Okan Küçük Yorumluyor 6 Ekim 2022

Okan Küçük Yorumluyor 6 Ekim 2022

Yayın: 05.10.2022 23:59 |Güncelleme: 06.10.2022 10:06
Paylaş:
A+ A-

Başka Karabük Yok !

Benim yapım bellidir, bilinir. Karabük’ün ilçeleriyle birlikte sorunlarını Karabük’ün eksikliklerini  yazdığım gibi iyi/güzel gelişmeleri de yazarım. Marifet iltifata tabidir, kabilinden  Karabük için gayret gösterenleri de yazarım.

Karabük’te  siyasetin – idarenin – belediye başkanlarının vaat ettiklerini Karabük lehine takip etmek için  yazarım.  Vaatleri yerine getirenleri göstermek, atıp-tutanları vatandaşın ayıklaması için yazarım. Eleştiri de- övgü de yazarım. Yazılardaki amacım;  Karabük’ün daha iyi, daha güzel, daha yaşanılır olmasıdır.

Gazeteci olarak konu doğru ve gerçek olmak kaydıyla, yalan/iftira olmamak kaydıyla her türlü doğru haberi – yorumu yapmak zaten görevim. Bu anlamda kamusal bir görevim var.

Benim çok şükür   kimseyle şahsi meselem yok.  Yazdığım , gündeme getirdiğim konu ve konularda birinden şahsi bir menfaat talep etmiş miyim, çıkar ilişkisine girmiş miyim ona bakmalılar… Asıl mesele odur çünkü !

Biri çıkıp diyebiliyor mu şahsi bir  talebi oldu, çıkar ilişkisi kurmak istedi diye.  Diyemezler  çok şükür…

Ama tabi eleştirel yazdığım zaman birileri alınıyor, gönül koyuyor ya da kızıyor. Hep söylüyorum; birlikte yaşayacağımız tek yer Karabük. Kaçacak- göçecek yerimiz yok. Eleştirileri sevseniz de, sevmeseniz de  birbirimize duymamız gereken saygıyı koruyarak , en  yüksek standartlarda bu şehir de birlikte  yaşamak zorundayız, bu anlamda birlik olmak zorundayız.

Başka Karabük yok, çünkü !

Karabük’te Muhalefet Partileri …

Bu aralar bir alınganlık var bazı kişilerde diyeyim. Şimdi aşağıda yazacaklarımdan da muhalefet partileri alınmasınlar… Cumhur İttifakını desteklemeyenvatandaşlar,  muhalefet partilerinden  çok daha etkin bir siyaset, çok daha etkin bir çalışma istiyorlar. Çünkü Cumhur İttifakı dışındaki vatandaşlar, bütün sorunlarını bu partilerin sürekli olarak dile getirmesini istiyorlar.

Şimdi mesela  ‘Muhalefet partilerinden, örneğin Karabük -Safranbolu – Yenice- Eskipazar -Eflani – Ovacık – Yortan Belde belediyelerinin seçim zamanında verdikleri sözlerin hangisi yerine getirilmiş, hangisi getirilmemiş ? Bu yönde bir çalışmaları var mı ?

Bu muhalefet partileri örneğin Belediyelerin yaptığı iş ve hizmetlerin, durumuyla ilgili bir çalışma yaptılar mı?

Bu muhalefet Partiler İktidarın  vaatlerinin durumuyla ilgili çalışma yaptılar mı ?

Bu muhalefet partileri Karabük İl Özel İdaresinin ihalelerini konusuyla ilgili bir çalışma yaptılar mı ?

Tüm çalışmaları değerlendirip bir eksiklik, yanlışlık buldular mı ?

Belgeli –bilgili tek bir açıklama yapıldı mı?  Örneğin işte şu iş, şuihale  kişiye özeldir burada devletin, milletin zararı vardır işte bu da belgesidir diye bir açıklama yapıldı mı?’ diyor  bazı vatandaşlar.

Muhalefet partileri hiç çalışmıyor, sahaya inmiyor falan denilmiyor. Yahut şu proje ne oldu, bu çalışma ne oldu şeklinde soru sormuyorlar denilmiyor. O yönde çalışmaları görülüyor. Söylenilen, BELGELİ TEK BİR YANLIŞLIK TESPİT EDİLİP , KAMUOYUYLA PAYLAŞTILAR MI, konusu. Kaldı ki bunlar  ‘muhalif’ vatandaşların beklentileri.

“Yani Karabük’te bütün işler çok düzgünse, yandaşlık, yağcılık, kayırmacılık yoksa, ihaleler temizse, yani hırsızlık, çalma-çırpma yoksa, aksine  belgeli – ispatlı tek bir söz bile edilmiyorsa, o muhalefet  partileri neden var ?

Karabük’te sorun- sıkıntı yoksa, Karabük’te hile hurda yoksa, Karabük’te yanlış bir iş ve işlem yoksa… O zaman muhalefet partilerine de gerekvar mı ?” diyorlar…

Eskipazar OSB’’ye Dışarıdan Firmalar  Geliyor.

Karabük Valisi Fuat Gürel; Birlik Medya ziyaretinde bir çok konuda bilgiler aktarmıştı. Bunlardan biri de Eskipazar OSB konusuydu. Daha önce de yazmıştım. Bakın orada büyük bir iş başarıldı. İktidarı – Milletvekilleri – Parti Başkanı ve Mülki İdari Amir Valimiz uyum içinde çalıştılar.

Önceden buradan bir şey olmaz deniliyordu, inandılar  ve devam ettiler. 2 Sene de 60 Milyon TL Kamulaştırma bedeli alındı.  Binlerce hisse vardı, dönüm fiyatı 18 TL’ye çıkartılarak cazip hale getirildi ve 35 dönüm hariç tamamının kamulaştırılması bitti. Şimdi yıl sonuna alt yapı ihalesine çıkılması planlanıyor. Kısa süre de büyük  işler yapıldı orada. Ve dışarıdan gelen firmalarla birlikte kendi firmalarımız da var , yer çoktan doldu…

Bu bilgileri Valimiz Birlik Medya ziyaretinde bize aktarmıştı.

Karabük’te iş- istihdam anlamında büyük hizmet görecek orası. Katma değer üretecek. Ve öyle görünüyor ki, o kadarla da kalmayıp yanındaki arsaların kamulaştırılması yoluna bile gidilebilecek, daha da büyüyecek, daha da  çok istihdam alanı olacak orası…

Karabük’te yapılan güzel ve önemli işlerden birisi ESKİPAZAR OSB yani.

 

 

 Yazarın önceki yazıları için, BURAYI TIKLAYINIZ

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması amacıyla çalışma yürüttü.

İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta, otomobilin tavan kısmı ve araçta bulunan çantaya zulalanmış 122 gram uyuşturucu, uyuşturucu öğütücü ve içerisinde uyuşturucu madde bulunan sarma sigara ele geçirildi.

Otomobildeki 2 zanlı gözaltına alındı.