Her Telden (8 Nisan 2020)

Her Telden (8 Nisan 2020)

Yayın: 08.04.2020 00:14
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK “KORONAVİRÜS SALGINI NOKTASINDA GERÇEKTEN İYİ DURUMDA..” VE TOPLAM 37 VAKANIN 23-24 KADARI KARABÜK YAŞAYANI..
Karabük,Dünya ve Ülkemizi sarsan koronavirüs salgını noktasında gerçekten iyi durumda,uzmanlar bu hastalığına yakalanma kat sayısı olarak binde 24/25 oranını gösteriyorlar,Karabük bu oranın hayli altında.
Kaldı ki,toplam 37 vakanın 12 kadarı Merkez İlçe,7 Safranbolu,3 Yenice,1 Eskipazar,12 Cezayir kökenli,1 Kastamonu,1 Zonguldak olduğu göz önüne alınınca KARABÜK’ÜN DURUMU GERÇEKTEN İYİ GÖRÜLMELİ.
Bu arada 3 Vefatımız var,yaşları hayli ileri olan 3 vefat.
Karabük önlemlerini hem çabuk,hem de çok etkili aldı,ayrıca,Karabük yaşayanları da gerek İZOLASYONLARINA,gerek HİJYENLERİNE,gerekse DİĞER ÖNLEMLERİNE dikkat ediyorlar.
Eğer 12 CEZAYİR KÖKENLİ ile komşu İllerden gelen 2 kişi olmasa KARABÜK GERÇEKTEN çok iyi durumda olacaktı ve ÜLKE ORTALAMASININ çok /çok altında seyredecekti.
Vali Sayın FUAT GÜREL,İl Sağlık Müdürü Dr.Sayın AHMET SARI,çok/çok seri ve gerçekçi önlemler alırken,İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ Kent içi denetimler noktasında zarif,kararlı bir tutum izleyen ekiplerini sevk ve idare etti.
Bu nokta da KARABÜK BELEDİYESİ’NİN tüm ekipleri ve hele/hele ZABITA EKİPLERİ mükemmel bir çalışma ve çabanın içerisinde oldular/oluyor ve görevlerini sürdürüyorlar..
KARABÜK, bu illet açısından en azından,ŞU AN İÇİN ÇOK İYİ DURUMDA.

KARABÜK MERKEZİNDE,DEVLET İLE BAĞI OLAN TEK HASTANEMİZ VAR VE BU HASTANE DE GÖREVLİ SAĞLIKÇILARIN İNSANÜSTÜ GAYRETLERİ
Karabük Merkezinde DEVLET ile BAĞI olan TEK HASTANEMİZ var ve gerek bu HASTANE DE görevli olan Hekiminden,Hemşiresinden,Tıbbi Personelinden en uçta görev yapanlarına kadar insanına kadar MÜTHİŞ BİR GAYRETİN İÇERİSİNDE OLDUKLARINI GÖRMEMİZ GEREK.
Dünya Ve Ülkemiz zor süreçler yaşıyor..
Karabük bu süreci,en hafif biçimde geçiren KENTLERİN içerisinde,eğer CEZAYİR KÖKENLİ o 12 vaka ile 2 KOMŞU İL olmasaydı,HASTANE personeli çok daha rahat olacaktı.
Bir sevindirici husus,HİÇBİR HASTANE PERSONELİNDE POZİTİF BİR DURUMUN OLMAYIŞI,şu ana kadar olmadı,İnşaallah bundan sonra da,böyle bir sıkıntımız olmaz.
Bir küçük hatırlatma,YEMEKLERE BİRAZ DAHA DİKKAT..
SAĞLIKÇILARIMIZIN şu aşama da hakkını ödemek çok zor…
Hem KARABÜK MERKEZ hem İLÇELERDE DURUM BU..
Karabük BU SIKINTIYI BİRLİKTE AŞACAK İnşaallah..

