Okan Küçük Yorumluyor 9 Mayıs 2022

Okan Küçük Yorumluyor 9 Mayıs 2022

Yayın: 09.05.2022 00:01 |Güncelleme: 29.05.2022 12:08
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanlığı’na İlk Aday…

Karabük’te Bakkal esnaflığı yapmakta olan, önceki dönem Karabükspor Yöneticiliği yapan, sevilen isimlerden Burhan Tabak, Karabük Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı ,bildiğiniz gibi. “Karabükspor’u Karabükbelediyespor yapacağız”, “Karabük’ümüzün kadirşinas halkı benden iyi belediye başkanı bulamaz ki.”, “Bisiklete binen belediye başkanı göreceksiniz.”, “Ben Karabük halkına güvendim, cesaretimi gösterdim. Karabük halkı da cesaretli olsunlar, bu bakkalın  belediye başkan adaylığını desteklesinler…”” gibi bir çok söylemle Karabük Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu duyurdu.

Medeni cesaretinden dolayı kendilerini tebrik ederiz. Karabük’ün ilk başkan adayı çıkmış oldu böylece…

Karabük’ü Kim/kimler Daha İleriye Taşıyabilir ?

Karabük’te Milletvekilliği seçimlerini , kimlerin adat olabileceğini, Cumhur İttifakının tek liste mi , ayrı listemi olacağını ve benzeri konularda bana gelen yorum ve eleştirileri yazıyorum. Ama ilginçtir Belediye Başkan adaylıkları konusunda henüz bir gündem oluşmadı Karabük’te.

İşte Burhan Tabak çıktı adaylığını açıkladı. Karabük başta olma üzere ilçe belediyelerimiz de kimler aday olur acaba? Karabük’te özellikle kim/kimler bu işi hakkıyla yapabilir, Karabük’e fark katabilir, kimi/kimleri belediye başkan adayı olarak görmek ister acaba Karabüklüler?

Bu konu da yavaş yavaş konuşulmaya başlanacaktır. İsimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır. İşte bir aday çıktı, medeni cesaretinden dolayı kendilerini tekrar tebrik ederim. Bakalım kim/kimler daha aday olacak ?

 Millet İttifakı Tek Liste’de Buluşur mu ?

Millet İttifakından bir parti ayrıldı malumunuz. 5 ‘li konsorsiyum devam ediyor. 5’li konsorsiyum olarak devam edecekler mi  yeni kopmalar olacak mı henüz bilinmiyor. Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP’nin bu dönem de iyi bir adayla 1 Milletvekilini rahatlıkla çıkaracağını ifade eden çevreler var.

Diğer ortaklarıyla birlikte tek ve güçlü bir liste yapmayı başarabilirlerse 2 Milletvekili bile çıkarabilir diyenler var.

Millet ittifakında şu ana kadar ortak liste olup olmayacağı konusunda hiçbir gelişme yok anladığım kadarıyla. Bu yönde bir çalışma olursa 2 Milletvekilini rahatlıkla çıkarırlar diyen bir çevre var ama…

  Gereksiz Yazı 

Konusu ve içeriği açısından çok gerekli bir yazı değil aslında. Gereksiz yazı kabilinden yazıyorum. Türk Siyasetçi, üst düzey işadamı vs vs. etiketleriyle donatılmış, hali hazır da tam olarak ne yaptığını kimselerin anlamadığı biri var ya. Hani bayramınız kutlu olsun Karabüklüsü.

Karabük’e bugüne kadar ne yapmış, ne katmış, ne eklemiş bilinmeyen… Daha önce yazdım, bundan sonra da yazacağım. İstediğim zaman, istediğim kadar…

Mantık, düz mantık aslında. Üst düzeysen şuysan, buysan git bulunduğun yerden belediye meclisine gir,  parti MKYK’sına gir de bulunduğun yerden Karabük’e hizmet et…

  Cevdet Akay ve Çalışmaları

Karabük Kökenli  İş Adamı Cevdet Akay’ın İstanbul’da düzenlediği Karabük Tanıtım Günlerine İBB’nin rakamlarına göre 1 Milyon 180 Bin kişinin katıldığını haber yapmıştım. Bu sene Karabük Tanıtım Günlerinin 2. Sini düzenleyecekler.

