Kardemir A.Ş Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha Kazandırdı

Kardemir A.Ş Eğitim Hayatına Yeni Bir Eser Daha Kazandırdı

Yayın: 21.09.2016 10:11
Paylaş:
A+ A-

Mülkiyeti Kardemir’e ait olan ve 2014 yılında Merkez İmam Hatip Lisesi Ek Hizmet binası olarak kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen Yenişehir Mahallesindeki eski Lisan Laboratuarı, Kardemir tarafından yeniden tadil edildi ve Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu ismiyle müstakil bir ortaokul olarak eğitimin hizmetine sunuldu.

Yeni Eğitim Öğretim Döneminin başlaması nedeniyle okulda düzenlenen açılış törenine Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Şirketimiz Genel Müdürü Uğur Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Deftardarı Osman Koçaş ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar başta olmak üzere öğrenci ve veliler ile okulun tadilatını gerçekleştiren Kardemir çalışanları katıldı.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için en büyük görevin eğitime düştüğüne dikkat çeken Şirketimiz Genel Müdürü Uğur Yılmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kardemir Yönetim Kurulunun da bu bilinçle hareket ederek Milli Eğitim Müdürlüğünün alt yapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nun tadilatını gerçekleştirdiğini belirtti.
Geçmişini çok iyi bilen, bugününe çok iyi vakıf, gelecek için hayalleri olan gençlerin milletimizin teminatı olduğunu belirten şirketimiz Genel Müdürü Uğur Yılmaz, Kardemir’in de bu bilinçle geçmişten günümüze üzerine düşenleri yaptığını ve bundan sonrada yapacağını ifade etti.

Yeni Eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimiz ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen şirketimiz Genel Müdürü Uğur Yılmaz gençlere ve öğrencilere; Demokrasilerin olduğu ülkelerde darbe olmaz, kabul edilemez. Demokrasimizin teminatı ve bekçisi sizlersiniz. Sizlere çok güveniyoruz ve geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum” diye seslendi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş’da törende yaptığı konuşmada, Karabük’ün eğitimdeki başarılı yerine dikkat çekti. Bu başarının elde edilmesinde devlet kayaklarının ve halkın desteğinin çok büyük etkisi olduğunu belirten Vali Mehmet Aktaş “ancak ben iyi biliyorum ki Karabük Demir Çelik İşletmelerinin de çok ama çok büyük katkısı olmuştur. Karabük Demir Çelik İşletmeleri şehir kuran, Karabük’ü oluşturan bir işletmedir. Bu bilinç ve sorumlulukla Kardemir bugüne kadar Karabük’ün her yönüyle gelişmesi, kalkınması ve daha iyi noktalara gelmesi için her fırsatta üzerine düşeni de yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir” dedi.

Karabük’te yeni olmasına rağmen Kardemir’in bu hassasiyetini bildiği belirten Vali Aktaş “Bu nedenle hiç düşünmeden Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz’ı arayarak bu binayı müstakil bir İmam Hatip Okulu olarak açmak istediğimizi, ciddi bakıma ihtiyacı olan binanın onarımı konusunda destek beklediğimizi kendilerine ilettim. Genel Müdürümüzde hiç tereddüt etmeden bu konuyu Yönetim Kurulu gündemine alacağını belirtti ve birkaç gün içerisinde toplanan Yönetim Kurulunda bu karar alındı ve bu okumuz çok ciddi bir dönüşüm geçirerek bugüne hazır hale getirildi. Ben bu duyarlılıklarından dolayı Kardemir Yönetim Kurulu’nun bütün üyelerine, Genel Müdürümüze ve tabi ki Kardemir çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Bu okulumuzun Karabük’e ve burada eğitim görecek öğrencilerimize ve velilerimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mehmet Aktaş ve beraberindekiler açılış kurdelesini birlikte keserek okulda incelemelerde bulundular.

Yorumlar

  1. karabük düşmanı

    TEŞEKKÜR EDERİZ KARDEMİR.A.Ş.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın: 28.03.2024 12:08
Paylaş:
A+ A-
Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ilimizde alınacak tedbirlere ilişkin “Seçim Güvenliği Toplantısı” gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, kolluk yöneticileri ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda, seçimlerin ilimizde huzur ve güven içinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla seçim öncesinde, seçim sırasında ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirler görüşüldü. (Kaynak: Karabük Valiliği)