BÜYÜK ÇAPTA İŞÇİ ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİ,ÖRNEĞİN KARDEMİR,ÖRNEĞİN ÇAĞ/ÇELİK,ÖRNEĞİN MARZİNÇ MÜTHİŞ ÖNLEMLER ALDILAR VEE..
Karabük,Dünya ve Ülkemizi kasıp/kavuran koronavirüs salgını noktasında gerçekten çok/çok iyi durumda ve eğer O CEZAYİR KÖKENLİLER DE olmasaydı,Karabük bu anlamda ÜLKE ORTALAMASININ çok altında görünecekti.
Toplam 37 koronavirüs hastası çıktı,bunların 12 kadarı CEZAYİR KÖKENLİ.
Karabük’ün iyi durumda olmasının,en baş nedenleri elbet,ÖNLEMLERİN SERİ,KARARLI,NET BİÇİMDE alınması olmuştur,bir de TOPLU İŞÇİ Çalıştıran İŞYERLERİNİN ALDIĞI ÖNLEMLER çok etkili bir rol oynadı.
Örneğin KARDEMİR işin başından bu yana müthiş önlemler aldı,personelinin korunması amacı ile,alınabilecek önlemlerin tümünü,en hassas biçimde aldı ve Allah’a Şükür bir vaka yaşamadı.
ÇAĞ/ÇELİK yine aynısını yaptı ve bünyesinden yer alan MEDİKAR HASTANESİ desteğini de alınca,bu bünye de ekmeğini kazanan 1300-1400 kişi de sağlığını en üst düzey korumaya almış oldu.
MARZİNÇ yine en ciddi önlemlerini aldı,çalışanlarının sağlığı noktasında bir sıkıntı yaşamadı,BÜROKRASİ kesimi,HALK kesimi,diğer İŞYERLERİ çok ciddi önlemler aldılar ve Karabük bu illeti şu ana kadar iyi götürdü,dileriz böyle de devam edecek.
Karabük Merkezinde TEK HASTANE OLMASINA karşın çok/çok iyiyiz..
İnşaallah bu iyi gidişimiz bozulmaz aynen devam eder..

KARDEMİR ÇALIŞANLARI “İŞVEREN TARAFINDAN,YILLARDIR, KENDİLERİNE VERİLEN RAMAZAN KUMANYALARINI YARDIM İÇİN..”
KARDEMİR Çalışanları,yıllardır İŞVEREN tarafından kendilerine verilen RAMAZAN KUMANYALARINI Karabük Valiliği SOSYAL YARDIM VAKFINA vererek,İHTİYAÇ SAHİPLERİNE büyük desteğini gösterdi.
ÇOK BÜYÜK BİR SOSYAL SORUMLULUK GÖSTERDİ KARDEMİR ÇALIŞANLARI.
KARDEMİR bünyesinde çalışanların genel isteğine ÖZ ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Yönetim Kurulu ile Karabük Şube Başkanı Sayın ULVİN ÜNGÖREN ile Yönetim Kurulu kayıtsız kalmadı,kulak verdi ve bu karar hayata geçirildi.
İSTEK TABANDA Kİ ÇALIŞANLARDAN GELDİ..
Ve hayata geçirildi..
Karabük Valiliği SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMA VAKFI şimdi bu KUMANYA PAKETLERİNİ ihtiyaç sahibi ailelere iletecek ve KARDEMİR ÇALIŞANLARI böylece büyük bir sevabın,hayırın sahibi olacaklar..
Gerçekten çok büyük bir iş başardı KARDEMİR çalışanları

COVİD-19 DA DENİLEN “KORONAVİRÜS SALGINI..” BÜTÜN HAYATIMIZI BLOKE ETTİ VE ÖRNEĞİN DSİ KARABÜK’TE ÇALIŞIYORMUŞ İYİ Mİ..?
Covid-19 denilen,koronavirüs denilen bir illet Dünya da olduğu gibi,Ülkemizde de,Karabük’te de bütün hayatımızı bloke etti ve başka bir konu başka bir şey düşünemez hale geldik.
Geçen gün bizim Gazetede de yer aldı..
“DSİ ÇALIŞMALARI KARABÜK’TE SÜRÜYOR..” gibi bir haber çıktı,gerçi Karabük Basınının hemen tamamında bu yönlü bir haber çıktı da doğrusu biz DSİ’NİN NERELERDE ÇALIŞTIĞINI pek anlayamadık.
Örneğin ALDEĞİRMEN BARAJI durdu, DÜZÇAM Göleti devam mı ediyor yani,ya ARAÇ ÇAYI DÜZENLEMESİ ne alem de,YENİ MAHALLE civarında ihalesi yapılan DERE ISLAH Çalışmalarından bir haber var mı..?
DSİ Karabük’te o kadar çok işi olan bir Devlet Kuruluşu ki..
ÇALIŞMAYA BAŞLASALAR HER HALDE HEPİMİZ GÖRÜRDÜK değil mi..?

