KBÜ’de 80 Kongo’lu Öğrenci Eğitim Görüyor

KBÜ’de 80 Kongo’lu Öğrenci Eğitim Görüyor

Yayın: 14.04.2022 17:06
Paylaş:
A+ A-

Kongo Cumhuriyetinden bir heyetin kendisini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat “ Kongo Cumhuriyetinden 89 öğrencimiz var. Uluslararasılaşmada lider bir üniversite olarak hedeflerimizi daha da büyüttük. Yeni sınavlar yapılacak ve Kongo Cumhuriyeti’nden de daha çok katılım, daha çok öğrenci bekliyoruz” dedi Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout’u makamında ağırladığı ziyarette akademik iş birliği konuları görüşüldü. 

Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout ve beraberindeki heyet, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ı makamında ziyaret etti. KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, KBÜ hakkında bilgiler vererek ”Kongo Cumhuriyetin’den yaklaşık 80 öğrencimiz var. Uluslararasılaşmada lider bir üniversite olarak hedeflerimizi daha da büyüttük. Yeni sınavlar yapılacak ve Kongo Cumhuriyeti’nden de daha çok katılım, daha çok öğrenci bekliyoruz. Kapımız sizlere her zaman açık.” dedi. Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout Türkiye’de yaklaşık 180 Kongo uyruklu öğrenci olduğunu belirterek bu öğrencilerden yaklaşık yarısının KBÜ’de akademik eğitim aldığını ve bundan çok memnun olduklarını dile getirdi. KBÜ’de okuyan Kongolu öğrencilerle gün içinde toplan yaptıklarını belirten Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı öğrencilerin de KBÜ’de olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Ziyaretin sonunda KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Kongo Cumhuriyeti’nin Ankara Maslahatgüzarı Jocelyn Francis Wabout’a karşılıklı hediye takdim etti.

KBÜ Rektörü Polat’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Prof. Dr. İzzet Açar, KBÜ Genel Sekreteri Lütfü Köm, Uluslararası İlişkiler Koordimatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Öğr. Gör. Kerim Tanış eşlik etti. Makam ziyaretinin ardından Kongo Cumhuriyeti Heyeti, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar eşliğinde üniversitenin çeşitli birimlerini ve kampüsü gezme fırsatı buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.