Okan Küçük Yorumluyor 3 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 3 Ekim 2022

Yayın: 03.10.2022 00:10
Paylaş:
A+ A-

İyi Parti’de Kartlar Yeniden Karılıyor ?

İyi Parti Genel Merkezi Büyük Olağan Kongreye gitme kararı aldı. Bu kapsamda  Ekimayı içinde ilçe ve il kongrelerine başlanacak.

Aslında böyle bir süreç yoktu. Seçim öncesi kongre falan yapılmayacaktı ama  İyi Parti Genel Merkezi ani bir karar aldı. Bu kararın alınmasında Türkiye Genelini kapsayan bazı anketler de İyi Parti’nin oy oranlarında  4-5 puanlık bir düşme görüldüğü iddiaları var.

KARABÜK’TE OLDUĞU GİBİ 15’İ AŞKIN İLDE ADETA YAP -BOZ TAHTASINDA DÖNEN BAŞKAN VE TEŞKİLATLAR DEĞİŞİKLİĞİ SONRASINDA O İLLER DE GENEL OLARAK BİR UYUMUN YAKALANAMADIĞI, BİRLİK – BERABERLİKTEN UZAK OLUNDUĞU, BU SEBEPLE KAVGALAR- ÇEKİŞMELER, SÜRTÜŞMELERİN BİTMEDİĞİ GİBİ SEBEPLER DE BU KONGRELERİN YAPILMASI GEREKLİLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI diyenler var.

İyi Parti içinde  bazı kişilerin sert bir ‘MHP’ kimliği içinde olduklarından  6’lı masa da CHP ile yapılan birlikteliğe dolaylı olarak karşı durdukları, zarar verdikleri ve bunların değiştirilmesi yönünde CHP’nin tavsiyesi olduğu iddiaları var. Var oğlu var yani.

O sebeple veya bu sebeple  tam olarak bilinmese de sonuç olarak kongre süreçleri başlayacak İyi Parti’de. Bakalım bu sefer işler ‘iyi’ olacak mı ?

Ali Çetin Aygün Aday Olacak Mı ?

İyi Parti Kurulduğundan beri  Karabük’te bir türlü istenilen performansı tam olarak gösteremedi.  Sürekli küskünler – dargınlar üretti. Birbirini çekememezlik, birbirini beğenmeme sorunları ve iç kavgalarla hep anıldı. Her gelen en ‘iyi’sini yapmaya çalıştı ama bir türlü dikiş tutmadı.

Bu açıdan bakıldığında  BU KONGRELERİN GERÇEK BİR MİLAT OLMASI LAZIM. Bu kongrelerde ciddi bir bütünlük sağlanıp, bundan sonra tek hedef olarak genel seçimlere gidilmesi lazım.

Tabi Genel Merkez’in bu kongrelere dönük bir kararı da var. BU KONGRELER DE BAŞKAN OLACAK İSİMLER KESİNLİKLE MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAKLAR. ONUN İÇİN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI DÜŞÜNENLER KONGRE DE BAŞKAN OLMAYACAKLAR.

Yani şimdi karar zamanı. Mevcut Başkan Ali Çetin Aygün, bir karar verecek. Zaten başkan olduğundan beri Milletvekili adayı olacağı hep konuşuluyordu.  Tabi Başkan Aygün, bu konuda Genel Merkezle, Partililerle, yönetimle, güvendiği isimlerle istişare edecektir. Bu istişareler biraz zaman alacaktır. Sonra kararını verip ona göre hareket edecektir.

Şu an görünen ,yani tahminim Başkan Aygün’’ün Milletvekilliği adaylığını tercih ederek  kongre de aday olmayacağı…  Önümüzdeki günler de bu tahminimin tutacağı açık olarak ortaya çıkacaktır, diye düşünüyorum.

Vergili’den Altınöz’e Gol…

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanlık seçimleri öncesinde  İş İnsanı Adnan Çebi adaylığını açıkladı. Adaylığında haddecilere yönelik söylediği sözler adeta haddeciler de bir infial yarattı.

Sonrasında haddeciler bir toplantı yaparak Sanayici Fatih Çapraz’ı TSO Başkan Adayı olarak aday çıkartma kararı aldı.  Bu süreçler de gözler Ak Parti’ye çevrildi. Ak Parti Milletvekilleri – Ak Parti İl  Başkanı  bu sürece nasıl bakıyor merak edildi.Haddeciler de oluşan bu reaksiyon sonrası yapılan ikinci toplantı da Milletvekilleri ve İl Başkanı da vardı.

Sonrasında edinilen bilgilere göre Ak Parti Başkanı İsmail Altınöz, ‘biz tarafsızız’ dedi. Yani ne Adnan Çebi adayımızdır ne de Fatih Çapraz çıkacaksa adayımızdır demedi. Tam bir tarafsızlık görüntüsü verdi.

İşte adayımız Çebi’dir denilmemesinden sonra ( ki o süreçte adayım diye ortaya çıkan tek isim Adnan Çebi idi) Fatih Çapraz da çıktı TSO Başkan Adaylığını açıkladı.  Ak Parti yine tarafsızız tavrını sürdürdü.

Derken Çapraz’ın başkan adaylığını açıkladığı günün akşamında 1 günde, bir akşam da, belki 1 saatlik bir görüşme ile  Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili devreye girdi , Çebi ve Çapraz ile oturdu. TSO Başkanı Çapraz, TSO Meclis Başkanı Çebi olacak, dedi. Tarafları uzlaştırdı ve işi bitirdi.

Gelinen süreç , alınan karar , yapılan uzlaşı Karabük’e hayırlar getirsin inşallah…

Kulisler de  Vergili’den Altınöz’e gol olarak yankı buldu bu sonuç.  Karabük’te güç Vergili’dir söyleminin kabulü daha da güçlendi bu sonuçla…

 

 

 

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsunspor’da sol ayak bileğinden sakatlanan Satka, ameliyat edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor'un Slovak stoper oyuncusu Lubomir Satka, sol ayak bileğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edildi.

Kırmızı-beyazlı kulüp, 28 yaşındaki Satka'nın sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Atakaş Hatayspor maçında sol ayak bileğinden sakatlanan tecrübeli oyuncunun özel bir hastanede operasyon geçirdiği bildirildi.

Satka'nın ne zaman sahalara döneceği konusunda ise açıklama yapılmadı.