Her Telden (5 Mart 2021)

Her Telden (5 Mart 2021)

Yayın: 04.03.2021 21:28
Paylaş:
A+ A-

YILBAŞINDAN BU YANA SÜREGELEN KARDEMİR İŞVERENİ İLE ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI ARASINDA Kİ TOPLU SÖZLEŞME “MUTLU SONLA BİTTİ..”
2021 Yılbaşından bu yana süregelen,KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında ki TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ dün sonuçlandı ve binlerce işçi ALINAN/VERİLEN HAKLARDAN çok memnun.
Bu konuya değinen ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ,Son altı aylık enflasyon oranının yüzde 8.36 olduğu bir ortam da KARDEMİR çalışanları için alınan artış miktarı ilk altı ay için yüzde 14 olarak gerçekleşti,gibi açıklamalar da bulundu.
Geçtiğimiz gün telefonla görüştüğümüz Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “SİZ KARDEMİR İŞÇİLERİNİN PANDEMİ NEDENİ İLE KİLO ALDIK,YEMEK YEMEYEREK,VARDİYALARA BİNMEYEREK BU KİLOLARI VERECEĞİNİ YAZMIŞTINIZ..” dedi, Mükemmel bir Sözleşme imzalandığını söyledi ve bunlara gerek yok diyerek “KARDEMİR İŞÇİSİ BU SÜREÇTE DİMDİK DURDU ve BİZE DESTEK VERDİ..” görüşlerine yer verdi.
Daha sonra da “ŞİMDİ KARDEMİR İŞÇİSİ KARDEŞLERİM,BU KİLOLARINI,DAHA ÇOK ÇALIŞARAK,DAHA FAZLA ÜRETEREK,DAHA ÇOK TER AKITARAK .ÇOK GÜZÜL BİR SÖZLEŞME YAPTIK.BUNUN KARŞILIĞINI BENİM İŞÇİ KARDEŞLERİM VERİR..” anlamında görüşler dile getirdi..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ daha önce söylediklerinin gerçekleştiğini anlattı ve “SİZLERE BU SÖZLEŞME MASA BAŞINDA ANLAŞARAK,EL SIKIŞARAK BİTER DEMİŞTİM.SEVİNEREK,GURURLA SÖYLÜYORUM,AYNEN ÖYLE BİTİRİLDİ..” şeklinde de ifadeler kullandı..
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür Sayın NECDET UTKANLAR ve Genel Müdürlük çalışanlarını da ihmal etmeyerek “EMEĞİ GEÇEN HERKESE AYRI/AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM..” dedi.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ masa da ve çok sevindirici bitirildi..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI’NIN BU SÖZLERİ,ÇOK ÖNEMLİ ; “KARABÜK ve KARDEMİR’DE HUZURUN GARANTİSİ OLMAYA DEVAM..”
Yakın geçmişte,KARABÜK İŞÇİ OLAYLARI ile çok ciddi sarsıntılar geçirdi,GREVLER YAŞADI,olmadı SENDİKAL ÇEKİŞMELER YAŞARI,bunlara bir de SENDİKA ÜYELERİNİN kendi içlerinde ki çekişmeleri eklerseniz,Karabük’ün bu anlam da çok sıkıntılı günler yaşadığı gerçeğine çok çabuk varırsınız.
KARABÜK ÇOK HUZURSUZ GÜNLER YAŞADI..
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında,son yapılan TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ gerçekten çok mükemmel sonuçlandı,İŞÇİLER ADINA gerçekten mükemmel haklar alınarak sonuçlandı.
Bunun ötesinde ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ’NİN bir cümlesi BAĞITLANAN BU SÖZLEŞME kadar,belki de biraz daha önemli,en azından bizim için öyle.
Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “KARABÜK ve KARDEMİR’DE HUZURUN GARANTİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..” diyor,gerçekten de SON DÖNEM hem Karabük,hem de KARDEMİR çalışanlar bağlamında,müthiş huzurlu bir ortam yaşıyor..
ÖZLEDİĞİ,HAK ETTİĞİ HUZURLU BİR ORTAM YAŞANIYOR..
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ bu nokta da,topluma bir güvence veriyor ve “KARABÜK’TE,KARDEMİR’DE HUZURUN GÜVENCESİ OLACAĞIZ..” görüşünü dile getiriyor..
Bu huzurlu ortamın bozulmayacağının güvencesini veriyor..

