Online Sosyoloji Seminerlerine Büyük İlgi

Online Sosyoloji Seminerlerine Büyük İlgi

Yayın: 20.01.2021 22:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Kulübü, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden alanında uzman konukları uzaktan eğitim sistemini kullanarak online seminerler gerçekleştirdi. İki ay boyunca toplam 12 oturumun yapıldığı ve 3 bin’in üzerinde katılımcının ağırlandığı “Online Sosyoloji Seminerleri” birbirinden farklı konu başlığında birçok üniversiteden konukları ağırladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyoloji Kulübü, Türkiye’nin dört bir yanından farklı eğitim seviyesindeki üniversite öğrencilerini, birçok üniversiteden akademisyen ve farklı alanlardan misafir dinleyicileri “Online Sosyoloji Seminerleri” aracılığıyla bir araya getirdi. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın sağladığı online platformda gerçekleşen buluşmada birbirinden farklı konular konuşularak tartışıldı. Toplam 12 oturumun yapıldığı “Online Sosyoloji Seminerleri” Karabük Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Adem Sağır’ın “Sosyolojiye Çağrı” sunumuyla tamamlandı. Seminerlere yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

12 oturumun yapıldığı seminerler şu şekilde;

Karabük Üniversitesi Sosyoloji Seminerlerinin ilk oturumunda Malatya İnönü Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vehbi Bayhan “Gençlik Sorunları: Milenyum (Y) ve Z Kuşağının Sosyolojik Bağlamı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bayhan, sunumunda Z kuşağının internet ve sosyal medya bağımlılığına dikkat çekerek, Milenyum (Y) kuşağının bu bağlamda yeni gelişimlere uyum sağlamakta zorluk çektiğini belirtti.

İkinci oturumda Aksaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Volkan Ertit “Sosyoloji Din ile Neden ve Nasıl İlgilenir?” konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ertit, yedi maddede sosyoloğun özelliklerini belirtti ve bu özelliklerin din ile ilişkisini açıkladı. Ertit, sosyoloğun, sosyal münasebetleri incelediğini ve bu ilintinin gündelik hayat ilişkimizde ‘din’ unsurunu da kapsadığını belirtti. Bir başka özellikten de bahseden Ertit sunumunu ‘Sosyolog, sosyal yapıları ve kurumları inceler ve bu ilinti dini kurumlar ile yakinen ilişkilidir’ sözleriyle tamamladı.

Üçüncü oturumunda Malatya İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Şentürk “Pandemide Yaşlılık Halleri: Kapatılma ve Damga” konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Şentürk, Covid-19 pandemisinin en fazla yaşlılar üzerine etki bıraktığından söz ederken, pandemi süresince getirilen kısıtlamalar sonucu yaşlıların nasıl etkilendiği sorusuna yanıt verdi. Şentürk, pandemi sürecinde yaşlılarla ilgili birçok çalışma yapıldığından söz ederken, pandeminin yaşlıları fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik anlamda oldukça etkilediğini söyledi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da otomobilin motosiklete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum’da otomobilin 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptığı kazada baba ve oğlu ile otomobil sürücüsü yaralandı.

Alınan bilgiye göre V.Ç. (29) idaresindeki 16 CDB 89 plakalı otomobil, İnönü Caddesi’nde Irak uyruklu Sarhan Al-Isawı’nın (42) kullandığı 3 tekerlekli elektrikli motosiklete çarptı.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada otomobil sürücüsü, motosiklet sürücüsü ve motosiklette bulunan sürücünün oğlu İbrahim Al-Isawı (12) yaralandı.

Yaralılar sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentte bulunan bir özel hastaneye kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü V.Ç’nin 250 promil alkollü olduğu öğrenildi.