“İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma” Projesi

“İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma” Projesi

Yayın: 21.05.2018 22:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Öğrencilerinden anlamlı proje.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Öğrencileri tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında Safranbolu’nun çeşitli bölgelerinde bilinçsizce yerlere atılan izmaritler toplandı.

Yaklaşık 30 öğrenci tarafından yapılan çalışma, Tarihi Çarşı, Kazdağlı Meydanı, Tabakhane ve 100 Dükkanlar bölgesinde gerçekleşirken Safranbolu Belediyesi da gençlere destek oldu.

Projeyi gerçekleştiren öğrenciler adına konuşan Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencisi Büşra Kabadayı, “Bazı insanların çevreye duyarsız olduklarını ve izmarit, poşet, pet şişe gibi daha pek çok objeyi çöp kovaları yerine yerlere attıklarını, bu durumdan kendilerinin rahatsız olduklarını söyledi.”

Bu nedenle bölüm arkadaşları ile birlikte ‘İzmaritini Yere, Sağlığını Tehlikeye Atma’ adı altında bir çevre projesi geliştirdiklerini ifade eden Kabadayı; “ Burada amacımız bir farkındalık sağlamak ve duyarlılığı arttırmak.

erçekleştirdiğimiz çalışmayı gören pek çok insan bunu neden yaptığımızı soruyor ve sonrasında destek veriyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. Ben bizlere destek veren başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer olmak üzere, Bölüm Hocamız Zuhal Bekte, Safranbolu Belediyesi Personeline ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tür projelerimiz devam edecek” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.