Okan Küçük Yorumluyor 6 Nisan 2022

Okan Küçük Yorumluyor 6 Nisan 2022

Yayın: 06.04.2022 03:34
Paylaş:
A+ A-

 Karabük’te seçim toto zamanı yaklaşıyor

Karabük’te kimler milletvekili adayı  olarak çıkacak acaba ?  Ak Parti’de mesela  kimlerin Karabük’ü temsil etmesini ister Ak Partililer ? Karabük içinden mi, yoksa Karabük dışından genel merkeze yakın olan isimler mi kabul görür ?

MHP’de, CHP’de diğer siyasi partiler de kimler aday olur ? KARABÜK’TE BU SEÇİMDE CUMHUR İTTİFAKI MI KAZANIR – MİLLET İTTİFAKI MI ?  Her seçim  kendi dönemi içinde çok önemlidir ama bu seferki seçimler hepsinden daha önemli gibi sanki… BU SEFER YA 20 YILLIK DENGE DEVAM EDECEK YA DA YENİ BİR DENGE KURULACAK, çünkü. Türkiye’yi her anlamda ciddi biçimde etkileyecek bu seçimin sonuçları…

Karabük’te  bugünlere kadar genel olarak  milliyetçi- muhafazakar olarak nitelendirilen sağ seçmen ağırlığı var.  Karabük genel olarak sağ partilerin adaylarını milletvekili yaptı.

Bu seçim de bazılarının pek dikkat etmediği, gözden kaçırdığı Z kuşağı denilen bir gençlik var. Onlar da  anneleri – babaları – büyükleri gibi sağ  tandanslı mı acaba ? Bu konuya pek dikkat edilmiyor ama Türkiye’de de, Karabük’te de bu Z kuşağının oyları  ve düşünceleri belirleyici etkenlerin en önemlilerinden olacak. Onlar da anneler- babaları gibi ise  genel olarak milliyetçi-muhafazakar yani sağ diye nitelenen yapıda iseler. CUMHUR İTTİFAKI’NIN 2 MİLLETVEKİLİ CEPTE OLUR. CİDDİ İSİMLERLE 3-0 BİLE YAPABİLİRLER.

AMA Z KUŞAĞI   GENEL OLARAK ANNELERİNİN- BABALARININ DÜŞÜNCELERİNDEN FARKLI  DÜŞÜNÜYORLARSA 1-1-1 E KADAR DEĞİŞEBİLİR MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI. Bu seçim dönemi hem adaylarıyla hem sonuçlarıyla çok enteresan gelişmelere gebe olacak gibi sanki.

Bakalım isimler birer birer çıkmaya başlasın seçim toto oynamaya başlarız…

         AK PARTİ KIRMIZI KARTI YEŞİLE ÇEVİREBİLDİ Mİ?

Bir önceki milletvekili seçimlerinde Ak Parti 2, CHP 1 Milletvekili çıkarmıştı. Belediye seçimlerinde ise Ak Parti adeta dağılmıştı. Daha önce Ak Parti’de olan Safranbolu CHP’ye geçti, Eskipazar, Yenice, Yortan belde MHP’ye geçti. Merkez belediye de MHP’de kalmaya devam etti. Eflani ve Ovacık Ak Parti’de kalmıştı sadece.

O ZAMANLAR DA BAZI KİŞİLER BU SONUCU AK PARTİ’YE KIRMIZI KART GÖSTERİLDİ DİYE YORUMLAMIŞLARDI.

Bugün durum nedir acaba ? Ak Parti neden o belediyelerde kırmızı kart yedi ? Vatandaşın ikazının okuyabildi mi ? Eksiklerini , hatalarını gördü mü, o Bölgelerdeki seçmeni yeniden kazanabildi mi acaba ? Yoksa hiçbir ders almadan yola devam mı edildi.  Ne dersiniz ?

                      ÖNCE ZİHNİYET DEĞİŞMELİ.

Karabük’e  kaliteli, nitelikli hizmetin gelmesi için önce bazı kafa yapılarının değişmesi lazım. Bir kere şu benim adamın – senin adamın kafası bırakılmalı. Liyakat , ehliyet ön planda olmalı.

Adama göre iş değil, işe göre adam bulunmalı. Temizlikçisinden – müdürüne kadar herkes hak ediyorsa o işi yapmalı, hak ediyorsa o koltuklarda oturmalı. HAK ETMİYORSA ŞU PARTİLİYMİŞ- BU PARTİLİYMİŞ- ARKASINDA ŞU VARMIŞ, BU VARMIŞ KİMSE GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAMALI kapının önüne koymalı. Torpil- yandaş kayırma- adamcılık gibi ilkel çağların, gelişmemiş toplumların sığ zihniyeti terkedilmeli.