Karabük için önemli ve büyük bir organizasyon olacak yine. Bakın böyle organizasyonlara imza atmak az bir  iş değil. Bu organizasyonlar için emek harcamak, para harcamak, gayret göstermek az bir iş değil.

Karabük’te boş boş konular gündemi gereksiz yere meşgul ederken, Cemiyetçi İşadamı Cevdet Akay, Karabük’ü bir daha daha geniş, daha çok tanıtabilmek için tanıtım hizmeti üretiyor.

Biz Karabüklülerin bir kısmı diyeyim  laf, söz, dedidoku üretirken, KARDERFED Genel Başkanı  icraat ortaya koyarak Karabük’ü  2.kez tanıtmanın gayreti içinde, yani.

 Yenice’de Ekoturizm Çalışması

Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (TÜMBİAD), Karabük Dernekler Federasyonu (KARDERFED) ile Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Konfederasyonu (TÜMBİKON) ortaklaşa “Karabük Turizm Çalıştay”ı,  düzenlenmişti.

Cevdet Akay,  ülkemizin ve Karabük’ün turizm çeşitleri, sorunları ve çözüm önerileri konusunda alanında yetkin kamu görevlileri, akademisyen ve uzman isimleri 15-16 Ocak 2022 tarihlerinde Yenice Ihlamur Terası’nda bir araya getirmişti.

2 Gün süresince  “Türkiye ve Karabük Turizm Çeşitleri: Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, düzenlenmişti.

Akay, memleketi olan Yenice’nin doğa harikası özellikleri nedeniyle ekoturizm için büyük bir potansiyel taşıdığını ve bu çalıştayı düzenleme amaçlarının da, var olan bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirme, bu yönde marka oluşturma, yerel halkın, yerel yönetimlerin ve turizmin diğer oyuncuların hep birlikte uyum içinde çalışmaları yönünde en uygun modeli geliştirme olduğunu vurgulamıştı.

Karabük’ün kalkınması ve tanıtılması için bilimden, sanattan, sivil toplum gücünden yararlanarak güzel Projeleri hayata geçirme konusunda adımlar atmıştı, değil mi ?

İşte Karabük’e hizmet, işte Karabüklülük böyle somut çalışmalarla, katkılarla olur ancak.

Bu çalışmalar devam ediyor/ devam edecek. Ben de takip ediyorum. Eğriyi de- doğruyu da yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim tabi ki.

Yazarın önceki yazıları için BURAYI tıklayınız

 

 

 

 

 

 

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı’dan 23 Nisan mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Çuvalcı, yayımladığı mesajda, Türk milletinin milli iradesinin tecelli ettiği ve tam bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği bu kutlu günde, “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” saikiyle görevine başlayan TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü ve geleceğin teminatı tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Prof. Dr. Çuvalcı, şunları kaydetti:

“Aziz milletimizin, istiklali ve istikbali uğruna gözünü kırpmadan canı pahasına cepheden cepheye savaştığı, vatanımızın işgal edildiği Milli Mücadele yıllarında, bağımsızlığımıza giden o kutlu yolun önünü açan TBMM, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin sağlam temellerini de oluşturmuştur. Açıldığı günden bu yana adını tarihe altın harflerle kazıyan zaferlere imza atan aziz milletimizin yoluna ışık tutan, halkımızı kutlu bir amaç etrafında birleştiren şanlı Meclisimiz aynı zamanda milli iradenin ve demokrasinin parlayan yıldızı olmuştur. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan'ı, onlara duyduğumuz sonsuz inancın bir sembolü olarak çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, kahraman askerlerimize, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunar, tüm çocuklarımızın bu güzide bayramını canı gönülden tebrik ederim.”