Karabük’te Şehit Ailesine Maaş Bağlandı

Karabük’te Şehit Ailesine Maaş Bağlandı

Yayın: 31.08.2016 10:46
Paylaş:
A+ A-

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan Karabüklü Metin Arslan’ın ailesine maaş bağlandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Şahin: “Biz şehitlerimize, onların yakınlarına devlet ve hükümet olarak tabii ki sahip çıkacağız”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı darbe girişimi sırasında İstanbul’da şehit olan Karabüklü Metin Arslan’ın ailesine maaş bağlandı.
Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, şehidin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören annesi Şazi ve babası Zeki Arslan’ı ziyaret ederek, şehitlik maaşlarının bağlandığına dair tebligatı sundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamını aileye ileten Şahin, Başbakan Yıldırım’ın aileye gönderdiği mektubu aileye okuyarak teslim etti.

Şahin, burada yaptığı açıklamada, Metin Arslan’ın vatanı için şehit olduğunu söyleyerek, “Herkesin dünyada bir ömrü var. Nihayet vademiz gelince biz de geldiğimiz yere, bizi dünyaya gönderene geri döneceğiz. Erken gitti ama vatanı için gitti, şehittir. Sen de şehit anasısın. Biz şehitlerimize, onların yakınlarına devlet ve hükümet olarak tabii ki sahip çıkacağız” diye konuştu.

Şehidin yakınlarından birisine devletin sınavsız memurluk hakkı tanıdığını da belirten Şahin, her zaman şehit ailelerinin yanında olacaklarını aktardı. Şazi Arslan ise yanında taşıdığı şehit oğlunun resmini kendisini ziyarete gelenlere göstererek, “Bak gitti, oğlum görüyor musunuz, gitti. Darbe gecesi oğlumla konuştum. ‘Orada durma çabuk gel, çok hastayım’ dedim. ‘Geleceğim’ dedi. Oğlumu hiç görmedim. Gitti kayboldu” dedi.

Şahin, hastane yetkililerinden şehit ailesine kendi ailesi gibi bakmalarını isteyerek, devlet tarafından Arslan’ın anne ve babasına bağlanan maaş yazılarının bulunduğu zarfları takdim etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da küçük sanayi sitelerinin dönüşüm süreci

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, küçük sanayi sitelerinde önemli bir dönüşüm sürecini başlattıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Genç, S.S.Tüm Sanayiler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Alemdaroğlu ve beraberindekilerle görüştü.

Genç, küçük sanayi sitelerinin geleceği üzerine önemli adımların atıldığını vurgulayarak, “Burada 65 hektarlık alana taşınacak 5 ayrı sitede yaklaşık 1700 bağımsız işletme var. Bu bölgeye hem Maçka hem de Kanuni Bulvarı'ndan ulaşım kolaylıkla sağlanabilecek. Önemli bir dönüşüm süreci başlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmelere ilişkin bilgi veren Genç, “Birlikte hareket ederek inşallah hedefimize ulaşacağımız bu çalışma ile gayrı sıhhi şartlarda hizmet veren esnaf ve çalışanlarımızı daha konforlu bir çalışma ortamı ile buluşturacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Genç, şehrin doğusuna ticaret ve turizm odaklı bir yerleşim bölgesi kurgusu ile yepyeni bir kimlik kazandıracaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Trabzon'a yakışır bir tasarımla şehrimizi geleceğin marka şehirlerinden biri haline getireceğiz. Küçük sanayilerdeki esnaflarımızın bu çalışmadaki olumlu tavrı bizi hedefe ulaşma yolunda daha da motive ediyor. Bundan sonraki süreçte TOKİ, bakanlıklar ve ilgili kurumlarla istişareleri tamamlayıp, tüm esnafımızla daha geniş kapsamlı bir görüşme gerçekleştireceğiz.”

Alemdaroğlu da yıllardır bekledikleri, uğraş verdikleri proje üzerinde çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Görüşmeye, Genel Sekreter Gürkan Üçüncü, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Beder, Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı, Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Pehlivan, üyeler Ömer Çavuş ve Mehmet Kör de katıldı.