIŞLAR NEDENİ İLE..” iyiden /iyiye “HAKSIZ REKABETE TESLİM OLMAK GİBİ..” bir evreye savrulduğunu da iddia etti.
DEMİR PİYASALARININ BÜYÜK BİR DURGUNLUK YAŞADIĞINI ANLATTI..

GEÇTİĞİMİZ GÜN, AK PARTİ İL ESKİ BAŞKANLARINDAN SAYIN TİMURÇİN SAYLAR ARADI VE “SAFRANBOLU’DA ELİF HANIM YANLIŞ YOLDA.”DEDİ
Geçtiğimiz gün,AK Parti Karabük İl eski Başkanlarından Sayın TİMURÇİN SAYLAR telefon etti ve “ ABİ SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI Sayın ELİF KÖSE NE YAPMAK İSTİYOR..” dedi.
Kendisine bilgimiz olmadığını ve hangi konuda ne yapmak istiyor diye sorduk..
“5 ÇALIŞANIN SÖZLEŞME SÜRELERİ DOLMUŞ,SÖZLEŞMELERİNİ UZATMIYORMUŞ. TOPLAM 13 SÖZLEŞMELİ PERSONELENİN 5 TANESİNİN BÖYLE BİR UYGULAMA İLE İŞSİZ KALACAĞI BESBELLİ..” anlamında bilgiler verdi.
Herhangi bir bilgimiz olmadığın söyledik.
Daha sonra,CHP içerisinde etkili isimlere sorduk “13 SÖZLEŞMELİ İSİMDEN,5 TANESİNİN SÖZLEŞMESİ UZATILMIYOR,GERİ KALAN PERSONELİN SÖZLEŞMESİ UZATILIYORSA,SÖZLEŞMESİ UZATILMAYANLAR KENDİLERİNE DE BİR BAKMALI DEĞİL Mİ..?” gibi bir cevap aldık..
Çalışma kriterlerine uyumda zorluk çektiklerine işaret edildi..
Bu arada,daha öncesinden de bir Bayanın işine son verildiği için feryatlarını dinlemiştik ve Safranbolu Belediyesi’nin son günlerde PERSONEL ÇIKIŞLARI ile gündeme gelmesinin,hayli yanlış olduğu aşikar..
Sayın SAYLAR ile bu konular üzerine bir hayli konuştuk..

NE GÜZEL DEĞİL Mİ..? HEMEN HER YERDE “SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN 5-6 PERSONELİNE ÇIKIŞ VERMESİ GÜNDEM DE..” HASTANE İŞİ YOK..
Geçtiğimiz gün Safranbolu’da birkaç işyerine uğradık,dostlarımızla sohbet ettik,hemen her yerde “SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN 5-6 PERSONELİNE ÇIKIŞ VERMESİ KONUŞULUYOR..” kimi insanlar bunu yanlış buluyor,kimi insanlar niye o 5-6 kişi de diğerleri değil,gibi yaklaşıyor..
Bol/bol bunları dinledik..
Bir Allahın kulu da çıkıp “YAHU BU SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ,3-5 YIL ÖNCESİNE KADAR,YÖRENİN GÖZDE SAĞLIK KURULUŞUYDU.ŞİMDİ UZMAN HEKİM SIKINTISI VAR.UZMAN HEKİM AÇIĞI VAR.NEDEN BÖYLE OLDU..” gibi bir yaklaşım göstermedi..
Adeta,SAFRANBOLU DEVLET HASTANESİ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL..!!
Oysa ki,Gazetemiz İnternet Sayfası HER TELDEN Köşesine,bir yığın Yorum yollanıyor,bizde o yorumlardan yola çıkarak “DEMEK SAFRANBOLU BU KONUDA HAYLİ DUYARLI..” diye düşünmüştük,demek ki,yorum yazanlar CANI YANAN İNSANLAR..
GERİSİNİN UMURUNDA BİLE DEĞİL HERHALDE..!!
Örneğin SİYASİ PARTİLERİN,örneğin EMEKLİLER DERNEĞİ ŞUBESİ’NİN,veya diğer SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ umurunda bile değil,hastane olayı..
Öyle olsa,EN AZINDAN BİR/İKİ DOSTUMUZ BUNDAN YAKINIRDI..
Kimsenin umurunda bile değil iyi mi..?

“AZ GİTTİK-UZ GİTTİK,DERE/TEPE DÜZ GİTTİK..” VE KARÇEV OLARAK “KATI ATIK BERTARAF TESİSİ YAPAMADIK..” İŞ İKİ BELEDİYEYE KALDI..
AĞUSTOS 2006 TARİHİNDE,Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV..” Kuruldu ve KARÇEV Başkanlığı görevi O DÖNEMİN KARABÜK VALİSİ tarafından yürütüldü/yürütülüyor..)
KARÇEV,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ KURACAKTI..
Temel görevi VAHŞİ ÇÖP DEPOLAMA olayını bitirip,KATI ATIK BERTARAF TESİSİ kurmak olan KARÇEV ne yazık ki bu işi başaramadı,yapıp bu Kentin hizmetine veremedi..
BİR YIĞIN PARA HARCADI,PARALAR UÇTU GİTTİ,HESAP VEREN OLMADI..
Aman Allah ne mazeretler üretildi zamanında..!!
Şimdi KARABÜK ve SAFRANBOLU Belediye Başkanları konuyu ele almış görünüyorlar,ilk düşünülen KATI ATIK BERTARAF Tesisi’ni kurmak ve buradan ELEKTRİK ENERJİSİ elde etmek..
YILLAR BOŞU/BOŞUNA HARCANDI GİTTİ,PARALAR DA ÖYLE..
Bu kez sonuç alınacak gibi görünüyor..