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ “ İŞÇİ KARDEŞLERİME, GENEL YÖNETİM KURULU ve ŞUBE YÖNETİMLERİNE.”
Mükemmel bir TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ’NE imza atan ÖZÇELİK-İŞ Sendikası adına Basına bir açıklama yapan Genel Başkan Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ süreci değerlendirdi ve “ ARKAMIZDA DİMDİK DURAN,EMEĞİN ARSLANLARI İŞÇİ KARDEŞLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM..” dedi.
SÖZLEŞME SÜRECİN DE KARDEMİR çalışanlarının,Sendikanın arkasında disiplinli,sessiz ama kararlı biçimde durduğuna işaret ederek “BU DURUŞ,BİZİM AZİM,CESARET ve HEYECANIMIZI ARTTIRDI..” görüşlerini dile getirdi..
Sözleşme sürecinde “SENDİKA GENEL YÖNETİM KURULU ve ŞUBE BAŞKAN ve YÖNETİCİLERİNE DE,AYRI/AYRI TEŞEKKÜR EDEN..” Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ..” başarının mimarları olarak gösterdiği bu insanlara da teşekkürü ihmal etmedi.
ÖZÇELİK-İŞ Sendikası gerçekten mükemmel bir SÖZLEŞME İMZALADI..
Doğrusu,biz,mevcut KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyeleri’nin büyük bölümünü için TOPLU İŞ SÖZLEŞME deneyimi olmaması nedeni ile zaman/zaman “ACABALAR YAŞIYORDUK..” bir terslik olabilir gibi endişeler yaşadığımızı da söylememiz gerek.
Ancak,bunlar hiç olmadı,hiç yaşanmadı ve KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sayın ALPARSLAN BAYRAKTAR başta olmak üzere,tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür Sayın NECDET UTKANLAR ve ilgili birimler büyük bir özveri ile Sözleşmenin çözümünü sağladılar.
Şimdi top çalışanlarda ve özverili bir üretim sürecinde artık.

KARABÜK İL DERNEK MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNE ATANAN Sayın FİKRET ERDOĞAN,ÖNÜMÜZDE Kİ GÜNLERDE YENİ GÖREVİNE BAŞLIYOR…
Yeni ismi SİVİL TOPLUMLA İLİŞKİLER Müdürlüğü olan,ancak,halkın İL DERNEKLER Müdürlüğü olarak bildiği birime “YENİ BİR ATAMANIN YAPILDIĞI..” ifade ediliyor.
Halen Sayın ERDAL GÜLER’İN vekaleten yaptığı İL SİVİL TOPLUMLA İLİŞKİLER Müdürlüğü görevine ANKARA’DAN yeni bir atamanın yapıldığına işaret ediliyor.
Karabük İL DERNEKLER Müdürlüğü veya yeni ismi ile İL SİVİL TOPLUMLA İLİŞKİLER Müdürlüğü görevine atanan Sayın FİKRET ERDOĞAN’IN kısa süre içinde görevine başlayacağı da,verilen bilgiler arasında yer alıyor.
Aslında Sayın ERDAL GÜLER’İN vekaleten baktığı bu göreve asaleten ataması beklenirken,böyle bir atama yapılmasının da şaşkınlıkla karşılandığına işaret eden,geniş bir çevre “KEŞKE Sayın GÜLER’İN ASALETİ GELSEYDİ,KARABÜK’Ü ÇOK YAKINDAN BİLEN BİR İSİMDİ..” görüşleri de dile getiriliyor.
Öte yandan,Karabük’te nüfus oranına göre çok sayıda SİVİL TOPLUM KURULUŞU olduğuna işaret eden ilgili kaynaklar,yeni Müdür Sayın FİKRET ERDOĞAN’IN hayli yoğun bir tempo da çalışmak zorunda kalacağına da dikkat çekiyorlar..

