Mekatronik Mühendisliği Bölümü sektöre hazır

Mekatronik Mühendisliği Bölümü sektöre hazır

Yayın: 16.05.2018 22:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü tarafından Mühendislik Fakültesi fuaye alanında “Mekatronik Mühendisliği Proje Sergisi” düzenlendi.

Sergide yer alan; insansız kara ve hava aracı, bomba imha robotu, wifi – bluetooth kontrollü görüntü aktaran robot, 3D ve 3B yazıcılar, iki eksenli güneş takip sistemi, casus robot, ses kontrollü model araba gibi 80 farklı proje katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Mekatronik Mühendisliği tarafından düzenlenen sergide Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencileri, bitirme projelerini ziyaretçilerin ilgisine sundu. Serginin açılış törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özalp, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Mühendislik Fakültesi Mekatronik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çayıroğlu, mühendislik biliminin artık bir değişim sürecine girdiğini ifade ederek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;
“Günümüzde artık makine kavramından çok robot kavramına geçmek durumundayız. Üreteceğimiz her sistemin, kullanacağımız her makinenin robotik özellikler taşıdığında refah seviyemiz artacaktır. Bizlerde eğitimciler olarak geleceğimiz olan gençleri bu yönde yetiştirmemiz gerekiyor. Burada düzenlediğimiz sergi Mekatronik Mühendisliği öğrencilerinin bu amaçlar doğrultusunda yapmış olduğu özverili çalışmaları içermektedir. Ülkemizin milli teknolojik bilgi birikimine yapmış oldukları katkılarından dolayı hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Casus Robot havada, karada her yerde!

Keşif ve gözetleme amaçlı kullanılan casus robot, uçuş anında sınıra yaklaşıldığında fark edilmemek için bulunduğu noktaya iniş yaparak aynı zamanda karada da hareket edebilmekte ve Fpv uzaktan kamerası sayesinde ortamdaki her şeyi görüntüleyerek kullanıcıya anlık bilgi ulaştırmakta.

İnsansız hava aracı “İstikbal”
Projenin temel amacı hiçbir kontrol kart kullanmadan, normal hava koşullarında RC ile rahat kontrol edilebilir bir İHA tasarlamak.

Çekirdek atışı yapan tabanca
Projede mevcut pahalı fişekler yerine daha ucuz bir mermi atabilecek bir tabancı tasarımı gerçekleştirildi. Silah mekanizması basit hale getirilerek merminin maliyeti düşürüldü ve tabanca oldukça hafifletildi.

Örümcek Robot
Android uygulaması sayesinde uzaktan kolay kontrol edilebilen, 4 bacak ve 12 eklemli yapısı ile yüksek hareket kabiliyeti ile problem çeşidine göre üzerine yerleştirilecek kamera, sensör ve benzeri algıcılar aracılığıyla kullanıcıya ortam hakkında veriler sunabilmekte.

Su Çarkı ile Enerji Üretimi
Çevreye zarar vermeden yenilebilir enerji kaynağı elde edilen proje ile doğal su kaynaklarını çark sistemi kullanarak enerji üretimi sağlanmakta.

Bana bir SES ver!
Sesleri LCD ekrana yazdıran proje ile engelli vatandaşlarımızın hayatlarının kolaylaştırılması hedeflenmekte.

İnsansız Kara Aracı “KAŞİF”
Yabancı bir arazinin ortam parametreleriyle birlikte keşfini sağlamak amacıyla oluşturulan proje altısı ayrı olarak kumanda edebilen tekerlek sistemi ile tasarlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.