Her Telden (9.Kasım.2018)

Her Telden (9.Kasım.2018)

Yayın: 08.11.2018 20:31 |Güncelleme: 09.11.2018 08:03
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK’TE ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNU VE ÖNCE Kİ GÜN “YAYALAŞTIRILMIŞ YOLA GİRMEK İSTEYEN AMBÜLANS.” ORAYA PARK ETMİŞ OTOLAR
Karabük İl Emniyet Müdürü Sayın MEHMET EMİN AKAY,Karabük’te yaşanan ŞEHİRİÇİ TRAFİK SORUNUNA çözüm bulmak için bir dizi çalışma yaptıklarını söylüyor.
Bu anlamda ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİN DRONLARLA İZLENDİĞİNİ anlatıyor.
HAVADAN GÖRÜNTÜLER ALINIYORMUŞ.
Geçtiğimiz gün YAYALAŞTIRILMIŞ YOLA girmeye çalışan bir AMBÜLANS dikkatimizi çekti,AMBÜLANS oraya park etmiş aracın kaldırılması için bir süre bekledi,o otomobil kaldırıldı,bu defa da aracın önüne park edilmiş MOTOSİKLETİN kaldırılması için beklendi.
Sahibi gelmeyince vatandaşlar,tutup kenara aldılar AMBÜLANS geçebildi.
O kaybedilen yarım saat içinde AMBÜLANS bekleyen hasta ölebilirdi..
Hatta,bizi gören ve soruna çözüm için araç sahiplerini aramaya çalışan bir POLİS MEMURU Kardeşimiz “GÖRÜYORMUSUN REZALETİ ŞUNLARI RESİMLE VE YAYINLA ,BELKİ ETKİSİ OLUR..” falan dedi..
Otopark olayı büyük sorun Karabük’te.
Gerçi OTOPARK OLARAK KULLANILAN yerlerde bomboş..
İnsanlar araçlarını boş buldukları yere park ediveriyorlar..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ “UÇUŞ PİSTİ..” VEYA KARABÜKLÜLERİN BİLDİĞİ/ANLADIĞI ŞEKLİ İLE “HAVAALANI..” SAYIN ŞEFİK DİZDAR’IN VEFASI..
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ bünyesinde ki SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKULU için düşünülen ve zaman/zaman KARABÜK HAVAALANI olarak da kullanılacak,bir “UÇUŞ PİSTİ PROJESİ..” vardı.
Bu UÇUŞ PİSTİ veya Karabüklülerin deyimi ile HAVALANI ALT YAPISI,Ünlü İşadamı Sayın ŞEFİK DİZDAR tarafından yapılacaktı ve bu konuda Dönemin Başbakanı Sayın BİNALİ YILDIRIM Karabüklülere söz vermişti,Sayın ŞEFİK DİZDAR’A DA Miting Meydanında teşekkür etmişti.
BUNLARI HATIRLAYANLAR VARDIR MUTLAKA..
Peki UÇUŞ PİSTİ veya HAVAALANI şu ana kadar neden yapılmadı acaba,Sayın ŞEFİK DİZDAR bu yatırımın ALT YAPISINI kendi cebinden,kendi kaynaklarından yaptırma sözünü vermişti,ancak,UYGUN YER TESLİMİ yapılmadığı için,yatırım henüz gerçekleşmedi..
Sayın ŞEFİK DİZDAR,bu YÖREYE OLAN VEFASI nedeni ile,şu ana kadar,30-40 milyon liralık çeşitli yatırımları kendi kaynaklarından,kendi imkanları ile yatıran bir isim,UÇUŞ PİSTİNİ DE YAPTIRACAĞI sözünü verdi,ancak,şu ana kadar “GEL YAP DENİLEREK BİR YER GÖSTERİLMEDİ..” iyi mi..?
Dönemin BAŞBAKANI Sayın BİNALİ YILDIRIM söz verdi,Sayın ŞEFİK DİZDAR’A binlerce kişinin karşısında MİKROFONDAN TEŞEKKÜR ETTİ,ancak şu ana kadar HİÇBİR GELİŞME OLMADI..!!
Sayın ŞEFİK DİZDAR yer sorununun hallini bekleyip duruyor…
Karabük,bulduğu bir kaynağı,bir türlü yatırıma dönüştüremedi..!!