YAPILAN ÇALIŞMALAR SONUCU,ÖNCE ÜÇÜNCÜ,SONRA İKİNCİ,ŞU AN BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN KARABÜK’TE TOPLANMA ALANI
Karabük yıllar önce ÜÇÜNCÜ derece,daha sonra İKİNCİ derece,son olarak da BİRİNCİ derece DEPREM BÖLGESİ statüsünde ve İNŞAATLAR buna göre yapıldı/yapılıyor..
Bir de DEPREM ALANLARI olayı var..
Geçtiğimiz gün toplanan Karabük Belediye Meclisi’nde bu konu Sayın MUZAFFER ATILKAN tarafından gündeme getirilerek “BU ALANLARIN YERLERİNİ HERKESİN BİLMESİ AÇISINDAN,CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI GEREKTİĞİ..” üzerinde duruldu..
Buraların belirlenmesinde ve açıklanmasında yarar var elbet..
Gerçi yeni teknolojik sistemlerden öğrenilebiliyor da..
Öğrenemeyen çok ama çok sayıda da insanın olduğu unutulmamalı.

KARABÜK BELEDİYE MECLİSİ,GEÇTİĞİMİZ AKŞAM YAPTIĞI TOPLANTI İLE,BELEDİYE BAŞKANI Sayın VERGİLİ’YE “55 MİLYON LİRA BORÇLANMA..”
Geçtiğimiz akşam toplanan,Karabük Belediye Meclisi,Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ’YE ister İLLER BANKASI’NDAN,ister diğer BANKALARDAN 55 MİLYON LİRA BORÇLANMA YETKİSİ verdi.
Karabük Belediye Başkanı Sayın RAFET VERGİLİ,8-10 ay öncesine kadar “KARABÜK BELEDİYESİ’NİN EKONOMİK AÇIDAN ÇOK İYİ OLDUĞUNA..” işaret ediyordu ve herhangi bir ekonomik sıkıntının olmadığına dikkat çekiyordu.
Şimdi YAĞMUR SUYU Projesi için 20 milyon,ASFALT YAPIMI için 20 milyon,KANYON PARK SPOR VADİSİ için 15 milyon lira borçlanma yetkisi aldı Sayın RAFET VERGİLİ.
KANYON PARK SPOR VADİSİ Projesi’nin KARABÜK BÖLÜMÜ için gerekiyor bu para ve SAFRANBOLU BÖLÜMÜ için,insanın “MECLİS İYİ Kİ O ÖNERİYİ REDDETMİŞ.BAKSANIZA KARABÜK BÖLÜMÜ İÇİN SIKINTI ÇEKİLİYOR..” diyesi geliyor elbet.
Bu sıkıntılar,YAŞANAN BİRÇOK TALİHSİZLİK ÜRÜNÜ MÜ acaba..?
Örneğin BELEDİYE İHALELERİ ALIP,daha sonra ekonomik sıkıntıya düşen ve aldığı işi bitiremeyip,yeni yapılan ihale ile İŞİN BEDELİNİN ÇOK ARTMASI sonucu mu bu sıkışık durum.
Örneğin KANYON PARK SPOR VADİSİ projesinde bu yaşandı..
YAĞMUR SUYU Dranajı projesinde de (BELEDİYE MECLİS ÜYESİ Sayın MUZAFFER ATILKAN BİLE UCUZ YAPILDIĞI İÇİN TEŞEKKÜR ETMİŞTİ..) aynı akıbet, BÜZ NOKTASINDA, yaşandı galiba..
Her neyse BELEDİYE MECLİSİ Başkana borçlanma yetkisi verdi..

KARABÜK VALİSİ,KONTROLLÜ NORMALLEŞME SÜRECİNDE,KORONAVİRÜS VAKALARININ ARTMAMASI İÇİN,ÇOK SIKI DENETİMLER YAPIYOR..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,alınan kontrollü normalleşme kararları ile koronavirüs salgın vakalarının artmaması için DENETİMLERİ DAHA SIKILAŞTIRDIKLARINI söylüyor.
DÜN YİNE DENETİMLER VARDI.
Denetimlerin bu sıkılaştırılmış haline DİNAMİK DENETİM MODELİ deniliyor ve dün yapılan Denetimler ile esnaf gözden geçirildi,gerekli uyarı ve gerekli ceza uygulamaları gerçekleştirildi.
KARABÜK ESNAFI BU SÜRECE UYGUN DAVRANIYOR..
İnsanlar MASKE-MESAFE-TEMİZLİK olayına uyumlu davranmaya gayret ediyorlar,bu kurallara uymayanlara ise HİÇ ACIMA,HİÇ TAVİZ YOK ve en sıkı biçimde takip edilerek gerekli cezalar veriliyor.
HEPİMİZ BU SÜRECİ TİTİZLİKLE GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ.
Yeni bir KAPANMA özellikle iş hayatı için çok kötü sonuçlar verir..
Vali Sayın FUAT GÜREL dinamik denetimlere çok önem veriyor..

