“Karabük Siyasetinde Emekli Ne Derse O Olur..”

“Karabük Siyasetinde Emekli Ne Derse O Olur..”

Yayın: 30.06.2021 22:37
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz hafta yapılan Şube Genel Kurulu’na “Tek Aday olarak girerek yeniden seçilen..” EMEKLİLER Dernek Başkanı Celal BULUT Gazetemize çok önemli açıklamalarda bulundu.Başkan BULUT “Lütfen bizi TÜFE’DEN çıkartın,emeklinin kullandığı mallardan enflasyonu hesap ederek zam verin.Hastane katkı paylarını yeniden gözden geçirin.Emekli intibaklarını yapın.Ek ödemelerimizi aylık yüzde 4 değil,8 olarak düzenleyin.Bayram İkramiyelerine zam yapın..”  dedi.

Haber ; NURHAN DEVECİ,NURAY ÖZTÜRK

Geçtiğimiz hafta yapılan Genel Kurula “Tek Başkan Adayı ve Tek Yönetim Listesi ile girerek..”Karabük EMEKLİLER Derneği Başkanlığına yeniden seçilen Celal BULUT Gazetemize çok ilginç açıklamalarda bulundu ve “Karabük ve İlçelerinde 54 bin yaşayan emekli var.Siyaset bu kesimi gözden kaçırmamak zorunda ve Karabük genelinde Emekli kesim ne derse o olur.Kimse Emeklileri göz ardı etmesin..” anlamında ifadeler kullandı.

“Ben son 3 yılda 1900 civarında emekli kardeşimi,ağabeyimi kaybettim.Gerek pandemi nedeni ile gerekse diğer nedenlerle 1900 emeklimiz vefat etti.Bu nedenle üzüntüm fevkalade büyük..” ifadelerini kullanan Dernek Başkanı Celal BULUT şu açıklamalarda da bulundu..

“Pandemi sürecinde kongrelerimizi az bir katılımla gerçekleştirdik. Karabük emeklileri yine bizi destekledi çok şükür 5nci dönemime devam ediyorum. Bu da bildiğim kadarıyla bir ilk. Karabük gelirken daha bizim adımız yol üzerinden görünüyor oraya bir Hatıra Ormanı yaptırdık.BenTürkiye’de hiç olmayan ilkleri yaptım 1000 emeklimi Çanakkale ye götürdüm Dernek ya da emeklimin parasını kullanmadan götürdüm. Ücretsiz fidanlar dağıttım. Geçtiğimiz sene Kardemir’e 350 emeklimi getirdim gezdirdim ben onların yüzündeki mutluluğu gördüm. Biz Evi Olmayan Emeklilere 2015 Senesinde 450 Civarında Ev TOKİ’ye 1144 Ev Belen Mahallesinde Yaptık Bu Türkiye’de Bir İlk. Bunu yaparken başta Sayın Mehmet Ali şahin’e sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu yolda önümüzü açan bize destek olan Belediyemize, Valimize Karabük’ün büroksilerine teşekkür ediyorum.Emeklilerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz.32 tane firma ile anlaşarak emeklilerimiz için indirim kartı yaptırdık. Belediyemizden rica ettik buraya bir ‘Emekli Evi ’yaptırdık. Orada kitabını, gazetesini okuyup  ücretsiz çayını içiyor.

Biz emeklilerin dertlerini sıkıntılarını görüyoruz her fırsatta dile getiriyoruz. Karabük’teki en büyük sivil toplum örgütüyüz. Biz bu derneği zirve yaptırdık. Her konuda emeklimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.Zor bir dönemden geçiyoruz.Pandemi şartlarında  tüm emeklilerimiz 1 buçuk yıldır evlerde kaldı. Erken seçimde ya da 2023 seçimlerinde 13,5 milyon emekli oy kullanacak. Seçim zamanında Zonguldak’tan sonra en çok emekli bizim ilimizde.Karabük’te 54 bin emekli var. Bu aşamada bizim siyasetten beklentilerimiz var.

TBMM’de bulunan iktidar ve muhalefetten emeklilerimizin talepleri;

1- TÜFE’den çıkarılmamızı yada emeklilerimizin aldığı zammın hesaplanmasında enflasyonun gerçekçi olarak hesaplanması.

2- 2000’den sonra emekli olanların intibakının biran evvel yapılması.

3- Hastane katkı paylarının gözden geçirilmesi.

4- Emekliye ödenen ek ödemenin %4’den %8’e çıkarılması.

5- Bayram ikramiyelerinin arttırılması dileğiyle.

Biz bunları il Başkanlarına iletiyoruz. Onlarda soğulsun toplantılarda gündeme getiyorlar.Geri dönüşlerimizi güzel alıyoruz.

Önümüzdeki süreç Emeklilerimiz için çok önemli bir süreç.Emekli kendine yapılanı unutmaz  dua eder oy verir AMA kendi ile ilgilenilmediğini hissederse de onu defterden siler. Bizim Karabük’te aktif üye sayımız 13 bin küsürdür.Ben son 3 yılda 1900 küsürde emeklimi kaybettim onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Gelin hep beraber Türkiye’miz için Milletimiz için birlik olalım.Birlikten her zaman kuvvet doğar.  Gelin derneğimize kayıt olun hep beraber tüm emeklilerimizin sesi olalım.’dedi.

Yorumlar

  1. Büyük Başkan

    Büyük başkan siyasilerde siz başımızın tacı büyüklerimize açıkladığınız gibi aynen bu doğrultuda bakıyor. Hatta emekli kenti onların algıları talepleri belli diyerek yol haritası amaç belirleniyor.
    Bunu sizinle kırıp, emekliler talepleri ile hizmetlerin genele yayılmasını ve devamlılığını sağlayabilirsiniz.
    O zaman size yerel yönetim faaliyetleri çok büyük sorumluluklar düşüyor.
    Bir çok mahallede, kaldırımı olmayan çarpık düzensiz yerleşimde, konutlarının adaletsiz ve hava kirliliği nedeni ile maddi değerleri düşmüş durumlarda, özellikle Karabük Mah, Fevzi Çakmak Yeşil Mah Öğlebeli gibi yerlerde yaşayan emeklilerimiz kötü durumda onlara siz sahip çıkar mısınız?
    Emeklilerimizin alın teri ile yaptığı bu evlerin değerlerini diğer mahallere farklı imar ve proje sunarak talep oluşturanlara, onların yaşadığı yukardaki mahallerde imar vermeyerek zarara uğradıklarını dile getirir misiniz? Teşekkürler

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safrantech Takımı Dünya Finallerinde

Yayın: 26.04.2024 12:50
Paylaş:
A+ A-

20-21 Nisan tarihleri arasında Antalya’da yapılan Robotex Türkiye finallerinde Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun “Sağlık Bilim Teknolojileri” kategorisinde görüntü işleme ve yapay zeka destekli işitme engellilerin sorunlarını çözecek projeleri ile Türkiye 2’incisi oldu.

Antalya’da yapılan Türkiye finalinde ikinci olan Safranbolu Ahi Evran MTAL Safrantech takımı İtalya’nın Roma Şehrin’de Kasım ayında düzenlenecek Fibonacci Robotik Dünya Finallerine katılmaya hak kazandı.

Karabük İl Milli Eğitim müdürü Nevzak Akbaş elde ettikleri başarılarından ötürü Safrantech takımını ve takım liderleri Ahi Evran MTAL Bilişim Teknolojileri öğretmeni Cumhur Torun’u tebrik etti.