SAFRANBOLU ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ,ZATEN REZALET DURUMDA,SAYIN ŞEFİK DİZDAR’IN YAPTIRDIĞI KÜLTÜR MERKEZİ NE SIKINTILAR YAŞAYACAK.!
Safranbolu ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİ şu an itibarın ile rezalet durumda,şimdi bir düşünün,Sayın ŞEFİK DİZDAR Bağlar Bölgesi’ne KÜLTÜR MERKEZİ veya KÜLTÜR SARAYI yaptırıyor,ancak,bu PROJEDE Kİ otopark,ne yazık ki iptal edildi..
“ŞEFİK DİZDAR HİLTONİN OTOPARK İHTİYACI İÇİN KÜLTÜR MERKEZİ/SARAYI YAPTIRIYOR.O TESİSİN,OTOPARKI HİLTON OTELİ TARAFINDAN KULLANILACAK..” şeklinde çok yersiz,çok sığ ve tamamen iftiraya dayanan bir söylenti nedeni ile KÜLTÜR MERKEZİ altında ki OTOPARK bölümü iptal edildi.
Sayın ŞEFİK DİZDAR milyonlar verip KÜLTÜR SARAYI/MERKEZİ yaptırıyor,yapılan dedikodu/çıkartılan söylenti öylesine çirkindi ki,Sayın DİZDAR o projede ki OTOPARK BÖLÜMÜNÜ iptal ettirdi..
Şimdi düşünün,.
Yaptırılan KÜLTÜR SARAYI/MERKEZİ içinde ÇOK GENİŞ BİR toplantı Salonu var ve ilerleyen süreçte DEVLET ERKANININ DA katılacağı çok önemli bir SEMİNER,KONFERANS düzenlenecek,katılımcılar yüzlerce araç ile toplantıya gelecekler..
ARAÇLARINI NEREYE PARK EDEBİLİRLER ACABA..?
Zaten bir ŞEHİRİÇİ TRAFİK rezaleti yaşıyor SAFRANBOLU..
Bunu hiç düşünmeden dedikodu yapanlar,O zaman UTANIRLAR MI acaba..?

AK PARTİ İÇİNDE “SİYASİ ÇALIŞMALAR YAPAN..” ESKİPAZAR KÖKENLİ BİR KARDEŞİMİZ “SAYIN EROL ŞEN’İN ADAY/ADAYLIĞINA SEVİNDİK”..
Dün Eczahaneden ilaç aldık,Caddeye adım atar atmaz ESKİPAZAR KÖKENLİ ve AK Parti bünyesinde Siyaset yapan bir Kardeşimize karşılaştık ve yanında iki arkadaşı daha vardı.
“ABİ SİZİN GAZETEDE OKUDUK,Sayın EROL ŞEN,AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLARAK BAŞVURU YAPACAKMIŞ.VALLAHA/BİLLAHİ ÇOK SEVİNDİK..” dedi.
Sonra da “EROL ŞEN,BİR DÖNEM AKTİF SİYASETİN İÇİNDE OLDU.SONRA KÖŞESİNE ÇEKİLDİ.ŞU AN İTİBARI İLE SIKI BİR AK PARTİ TARAFTARI VE ÜYESİ.BELEDİYE BAŞKAN ADAY/ADAYI OLMASI ÇOK İYİ OLDU.HEMŞERİLERİ OLARAK GERÇEKTEN ÇOK SEVİNDİK..” SÖZLERİNİ ETTİ.
Yıllardır Sayın EROL ŞEN’İ tanırız,çok fazla samimi bir iletişim içinde olmamıza karşın,selamlaşır,kısaca hal/hatır ederiz,DYP içinde Siyaset yaptığı dönemler oldu,daha sonra AK Parti Üyesi olduğunu öğrendik.
AK Parti içinde de,Karabük’ün büyük bir kesiminde de “KADROLU ADAY/ADAYLARI..” gibi bir söylenti var,gerçekten de bazı insanlar NE ZAMAN BİR seçim varsa HEMEN ORAYA ZIPLAYIP aday veya ADAY/ADAYI oluyorlar..
Buyurun TERTEMİZ,BİLGİLİ,BECERİKLİ,Siyasi Deneyim Sahibi bir isim.
Sayın EROL ŞEN AK Parti Belediye Başkan Aday/Adayı..

