İş Güvenliğine Önem Veriyoruz

İş Güvenliğine Önem Veriyoruz

Yayın: 20.05.2017 00:08
Paylaş:
A+ A-

İş kazaları, ülkemizde sosyal ve ekonomik sonuçları itibariyle çok önemli bir problem olarak ehemmiyetini korumaktadır.

İş kazaları binlerce insanın yaşamını yitirmesine, sakat kalmasına ve ciddi ekonomik kayıpların ortaya çıkmasına yol açmaktadır. Bu nedenle işyerlerinde eğitimli personellerin istihdam edilmesine yönelik çalışmalar hız kazanmaktadır. Şuanda ağır ve tehlikeli işler sınıfında yer alan büyük işletmeler iş güvenliği anlamında ön planda olmasına karşın küçük ve orta çaplı işletmelerinde bu kapsama alınması hususunda devletin çalışmaları bulunmaktadır.

Karabük yerleşim itibariye geçiminin büyük kısmını demir çelik fabrikası veya haddanelerden sağlamakta olması nedeniyle iş kazalarına maruziyet riski fazla olan iller arasında yer almaktadır. Risklerin bu derece yüksek olduğu bir ilde iş güvenliği ile ilgili düzenlemelerin geç gelmesi Karabük halkı için ciddi bir kayıptır. Özellikle fabrikalardan çıkan gazlar kaynaklı mesleki hastalıkların sayıları aslında iş güvenliği önlemlerin ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermektedir. Karabük’te yaşanılan toplam iş kazaları oranlarına bakıldığın kazaların %11 oranında artmış olduğu* gözlenmektedir.

Hastaneler bu kapsamda değerlendirildiğinde en fazla teknolojinin ve iş sirkülasyonun fazla olması yaşanılan iş kazaları oranı Türkiye genellemesinde üst basamaklarda yer almaktadır. Özellikle eğitim alan stajyerlerin çalışmış staj yapmış olduğu kurumdaki personelleri örnek alarak çalışmasına bağlı olarak kazanılan yanlış alışkanlık ve bu alışkanlıkların mezun olduktan sonra devam ettirilmesi ve sonraki kuşağa aktarılması sebebiyle iş kazaları azaltılamamaktadır. MEDİKAR ailesi olarak iş güvenliğine verilen önem neticesinde personeller sürekli olarak gerek mesleki anlamda gerek iş güvenliği anlamında sürekli eğitimler ve saha kontrolleriyle yaşanabilecek iş kazalarının azaltılması hedeflenmektedir.

Sağlık sektörü de, içinde pek çok riski barındırmaktadır. İş kazaları meydana gelmekte, meslek hastalıklarına rastlanmaktadır. Diğer sektörlerden çok farklı olarak bu sektör çalışanlarının zaten işlerinin çoğu zaman bulaşıcı enfeksiyonlar ya da virüsler olduğu düşünüldüğünde hastanelerde iş güvenliğinin nedenli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Alaçamlı kadınlar topraksız tarım yapacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Alaçam'da kadınların topraksız tarım yapabilmeleri için Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde sera açıldı.

Kaymakam Fatih Kayabaşı, Belediye Başkanı Ramazan Özdemir ve TKDK Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey ile birlikte Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya geldi.

“Alaçamlı kadınlar için mesleki eğitim merkezi projesi” kapsamında yapılan eğitim merkezinin Japonya'nın hibe desteğiyle hayata geçirildiği belirtilerek, proje ile kırsal bölgelerden kent merkezine göç eden kadınların eğitimi ve istihdamına katkı sunulmasının hedeflendiği bildirildi.

Daha sonra gerçekleştirilen törenle, topraksız tarım eğitim serasının açılışı yapıldı.