KARABÜK DIŞINDAN,MERKEZ VE İLÇELERE GELEN 4 BİNİ AŞKIN İNSAN “ÇOK ŞÜKÜR HERHANGİ BİR SIKINTI YARATMADI..” CEZAYİRLİLER HARİÇ
Şu koronavirüs salgınının çıktığından bu yana Karabük Merkez ve İlçelerine gelen 4 Bini aşkın insandan herhangi bir sıkıntı çıkmadı ve bu manada durum iyi.
4000 i aşkın insan geldi,KÖYLERİNE DAĞILDILAR ve bu insanlardan herhangi bir sıkıntılı durum çıkmadı,ancak,1725 CEZAYİR KÖKENLİ veya bu bağlamda ki insanlardan 12 kişi de covid-19 virüsü çıktı,Hastane de yatıyorlar..
BU İNSANLARA KARABÜK İNSANI BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ.
Geri döndüler,memleketlerine gittiler,ancak,TORTULARI KALDI..
Bakın CEZAYİRLİLİRE bakan 400 civarında hizmetli,sağlıkçı,polis şu an itibarı ile HUBBE HATUN Öğrenci Yurdunda karantina altındalar ve teste tabi tutuluyorlar.
TESTLERİ NEGATİF ÇIKANLAR EVLERİNE GİDİYORLAR..
Yine aynı CEZAYİRLİLERDEN 12 kişi testleri pozitif çıktığı için hastane de yatıyorlar ve diyoruz ya,MEMLEKETLERİNE GERİ GİTTİLER,ancak,bir tortu bırakarak gittiler..
KARABÜK’E,diğer İl ve İlçelerden gelen 4 bini aşkın insandan doğan bir sıkıntı yok,ayrıca,bu insanların 14 günlük izolasyon süreci,çok sıkı biçimde takip ediliyor,kendileri ile yakından ilgileniliyor..
Şu an Karabük’ün durumu hayli iyi.

10 NİSAN POLİS TEŞKİLATININ 174.KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ,BU YIL NE YAZIK Kİ,GÖRKEMLİ TÖRENLERLE KUTLANAMAYACAK, BÜYÜK GÖREV..
POLİS TEŞKİLATININ 174.Kuruluş Yıl dönümünün 10 nisan günü kutlaması yapılacaktı,her yıl görkemli törenlerle kutlanıyordu KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ,ne yazık bu yıl öyle olmayacak.
Ancak,bu yılın bir başka özelliği ortaya çıktı..
POLİS TEŞKİLATI ve bu Teşkilatın mensuplarının ne kadar yararlı çalışmalar yaptığı,daha net ortaya çıktı ve tabiri caiz ise 7 den 70 hemen herkes,bu Teşkilatın önemini daha net biçimde gördü.
Şu koronavirüs salgını sürecinde POLİS TEŞKİLATI mensupları öylesine güzel sınav verdiler ki,insanlara nadan davranmadılar,insanların yardımına koştular,aman dışarı çıkmayın mesajlarını zarif biçimde verdiler..
Hem de kendi sağlıklarını pek dikkate almadan,bu işleri yaptılar..
Bakıyorsunuz gencecik polis memurları,Cadde ve Sokakta olan vatandaşlara yaklaşıyorlar “BEYEFENDİ veya HANIMEFENDİ KENDİ SAĞLIĞINIZ İÇİN LÜTFEN EVİNİZE GİDİNİZ,DIŞARILARDA GEZMEYİNİZ..” gibi uyarılarda bulunuyorlar..
Başta İl Emniyet Müdürü Sayın SIRRI TUĞ olmak üzere,Şube Müdürlerinden,rütbeli/rütbesiz tüm EMNİYET ÇALIŞANLARINI kutluyoruz ve bu görevlerinde başarılar diliyoruz.
Onlar başarılı oldukça biz huzur ve güven içerisinde oluyoruz.

