KBÜ Hastanesinde İki Kritik Ameliyat Gerçekleştirildi

KBÜ Hastanesinde İki Kritik Ameliyat Gerçekleştirildi

Yayın: 03.11.2016 08:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlıkta kalitenin artırılması yönünde bir taraftan hekim sayısını artırırken, değişik dal ve uzmanlık alanlarında açık kapatılıyor. Hastanenin göstermiş olduğu gelişmelerin ardından Ankara’ya sevklerin azaltıldığına dikkat çekilirken, bir çok hastanede bile yapılmaya cesaret edilemeyen ameliyatların artık yeterli makine ve teçhizat uzman hekim kadrosuyla KBÜ hastanesinde gerçekleştirilebildiği haber verildi.

Bu konuda Trafik kazası geçirip sağ kol dirseği tamamen kırılan ve doku kaybı olan hastaya doku nakli yapılırken, iki yıldır hastane hastane gezip derdine çare bulamayan, her hastaneden ameliyatın riskli denilip gönderilen hasta yapılan başarılı bir operasyonla beynindeki tümörden kurtuldu.

Düzenleyerek basın toplantısı ile ameliyatları gerçekleştiren doktorlarla birlikte konuyla ilgili basını bilgilendiren Hastane yöneticisi Doç Dr. Erkan Doğan, Karabük’te sağlık hizmetinin çıtasını yükseltmek için her geçen büyük bir özveriyle çalıştıklarını, ilklere imza atmak için gerekli tüm eksiklikleri bir bir giderdiklerini ifade etti.

Başhekim Doğan’dan sonra söz alan Plastik Cerrahı Uzmanı Dr. Malik Abacı, trafik kazası sonrası sağ kol dirseği parçalanan hastanın ortopedi servisinde tedavisi bittikten sonra, diğer tedavisinin yapılması için plastik cerrahiye yönlendirildiğini, hastanın uyruk kemiğinden alınan dokunun mikro cerrahı ile 7 saat süren bir ameliyat sonra kola nakil edildiğini, ameliyatın gayet başarılı geçtiğini, hastanın kolunu kullanabildiğini söyledi.

Hasta Mustafa Bozkurt ise kolunu göstererek, herhangi bir his kaybı yaşamadığını, kolunu parmaklarını rahatça kullanabildiğini belirterek Dr. Malik Abacı’ya teşekkür etti.

Beyinde kemik dokusuna yapışmış tümör bulanan ve iki yıldır bu nedenle zor günler geçiren ve her gittiği hastaneden riskli olduğu söylenerek geri çevrilen hasta Harun Ulusoy (30) hastayı ameliyat ederek büyük bir başarıya imza atan Kulak Buran Boğaz hastalıkları Uzmanı Süha Ertuğrul ise şöyle konuştu: “Hastamızın beyin zarına yapışmış beyin tümörü vardı. Bu tümör kişide şiddetli baş ağrısı, zamanla görme kaybı neden olur. Hastamızda aynı şikayetlerle başka hastanelere gidiyor. Ama ameliyat riskli olduğu gerekçesiyle yapılmıyor. Kendisi bize geldi yapılan tetkikler sonrası burun deliklerinden girerek bu tümörü almayı başardık. Hastamıza tampon bile koymadık,birgün hastanede kaldıktan sonra ertesi gün taburcu oldu. Sağlık durumu gayet iyi” dedi.

Hasta Harun Ulusoy ise, “Birçok hastaneye gittim. Büyük Üniversite hastanelerine gittim. Ameliyat riskli, kör olma riskin var, felç olma riskin var diyerek yapmadılar. Şikayetlerim artınca KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Sevgili hocam bana güven verdi. Ameliyatımı yaptı. Hiçbir şikayetim kalmadı. Hatta ameliyat çıktığımda herkes beni yüzü gözü sargılar içinde bekliyordu, girdiğim gibi çıktım. Şükürler olsun, hocama teşekkür ediyorum” açıklamasına yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

23 NİSAN COŞKUSU SAFRANBOLU’DA YAŞANDI

Yayın: 23.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şehrin tarihi dokusuyla uyumlu bir atmosferde geçen etkinliklere, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı bu 23 Nisan’da coşku dolu kalabalığa sahne oldu. Meydanda yer alan Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunma töreninin ardından kutlama programına geçildi. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar, çeşitli etkinliklerle dolu bir günü beraberinde getirdi. Şehrin dört bir yanından gelen çocuklar, halk oyunları gösterileri, günün anlam ve önemini dile getiren şiir ve kompozisyonlarıyla vatandaşların ve protokol üyelerinin göğsünü kabarttı. Programa Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Refik Çavuş, Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutan Yardımcısı Albay Seyfi Türkyılmaz, İlçe Emniyet Müdür Vekili Elif Çevik, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin en dikkat çekici anlarından biri, çocukların ulusal bayramlar için hazırladığı gösterilerdi. Safranbolu farklı okullarından gelen çocuklar, kendi yörelerine ait giysilerle ve müziklerle renkli gösteriler sundu.

Kutlamalar sonunda Protokol üyeleri tarafından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.