Okan Küçük Yorumluyor 27 Eylül 2022

Okan Küçük Yorumluyor 27 Eylül 2022

Yayın: 26.09.2022 23:59 |Güncelleme: 27.09.2022 14:15
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Kavşağı  Bunun İçin  Gecikti !

Kardemir Kavşağı Projesinin 2 yıldan fazla bir süre sürünceme de kalması konusunda kamuoyunda ISRARLA ÜRETİLEN  GERÇEK DIŞI BİR İDDİA VAR. Bu iddia kimilerinin tamamen bilgisizliklerinden ama kimilerinin de ısrarlı bir iftira kampanyasına dönüştürme gayretinden kaynaklanıyor anlaşıldığı kadarıyla.

Öncelikle MALUM ŞU AN YAPILAN KARDEMİR KAVŞAĞI PROJESİ ANİMASYONLARI DÖNEN PROJE DEĞİL. O projesi çok daha geniş kapsamlı ve maliyeti de ona göre yüksekti. O günün rakamı olarak 300 Milyon TL’lik proje bugün  baktığınızda 800 Milyon gibi bir rakamdı.  O proje zamanında başlamadı ve 2 yıldan fazla gecikme oldu.

İşte Karabüklü Sanayici İşadamına ilk atışlar diyeyim o zaman başladı. Birileri çıktı, SANAYİCİ İŞADAMI DEVLETE DAVA AÇTI ONUN İÇİN BU PROJE ASKIYA ALINDI NE DE OLSA PARASI VAR  PARASIYLA PROJEYİ ENGELLEDİ GİBİ GERÇEKLE  İLGİSİ OLMAYAN  SONRADAN DA BİR NEVİ  YALAN RÜZGARINA- KUMPANYASINA DÖNEN SÜREÇ başladı. Fakat gerçekte ne dava açan vardı ne engellemeye çalışan.

Neden mi gecikti ?

O büyük proje de Karabük Endüstri Meslek Lisesinin yol tarafında kalan atölyeleri yıkılacaktı. Endüstri Meslek Lisesiatölye olmayınca  bir anlamı kalmayan bir okul olduğundan DÖNEMİN MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROJEYE KIRMIZI YAKTI. Önce, Endüstri Meslek Lisesinin yeni atölyelerini yapın ondan sonra Bakanlık olarak onay veririm, dedi. Bakanlık onay vermeyince bütüncül  projeye başlanamadı. Yeni atölye de yapılmayınca  Bakan kırmızıyı yeşile çevirmedi…

GECİKMENİN ASLI, ASTARI – DOĞRUSU BUDUR…

Gelelim ikinci bilgi eksikliği ve ikinci konudaki yanlış bilgiye. Karabüklü Sanayici için ikinci gerçek dışı  yayılan konu da bu  daha büyük olacaktı ama oradaki benzinlik etkilenmesin yani ticaret engellemesin diye kısa tutuldu, şeklindeki  konu.

Şimdi öncelikle şu bilinmeli ki, O PROJE İLK GÜNDEME GELDİĞİNDE O BENZİNLİK BİNASI KARABÜK BELEDİYESİNİNDİ,  YERİ- ARSASI BELEDİYENİNDİ. O SANAYİCİNİN DEĞİLDİ YANİ. Sonradan satın alındı zaten.  Dava açsa yer sahibi olarak Karabük Belediyesi açabilir ki, zaten kimsenin dava açtığı falan yok, demiştim.

Şimdi Milli Eğitim Bakanlığının izin vermediği SÜREÇTEN SONRA KARABÜK’E ULAŞTIRMA BAKANI GELDİ.  Geçen süre içindeki yüksek enflasyon ve fahiş şekilde artan fiyatlar farkları vardı. Karabük’e gelen Bakan  projenin daha doğru bir şeklide yapılabilmesi için, projeyi daha etkin hale getirebilmek için incelemek istedi. Karabük’e şehir trafiğini  incelemek üzereekipler gönderdi. Gelen ekipler araç trafiğini,  trafiğin pik saatlerini, akıllı kavşak sistemini ve ışıklı sistem konusundan yaptıkları değerlendirmeden sonra şu an başlayan mevcut Kardemir Kavşağı projesinin uygun olacağını Bakana raporlaştırdıBakanlaığın gönderdiği heyet.  BAKAN DA BU ŞİMDİKİ PROJEYLE İLGİLİ KARABÜK VALİSİ , KARABÜK MİLLETVEKİLLERİ – AK PARTİ İL BAŞKANIYLA BİR ARAYA GELİP KONUYU ONLARA AKTARDI VE ŞİMDİ BAŞLAYAN PROJE NOKTASINDA BİRLİK İÇİNDE KARAR ALDILAR. Ve bu proje de o şekilde başladı.