KARDEMİR’DE “5 YILLIK ADAY İŞÇİ STATÜSÜNÜ TAMAMLAYAN 350 CİVARINDA İŞÇİDEN..” SENDİKA ve GENEL BAŞKANA DUALAR YAĞIYOR..
KARDEMİR İşvereni ile ÖZÇELİK-İŞ Sendikası arasında bağıtlanan Toplu İş Sözleşmesi ile KARDEMİR’DE Kİ 350 civarında işçi yepyeni haklar almışlar ve Sendika Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ile GENEL YÖNETİM KURULU Üyeleri ile ŞUBE Başkan ve Yöneticilerine dualar yağdırıyorlar.
Bu insanların çok büyük bir sorunu çözüme kavuşturulmuş.
Ve,bu kesim Toplu İş Sözleşmesi ile alınan ücret artışı yanı sıra,bir de kademe ilerlemesi nedeni ile ek ücret alacaklarmış ve kendileri ile görüştüğümüz bu kardeşler çok mutlu olduklarını,dua ettiklerini söylüyorlar.
Bu nokta da birçok teknik bilgiler verdiler..
Sendika,alınan ek ücretlerin yanı sıra KADEMELERDE ve KIDEMDE DE yeni kazanımlar elde ederek KARDEMİR ÇALIŞANLARININ mutluluğunu temin etmişler.
DUA ALMAK NEKADAR GÜZEL BİRŞEY..
Bu insanlar yüzlerce,binlerce insan “GENEL BAŞKANIMIZA,GENEL YÖNETİM KURULU ÜYELERİMİZE,ŞUBE BAŞKAN ve YÖNETİCİLERİMİZE DUA EDİYORUZ.EVİMİZİN HUZURUNU,MUTLULUĞUNU TEMİN ETMEK İÇİN GECE/GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR..” diyerek duygularını anlatıyorlar.
SÖZLEŞME KARABÜK’TE büyük yankı ve mutluluk yarattı..

BU YIL “3 NİSAN KARABÜK’ÜN KURULUŞ GÜNÜ…” PANDEMİ NEDENİ İLE “DÜŞÜK PROFİLLİ OLARAK KUTLANACAK..” VE TOPLANTILAR..
Karabük Valisi Sayın FUAT GÜREL,bu yıl 3 NİSAN KARABÜK ve KARDEMİR’İN KURULUŞ yıldönümü törenlerinin DÜŞÜK PROFİLLİ OLARAK kutlanacağını söyledi.
“BİLİNDİĞİ GİBİ PANDEMİ ÇOK BÜYÜK BİR SORUN..” diyor Sayın GÜREL.
O nedenle 3 NİSAN KURULUŞ Yıldönümü kutlamalarının daha sembolik ve kalabalık katılımlar olmadan yapılacağını söyleyerek,bunun nedeni olarak da pandemi tehlikesini gösterdi.
3 NİSAN KUTLAMALARI İÇİN TOPLANTILAR BAŞLATILACAK.
Valilik,Karabük Belediyesi,KARDEMİR bu konularda izlenecek yol haritasını belirlemek ve Ülke genelinde tüm İl ve İlçeler KURTULUŞ GÜNÜ kutlarken Karabük’ün ise KURULUŞ GÜNÜ kutlamalarına derinlik katmak için çaba gösterecekler
3 NİSAN KUTLAMALARI İÇİN START VERİLİYOR.

15 kişi görüş bildirdi

  1. Acaba

    Mühendis ne zaman alacak ACABA?

