Okan Küçük Yorumluyor. 11 Kasım 2022

Okan Küçük Yorumluyor. 11 Kasım 2022

Yayın: 11.11.2022 00:02 |Güncelleme: 10.11.2022 22:40
Paylaş:
A+ A-

 Kardemir Trafik Işıklı Ulaşamayım Kavşağı Mı ?

Kardemir Kavşağı yapımına başlandı ve yıl sonuna bitirilmeye çalışılıyor. Karayolları tarafından yapılan projenin amacı şehir girişindeki trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve Yeşil Mahalle- 5000 Evler – Safranbolu tarafına giden yol güzergahını genişleterek daha hızlı  ulaşımı sağlamak.

ANA FİKİR KESİNTİSİZ ULAŞIM. Biz öyle biliyoruz en azından.

Ama tüm yolların trafik ışıklarına çıktığı yetmezmiş gibi TÜRKÇESİYLE KARFUR ÖNÜNE BİR TANE VE KARŞI TARAFTA ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ ÖNÜNE BİR TANE OLMAK ÜZERE 2 TANE TRAFİK IŞIĞI KONULMUŞ. YETMEMİŞ HEMEN 100 METRE İLERİSİNE ESKİ NAMAL PETROLÜN ÖNÜNE  BİR TANE VE ONUN TAM KARŞISINA DA BİR TANE OLMAK ÜZERE 2 TRAFİK IŞIĞI DAHA KONULMUŞ.

Toplam da şimdilik 4 tane  trafik ışığına  kavuşmuş olduk yani. 2 Tanesi önceden de vardı zaten ama  kesintisiz ulaşım anlamında onlarda  kaldırılacak herhalde diye beklenirken kazan doğurdu gibi 2 ışık 4’e çıkartılmış.

KESİNTİSİZ ULAŞIM BEKLERKEN ŞİMDİLİK İLAVE 2 TANE DAHA TRAFİK IŞIĞI ALDIK, çok şükür.

Kesintisiz ulaşım değil de KESİNTİLİ ULAŞAMAYIMA doğru evriliyor yani proje. Zaten proje tam olarak nedir, hala anlaşılmış değildi derken yavaş yavaş anlaşılıyor işte.

Projenin ana fikri; trafik ışıkları  vesilesiyle kenti tamamen illallah dedirtip, Karabük’tekiler Karabük’te kalsın Safranbolu’ya gitmesin, Safranbolu’dakiler, Safranbolu’da kalsın Karabük’e gelmesin. Bu kadar trafik ışığı üstüne şimdilik 2 tane daha trafik ışığı eklenerek zaten gidemeyeceklerine iyice kanaat getirsinler de böylece ulaşım sorunu da kökten çözülsün, bitsin- gitsin midir ?

Öyleyse, başarıya ulaşabilir bir proje olacak bu gidişle yani ilave trafik ışıkları vesilesiyle gidemeyişle…

Mış Mış’ta, Muş Muş…

Karabük’te  bir partinin İl Başkanı, Merkez ilçe başkanının öne çıkmasını istemiyormuş, kadın kolları başkanının öne çıkmasının istemiyormuş.  Merkez ilçe başkanı  il başkanından çok hoşlanmıyormuş. Kadınlar kolu başkanı Safranbolu kadınlar kolu başkanının öne çıkmasını istemiyormuş.

Eski başkanlar mevcut başkanı istemiyormuş. Eski yönetimdekiler mevcut yönetimi istemiyormuş.

Mevcut yönetimdekiler eskileri zaten istemiyormuş.

Bir şekilde hep yan yanalar ama kimse kimseyi istemiyormuş yani.

Perde arkalarından dedikodular döndürülüyormuş, kuyular kazılıyormuş, bol bol gıybet yapılıyormuş.

Bazıları koltuk kapmak – makam kapmak için eski dostlarını bozzzuk para gibi harcıyormuş. Milletvekili adaylığı için şimdiden kulisler başlamış, il başkanlığı için şimdiden kulisler başlamış.

Özetle mış mış mış ta , muş muş muş…

Hepsi , geri kalan herkes gitsin parti benim partim olsun istiyormuş.

Piyasa da konuşuluyor böyle şeyler.  Doğru olabilir mi  diye bana da soruyorlar…

Ne diyeyim, ben hiç rastlamadım böyle bir şeye…

Tamamen dedikodu bence !

Eskipazar Üvey İlçe Mi ?

Karabük siyasetinde yıllardır bir OVACIK HAKİMİYETİ olduğu açık.  Siyasi büyük olarak kabul edilen Mehmet Ali Şahin’in etkisi var bunda.  Sayın Şahin  başka bir Karabüklüye belki bir daha hiç nasip olmayacak görevler de bulundu. Bugün Ankara’da – İstanbul’da Türkiye’de  etkin yerlerde Ovacıklı ya da Karabüklü varsa Sayın Şahin olduğu için varlar.  Karabük için her daim özel bir isim Sayın Şahin.

Ama diğer taraftan bakıldığında ESKİPAZAR ilçemizden  bir milletvekili çıkmıyor bir türlü. Eskipazarlılar  baktılar ki  hangi parti olursa olsun partiler Eskipazarlı bir milletvekili adayı koymuyor. Bir karar aldılar.

BENİM PARTİM, SENİN PARTİN DEĞİL HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN ESKİPAZARLI BİR MİLLETVEKİLİ ADAYINI SEÇİLECEK YERDEN  HANGİ PARTİ KOYARSA BLOK OLARAK O PARTİYE OY VERECEĞİZ DİYEN CİDDİ BİR KİTLE VAR ESKİPAZAR DA.

Eskipazarlıların önemli bir kesimi bu konuda ciddi bir şekilde bilenmiş. ESKİPAZARLI MİLLETVEKİLİ ADAYININ DA, ONU LİSTEYE KOYAN PARTİNİN DE KİTLESEL OLARAK ARKASINDA DURACAKLAR yani.

Eskipazar’ı milletvekili anlamında yıllarca üvey evlat pozisyonunda bir ilçe  olarak görüyorlar şeklinde görüş ileri sürüyorlar. Eskipazar’daki Eskipazarlılar bir yana Karabük merkezinde en büyük derneğin, en çok sayıda vatandaşın Eskipazarlılar olduğuna dikkat çekiyorlar.

Ak Parti- CHP ve tüm siyasi partilerin dikkatine sunmuş olayım.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te 19 ayrı suçtan aranan firari hükümlü yakalandı

Yayın: 26.04.2024 10:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 19 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince kamu düzeninin sağlanması, suçların önlenmesi ve faillerin yakalanması amacıyla Paşapınarı Caddesi’nde uygulama yapıldı.

Kimlik kontrolü ve Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması sırasında ekiplere üzerinde kimliği olmadığını belirterek kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin durumundan şüphelenildi.

Aaştırma sonucunda kendini M.Y. olarak tanıtan kişinin 19 ayrı suçtan 28 yıl 49 gün kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve isminin S.Y. olduğu tespit edildi.

Hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.