Bu projenin  yapım maliyeti için  80 – 100 Milyon TL gibi bir rakam konuşuluyor, resmi rakamı bilmiyorum. Bu başlayan projenin ilk proje olmadığı daha küçük, daha dar bir proje olduğu rakamlardan belli zaten. ( Eski proje bugünkü rakamlarla  800 Milyon TL’ye falan denk gelecekti herhalde)

Şimdi bakın dedikodu- yalan -dolan, iftira vb gibi söylemlere inanaN çok insan olabilir diye bu yazıyı yazıyorum. Bu konu başından sonuna kadar tamamen siyasi ve Bakanların devreye girdiği bir konudur. HİÇBİR SANAYİCİNİN YAHUT İŞ ADAMININ NE DAVA AÇMASI NE MÜDAHİL OLMASI SÖZ KONUSU BİLE DEĞİLDİR. GERÇEK BUDUR.

Not: Yeni Kavşağın yıl sonuna bitirilmesi  bekleniyor. 2 köprü de var proje de, bittiğinde   Karabük trafiğinin çözümünde mutlaka etkisi olacaktır ama  ne derece etkisi olacağı  da zamanla ortaya çıkacaktır.

Bir not daha: Kimseyi değil doğruyu savunuyorum , gerçeği savunuyorum…

 

  Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İsviçre’nin Blick Gazetesinden Togg’a, “Türk Teslası” Övgüsü

Yayın: 16.04.2024 11:01
Paylaş:
A+ A-

İsviçre’de ulusal çapta yayın yapan tek gazete olan Blick, “Türk Teslası” benzetmesi yaptığı Togg’a övgüde bulundu.

Blick’te Wolfgang Gomoll imzasıyla yayımlanan haberde, yapılan test sürüşünün ardından Togg’un akıllı cihazı T10X’in bir Türk prestij objesine dönüştüğü belirtildi.

Haberde, “Elektrikli araç, yapay zekanın radyo çalma listeleri oluşturabildiği dijital ekosistemiyle etkileyici. Ancak test sürüşümüzün de gösterdiği gibi sürüş ve şarj performansı da etkileyici.” ifadeleri kullanıldı.

Togg’un 2018’de kurulduğu hatırlatılan haberde, pandemi sürecini zarar görmeden atlattığı ve Türkiye’nin bu markayı geliştirmek için büyük yatırımlar yaptığı belirtildi.

Haberde, “Türk Teslası” benzetmesi yapılan Togg’a övgüde bulunuldu.

Togg’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel olarak verdiği desteğe işaret edilen haberde, Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş’ın ise deneyimli bir yönetici olduğu aktarıldı.

T10X’in kokpitinde geniş bir ekran olduğu belirtilen haberde, bu aracın bir uygulama mağazası da içeren kendi işletim sisteminin geliştirildiği kaydedildi.

Togg’un yolcu bölümünü “ikinci bir oturma odası” olarak tanımladığına yer verilen haberde, bilgi sisteminin buna göre tasarlandığı belirtildi.

Sürüş özellikleri bakımından da yeterli olduğu belirtilen Togg’un, 468 kilometreye kadar menzil sağlayabildiği vurgulandı.

Togg’un yakıt ikmali sırasında Skoda Enyaq veya Tesla gibi rakiplerine kolayca ayak uydurabileceği ve hatta bazı durumlarda onları geçebileceği kaydedilen haberde, T10X’in Almanya’ya yıl sonunda gelmesinin beklendiği, İsviçre’ye geliş tarihinin net olmadığı belirtildi.

Haberde, 2032’ye kadar Avrupa yollarında 1 milyon Togg’un dolaşmasının beklendiğine işaret edildi.