  2. ÇAKIR

    SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ DAHA DÜN GİBİ GEÇEN SENE SÖYLEMİŞTİ KARABÜK BELEDİYESİ TÜRKİYENİN BORÇSUZ EN ZENGİN BELEDİYESİ DİYE BASINA VE YEDİ DÜVELE AÇIKLAMA YAPMIŞTI,ŞİMDİ GELİNEN DURUMA BAKINCA BURADA KARABÜK HALKINI ALDATMIŞ GÖRÜNÜYOR.ORTADA SOMUT ELLE TUTULUR BİR PROJE HİZMET OLMAMASINA RAĞMEN BUNDAN SONRA KARABÜK BELEDİYESİNİ BORÇLANDIRMAYA KALKMAK AKLA İZANA SIĞMIYOR.ÖZELLİKLE DE ŞU KRİZ ORTAMINDA,İNSANLAR YOKSULLAŞIRKEN BELEDİYEMİZ SORUMSUZCA BORÇLANACAK,SEÇİMLERDEN ÖNCE AFİŞLERDE KUZEYİN YILDIZI DİYE TANITMIŞTI KARABÜK’Ü ŞU ANDA KUZEYİN KÖYÜ,KASABASINDAN FARKSIZ HERŞEY ORTADA DOĞRU DÜZGÜN YOL ,KALDIRIM VE YAPILAN BİR ŞEY YOK.HER ŞEY GÖSTERMELİK REKLAM VE SHOV AMAÇLI YAPILIYOR KARABÜK HALKINA,

  3. Kardemirde mühendis

    Aynı işyerinde çalıştığım işçi kardeşim bu zamlarla birlikte 10 bin lirayı bulan maaşa geldi.Bakın Allah daha çok versin,çoluk çocuğuyla mutlu biçimde harcasın.Ancak ben Mühendis olarak görev yapıyorum maaşım 5 bin lirayı bulmuyor.Adalet olsun herkes Kardemirde mutlu çalışsın bunu isteriz elbet.

  4. radar

    Sayın Alparslan BAYRAKTAR Beyefendi
    Yenişehir bölgesinin bakımı, modernizasyonu eski sosyal tesislerin açılması
    Karabük sporumuzun ayağa kaldırılması
    basın açıklaması yapacağınız zamana kadar yazmaya devam edeceğim
    kusuruma bakmayın
    saygılarımla

  5. sonar

    karabükte tek rafik sıkışıklığı yaşanan yer kardemir kavşağı orası yapılsa problemin yüzde doksanı çözülmüş olacak. fakat merkezde hiç üst geçit yokken safranboluda karayolunda üç tane var ( beşbinevleri saymazsak) ilginç trafik sıkışıklığı olmayan yere kavşak . hemde çok katlı olan yere eziyet. mantığım bunu almıyor.
    bu kadar zormu : şehir merkezinde emekli bir çiftin bir ağacın gölgesinde çay içip sohbet edebilecekleri, çarşıda dinlenebilecekleri bir yer yapmak ? bunlar olmuyorsa ne anlamı var teknolojinin, binanın, taşın.
    çarşıda gezerken bakıyorum insanların başı öne eğik mutsuz banamı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki şehir insanları mutsuzluğa itiyor. prestijj caddemiz , prestij bulvar yada mahallemiz yok. bence problem safranbolunun kalkındırılmak istenmesi ile başladı berkide iyi niyetliydi bu çalışma ama daha sonradan tüm ile zarar verdiğini düşünüyorum. söylediklerimde hata varsa düzeltin lütfen . önce askeriye Safranbolu yazıköye taşındı sonra emniyet saframboluya çok yakın olan balıklar kayasına taşındı. sgk nin hiçbir ilçe de olmayan ilçe şubesi açıldı ( uzaklık 10 km civarında olduğu halde) karayolları yeni binası bostanbükü civarında. yenişehirdeki sosyal tesislerin çoğu kapalı berkide insanlar safranboluya gitsin eğlensin kanyon köprü beşbinevler halkını kolayca Safranbolu esnafına taşıdı. Daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.
    belediye seçimlerinde Safranbolu belediye başkanı aday yapıldı. ne yani Karabük ü safranboluya mı bağlayacakmı diye düşüneneler olduğunu sanıyorum.
    sonuç : KARABÜK KÜÇÜLÜRSE SAFRANBOLU BİTER.
    Çünkü safranboluda ekonomi yok . işletmeler karabükte asıl parayı orada karabüktekiler harcıyor. fakat Karabük küçüldükçe oradaki harcamada küçülüyor. görelim artık bunu.