DÜN BİR KARDEŞİM İLE TELEFON GÖRÜŞMEMİZ OLDU “TAM 3 HAFTADIR İŞYERİMDEN CEBİME 100 LİRA PARA GİRMEDİ,DİBE VURDUK..” DEDİ
Dün bir kardeşimle telefon görüşmemiz oldu,”NE HABER,NE VAR/NE YOK..” sorumuza “ABİ PERİŞANLIK..” dedi,bu durum elbet ki,ne Karabük için,ne Ülkemiz için,tüm Dünya noktasında Perişanlık.
O Kardeş “ABİ İNANIR MISIN 3 HAFTADIR İŞYERİMDEN DOĞRU CEBİME 100 LİRA PARA GİRMEDİ..” dedi, Allah’tan ki hazırı var/vardır öyle ayakta duruyor.
GÜNÜBİRLİK GEÇİMİNİ TEMİN EDENLER NE YAPSIN..
Bu tür binlerce,on binlerce insan var..
GÖZLE GÖRÜNMEYEN BİR MİKROP NE HALE GETİRDİ BAKIN..
Efendim varlıklı,parası/pulu olan,bir eli yağda,bir eli balda tabir edilen kimse kaldı mı ortalıkta,gözle görünmeyen bir virüs,bir mikrop ne hale getirdi Dünyayı/Ülkemizi/Kentimizi..
TÜM İNSANLIK PERİŞANLARI OYNUYOR ÖYLE DEĞİL Mİ..?
Bu salgın öyle veya böyle bitirilecek,ondan sonrası ne olacak,ne dedi Cumhurbaşkanı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN hatırlayın “ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK,YENİ BİR DURUM HASIL OLACAK..” anlamında mesajlar vermedi mi..?
Dünya yeni bir şekil alacak,Ülkemizde orada yerini alacak..
Bütün sorun, O YENİ KALIBA SAĞLAM GİRMEK..

SON GÜNLERİN TEKALİF-İ MİLLİYE EMİRLERİ/YASASI KONUSUNDA Sayın HÜR KALYONCU,SAFRANBOLU ve SAYIN AYTEKİN KUŞ’UN BİLGİLERİ
Son günlerin en tartışmalı konusu haline gelen TEKALİF-İ MİLLİYE noktasında Sayın HÜR KALYONCU Tarihçi/Araştırmacı olarak çok derin bilgilere sahiptir mutlaka.
İŞLERİ ÇOK YOĞUN,ESKİSİ GİBİ YAZAMIYOR,keşke bu günlerde TEKALİF-İ MİLLİYE noktasında yazsa ve Kamuoyu’nu aydınlatsa Sayın HÜR KALYONCU,geniş bir çevre bunu bekliyor kendisinden.
Yine Sayın AYTEKİN KUŞ üstadımız var.
Safranbolu TEKALİF-İ MİLLİYE emirleri veya yasasını yaşamış bir Kent olsa gerektir,o zamanın Safranbolu İlçesi ULUSAL KURTULUŞ HARBİ’NE çok ciddi maddi/manevi destekler vermiş olmakla bilinir.
ORDUMUZA ÇOK MALZEME VERMİŞTİR SAFRANBOLU..
Şuna eminiz ki,Sayın AYTEKİN KUŞ Safranbolu adına ORDUMUZA KİMLERİN NELER VERDİĞİNİ,daha sonrasında ki gelişmeler hakkında engin bir bilgi birikimine sahiptir.
Araştırmıştır,Aile/Aile bu destekleri verenler hakkında bilgi sahibidir.
Dileriz ve Kamuoyu gibi bizde,bu konular hakkında ki değerli bilgilerini,araştırmalarını Kamuoyu ile paylaşmalarını bekleriz elbet ve SOKAĞA çıkmanın sıkıntılı olduğu şu günlerde,bu konulara ayıracak vakitleri olur mu acaba..?
Bunu istediğimiz için bize kızmazlar,o kadar dostluğumuz vardır kendileri ile.