DÜN DÜZENLENEN “8 KASIM EYLEMLERİNİ ANMA TOPLANTISINDA.” SAYIN ERCÜMENT ÜNAL,SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ OLUMLU MESAJLAR
Dün KARDEMİR Bünyesinde 8 kasımı anma Toplantısı düzenlendi ve bu toplantıya KARDEMİR Yönetim kadrosu,KARDEMİR çalışanları katıldılar içerikli,çok güzel bir toplantı gerçekleştirildi.
Örneğin KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL çalışanlara ve Karabük yaşayanlarına hitaben “İYİ Kİ O ZAMAN MÜCADELE VERİLMİŞ.BUGÜN KARDEMİR DİMDİK AYAKTA..” anlamında konuşmalar yaptı.
Genel Müdür Sayın ERCÜMENT ÜNAL “SÜREÇ İÇİNDE KARDEMİR’DEN AYRILIRSAM,BURASI HEP BENİM ÖRNEK GÖSTERDİĞİM,İÇİMDE BAMBAŞKA YER ETMİŞ BİR ANI OLARAK KALACAKTIR..” şeklinde görüşler dile getirdi..
En önemlisi Sayın ERCÜMENT ÜNAL “GELDİĞİMİZ NOKTA DA BİLANÇOLARIMIZIN ÇOK İYİ ÇIKACAĞI KESİN.BU GÜZEL BİLANÇOLARDAN ÇALIŞANLARIMIZDA ELBET PAYINI ALACAKTIR..” sözlerini kullandı ..
ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ,O süreçte verilen mücadelelerin,yapılan eylemlerin en ağır yükünü KARDEMİR çalışanları olarak üstlendiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını anlatan bir konuşma yaptı.
İŞVEREN ve İŞÇİ KESİMİ daha sonra birlikte yemek yiyerek,anmayı tamamladılar..

ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI SAYIN YUNUS DEĞİRMENCİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI, DÜN KARDEMİR İŞÇİSİ İLE BİRLİKTEYDİ..
8 KASIM EYLEMLERİNİ ANMA toplantıları nedeni ile,dün Karabük’e gelen ÇELİK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Sayın YUNUS DEĞİRMENCİ ve Genel Başkan Yardımcıları Sayın BAYRAM ALTUN,Sayın RECEP AKYEL ve Sayın FERHAN ÖNER KARDEMİR işçileri ile birlikte oldular.
KARDEMİR Genel Müdürü Sayın ERCÜMENT ÜNAL’IN yaptığı konuşmada “ÇOK GÜZEL OLAN KARDEMİR BİLANÇOLARINDAN ÇALIŞANLARIN DA YARARLANACAĞI ..” yolunda ki konuşması işçi arasında müthiş olumlu karşılandı.
Bilindiği gibi KARDEMİR İşçisi ile İşveren Kesiminin TOPLU İŞ SÖZLEŞME yılına az bir zaman kaldı,bu arada ÇELİK-İŞ Sendikası’nın kırmadan /dökmeden,yaptığı TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ işçinin gündeminde ve KARDEMİR’DE DE,çok olumlu hakların alınacağı beklentisi hayli yüksek.
Bu anlamda işçi SENDİKASINA,YÖNETİCİLERİNE büyük güven içinde.
Kaldı ki TÜRK HAVA YOLLARI TEKNİK SERVİSİ’NDE yapılan Sözleşme orta da.
Dün SENDİKACI işçi kucaklaşması yaşandı KARDEMİR’DE.

