Okan Küçük Yorumluyor. 1 Şubat 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 1 Şubat 2023

Yayın: 01.02.2023 00:58
Paylaş:
A+ A-

3 Nisan Sanayi Günü Türkiye’nin Hakkıdır.

Karabük Ağır Sanayinin Beşiği ve Türkiye’deki ilk  ağır sanayi kuruluşu  bugünkü ismiyle KARDEMİR. Fabrikalar kuran fabrika unvanıyla nam salmış,  Türkiye’yi inşa etmiş.

YANİ 3 NİSAN 1937 TÜRKİYE’DE DEMİR ÇELİĞİN VE SANAYİNİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI GÜN OLARAK YERLİ VE MİLLİ BİR TARİHTİR. Sadece Karabük’ün kuruluşu değil, fakru zaruret içinde bir milletin, düvel-i muazzama ile eşit şartlarda yaşaması için şart görülen sanayi kalkınmanın temellerinin atıldığı bu kutlu gün gerçekten Türkiye’de 3 Nisan Sanayi Günü olarak, milletçe kutlanmalıdır.

Konu hem Karabük’ün tamamını ilgilendiren hem de ülkemizin kalkınma hamlesinin önemini belirten yerli- milli bir atılımdır.  Ayrıcalıklı – özel bir gün olarak kutlanmalıdır.

Kaldı ki hem Karabük’ün hem tüm milletin bu tarihi bilmek, öğrenmek ve bunu yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak görevi vardır.  3 Nisan gününü Türkiye Sanayi Günü olarak kutlamak sadece Karabük’ün değil, tüm  Türkiye’nin de hakkıdır…

3 Nisan Sanayi Günü İmza Kampanyası

Bu kapsamda Karabük TSO’nun imza kampanyasıyla  bu sürecin önemli bir adımı atıldı. Acaba  hem toplumsal olarak vatandaşlar hem kurumlar, stö’ler  imza kampanyasının neresindeler ?

İmza standına gerekli ilgi gösterildi mi acaba ? Bugüne kadar kaç imza atıldı acaba ? Bu süreçle ilgili TSO Başkanı Fatih Çapraz’dan bir açıklama bekliyorum ben şahsen.  Tüm Karabüklülerin imza atması gereken bu kampanya da bugüne kadar kaç bin imza atıldı ?

GEREKLİ İLGİLİ – ALAKA GÖSTERİLDİ Mİ ? PARTİLER – DERNEKLER- MÜDÜRLÜKLER – SENDİKALAR  VS. NE ORANDA KATILDI acaba ?

 Hüseyin Avni Aksoy ve Soru Önergeleri.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, 40 yıl sonra CHP’den Milletvekili seçilmiş bir süre sonra istifa ederek Memleket Partisine geçmişti.

Bu yönüyle de çok eleştiri alan bir isimdi. Yine Karabük’le bağlarının kopuk olduğu,  Karabük’e pek gelip gitmediği konusunda da eleştiri alan bir isimdi.

Geçen hafta sonu Birlik Medya  olarak Aksoy’la ve Memleket Partisi İl Başkanı Muharrem Uğur  Ünsal ‘la kahvaltılı bir program da bir araya geldik. O program da,  Milletvekili olarak benim Mecliste görevlerim var. Meclisten doğru Karabük’e hizmet ediyorum. Örneğin bugüne kadar 235 tane soru önergesi verdim. Karabük Milletvekili tarihinde bu rakam da soru önergesi verilmedi dedi, Aksoy.

Yine gerek genel kurulda gerek Bakanlara sorduğu sorular da 300 KEZ KARABÜK, 32 KEZ SAFRANBOLU, 16 KEZ YENİCE, 16 KEZ ESKİPAZAR, 8 KEZ EFLANİ VE  4 KEZ DE OVACIK, dediğini belirtti.

Yani, Karabük’ün konularını sorunlarını mecliste yoğun bir şekilde takip ettiğinin altını çizdi. Karabükle kopuk değil ilçeleri dahil- köyleri dahil yakın takipte olduğunu  söyledi ve konuyla ilgili  soru önergelerinin fotokopilerini de bizimle paylaştı.

Karabük için TBMM’de var gücümle çalışıyorum, dedi özetle.

Bahtı Kara Karabük – Spor…

Karabükspor davası sürüyor.   Karabükspor’u kim nasıl batırmış- kim nasıl bitirmiş- kim –kimler nasıl yemiş  belli değil.

Anlaşıldığı kadarıyla bir türlü sonuca ulaşamayan bir dava ve duruşmalar serisiyle devam ediyor. Bir gün bir sonuca ulaşacak mı ? Haklısı – haksızı ortaya hukuken  çıkarılacak mı, ne zaman- nasıl pek de belli değil.

Spor şehri Karabük’te spor denilince ilk akla gelen Futbol ve Karabükspor’du…

Bir çok spor alanında gerçekten çok başarılıyız ama Karabükspor konusunda tüm şehir adeta sınıfta kaldı.

Karabük ruhu olmayınca tuz ruhu içerek maalesef hayatına son veren, kanser olup hayata veda eden- edenler oldu.

Ölen öldü kalan sağlar bizimdir, mantığıyla sürüp giden bir sürecin içindeyiz maalesef…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”