9 kişi görüş bildirdi

  1. önemli degil

    sayin golbek kardemir iscisi yine geregini yapti. yine diyorum cunku bu ilk defa degil senelerdir kardemir calisani gelen kumanya kolilerini mumkun oldugunca cevresindeki ihtiyaç sahiplerine vermeye calisirdi. sadece organize degil herkes bildigi tanidigi ihtiyac sahibine verirdi o kadar. bir kaynakta 7 yildir bu yapiliyor diye bahsetmis. biz 10 yildan fazla oldu ayrilali ondan oncede bu yardimlari yapiyorduk. sadece reklam yoktu o kadar.

  2. Metin laz

    Marzinc çinko fabrikasını tekrar gündeme alıp Kurmalı 1000 1500 kişi çalışacak hani marzinc havayı kirletiyirdu havayı araç trafiği kirletiyor

  3. Habip

    Ahmet ağbi cezayirliler tortu bıraktı deme yüreği cezayirli sevgisiyle dolu kadirşinas hemşerilerimiz olabilir, kırılırlar sonra.

  4. Doğrucu Davut

    Ahmet bey aman ha tortu kaldı deyip durma birazdan gözünü kadirşinazlık bürümüş ümmetciler biz büyük milletiz devleti kötülüyorsun suçlamalarıyla YETTİM GARİ diye bağırarak sahneye atlayabilirler

  5. Meraklı köfteci

    Virüs ayağına, yonetemedikleri hammadde ve finans politikası nedeniyle üretim düşen yöneticiler yüzünden nereye savruldumuz belli degil. Bakalım bu çeyrek nasıl bir kar çıkacak.

  6. Karo

    Salgınla mücadele için 220 milyon dolar bağış toplanmış daha 49 milyar dolara çok var, hadi bakalım hayırsever bağışçılar.. işsiz kalanımız işyeri kapananımız çok, daha da artacak birazda kendi insanımız için elimizi cebimize atalım göçmen sevdalısı sevgi kelebekleri.

  7. onlar sevgi pıtırcığı

    Suriyeliler 52 milyar dolar harcadığımızı söylüyolar 40 milyar dolar diyende var 49 milyar dolar diyende var.Parasını kurt yesin toplumun onnarla yaşadıgı travmalarda cabası.Son Cezayirliler meselesine gelelim onnarın gelişine kızanları vatan hayinliyiyle bile suçlama çalışan sevgi pıtırcıklarımız vardı.Noldu onnar gitti bizede 12 koronavirüslü hasta bırakıp gittiler deyilmi sevgi pıtırcıkları.kendi insanına acımaz ele aleme hayranlık duyar insanlar var bu memlekette.

  8. Ne desek boş

    Tutturmuşlar bir ümmetçilik dünyadan haberleri yok uln bu dünyada 1.5 milyar müslüman var en az 1 milyarı sefalet içinde yaşıyor haksızlık olmasın onlarıda alıp bakalım desek bunlar hemen başlarlar biz büyük milletiz 1 değil 5 milyar gelsin bakarız demeye. Biraz akıllı olmak lazım, hamasetle olmuyor bu işler.

  9. Karabuk7878

    SEVGILI AHMET ABİ SENIN İMLA VE KURALLARINLA YAZIYORUM.LÜFTEN GEECEKLERI AÇIKLA.KARDEMIR BU SÜRECE BODOSLAMA GİDIYOR.NE BIR ÖNLEMI BE DE BIR UYGULAMASI VAR cevher yok üretimin çogu DEFOLU.DEfolu üretimi corona vakasina bağlayacaklar.Tedbirleri sıfır.Lúften yaz bunu.Devletimize güvenerek aşmaya calisacaklar.Yokus aşagiya gidiyoruz.Hala üst düzey yöneticiler Cuma gúnu karabuku terk ediyorlar.Bu pembe tabloyla yere gömüoecegiz.Lütfen bu gwrcekleri yazin.Rahmwtli Muthullah amcayi andilar bugun.ama onu sadwce andıla.oglu dahil yalan anmayi biliyor.ses verin lütfen

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da devrilen traktörün altında kalan kişi öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Dodurga ilçesinde devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.

Mehmet Dede Tekke köyünde Soner Doğan (33), Köyiçi mevkisindeki tarlasında çalıştığı sırada devrilen traktörün altında kaldı.

İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Doğan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Doğan'ın cenazesi, otopsi işlemleri için Dodurga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.