10 kişi görüş bildirdi

  1. Meydan

    Karabük Kent Meydanının ismi aslında 8 Kasım Meydanı olarak isimlendirilse ve bir noktasına da 8 kasımı anlatan büyük yüksek bir taş heykel yaptırılsa meydanın da bir anlamı olurdu, belki bir köşesini yeşillendirip o kısımda olabilir…

  2. Kamu da, Otapark ücretli, Toplu Taşıma Özelleşince

    Kamu Toplu Taşımaları Özelleştirince kimi işletmeler ipin ucunu kaçırıyor kimileri hizmeti geliştirip karlarını sürdürüyor artırıyor İstanbul mesela.
    Bazı illerde işletmelerde gerek şoför olsun gerek araç kalitesi olsun adeta ilk baştan yokluk dönemlerine doğru gidiyor birde bu otobüslerim üstünde belediye yazıyor (kapı camı kırılmış cam yerine karton takan işletmeler var)
    Antalya da bir şoför gazi ye hakaret edercesine muamele yapıyor öyle sahiplenilmiş ki
    Safranbolu’da saatler karışık düzensiz vatandaş otobüs saatini anımsamak için liste tutuyor bu gün neydi diyor hafta sonu mu v.b
    Yani özelleştirme talep çok değilse yapma arkadaş bu işletmeci de para kazanacağım diye böyle davranıyor ücretsiz binen belediye personeline, polise v.b bu arada şehit ve gazileri de aynı kategoriye koyuyor cahilce bilmiyor ki Anayasanın 10 maddesinde pozitif ayrımcılık hakkı veriliyor korunuyor fakat kurumlar diğerlerine vermekle eşitsizlik yapıyor ona itiraz etmez yaşlıya gaziye şehit yakınına gücü yeter.
    Ücretsiz Otopark hizmeti de sunabilir belediyeler yada trafiğin yoğun olduğu saatler de günlerde mesai arası ücretsiz uygulamalar yapabilir ver işletmeciye sonra ayıkla pirincin taşını işletmecinin karını mı düşün vatandaşın mağduriyeti mi alternatif olarak yaptığı parkların oluşturduğu sorunu mu…
    Çıta yükselmesi lazımmmm yönetenlerde…

  3. Uçus pisti yapımı nerede takılmış bir araştırın birisi yapımı için üstlenmiş ken kim engelliyor

    Uçus pisti yapımı nerede takılmış bir araştırın birisi yapımı için üstlenmiş ken kim engelliyor

  4. Karabüksporu bitiren Tangut gelmedimi

    8 kasım anmalarına Karabüksporu batıran Karabüksporu bitiren Tangut gelmedimi eskiden hep ön saflardaydı kendi gelmedide yancısı geldi toplantılara Yahu bu adamın Karabüke yaptığı öyle çok kötülükler varki anlatmakla bitmez Karabüksporu batırdı bitirdi

  5. Karabük'e İşadamları ve gönüllüler Özel üniversite kurmalı

    Karabük’e bir katkı olarak İş adamları ve gönüllülerin yardımlarıyla Özel üniversite kurmalı ülkemizde üniversite sayısı az en fazla ihtiyaç duyulan bölümler olsun diğer bölümler imkanlara göre
    Hemde bu üniversite yeri şehir merkezi kentsel dönüşüm olan yerlerde arsa meydana getirilerek yapılabilinir…
    Adı da “3 Nisan Karabük Özel Üniversitesi ” olsun

  6. RADAR

    ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI YÖNETİCİLERİ KARDEMİR İŞÇİLERİYLE BİRLİKTE OLMUŞ.
    SAYIN DEĞİRMENCİ BİRLİKTE OLMAK YETMİYOR BEN SİZİ PAZARLIKTA GÖRECEĞİM. TRİBÜNLERE OYNAMAYIN LÜTFEN.
    DEĞERLİ İŞÇİ ARKADAŞLAR YAZIMI BİR KENARA NOT EDİN SAYIN DEĞİRMENCİ TANKUTUN GİTTİĞİ YANLIŞ YOLDAN GİDİYOR. ZAMANLA DAHA İYİ ANLIYACAKSINIZ. TEMENNİM BENİM YANILMAM.
    UYANIN ARKADAŞLAR SANKİ BAŞKA BİR YERDE YER YOKMUŞ GİBİ İŞVERENİN YERİNDE OTURAN SENDİKA BAŞKANINDAN HAYIR GELMEZ.

