Okan Küçük Yorumluyor 13 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 13 Mayıs 2022

Yayın: 13.05.2022 00:01 |Güncelleme: 29.05.2022 12:09
Paylaş:
A+ A-

Havalar ısınıyor, Siyaset Isınıyor.

Karabük’te  sonunda yavaş yavaş havalar ısınmaya başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte Karabük siyaseti de ısınmaya başlandı. Malum  Türkiye seçim sathına girdi artık. 2023’te ki seçimler için şimdiden isimler yavaş yavaş konuşulmaya da başlandı.

Ak Parti noktasında aday adayı olacak isimler de konuşuluyor haliyle. Şu an yaklaşık 20 kişinin aday adayı olarak ismi geçiyor zaten. O isimleri de zaman zaman yazacağız.

Ak Parti’nin mevcut teşkilat yapısı içinde İsmail Altınöz’ün adaylığı konuşuluyor. Konuşulmasının ötesinde isteniyor, o yönde bir talep var.

Ak Parti içindeki bazı kişiler, Ak Parti’de kuruluşundan bugüne hemen her kademede görev alıp, her zaman partinin içinde olan, bu anlamda dümdüz bir çizgide ilerleyen İl Başkanı Altınöz, bu dönemde  aday olmayı  en çok hak eden isimdir, diyorlar.

Tabi 20’ye yakın isim bir şekilde konuşuluyor. Yavaş yavaş onları ve konuşulanları da yazarım.

   Ak Parti – MHP Tek mi, Ayrı mı ?

Karabük’te Cumhur İttifakı seçimler tek liste ile mi girecek yoksa ayrı ayrı listelerle mi girecek, bu konu merak edilen konulardan.

Bu konu kapsamında görüş beyan edenler, ayrı ayrı listelerle seçime girileceğini söylüyorlar. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin her ne kadar bir açıklama yapıp adayım demese de, Milletvekili adayı olarak çıkacağını öngören çevreler, Başkan Vergili zaten “Ben MHP’nin, Genel Başkanımın emrindeyim, benim partim MHP” diyerek açıklamalar yapıyor.

Ak Parti kendi adaylarıyla MHP kendi adaylarıyla yarışsın, centilmenlik kuralları içinde cumhur ittifakı ruhu bozulmadan ayrı liste ile ortak hedefe yürüyelim, diyorlar.

Başkan Vergili aday olduğunda  Karabük Belediyesi Meclis Üyeliğindeki çoğunluk Ak Parti’de olduğundan yeni başkan Ak Partili olacaktır, diyorlar.Diyorlar da, bu konular çok netameli konular. İlerleyen günlerde bu konuların nasıl ses vereceği şimdilik  bilinmez…

    CHP’de Çok Adaylı Yarış Bekleniyor

Karabük’te CHP’li bazı vatandaşlar. Bu seçimlerin  yıldızı CHP olacaktır görüşündeler. Dünyayı etkileyen pandemi sonrası Türkiye’yi de olumsuz etkileyen,  elektrik, doğalgaz, temel gıda maddeleri gibi bir çok konuda  yüksek artışlar vatandaşı bezdirdi.

Markette artık günlük değişen fiyatlar var ve artış önlenemiyor. Memura, İşçiye, emekliye, yapılan zamlar, asgari ücrete yapılan zamlar erdi gitti. Bu seçim döneminde Karabük’te CHP kaliteli adaylarla 2 milletvekilini rahatlıkla çıkartır, diyorlar.

Yani CHP’nin muhalefet partisi olarak yapamadığını ekonomik göstergeler mi yapacak diyorum tebessüm ederek, hem 40 yıl sonra 1 Milletvekili çıkardı CHP, ama başka partiye geçti sonradan CHP seçmeni de bu anlamda tepkili değil mi, 2 Milletvekili hedefi abartılı değil mi, örneğin kim/kimler ile 2 mv çıkartabilirsiniz dediğimde orada da bazı isimler söyleniyor.

Mevcut İl Başkanı Abdullah Çakır, başarılı bir grafik sergiledi. Safranbolu’yu kazandı, 1 Milletvekili çıkardı. Bu seçimlerde Başkan mv adayı olarak CHP’li seçmenin gönlündeki isimlerdendir, diyorlar.

 KARDERFED Genel Başkanı, İş ve cemiyet hayatının önemli isimlerinden olan Cevdet Akay’ın ismi konuşuluyor. İstanbul’daki Karabük tanıtım günlerine 1 Milyon 800 Bin kişinin katılmasını sağladı. Yenice’de Turizm Çalıştayı düzenledi. Somut çalışmalarla Karabük’e hizmet ediyor. Yapıcı çalışmalara imza atıyor  Cevdet Akay, mv adayı olursa CHP seçmeninin gönlüne sinen isimlerden olur, diyorlar.

Nöbetçi Eczane Konusu

Daha önce tarihini verdiği  gece 03:20 ile 04:00 arasında bir nöbetçi eczanenin ışıkları açık ama kapısının  kapalı olduğunu  konuyu 184’e şikayet ettiğimi  155’i de aradığımı 4 tane bekçinin de gelip konuyu gördüğünü ve takip edeceğimi yorum haber de ifade etmiştim

Çünkü konu insan sağlığı, bu basit bir konu değil.  Konuyla ilgili hem eczacılar odası başkanımı hem il sağlık müdürümü aradım. Her ikisi de konuyla ilgili duyarlı davranışımdan dolayı teşekkür ettiler. Konuyla ilgili gerekli işlemleri yapacaklarını ve şikayet sahibi olduğum için beni de bilgilendireceklerini söylediler. Ben de teşekkür ettim,

Tekrar ifade ediyorum konu insan sağlığı, basit ve önemsiz bir konu değil.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teknosa’nın Atatürk projesi “Yılın En İyisi” seçildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında yapay zeka teknolojisiyle Atatürk'ün sesini gerçeğe en yakın haliyle elde eden Teknosa, bu projesiyle MIXX Awards Türkiye'den “Yılın En İyisi” ödülü kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teknosa, yılın en iyi dijital çalışmalarını değerlendiren MIXX Awards'tan (Marketing and Interactive Excellence) dört ödülle döndü.

Teknosa, “İkinci yüzyılda da en büyük armağan: Türkiye Cumhuriyeti” projesiyle kazandığı ödüllerine bir yenisini daha ekledi.

Atatürk'ün kendi sesinden daha önce hiç duyulmayan sözlerini yapay zeka teknolojisiyle elde eden Teknosa, “Yılın En İyisi” ödülünün yanı sıra “Cumhuriyetin 100. Yılı” ve “Deneysel ve Yenilikçi” kategorilerinde “Altın Mixx” ödülünün, “Dijital Ses Reklamcılığı” kategorisinde ise “Bronz Mixx” ödülünün sahibi oldu.

Teknosa adına ödülleri pazarlama ekipleri aldı.