KBÜ’de Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

KBÜ’de Personele İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Yayın: 14.04.2016 10:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi akademik ve idari çalışanlarına ilgili yönetmelik gereği “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda 5-8-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerde, çalışanlar kanun gereği her 3 yılda bir verilmesi zorunlu olan, az tehlikeli iş yerlerini kapsayan eğitime tabi tutuldular. Eğitim sonunda katılımcılara çoktan seçmeli 30 sorudan oluşan sınav yapılarak, sınavda başarıyı sağlayanlar belgelendirildi.

Eğitimde, “İş Kazası ve Hukuki Sonuçlar, Yangın, Parlama, Patlama, Gazlar, Tahliye ve Kurtarma, Meslek Hastalıkları, Biyolojik ve Psikososyal Risk Etmenleri, Hastalıklardan Korunma ve İlk Yardım, Fiziksel, Kimyasal, Ergonomik Risk Etmenleri, Elektrik, Tehlikeleri, Riskleri ve Önlemleri, Ekranlı Araçlarla Çalışma, Güvenlik ve Sağlık İşaretleri, İş Ekipmanlarının Güvenli Kullanımı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Kuralları ve Güvenlik Kültürü, İşyeri Temizliği ve Düzeni, Elle Kaldırma ve Taşıma, İş Kazalarının Sebepleri ve Korunma Prensipleri ile Tekniklerinin Uygulanması, Kişisel Koruyucu Donanım Kullanımı” gibi konular işlendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Çöl Tozları ve Rüzgar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Yayın: 25.04.2024 11:18
Paylaş:
A+ A-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Karabük için toz taşınımı uyarısı yaptı.

Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü’nden rüzgarlarla taşınan toz bulutunun şehir genelinde etkili olduğu belirtildi. Toz bulutunun birkaç gün Türkiye üzerindeki etkisini sürdürmesi bekleniyor. Karabük ve ilçelerinde de etkili olan olumsuz havadan özellikle çocuklar ve yaşlılar zorunlu olmadıkça dışarıda olmaması önem taşıyor. Vatandaşlar, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Ayrıca uzmanlara göre; baş ağrısı, burun tıkanıklığı gibi sağlık sorunlarının da havadaki toz taşınımı sebebiyle yaşanabileceği belirtildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)