Raylı Ulaşım Projesi “Hayal” Oluyor

Raylı Ulaşım Projesi “Hayal” Oluyor

Yayın: 07.01.2018 22:27
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin 2016 yılında düzenlediği basın toplantısı ile Karabük’e yeni bir MEGA proje adı altında tanıttığı “Hafif Raylı Sistem” projesi hayal mi oluyor.

Konu ile ilgili Başkan Rafet Vergili, 2016 yılında yaptığı basın toplantısında.“Yeni bir Mega Proje ile Karabük’te Demiryolu ulaşımını sağlayacağız. Yaklaşık 240 Milyon TL tutarındaki projenin çalışmalarını yürütüyoruz. “Hafif Raylı Sistem” isimli projeyi çok daha düşük maliyette ve tamamen Belediye imkanları ile gerçekleştireceğiz. “Hafif Raylı Sistem” ile Soğuksu Mahallesinden başlayarak Bostanbükü Mevkiine kadar Demir Yolu ulaşımını sağlayacağız.

Şu anda yeni bir Mega Proje ile ilgileniyoruz ve bu yönde çalışma içerisinde olduğumuz proje çalışmalarımız 3-4 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanacak. Bu projemizin adı “Hafif Raylı Sistemler” Projesi. Soğuksu Mahallesinden başlayarak, Fevzi Fırat Caddesi, Hürriyet Caddesi, Yeşil Mahalle, Üniversite ve Bostanbükü bölgesinde ki arıtmanın bulunduğu alana kadar yaklaşık 13-14 kilometre uzunluğunda ki ulaşım projemiz için 2017 yılında ilgili kurumlardan gerekli izinler alınarak, iktidar yetkililerimizin de yardımı ile bu yatırıma başlamak istiyoruz.

80 Milyon Dolar yani 240 Milyon TL’ye tekabül edecek bu projeyi tamamen öz kaynaklarımızı değerlendirerek, maliyetleri de çok aşağılara çekerek yapacağız. Yaklaşık 1,5 yıldır bu proje üzerinde bizzat çalışıyorum. İnşallah böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirerek bölgemize önemli bir hizmet yaparız” şeklinde konuşmuştu.

İşte o tarihten bu yana herhangi bir gelişme yaşanmayan proje ile ilgili Başkan Vergili, birkaç gün önce basın mensuplarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında kendisine yöneltilen “Raylı Sistem” projesi hangi aşamada şeklinde ki soruyu cevaplandırarak,“Benim öyle bir vaadim olmadı. Ne yani hayal kurmuş olamaz mıyım” dedi.

2 kişi görüş bildirdi

  1. karabuk

    yazıklar olsun böyle bir vaat veripte vermedim diye Karabüklünün yüzüne nasıl bakacak sayın başkan Karabüklünün aklıyla alay mı ediyor anlayamadım.zaten bütün yaptığı ve yapmadı projeler baştan savma popülist bir yaklaşımla hazırlanmış Karabük ken merkezini içinden çıkılmaz bir duruma sokmuş bulunmaktadır özellikle kent meydanı denen beton meydanı ve battı çıktı ile şimdide onel in arkasına yapılan demiryolu üst geçidi ile Karabük trafiğini tam bir keşmekeşin içine sokmuş bulunmaktadır. sonra da basının önüne çıkıp hayal kurmuş olamazmıyım böyle bir vaadim yok diye Karabüklüleri kandırmaktadır ancak hiç bir basın mensubu gazete sahibi gazeteci soramamış sayın başkan sen ne demek istiyorsun geçmişte söz vermiştin şimdi inkar ediyosun diye sayın başkan Karabüklülerin karşısına nasıl çıkacak anlayamıyorum.

  2. Söz vermek bir dönmek iki

    Olsun Siyasette söz vermek bir dönmek iki derler.Rafet Vergili hangi sözünü tuttu o sözünü tutacak kardeşim.Aslı yok yaylasında onbin koyunu var Rafet beyin yersen abi yersen

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da devrilen traktörün altında kalan kişi öldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'un Dodurga ilçesinde devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.

Mehmet Dede Tekke köyünde Soner Doğan (33), Köyiçi mevkisindeki tarlasında çalıştığı sırada devrilen traktörün altında kaldı.

İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Doğan'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Doğan'ın cenazesi, otopsi işlemleri için Dodurga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.