Karabük’te 4 Kişi Karbonmonoksit Gazından Zehirlendi

Karabük’te 4 Kişi Karbonmonoksit Gazından Zehirlendi

Yayın: 16.03.2016 10:11
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 2 farklı adreste yaşanan olayda 84 yaşındaki kadın sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybederken, 1’i çocuk 3 kişi de gazdan etkilendi.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Yenimahalle Umut Sokakta meydana gelen ilk olayda, Dudiye Gökmen (68), Cemil Gökmen (66) ile 6 yaşındaki torunları Sıla A. sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendi. Sabah namazına kalkan çift durumu fark ederek 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaşlı çift ve torunlarını KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. İlk tedavileri yapılan Dudiye ve Cemil Gökmen ile torunları Sıla A. daha sonra Ankara’ya sevk edildi.

HABER ALINMAYINCA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Yaylacık Mahallesi Türkoğlu Caddesinde meydana gelen diğer olayda ise bir apartmanın 3’üncü katındaki dairesinde yalnız yaşayan Fati Özcan’dan (84) haber alamayan gelini durumu komşularına söyledi. Komşuların yaşlı kadını görmediklerini söylemesi ve evin kapısının açılmaması üzerine polis ekiplerine bilgi verildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kapıyı kırarak içeri girdiklerinde yaşlı kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan ilk incelemede yaşlı kadının sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği belirlendi. Özcan’ın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayla ilgili soruştur sürüyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”