Okan Küçük Yorumluyor 30 Ocak 2023

Okan Küçük Yorumluyor 30 Ocak 2023

Yayın: 30.01.2023 10:20
Paylaş:
A+ A-

Tek Liste Ayrı Liste Konusu Sürüyor.

Geçen hafta yaptığım yorum haberler de çeşitli vatandaşların görüşlerini dile getirmiştim. Bir taraftan gelen yorumlar da, Cumhur İttifakının tek liste ile seçime gitmesi halinde 3-0 yapılacağını ve o listenin de 1 MEHMET ALİ ŞAHİN 2 RAFET VERGİLİ 3 KİM OLURSA DENİLİYOR AMA İSMAİL ALTINÖZ VE ALİ KESKİNKILIÇ OLABİLECEĞİNİ SAVUNUYORLARDI.

 

Altın liste dedikleri bu listenin zaten hazır olduğunu vakti gelince bu listeyle seçimler de 3-0 yapılacağını ifade ediyorlardı o görüştekiler…

Bu görüşün karşısında olanlar ise, tek liste diye yukarı da- aşağıda bir liste olmadığını, bu söylentilerin  birilerince kasıtlı olarak çıkarıldığını, ayrıca tek liste ile seçime gidilirse seçmenin ciddi bir  rahatsızlık duyacağını ifade ediyorlar.

O görüştekiler;  KİM ADAY OLACAKSA KENDİ PARTİSİYLE- KENDİ KİMLİĞİYLE – KENDİ ÇİZGİSİYLE- KENDİ DURUŞUYLA   ÇIKIP ADAY OLMALI, diyorlar.

Karabük’te Kimse 3-0 Yapamaz Görüşü

Yukarıdaki görüşler genel olarak Cumhur İttifakı destekleyicileri tarafından aktarılan görüşlerdi.

Bir de 6’lı masaya yakın olanların görüşleri var. Onlar Karabük’te artık hiçbir şekilde 3-0 olamaz. İster tek liste olsun, ister ayrı listeler olsun. Karabük’te 3-0 bitecek bir seçim artık mümkün değil , diyorlar.

Tek liste ya da ayrı liste iki sonuçlu bir seçime gidiyoruz. Adayların kalitesine göre  ya 2-1 ya da büyük ihtimalle 1-1-1 biter bu seçimler diyorlar. Şehri ikiye bölen Devlet Demir Yollları arsaları konusunun 10 yılı aşkındır çözülemediğinden bahsediyorlar. Toplu Konut Projelerindeki sıkıntılardan bahsediyorlar. Bayır Mahalle Kentsel Dönüşümden bahsediyorlar. Tek hastanedeki sıkıntılardan bahsediyorlar.  Yapılamayan birçok  projeyi gündeme getiriyorlar. Genel konular da ise, işsizlik, enflasyon, geçim sıkıntısı, temel gıda maddelerine gelen zamlar, elektrik- doğalgaz tarifeleri vs. vs. gibi konulara da dikkat çekerek bu seçimler 1-1-1 biter, diyorlar.

 

Karabük Üniversitesine Karabüklü Rektör…

 

2 ay sonra Mart Ayı içinde Karabük Üniversitesi’ne Rektör ataması yapılacak. Malum GENEL TEAMÜLLERE GÖRE 2 DÖNEM REKTÖRLÜK YAPAN GİDİYOR YENİSİ GELİYOR. Tabi bu Allah’ın emri değil. Cumhurbaşkanı isterse 3. Dönem de mevcut Rektör Refik Polat’a devam diyebilir.

Ama eğer YENİ BİR REKTÖR GELECEKSE KARABÜKLÜ BİR REKTÖR GELMELİ diyor Karabüklüler.

Bazı isimler de konuşuluyor, uygun bulunuyor… Bu değerli isimlerden birini  yazayım.

Ulusal ve Uluslararası birçok başarıya imza atan,

2010 yılında  Antalya’da düzenlenen ve 56 ülkeden 425 bildirininin olduğu  Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Tıbbi ve Aromatik Bilgiler Konfererasında, alanında sunmuş olduğu bildiri ile en iyi poster bildirini ödülünü “BEST POSTER AWARD” alan,

Bartın Üniversitesinde iken Türkiye’de ön lisans tarihinde ilk kez ileri yaşam destek simülatörü ile eğitim başlatan,

Batı Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek optisyenlik  laboratuvarını kuran,

Birçok ödülü, birçok makalesi bulunan,

Birçok uluslarası kongerede yer alan,

Türkiye’de bilimsel yayınları en yüksek akademisyenler arasında bulunan,

Hatta çalışmalarından birinin dünyanın en saygın ve seçkin Üniversitelerinden biri kabul edilen ve Türkiye’nin gururu Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da görev yaptığı North Caroline State Üniversitesi kütüphanesinde tek referans yayın organı olarak kabul edilen,

Başarılı çalışmalarıyla Karabüklülerin göğsünü kabartan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi/Sağlık Bilimleri MYO Müdürü Profesör İbrahim Tümen.

Değişim olacaksa yeni Rektör atanacaksa işte konuşulan – başarılı bulunan – istenilen isimlerden biri…

Ali Keskinkılıç MKE’nin Başında

Ali Keskinkılıç, Karabük’te gerçekten sevilen biri. Eskipazarlı hemşerilerinin de siyaset ve seçimler noktasında, Milletvekili adaylığı noktasında  istedikleri bir isim.  Karabük merkezi ve Safranbolu’da da ismi hep ilgi görüyor.

Ankara’da yıllar içinde her yere temas eden , her kapıyı açabilecek  isimlerden biri olduğundan, şehre çözüm üretebilecek ve yeni vizyonlar oluşturabilecek bir isim olarak kabul görüyor.

Karabüklüler genel olarak Keskinkılıç’a ciddi bir teveccüh gösteriyorlar ama konumuz daha doğrusu bu yorum haberin konusu  o konu değil.

Malum Keskinkılıç, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Son gelişmeye göre MKE Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atandı.  Bu haber  Karabük’te sevinçle karşılandı.

Keskinkılıç,  Karabüklülerin ilgiyle izlediği bir isim. Bu son görev de Karabüklüleri gururlandırdı. Hayırlı olsun diliyorum.

Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.