Kanyon Köprü Şekillenmeye Başladı

Kanyon Köprü Şekillenmeye Başladı

Yayın: 29.01.2016 10:01
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin en önemli projelerinden olan 5000 ve Safranbolu arasında hayata geçirmeyi planladığı Kanyon Park Projesi’nin ilk ayağı olan kanyon köprü inşaat çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Kireç kuyusu mevkiinde bulunan 310.000 m2’lik alanda başlayan “Kanyon Parkı’nın” Karabük’ün değişen çehresinin yeni bir yüzü olacağını belirten Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Parklar ve parkları çevreleyen alanlar yalnızca doğayla ilişki kurulan yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanlar olması gerekir. Bu yüzden biz Kanyon Park projesini insanların hem dinlenebileceği hem de sosyal aktiviteler yapıp vakit geçirebileceği bir alan yapmak için işe başladık. Kanyon Park Projesinin ilk etabı olan 329 metre toplam açıklıklı (159 metre öngermeli kiriş ve 170 metre çelik kemer), 12.00 metre tabliye genişlikli öngermeli kiriş ve çelik konstrüksiyon yaya ve araç köprüsünün ilk ayağı olan Kanyon Köprü’nün inşaatı davam ediyor. Köprünün bitimiyle kanyon parkın ilk ayağı bitmiş olacak.

Bu proje tamamlandığında Karabük’lü vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen misafirlerimiz için büyük bir yaşam alanı oluşturmuş olacağız. Bu güne değin ne söz verdiysek gerçekleştirdik. Karabük’ü değişen, gelişen, büyüyen bir şehir haline getirmek, Karabük’e hizmet etmek en büyük görevimiz” dedi.

Karabük’ün sosyal yaşamına zenginlikler katacak bu alanda her yaş grubunun yararlanacağı, gençlerin her türlü sporu yapabilecekleri alanlar olacak. Peyzaj alanı 310 bin metrekare, 17 bin metrekare spor tesisleri, 2 km bisiklet yolu, 1.870 m. uzunluğunda su kanalı bulunuyor. Ayrıca Afet Evleri bölgesine dev dönme dolap ve lunapark, yapay tırmanma duvarı, renk ve koku terasları, adrenalin parkı, çocuk köyü, kaykay pistleri, çeşitli eğlence merkezleri ve su sporlarını yapabilecekleri daha birçok tesis ve alan bulunacak. Her yaştan vatandaşın spor yapabileceği spor merkezi ile birlikte tam bir yaşam alanı oluşturulacak.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da 1 kişinin yaralandığı trafik kazası kamerada

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Alaca ilçesinde hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 1 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdal K. idaresindeki 19 BE 891 plakalı otomobil, Çorum-Yozgat kara yolu Zile Kavşağı'nda Ali Yücel Ç'nin kullandığı 60 DG 424 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan otomobil sürücüsü, sağlık ekiplerince Alaca Devlet Hastanesine, ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.