  6. Muhendislere seyyanen zam istiyoruz.

    Yönetim kurulu üyelerimizden talebimiz genel müdürümüzden talebimiz mühendislere zam + seyyanen zam istiyoruz.

  7. ÇAKIR

    ZAMMI BURADAN NİYE İSTİYORSUNUZ ANLAYAMADIM,KARDEMİR YÖNETİMİNE DİLEKÇE İLE BAŞVURUP ,ZAM TALEBİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ BURADAN BOŞUNA UĞRAŞIYORSUNUZ SİZİ DİNLEMEZLER ÖNCELİK İŞÇİNİN ODA TOPLU SÖZLEŞME İLE ALDI HAKKINI SİZDE HGAKKINIZI ALMAK İSTİYORSANIZ ŞAHSEN DİLEKÇE İLE BAŞVURACAKSINIZ,NE YANİ AHMET ABİ BURADAN SİZE ZAMMI ÇIKARTACAK.

  8. Çakır sen bi konuşsana zamlarla ilgili

    Çakır konuş bir bakalım

  9. Acaba 2

    Mühendis zam alacak mı ACABA?

  10. Kardemir mühendisi

    İşçi kardeşlerimize helali hoş olsun, fakat aynı işlerinde çalışan kapsam dışı personel herzaman ki gibi yine dışlandı. Mühendisi, uzmanı, memuru… Bu insanların suçu günahı ne? İşçinin amiri pozisyonunda ki mühendis neredeyse işçinin yarı parasını alıyor. Uzman desen öyle. Kardemiri in adalet terazisi bir tek bizlere uğramıyor. Yüzde 14 zam, kıdeme göre seyyanen ekstra zam, ne güzel. Bugün farklarıyla birlikte işçilere maaşları yattı, kapsam dışına ne zam var ne fark! Zaten düşük maaş alan kapsam dışı ile işçi arasındaki fark iyice açılmış oldu. İşin en kötü tarafı kimsenin umurunda da değil, en ufak bir açıklama dahi yapan yok. Soruyorum sizlere Kardemir de çalışan kapsam dışının günahı ne?

  11. Mühendis

    Kardemir mühendisi rumuzlu arkadaş ihtimalki mühendis değilsin ama kapsamdışısın. Günahı ne demişsin ya, hiç işçi gördünmü sorununa gazeteden çözüm arayan, sorun varsa kellesini koltuğunun altına alıp hak arayabilen onlar, onlar sayesine bu aldığın kadar zam aldın. İsmini bile yazmaya korkarak hak ararsan bu işler olmaz. Müdürüne genel müdürüne çıkıp anlatcan derdini. Mühendisler zaten yüksek maaş bulup gidiyor.

  12. Yorumsever

    Adaletsizliği savunmak vicdansızlıktır.İşçiye zam var,diğerlerine niye yok.Mühendisin 5000,işçinin 10.000 TL ücret aldığı nerede görülmüş.Sendika ağalarının saltanıtına devam…

  13. Bede kapsam dışıydım.

    Kardemirde tarihi net hatırlamıyorum 2002 olabilir . Kapsam dışı personel eski adıyla memurlar kulübünde bir araya gelip konuşmacı olarak benimde içinde bulunduğum bir toplantı gerçekleştirdi. Ve kapsam dışı personelin mağduriyeti rapor halinde genel müdüre sunuldu ve bir nebze olsun o dönem mağduriyetimiz giderilmisti. Bu işler biraz böyle olur.

  14. sendikalı

    Enflasyon %16,5 TIS ZAMMI %14 bu mu büyük başarı. tebrikler Ahmet bey güzel algı operasyonu yapıyorsunuz helal size. Ama işçi farkında herşeyin siz meraklanmayin. Gerçekler güneş gibidir balçikla sıvanmaz

  15. GENEL MÜDÜR HUSEYIN BEY

    Genel Müdür Hüseyin bey, 2019 ve 2020 yılında işçilere sözleşmeyle ne zam verildiyse, aynı oranda zammı kapsam dışına yani mühendis uzman laborant teknisyen ve müdürlere verdi. Hem de zammı işçi ve mühendis aynı anda aldı. Üstüne üstelik. Üstelik maaşı düşük mühendislerin maaşında iyileştirme de yaptı. Bunu hepimiz biliyoruz ama söylemiyoruz. Helal olsun.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.