Hükümet Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi İsimlerine Göndermedi..”

Hükümet Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi İsimlerine Göndermedi..”

Yayın: 14.08.2017 02:21
Paylaş:
A+ A-

“KAYYUM İHTİMALİ KARDEMİR’İ KORKUTMUYOR..” diyen ilgili çevreler,ertelenen Seçimli Genel Kurul Toplantısının Kurban Bayramı sonuna sarkabileceği üzerinde bilgiler veriyorlar.

2 Ağustos Günü yapılması gereken KARDEMİR Seçimli Genel Kurul Toplantısının ertelenmesinden sonra,Hükümet kanadının henüz Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi isimlerini göndermediğine dikkat çekilerek “BAZI ÇEVRELERCE DİLE GETİRİLEN KAYYUM ATANMASI İHTİMALİ KARDEMİR’İ KORKUTMUYOR..” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Kayyum yollanabileceği yolunda ki haberlerin gerçekleşme ihtimalinin çok zayıf olmasına karşın,A-B-D Hisse gruplarının Yönetim Kurulu Adaylarının belirlenerek ilgili birimlere verildiği üzerinde de bilgiler yansıyor.

Hükümet tarafından belirlenecek 4 Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesinin henüz belirlenmediği yolunda haberler verilirken,konuya ilişkin olarak “Bu isimlerin verilmesi ve Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının yapılması Kurban Bayramı sonuna kalabilir.Bağımsızlar dışında Yönetim Kurulu Üyelerinin fazla bir değişime uğramayacağı da kesinlik kazandı..” şeklinde resmi olmayan bilgiler verilmektedir.

KARDEMİR Anonim Şirketi’nin ertelenen Genel Kurulu noktasında hissedarların büyük bir beklenti içinde olduklarına da dikkat çeken piyasalar “Fiyatlar fevkalade iyi gidiyor.Eğer Genel Kurul yapılır,Seçimle gelen,Bağımsız olarak atanan, Yönetim Kurulu Üyeleri sancısız belirlenirse,Yönetim Kurulu içinde görev dağılımı da hiçbir sıkıntıya meydan vermeden oluşturulabilirse,hisse senetleri ciddi bir kıpırdama içine girer ve yükseliş yaşanabilir..” şeklinde değerlendirmeler yapıyorlar.

Yorumlar

  1. Gönderen

    SPK mevzuatı gereği bağımsız adaylar bugün spk’ya bildirilirse, genel kurul en erken ekimin 15’inde toplanabilir. SPK mevzauatı bağımsız adayların genel kuruldan en az 60 gün önce spk’ya gönderilmesini zorunlu kılıyor. Genel kurulda yönetim kurulunun seçiminden sonra, bir hafta da genel kurul sonuçlarının tescili gerçekleşirse, yeni yönetim kurulunun göreve başlaması ekim sonunu bulur. Kardemir gibi büyük bir şirket için uzunca bir süre…..

    Mevcut yönetim kurulunun kanunen belirlenmiş olan 3 yıllık görev süresi bugün doldu. Başkan ve üyelerin yetki ve sorumlulukları kalmadı. Kardemir’de artık en tepedeki yetkili ve sorumlu genel müdür. Genel müdürün karar veremeyeceği, yönetim kurulu kararının gerektiği durumlar ile karşılaşılması durumunda sıkıntı baş gösterir…

    O zaman da herhalde, binlerce çalışanı ve ortağı var, on binlerce kişinin geçinmesine vesile oluyor ve de stratejik yatırımlar yapıyor diye olaya devlet müdahil olur. Kayyum atanması kaçınılmaz olur….

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ün doğduğu evden bisikletçilerce Samsun’a taşınan toprak Edirne’ye ulaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.05.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

EDİRNE (AA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak Türkiye'ye ulaştı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi bisikletçiler tarafından İpsala Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınır kapısında düzenlenen törende Türk bayrağına sarılı toprak, Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna'ya teslim edildi.

KARDEF Başkanı Salih Meriç, törende, projeyi 2019 yılından bu yana sürdürdüklerini anımsattı.

Selanik'ten alınan Ata toprağının 14 il ve 1350 kilometre yol kat edilerek Samsun'a götürüleceğini belirten Meriç, “Bundan 4 gün önce Selanik'teki Atatürk Evi'ne gittik, sayın başkonsolosumuzdan aldığımız Türk bayrağı ve Ata toprağını yola çıkarttık. Batı Trakyalı ROBİS Bisiklet Kulübü üyesi bisikletçiler bugünkü etabı tamamlayarak Edirneli sporculara İpsala Sınır Kapısı'nda toprak ve bayrağı takdim ettiler.” dedi.

ROBİS üyesi Ali Kayrak da Ata toprağını taşımaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Toprağı teslim Alan Zorlutuna ise toprağın Türkiye'deki yolculuğunun İpsala Sınır Kapısı'ndan başlayacağını söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet sporcuları olarak Edirne etabını gerçekleştireceklerini dile getiren Zorlutuna, “40 kilometrelik bir mesafemiz var Tekirdağ il sınırına kadar. Akabinde toprağı Tekirdağlı bisiklet sporcularına teslim edeceğiz. Selanik'te başlayan tur 19 Mayıs'ta Samsun'da son bulacak. Her il kendi bisiklet sporcularıyla tura katılacak. Biz de bu onurlu turda yerimizi aldık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Zorlutuna ve 4 bisikletçi toprakla yola çıktı.