Okan Küçük Yorumluyor. 12 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor. 12 Ocak 2023

Yayın: 12.01.2023 10:23
Paylaş:
A+ A-

Bu Konu da Açıklama Yapılacak Mı ?

S.S Karabük-2 Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kılıç,  Kredi Kooperatifi’ne kayyum atansın, diyor.

Malum Şubat ayında  kooperatifin seçimleri  yapılacak. Kılıç, mevcut başkan Nurettin Tümen’i bir çok konu da suçluyor, bir çok iddia da bulunuyor.

Esnaflıkla alakası olmayan yakın akrabalarına kredilerde sıra gözetmeksizin öncelik tanıdı, diyor.

Alakası olmayan kişileri  usulsüz olarak üye yaptı, diyor

. Başkan Tümen’in kooperatifi aile şirketi gibi yönettiğini  son   iki aydır toplantı bile yapmaya gerek görmediğini, söylüyor.

Kredileri kendi insiyatifine göre dağıttığını hatta abisine, kardeşine , damadına, birlik genel sekreterine vs. kredi kullandırttığını, söylüyor.

‘Özellikle yakın akrabası olan kişilerin esnaflıkla alakası olmayıp kredi evraklarına bakıldığında evrak hazırlama tarihleri ile aynı gün kredi kullandıkları görülecektir.’ diyor.

Eski kararların üzerinde kendi el yazısı ile daksil çekerek  kararlarda usulsüz değişiklik ve ek yapmıştır, diyor.

Bir önceki esnaf odası seçiminde adaylık için yarıştığı kişiyi ticaret odası üyeliği için çıkarmayı düşünürken menfaatleri çakıştığından yönetim bilgisi dışında ona kredi kullandırmış kredi kullandırdığı tarihten çok önce seçimde oy kullansın diye geriye dönük üyelik yapılmıştır, diyor.

Karar defteri yöneticilere gösterilmeden toplantı yapılmadan imzalatılmaktadır, diyor.

Yaklaşan SEÇİM DOLAYISIYLA BAŞKAN  HER TÜRLÜ USULSÜZLÜĞÜ YAPMAKTA VE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMA VE EVRAKTA SAHTECİLİK GİBİ BİR SÜRÜ KONUDA SUÇ İŞLEMEKTEDİR. Karar defteri incelendiğinde bu zaten görülecektir, diyor.

Bu konu bir şekilde mahkemelik olacak gibi görünüyor…

Bu söylemler yenilir yutulur cinsten değil çünkü.   Ama şu ana kadar bu söylemlere yönelik Başkan Tümen’den tek bir açıklama gelmiş değil. Açıklamaları ciddiye mi almıyor, yoksa söyleyecek sözü, verecek cevabı mı yok orasını ben bilmiyorum ama kamuoyu bilmek, öğrenmek istiyor.

Aslolan Karabük…

Karabük’te bazı  vatandaşlar , Karabük siyasetinin yıllardır  neden dar bir çevrenin elinde kaldığını sorgulamaya başladı son dönemde.

Yukarıdan 5 aşağıdan 10, sen- ben- bizimkiler denilecek dar bir kadronun elinde kalıyor hep Karabük yıllardır, diye hayıflanan bazı vatandaşlar var.

Vizyoner, Karabük’e yepyeni ufuklar çizebilecek  donanımlı birileri çıkıp milletvekili olsun, her parti de aynı isimler, aynı yüzler, temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp Karabük’ün önüne neden konuluyor, deniliyor.

Varsa yoksa bu Karabük 5-10 kişiden mi sorulacak. Onlar olmasa Karabük batacak mı , deniliyor.

Kimse Karabük’ten büyük değildir. Kimse Karabük’ten üstün değildir , Kimse Karabük’ün üstünde değildir.  Karabük’te 5-10 kişiye mahkum değildir, 5-10 kişiye muhtaç değildir. Baştan aşağı yenilenmelidir, diyorlar…

Siyaset Karabük’e Hizmet İçin Yapılmalı.

Karabük’te siyasetin değişmesini isteyen geniş bir çevre var. O çevreler siyasetin güç  için, rant için, etiket için, aldım-verdim demek için, makamdan – vekillikten güç almak için, ihale -rant peşinde koşmak için değil de Karabüklüye yeni ufuklar açabilecek kapasitede, vizyon sahibi, Karabük’ü yeniden yaşanabilecek, insanları mutlu, insanları huzurlu bir hale getirebilecek, Karabük aidiyeti olan, bu şehre vefa duygularıyla bağlı olan, Karabük’ün yetiştirdiği veya kendini yetiştirmiş ufuk sahibi, geçmişinde şaibe olmayan, Karabük’e yön verebilecek, yeni ufuklar çizebilecek kişi ve kişiler aday olursa Karabük kazanır, diyorlar.

Bu görüşleri geçmişte yorum haber de yazdım ama tekrar hatırlatma kabilinden yazmakta fayda var. Karabük’te geniş bir kesim, Karabük’ü daha da yaşanabilir hale getirebilecek olan, insanlarını şehir merkezinde oturtabilecek hale getirme potansiyeli taşıyan, Kardemir – Üniversite ve emekliler olmasa şehir nüfusunun Karabük dışına kaçışını- göçünü engelleyebilecek olan, hadi bizden geçti bari çocuklarımız  gelecek kuşaklar daha refah içinde daha rahat bir şehirde yaşasın diyenlere merhem olabilecek projeleri hayata geçirebilecek olan, zenginin –  sermayedarın  yeni iş- istihdam sahalarının açması için  destekçisi olabilen  ama nihai kertede sermayenin değil Karabük halkının adamı olacak olan, Karabüklülere hayal – ümit satan değil, Karabüklülerin hayalini gerçekleştirebilecek adımları atan beyin yapısında olabilecek kişi ve kişiler aday olursa kim kazanırsa kazansın Karabük kazanır, diyorlar.

Benim anladığım; Karabük’te ezber bozabilecek kabiliyette yeni isim arayışları var. Karabüklüler yenilenmek istiyorlar…

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.