Okan Küçük Yorumluyor 17 Haziran 2022

Okan Küçük Yorumluyor 17 Haziran 2022

Yayın: 17.06.2022 09:47
Paylaş:
A+ A-

Demir Çelik Müzesi Kent Meydanı’na Yapılacak

Uzunca bir süredir atıl durumda olan Yenişehir eski Mühendisler Lokalinin,  Demir Çelik Müzesi olarak düzenleneceği konuşulurken, Kardemir’in yaptığı yeni düzenleme de Demir Çelik Müzesi’nin Kent Meydanına yapılacağı öğrenildi.

Kardemir tarafından yapılacak Demir -Çelik müzesi Üç Nisan Şehit Nazif Topsakal Polis Merkezi Amirliği’nin karşına denk gelecek şekilde Kent Meydanıiçindeki 3 dönüm alana yapılacak.

Yeni şehir bölgesinintamamının rehabilite edilmesi eski güzelliğine kavuşabilmesi için Ak Parti ile Kardemir arasında yoğun bir trafik var.Başkan Altınöz’de  bu konu da çok gayret sarf eden isimlerden.  Bu nokta da KARDEMİR YKB. Alparslan Bayraktar ile  sürekli bir şekilde iletişim halindeler.

Yenişehir’in eski, özlenen tablosuna kavuşması Havuzlu Bahçesi, Oteli, Sineması, Mühendisler Lokali vs. topyekun  bir rehabilitasyon sürecinin bir an önce başlatılması için Ak Parti ile Kardemir görüşmelerinde  amiyane tabirle göbeği çatlıyor tarafların…

Yani bu konular da uğraşanlar , emek verenler  belli.  Avan Projesinin de hazır olduğu ve kısa süre içinde  Kent Meydanı içindeki 3 dönümlük bir alana   farklı yönleri de olacak bir Demir -Çelik Müzesi yapılacağı gelinen süreçte  açık… Takipçilerimizin  ve Karabüklülerin  bu konuyu ilk kez bu köşeden gündemlerine sunuyorum.

 Kent Meydanı – Millet Bahçesi- Belediye Meclisi

Dünkü yorum haber de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Ocak ayı içinde Karabük’e gelerek Kent Meydanının  Millet Bahçesi olarak düzenleneceğini duyurduğunu,  Selatin Camisi yapılacağını ifade ettiğini ve Adliye Binasının da yıkılıp  başka bir yere taşınacağının açıklandığını yazmıştım.

Henüz bu konuda başlayan bir çalışma  olup olmadığını sormuştum.  Bu konu da Bakanlık mı çalışma yapıyor, Karabük Belediyesi mi çalışma yapıyor, proje kimde, ne aşama da Karabüklüler bir açıklama bekliyorlar  demiştim.

Konuyla ilgili edindiğim bilgiler göre,  1Haziran’da yapılan Karabük Belediye Meclis toplantısında Karabük Belediyesi oy birliği ile bir karar alarak Kent meydanının irtifak haklarını terk etti. Bu önemli bir adım çünkü, bu terk olmadan devlete  diyeyim devir olamıyordu, bu sorun çözüldü. Şimdi takas işlemi kanalıyla ilgili alanın devlete geçmesi süreci başladı bu sürecin 5-10 gün içinde bitmesi bekleniyor.

İlgili alan takas işlemiyle devlete geçtiği andan itibaren de  Millet bahçesi ve diğer çalışmalar için düğmeye basılacak. Bu devir yapılmadan devlete geçmiyor şu an takas işlemleri bitmek üzere avan projesi de bitmek üzere.

10 gün kadar sonra alandaki düzenlemelerin nasıl olacağına dönük  çalışmalar başlayacak. Yani, cami nerede olacak, restourant vs. nerede olacak, millet bahçesi nerede olacak gibi çalışmalar noktasında ön proje ortaya çıkmış olacak.

Adliye Binası şu an yıkılmayacak , şimdilik kalacak. Konunun son durumu bu. Bu konuyu da ilk olarakbu  yorum haberle  Karabüklülerin gündemine sunuyorum.

 Araç Çayı İhaleye Çıktı

Karabük’te uzun süredir gündem de olan Araç Çayı Rehabilitasyon projesi hayatiyete geçmeye başlayacak. Araç Çayı  dün ihaleye çıktı.

Özellikle Ankara yolu üzerinde bulunan Aktaş köprüsü ile Kayabaşı köprüsü arası yaklaşık 900 metrelik bir hatta dere yatağı çok geniş.

Çift taraflı betonarme duvar ile tabanı beton kaplı imalat yapıldığı takdirde şehrimize rekreasyon amaçlı yaklaşık 23 dönüm ilave alan kazandırabilme şansımız  olacak.

Konuyla ilgili Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz’ daha önce bir açıklama yaparak, “Karabük’ümüze ve milletimize hayırlı olsun. AK Parti teşkilatları olarak milletimize olan borcumuzu ancak ülkemize ve şehrimize daha çok hizmet ederek ödeyebiliriz.” ifadelerini kullanmıştı.

Dün ihalesi yapıldı. Bir yerden başlandı. Devamı da gelecektir. Karabük Şehir merkezine 23 dönüm ilave alanı, Kent Meydanı Millet bahçesi ve hatta çalışmalarına başlanan Kardemir Kavşağı projesi ile iç içe değerlendirildiğinde  yepyeni bir kent merkezi ortaya çıkabilir.

Not olarak şunu da eklemeliyim ki,  5000 Evler Hastanesinin iç tefrişatı , malzemesi vs. konusunda Bakanlıkla süreç hızlı ilerliyor. Hastane inşaatının kabasının yıl sonuna biteceği öngörülüyor. Seçim öncesinde de hizmete girmesi konusunda hiçbir sorun görünmüyor.

Not: Duayen Gazeteci Ahmet Gölbek Abiyle geçen gün sohbet edip Ahmet Abinin  sohbette gündeme getirdiği  Karabük’te Belediye Başkanının önemine dikkat çeken bir yazı yazmıştım. Ahmet Abiyle konuşurken bir yemek konusundan bahsetmişti. Yemek fiyat farklılıkları konusundan onu da Pazartesi gününe bir gündeme getireceğim inşallah.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Belediyesi seralarında 200 bin çiçek yetiştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

KARABÜK (AA) – Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, seralarda 200 bin çiçek yetiştirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern tarım tekniklerini kullanan uzman ekipler, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladı.

Yetiştirilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ile begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunuyor.