Okan Küçük Yorumluyor 23 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 23 Eylül 2022

Yayın: 23.09.2022 00:34
Paylaş:
A+ A-

Vali Gürel’den Birlik Medya Ziyareti

Karabük Valisi Fuat Gürel Birlik Medya’yı ziyaret etti. Beraberinde Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ile Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz da vardı.

Valimiz maşallah göreve geldiğinden beri başarılı çalışmalara imza atıyor. Şehri sahipleniyor, elinden gelen her alanda  şehrin daha iyiye, daha güzele ulaşması için gayret sarfediyor. Her şeyin  mükemmel olması için canla başla çalışıyor.

Ziyaretinde  Karabük’ü genel olarak değerlendirdiğinde geçmişten beri  Karabük’e hizmet edenlerin güzel işler yapmış olduklarının altını çizdi Vali Gürel.  Üniversitenin yakında açılacak olması  hususunda yurtlar noktasında bilgiler verdi.

Karabük’te Devlet yurtlarının alt yapı noktasında da fiziki olarak da çok iyi olduğunu vurguladı.  Bugün  en yüksek nüfuslu İstanbul’da Devlet Yurtlarının  20 Bin civarında olduğundan hareketle Karabük’te 11 Bin 500 kişilik  devlet yurdu özel yurtlarla beraber 20 Bin  kapasitelik yurdumuz olduğunu ifade etti.

Bu çok önemli bir rakam… Merkezimizde ve Safranbolu’da yurt açığı ya da sorunu yok. Hatta şu an için  700 erkek öğrenci için açıkta kalan yerler de mevcutmuş.

Eskipazar – Eflani ve Yenice’de yaklaşık 2 Bin civarında öğrencimiz olduğunu ifade eden Gürel, Eskipazar’da 160 olan yatak kapasitesini 280’e çıkarttıklarını, orada yurt yapımına uygun arsanın da bulunduğunu Bin 300 civarında öğrenci olduğu için Eskipazar’a 600 kişilik  bir yurt daha yapılması yönünde çalışmaları olduğunu ifade etti.

Esentepe’deki  Toki’lerin satılmasının şimdilik askıya alındığını da ifade etti.

Sohbet havasında geçen ziyarette Çevre Yolları, Kardemir Kavşağı, Araç Çayı Islahı, Millet Bahçesi, Kent Meydanı Düzenlemesi, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi  gibi konularda da bilgiler veren Valimiz Fuat Gürel’in nazik ziyaretleri için kendilerine tekraren teşekkür ederiz.

‘Her şey mükemmel olacak’ şeklinde özetlenebilecek diğer konulardaki bilgilerini de  sonraki yorum haberlerim de gün gün aktaracağım inşallah.

Çaylı – Siyaset – Yenice

Başkan Çaylı’yı uzun zamandır tanırım. Benim tanıdığım Çaylı mert, dobra bir adamdır. Silik- sönük biri değil yeri gelirse kavgacı – mücadeleci  yönleri vardır. Dün de ifade etmiştim. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerin çoğunu zaten mücadele ile , çalışarak, azmiyle yapmıştır. Yani, öyle destekler yağdı da ben de yaptım şeklinde değil, bazı kösteklemelere rağmen başarmıştır.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın Birlik Medya ziyaretindeki açıklamalarının bir kısmını dün yorum haber de yazmıştım.

Özetle, Çaylı, ben ömrümün sonuna kadar MHP’liyim. Partimin emrindeyim. Milletvekili adaylığım söz konusu değil, Rafet Bey dururken biz Milletvekili adayı olacağız diye hadsizlik yapmayız. Milletvekili olacaksa Rafet Bey isterse olur, Adem Bey isterse olur, başka arkadaşımız olur ben Milletvekilliğinde yokum . Belediye anlamında bana görev verirlerse kaçmam , başka arkadaşımıza görev verirlerse de sonuna kadar saha da , her yer de desteklerim, dedi.

İyi Parti’yle de başka bir partiyle de ilgisi – alakası olmadığını MHP’ye minnet borçlu olduğunu MHP’li olduğunu ifade etti ziyaretinde.  Yenice’de 15 yıldır peş peşe Başkanlığı kazanmasını sindiremeyenlerin, kabul edemeyenlerin olduğunu onların sürekli bir şekilde kendisine yönelik yalanla dolanla algı çalışması yaptığını ve ama buna da kimsenin değer vermediğini ifade etti Başkan Çaylı.

Beni yıpratmaya çalışanların halkta bir karşılığı yok ki, halk onları dikkate bile almıyor ki, bu da zorlarına gidiyor yönlü konuştu.  İddiası olan çıksın karşıma  o karalama kampanyası yürütmeye çalışanlardan 3 kat fazla oy alırım, dedi.

Ben grand tuvalet giyinen pipolar yakanlardan değilim, somunu kenarından kırıp yiyen, işçiyle aynı sofraya oturan  biriyim, dedi.

İlginç bir cümle kurdu Çaylı, Onlar Yenice’nin Beyaz Türkler’i  biz de Köle İsaura’sıyız , dedi.

Karabük TSO Seçimleri

Karabük’te TSO Seçimlerinin  yaklaşmasıyla birlikte  çalışmalar da hız kazandı. Şu ana kadar Eski Ak Parti Başkanlarından TimurçinSaylar’ın bazı çevreler tarafından adı geçirilmişti. Saylar, ‘Yokum’ demişti.

Sanayici İşadamıPehlivan Baylan’ın adı geçmişti. Baylan,  ‘Başka aday çıkarsa yarışmam, üzerimde konsorsiyum oluşursa görevden kaçmam.’ Şeklinde özetlenebilecek bir görüşteydi. Ama sonradan bir hareketlilk yaşanıyor sanırım. Tecrübeli bir isim, icraatçı bir isim , sanayici bir isim TSO’da başkan olmalı görüşünde olanlar Baylan’ın ikna edilmesi gerektiği yönünde çalışmalar yapıyor anlaşıldığı kadarıyla.

İş adamı Adnan Çebi’nin TSO Başkan Adayı olması bir süredir bekleniyordu – biliniyordu. Gelinen süreçte HaftabaşıPazartesi günü bir basın toplantısıyla Çebi’nin TSO Başkanlığına adaylığını açıklayacağı öğrenildi.

Özetle Pazartesi günü Adnan Çebi resmen adaylığını açıklayacak.

Peki bundan sonra ne olur nasıl olur ? Yukarıda yazdığım isimlerden başka bir isim daha bugün kulislerde konuşulmaya başlandı. Tek liste tek adaylı bir seçim mi olacak yoksa birden çok listeli birden çok adaylı bir seçim süreci mi

  Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor, üçüncülük avantajını kullanmak istiyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.04.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – SELÇUK KILIÇ – Trendyol Süper Lig'de Beşiktaş ve Çaykur Rizespor'un 4 puan önünde 3. sırada yer alan Trabzonspor, kalan 6 haftada bu avantajını kullanarak ligi tamamlamak istiyor.

Ligde 52 puanla üçüncü sırada bulunan bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde puan cetvelinde en çok bu basamakta kaldı.

Karadeniz ekibi, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin uzak ara ilk iki sırada yer aldığı ligde, Abdullah Avcı yönetiminde 24 maçlık dönemde 17 haftayı üçüncü sırada kapattı.

Abdullah Avcı, ligin 8. haftasında 12 puanla yedinci sırada devraldığı Trabzonspor'u 15. haftada 26 puanla üçüncü sıraya taşımıştı.

– Son 6 maç

Trabzonspor, ligin son 6 haftasında 4 puanlık avantajını kullanarak sezonu 3. sırada bitirmeye gayret gösterecek.

Bordo-mavililer, son 6 haftada sırasıyla Mondihome Kayserispor (d), Gaziantep FK, Yılport Samsunspor (d), İstanbulspor, RAMS Başakşehir (d) ve MKE Ankaragücü ile karşılaşacak.

– Geçen sezon 6. sırada tamamlamıştı

Trabzonspor, geçen sezon ligi 57 puanla 6. sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edememişti.

Karadeniz ekibi, son 6 haftaya 52 puanla girerken üçüncülük yolunda da büyük avantaj elde edip geçen sezondan daha iyi bir performans ortaya koyma şansı yakaladı.