KBÜ Robot Kulübü Önemli Başarıya İmza Attı

KBÜ Robot Kulübü Önemli Başarıya İmza Attı

Yayın: 07.05.2016 12:53
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Kulübü üyeleri Marmara Üniversitesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen robot ve bilimsel proje etkinliği “Mekatronik ve İnovasyon Günleri (MİG)”nde önemli başarılara imza attı.

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Mekatronik Mühendisliği Kulübü öncülüğünde Marmara Üniversitesi Mimar ve Mühendisler Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen “Mekatronik ve İnovasyon Günleri 2016” üniversitenin Göztepe yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Bitirme Tezinde Birincilik, FESTO Görev Tamamlamada İkincilik

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği, Robot Kulübü üyesi öğrenciler Mekatronik ve İnovasyon Günleri’nde Robot Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Raif Bayır eşliğinde katıldıkları yarışmalarda “Serbest proje dalı bitirme tezi” kategorisinde birinci, “FESTO görev tamamlama” kategorisinde de ikinci olarak büyük başarıya imza attı.

Danışmanlığını Prof. Dr. Raif Bayır’ın yaptığı “Atomik Kuvvet Mikroskobu Altında Çalışabilen Çekme Test Cihazı” adlı mekatronik bitirme projesi ile Robot Kulübü öğrencisi Serdar Gökay birinci oldu.

Öğrencilerinden Muhammet Kılıç ve Serdar Gökay, Alman Otomasyon firması Festo tarafından düzenlemiş olan yarışmanın “Festo Görev Tamamlama” kategorisine iki kişilik bir ekiple başvuru yaptı. Stantta katılımcılara mini sunumlar da yapan öğrenciler, Festo firması tarafından otomasyon konusunda teknik bilgiye dayalı olarak yaptığı sınavdan 75 puan alarak ilk sıraya yerleşti ve yarışmalara katılıp ikinci oldu.

Mekatronik ve İnovasyon Günleri

Mekatronik ve İnovasyon Günleri” (MİG) Türkiye genelinde mühendislik ve teknolojik alanlarda eğitim alan öğrencilerin ve ilgili kişilerin projelerini aynı platformda yarıştırma imkânını en iyi şekilde sunan etkinlik olarak bilinmekte. Etkinlik kariyer günleri ve bilimsel proje yarışmaları olmak üzere iki bölümde gerçekleşti. Etkinliğin yarışma bölümü 10 kategori olup; bunlardan Lisans Bitirme Tezi ve Festo Görev Tamamlama Proje Kategorisi Türkiye’de ilk kez uygulandı. Yarışma Sumo, Arazi Robot, Multikopter, Festo Görev Tamamlama, Lisans Bitirme Tezi ve Serbest Proje kategorilerinde de düzenlendi. MİG’de 12 uzman konuşmacının katıldığı kariyer günleri ile 10 farklı dalda yarışmalar yapıldı. 28-29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen organizasyona 200’den fazla katılımcı başvurdu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.