Zihniyet, zihniyetler değişmeli en önce. Bu da  on yıllardır içinde bulunduğumuz şartlarda çok kolay değil. Ama bu gerçekleşmezse geriye kalan her şey hikaye.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ  KRİTİK VİRAJDA

İnsan kalitesinin değişmesi önce kaliteli eğitimle olur. Önce milli eğitim politikası gerçekten milli olmalı. Kültürel değerlerine sahip ama  işte Avrupa’daki- Amerika’daki  emsalleriyle yarışabilen nesiller yetiştirilmeli. ÇAĞIMIZIN YENİ TEKNOLOJİLERİ, YAPAY ZEKA, ROBOTİK KODLAMA, GENETİK ÇALIŞMALARI, YAZILIM  VB. GİBİ GELECEĞE HÜKMEDEBİLECEK ALANLARDA NİTELİKLİ GENÇLER YETİŞTİRİLEBİLMELİ.

Yukarı da yazdım bu Z KUŞAĞI OLGUSUNU KİMSE HAFİFE ALMASIN. 15- 24 yaş arası  14 Milyonluk bir nüfusu oluşturuyorlar. Başka bir kafa yapısı, başka bir nesil geliyor… Önemli olan bu kafaları çağının gerekleriyle  doldurup  topluma, insanlığa faydalı hale getirebilmek.

Yoksa   malesef alkolü – uyuşturucusu- fuhuşu ve intihar vakası yani bir bataklığın içine de geliyor  aynı nesil.

Türkiye’nin geleceği 2 önemli kritik virajda yani. Ya  çağın gerekleriyle donatılıp, ülküsü- ideali  olan  misyonu- vizyonu olan bir geleceğe adım atacaklar ya da maalesef gençlerimiz ziyan olacaklar.  Bunun sorumluluğu da   yöneticiler – siyasetçiler başta biz o gençlerin büyüklerinde olacak.

 

3 kişi görüş bildirdi

  1. Mavi ateş

    Sayın yazar yazılarınızı takip ediyoruz Yüreğine sağlık tebrikler

  2. Aslan Amca

    Daha öncede yazmıştım yine yazayım 13.cumhurbaşkanı Hulusi AKAR olacak diye, şu zamana kadar bir değişiklik yok karar o yönde,(2015 den sonra Ak parti seçim kazandı ama iktidarı kaybetti) eskinin haki renkli bu zamanın sarayın koridorlarındaki lacivert takım elbiseli bir kaç iyi adamın kararı Hulusi AKAR’ın Cumhurbaşkanı olmasından yana, miller ittifakı kimi aday gösterirse göstersin sonuç değişmez.
    Meclis dağılımına gelince şu an mecliste olanların %80-90 nı değişecek.

  3. Siyaset Zihniyeti Değişmeli

    Yeni nesil şu anki siyaset yapısıyla pek ilgilendiği yok, buda ilgilenmediği anlamına gelmez. Hatta 25-50 yaş arası da teknolojik imkanlar ve bilgiye ulaşım hızı nedeniyle yeni nesil zihniyet düşüncesinde diyebiliriz.
    Şuan ki siyaset yapısı iç demokrasi yapısı vekil ve belediye başkanı seçimi, İktidar partisinin kamu kuruluşlarına yönetici bürokrasi atamasında ki kriterler ve kişiler bu nesille yeterli değil.
    Ne olur belki seçime katılım azalır. Vekillik de muhtarlık adayı gibi bir ücret için talep devam eder.
    Bu nesil aradığını yine teknolojik belki yeni yönetim modelleri olan veya yürüten global şirketlerden yöne tercihini kullanacaktır.
    Değişim olmazsa yenilik yapılmazsa siyasi parti kanununda ve kuruluşlarda belli bir zaman sonra yok olmaya mahkum olurlar.
    Dijital çağdayız en hızlı dönemdeyiz. Kamu özel kurum ve kuruluşlara şirketlere bu platformda Ürün ve yönetim hizmet kalitesine göre oylar veriliyor. Analizler karşılaştırmalar Arama motorlarına yazılınca saniyeler içinde yapıla biliniyor.
    Bence ZİHNİYET DEĞİŞİMİNİ SİYASİ SORUMLULAR YAPMALI VE MEVZUATLARI BİRAN ÖNCE DEĞİŞTİRMELİ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da firari hükümlü uyuşturucuyla yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde düzenlenen operasyonda 12,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari, uyuşturucuyla yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle'de A.T'ye ait ikamette yaptıkları aramada bir miktar sentetik uyuşturucu, 14 sentetik ecza hapı ile hassas terazi ele geçirdi.

Emniyete götürülen A.T'nin “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi.

A.T'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.