KARABÜK VE SAFRANBOLU NÜFUSU İÇERİSİNDE “EMEKLİLER ÇOK BÜYÜK BİR YER TUTUYORLAR..” VE ALDIKLARI SAĞLIK HİZMETİNDEN…!!
Karabük ve Safranbolu nüfusu içerisinde EMEKLİ KESİM çok büyük bir yer tutuyor,özellikle GENEL ve YEREL SEÇİMLERDE hem Karabük açısından,hem Safranbolu açısından EMEKLİLERİN OYLARI belirleyici oluyor..
EMEKLİLER KARABÜK VE SAFRANBOLU AÇISINDAN BU KADAR ÖNEMLİ.
Peki KARABÜK ve SAFRANBOLU EMEKLİLERİ aldıkları SAĞLIK HİZMETLERİNDEN memnunlar mı,bu Yörelerde HASTANELERİN VERDİĞİ hizmet onları tatmin ediyor mu,etmiyor mu..?
Galiba ALDIKLARI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN MEMNUNLAR..
Hiç sesleri çıkmadığına göre memnunlar..
GERÇİ, SİYASET KURUMU DA MEMNUN,SESLERİ ÇIKIYOR MU..?

12 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek. safranbolu belediyesinde calisipta sözleşmesi uzatilmayan 5 kisiyi soran sayin timuçin saylar neden kardemirden 307 kisinin hesabi kesilirken gereken hassasiyeti göstermemiş bir cevap versin. safranbolu belediyesi çalışanlarını onlarmi ise yerleştirdi de simdi arka cikiyorlar. yada kardemirde o isci cikarmalar yasanirken ise kac kisiyi yerlestirdiler ki isten cikarmalara ses cikarmadilar. kendisi bu soruyu soruyorsa birde benim soruma sizin araciliginizla cevap versin. biz zamaninda diyecegimizi dedik. bu hesap kesmelerde kimin sucu gunahi varsa hakkimizi helal etmiyoruz.

  2. hastane safranbolu

    emekli ne yapsın hastanede aylardır uzman yok burada asıl sesi çıkması gerekenler muhalefet ilçe teşkilatları onların neden sesi çıkmıyor onlarda memnun olsa gerek . heral de muhalefet ilçe teşiıatları Safranbolu devlet hastanesi yerine özelden mi hizmet alıyorlar yoksa emekliler uzman hekime hastanede ulaşamazken onlar bu hizmeti nasıl alabiliyor hastanede heyet raporu verilmiyor eksik doktor için Karabük e gönderiliyoruz hastanede diş doktoruna bile muayne kapalı acaba bu hastanede diş muaynesi neden kapalı dişin ağrıyor size deniyor ki telefonla randevu alın

  3. kirli sakallı karizmatik genç

    Her konuya eğilmek lazım

  4. chp yi yazmamışsın

    Ahmet abi CHP yazmamışsın iyi olmuş karabükte chp den bi cacık olmaz isimleri dün bi arkadaş yazmış İsmail yılmaz erdoğan dinçel sedat karaoğlu bayram karadağ aptulla çakır al birini vur ötekine CHP bu hale geldi karabükte lyokmu ya yıpranmamış bi aday geçenlerde bi avukattan bahsedildi kimmiş o avukat.Aptullah çakır işi yüzüne gözüne bulaştırdı hala adayımmı diyor ötekilerde öy deyilmi yani

  5. MUHARREM İNCECİLER İŞİN BAŞINDA

    KARABÜK CHP İÇERİSİNDE MUHARREM İNCECİLER İŞBAŞINDALAR.BU DURUMDA SÜRECEK GİBİ DURUYOR.EYER GENEL MERKEZ BURADA DURUMA MÜDAHALE ETMEZSE BU DURUM SÜRER SONRADAN KURULTAY OLUR BU DURUM ORDADA TAMAMEN ORTAYA ÇIKAR VE YOLUN ORTASINDA TEŞKİLATLARDA OPERASYONLAR YAPILIR ÖYLE BİR İŞTE HİÇ İŞE YARAMAZ İKİ BAŞLI YÖNETİM DEVAM EDER.ONUN İÇİN DİYORUMKİ GENEL MERKEZ İŞİN BAŞANDA MÜDAHALE ETMELİ.BAKIN AKP DA HİÇ SES ÇIKIYORMU ADAMLAR HER SEÇİMİ KAZANIYOLAR.ONUN İÇİN GENEL MERKEZ İŞİN BAŞINDA MÜDAHALE ETMELİ.GENEL MERKEZİNE ÇETE VAR DİYEN SİYASETÇİ BU PARTİDE NASIL TARAFTAR BULUYOR YAHU ANLAMAK ZOR.BİRDE Bİ ARKADAŞ YAZMIŞ CHP GENEL MERKEZİ BİR KİŞİDEN BİLGİ ALIRMIŞ KARABÜKTE O BİR KİŞİ YAHUTTA İKİ ÜÇ KİŞİ KİMLER ACEP.