  7. Havaalanı,kamulaştırma onunda başlamaya hazır...

    Karabük, havaalanı noktasında yakaladığı fırsatı bir türlü gole çeviremiyor….Hertürlü fizibilitesi,kaynağı hazır…Topografik raporlar,rüzgar yönü pist uzunluğu yönünden ileride 3000 metreye çıkarılabilir ve uluslararası normlara uygun olarak istenildiğinde projelendirilebilir, teknik raporlar da mevcutken, olayı siyasi ranta çevirip ,burada yapılacak bu projeye işletme ruhsatı vermeyeceğini belirten Sayın VERGİLİ havaalanını 50 km şehre uzak olan Eflani-Eşşek düzü bölgesinde yapılmasını istiyor ve böylesine rantabl bir projeyi engellemeye çalışıyor…

    Son ekonomik krizde böyle bir proje kaynağını nasıl ağlayacak bir de onu açıklasa çok iyi olacak…Hükümet yetkilileri yeni projelere kaynak ayrılmayacağını da açıklamışken….Bu proje buraya yapılmalıdır ve de yapılacaktır…Çünki en fizıbıl proje bu…Aklın yolu bir..Karabük’ün dünyaya açılacak önemli bir projesi olacağına kuşku yok…Marka değerlerimizle Karabük bu hizmeti çokta hakediyor…Ben de yıllardır havaalanı projesini çok yakından takip eden biriyim,tüm gelişmelere de vakıfım…

    Kamulaştırması devam eden bu projeyi üniversite uçuş pisti ve eğitim alanı olarak kendi uktesinde yatırım proğamıyla çalışmalarına devam ediyor…Burada da şöyle bir sorun var o da kamulaştırılan toprakların sahibi köylülere 1 çuval soğan- patates fiyatı veriliyor oluşudur o da 1metrekare yere 35 tl verilmektedir….İnanlar mağdur edilmektedir…Yine bu sonucun sorumlusu Sayın başkan Vergilidir…4000 dönüm araziyi gereksiz yere ihtiyaç olmayan binlerce dönüm araziyi üniversite alanı olarak ilan edivermişti…Geçen hafta kendi partilileriyle yaptığı toplantıda şöyle demişti…”Burhanettin Hoca,üniversite içine bedava yer buldu ,oralara toplu konut lojmanları yapıverdi…Ben hiç tereddütsüz 4000 dönüm araziyi emirlerine verdim .”Bu sözlerinden de anlaşılacağı üzere köylünün yerlerini adeta peşkeş çekmiştir…Bu vebalin altındasınız sayın Vergili….35 tl metrekare birim fiyatı…Allahtan kork…İnsanlar isyan ediyor….

    Tarihi değerleriyle,turizmiyle,60 bine yaklaşan bir üniversitesiyle,ekonomik altyapısıyla ve herşeyden önemlisi ulusal bütçeye sağladığı katmadeğer bakımından nüfusuna göre ön sıralarda olan Karabük bu yatırımı gerçekleştirmeye başlamıştır…Yer teslimi de önümüzdeki yıl yöremizin yardımsever işadamı Şefik Dizdar’a yapılır…Kendisine,bir Karabüklü olarak teşekkür ederiz….HAYIRLI OLSUN…

  8. Anonim

    Ero şen beyi tebrik ederim karabüke güzel hizmetleri olur inşallah, bir ak partili olarak destekliyorum ceylanmış ,ayarmış ,namalmış geçin bunları yeni yüzller istiyoruz,

  9. Toros

    8 kasım tamam ama 2002 ücretsiz izinler tarhanam var bulgurum var verilen zamları geri alanlar var 2010 sendikal mucadele var mümkünse bunlarda unutulmasın o dönemlerde ön saflarda mucadele edenler unutulmasın

  10. Cumali Poyraz

    Karabük’e gençmiş, dinamikmiş falan belediye başkanı lazım değil. Karabük e mimar veya inşaat mühendisi, estetiğe önem veren, projelerini yarışmayla belirleyen, halkın görüşlerine sunan, sosyal, belediye çalışanlarıyla elbirliği olan babacan bir belediye başkanı lazım diye düşünüyor ve temenni ediyorum.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.