İnanoğlu’na Verilecek Doktora Unvanı Neden İptal Edildi?

İnanoğlu’na Verilecek Doktora Unvanı Neden İptal Edildi?

Yayın: 29.08.2016 15:03
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun yetiştirdiği değerlerden birisi olan yapımcı Türker İnanoğlu’na Karabük Üniversitesi tarafından verilmesi planlanan fahri doktora unvanı ödülünün neden iptal edildiği tartışılıyor.

Milliyet Gazetesinden Nil Kural, 09.05.2016 tarihinde “Doğum Gününde Anlamlı Unvan” başlığı ile Türker İnanoğlu ile röportaj yaparak melekteki 60. Yılını değerlendirmiş ve Meslek hayatının 60. yılını kutlayan Türker İnanoğlu’na Karabük Üniversitesi tarafından fahri doktora ödülü verileceğini duyurmuştu.

1936 Safranbolu’da doğumlu olan ve meslek hayatında 60. Yılını dolduran Erler Film kurucusu ve yapımcı Türker İnanoğlu’na Karabük Üniversitesi tarafından doğum günü olan 18 Mayıs tarihinde fahri doktora unvanı verilme kararından neden vazgeçildiği ve vazgeçilmesine neden olan sebebin açıklanması isteniyor.
Bir yandan Safranbolu’ya kurulması planlanan “Sanat Üniversitesi” projesi konuşulurken,diğer yandan Türk sinemasının en büyük değerlerinden, Safranbolu doğumlu olan İnanoğlu’na verilecek fahri doktora ödülünden vazgeçilmesi olayının akıllara” bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” sözünü getirdiği hatırlatılıyor.

Türker İnanoğlu Kimdir?

Türker İnanoğlu 18 Mayıs 1936 yılında Safranbolu’da doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Safranbolu’da, lise ve yüksek eğitimini İstanbul’da yaptı. 1957 yılında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenciyken yönetmen yardımcısı olarak sinema alanına girdi. Ömer Lütfi Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. 1959 yılında yaptığı Senden Ayrı Yaşayamam filmiyle yönetmenliğe başladı. 1960 yılında Erler Film adında kendi sahibi olduğu bir film şirketi kurdu. 1979’da Ulusal Video şirketini, 1985 yılında da bir televizyon stüdyosu kurdu. Çok sayıda televizyon yapımlarına imzasını attı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safrantech Takımı Dünya Finallerinde

Yayın: 26.04.2024 12:50
Paylaş:
A+ A-

20-21 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılan Robotex Türkiye finallerinde Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun “Sağlık Bilim Teknolojileri” kategorisinde görüntü işleme ve yapay zeka destekli işitme engellilerin sorunlarını çözecek projeleri ile Türkiye 2’incisi oldu.

Antalya’da yapılan Türkiye finalinde ikinci olan Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı İtalya’nın Roma Şehrin’de Kasım ayında düzenlenecek Fibonacci Robotik Dünya Finallerine katılmaya hak kazandı.

Karabük İl Milli Eğitim müdürü Nevzak Akbaş elde ettikleri başarılarından ötürü Safrantech takımını ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun’u tebrik etti.