  6. önemli degil

    safranboludaki doktor eksikligide muhalefete baglandi ya helal olsun. siz once senelerce oy verdiginiz iktidar partisini ve onun is beceremeyen yetkililerini ve vekillerini sorgulasaniza. adamlar sadece ziyaret ve acilista.

  7. Enerji

    Hava kirliliği nin sorumlusu da muhalefet mi acebağ?

  8. Safran

    Safranboluda ölçüm istasyonu neden yok. Kıranköy emekte hava kirliliğinden yürüyemiyoruz.

  9. KARABUK

    SAYIN AHMET ABİ YAZ AYLARINDA BURADA KÖŞENDE YAZMIŞTIN ARAÇ ÇAYI REHABİLİTASYON PROJESİNİN İHALESİ YAPILDI DİYE YAZMIŞTIN,BİR AN ÖNCE İNŞAATINA BAŞLANACAKTI NE OLDU UNUTLDUMU YOKSA BÖYLE BİR PROJE,İHALE ORTADA YOKMU?BÜTÜN DİĞER YAPILAMAYAN PROJELER GİBİ BUDAMI RAFA KALKTI,ÖRNEĞİN ÇEVRE YOLU PROJESİ,KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR,HAVA KİRLİLİĞİ İLE İLGİLİ ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER,BELEDİYENİN SEÇİMDEN ÖNCE VERDİĞİ VE UYGULAMADIĞI VAATLER,NE OLDU ÇOK ÇABUK UNUTULDU Bİ ZAHMET BU KONULARI GÜNDEME GETİRSENİZ HER GÜN SONUNDA YAPMAK ZORUNDA KALIRLAR İLGİLİ YETKİLİLER.

  10. önemli degil

    safranboluda hasan dogan cocuk evlerinin hemen alt sirasinda parkin yaninda hava kalitesi olcum istasyonu adinda bir yapi var ama calisiyormu, is yapiyormu bilmem.

  11. Çevre ve Hava Kirliliğinde sorumlular

    Çevre ve Hava Kirliliğinde sorumlular ortada Kardemir, dizel araçlar,çarpık yerleşim, soba bacası dumanları, eski dolmuşlar, diğer fabrikalar etrafı kirleten küçük şirketler ve bireyler…. Herkes
    Bu kişilere çevreci bir kesim yaptırımda bulunamaz zorla ancak kınar dile getirir eleştirir
    Kurumların görevi belli cumhur başkanı işte termik santralle ile ilgili onaylamadı veto etti…
    Karabük için yetki yaptırım gücü resmi kurumlarda Belediye de çevre konusunda bir şeyler söylemeden önce kendi içinde ve sorumluk alanındaki yenilikleri yapması gerekir Toplu taşıma araçlarına bir yaptırım getirebilir. Dizel araçlara için şehir içinde belli bir saat aralığı getirebilir..
    Çevre müd. ve Belediye kentsel yenileme ile şehir estetiği şehir imajını oluşturabilir.
    Sonra fabrikalara da yaptırım uygulamalı, yerine getirmiyorlar ise faaliyet durdurma, yada siz yapıp ödemesi için ceza kesebilirsiniz.
    AZ LAf ÇOK İş…….
    Karabük turizm diyoruz dışarıdan gelenler bu şehrin içinden geçiyor …

  12. *******

    KARABÜK DE HER KONUYU BERBAT EDİYORUZ. KARABÜK SPOR TÜRKİYE YE AÇILAN REKLAM YÜZÜMÜZDÜ. YOK ETTİK. HASTANEYE İLAVE YAPILACAKTI. SES YOK. TIP FAKÜLTESİ, DİŞ FAKÜLTESİ ! NE OLDU. DDY ARAZİSİ DEĞERLENDİRİLECEKTİ ! NE OLDU. BAYIR MAHALLEDEKİ HADDEHANELER KALDIRILACAK VE BURASI DEĞERLENDİRİLECEKTİ ! NE OLDU. MARKASINI YAZMAYACAĞIM DOLMUŞLAR GÜRÜLTÜ VE EGZOZ KİRLİLİĞİ YAPIYOR. BUNLAR MUAYENEDEN NASIL GEÇİYOR. VS, VS KARABÜK ŞEHİR OLMAYI HAK EDİYOR MU SİZCE. ALLAHDAN ÜNİVERSİTEMİZ VAR. KARABÜKÜ YİNE DE SEVİYORUM.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.