Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy’dan Değerlendirme

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy’dan Değerlendirme

Yayın: 30.06.2015 11:00
Paylaş:
A+ A-

Tarihi çarşıda bulunan Kalealtı İlköğretim Okulu Bahçesinde düzenlenen ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliği yaptığı SAKEM Yaz Kursları 2. Etap açılış törenine Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu, Okul Müdürü Mehmet Ali Çavdar, veliler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Törende konuşan Başkan Aksoy; “Bugün yaz okullarının ikinci etabı, yani çarşı etabının açılışındayız. Geçtiğimiz hafta başında birinci etabı olan Aslanlar Bilgi Evindeki Yaz Okullarımızın açılışını yapmış idik. Bugünde çarşıdayız. Çarşıda bulunan çocuklarımız için açılmış olan yaz okulları açılışı vesilesiyle bir aradayız. Öncelikle emeği gecen başta Bilgi Evi yönetici ve hocalarımız olmak üzere, burada görev yapan bütün hocalarımıza, katkıda bulunan değerli Müftüme, Okul Müdürümüze, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze çok çok teşekkür ediyorum.
Onların ortaklığı ile bu proje gerçekleşiyor. Az öncede söylediğim gibi bizim Safranbolu Belediyesi olarak bütün kurumlarla olumlu diyalogumuz var. Üniversitemizle olumlu diyalogumuz var. Kaymakamlığımızın uhdesindeki bütün birimlerle hiç akla gelmeyecek kurumlarla iş birliği içerindeki çalışıyoruz ve bundan son derece memnunuz. Safranbolu Belediyesi mesele Safranbolu ise gerisi teferruattır deyip bütün emeğini iş gücünü maddi kaynağını iş birliği içerisinde yürütmek üzere çalışma yapıyor. Bakın 112 istasyonlarıyla da çalışma yapıyoruz. Sağlık Müdürlüğüyle hastanenin her türlü ihtiyacını biz karşılıyoruz. Altyapı imkânlarımızı oraya adeta seferber ediyoruz. Tümülüs te şuanda bir kazı çalışması var. Bu kazı çalışması sebebiyle Kastamonu Müze Müdürlüğü, Kültür Bakanlığıyla iş birliği içerisindeyiz. Bunu şunun için söylüyorum. Son günlerde özellikle çarşı söz konusu olduğu için burada gündeme getirmem lazım olduğu için bunu gündeme getiriyorum. Bakın şu ön taraftaki yolun hareketini hepimiz biliyorsunuz. Hem trafik açısında hem de yaya sirkülasyonu acısından. Ama başımızda koruma kurulu müdürü diye bir müdür var maalesef buradaki yayaların güvenliğini sağlaya bilmem için Arnavut kaldırımı, yan, bu bölgede kaldırım yapmamıza müsaade etmiyor. Bu çocuklar okul için buraya gelip giderken başlarına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek.
Allaha şükürler olsun, son zamanlarda bol bol yağmur yağıyor. Yağmurda şu caddeden bu müdür hiç geçmiyor. O seli hiç görmüyor mu? Ama maalesef bir vurdumduymazlık, bir efendim ben bilirimcilik aldı başını gidiyor. Nereye kadar devam edecek bu artık ayağımızı yorganımıza göre uzatmanın bazı haddi bilmenin zamanı geldi. Yine bu işi kurcalamak isteyen, altından rant çıkartmak isteyen taraflar ise Belediye Başkanı Müdüre niye laf söylermiş gibi söylemlerde bulunuyorlar.

Ben Halkın İhtiyaçlarını Gidermekle Mesulüm

Değerli hemşerilerim, ben bu belediyenin, bu halkın başkanıyım. Halkın ihtiyaçlarını gidermekle ilgili de kim buna karşı çıkarsa onun hakkında konuşurum. İcraat yapmam gereken yerde icraatımı yaparım söz söylemem gereken yerde sözümü söylerim. Beni halk belediye başkanı olarak seçti. İhtiyaçlarımızı gider diye seçti. İhtiyaçlarını gidermek için onların vazifelerini yerine getirirken biri bana engel olmak istiyorsa onunla ilgilide konuşurum. Artık bu vesileyle ön tarafta doğacak olan sıkıntılardan bundan sonra koruma kurulunun müdürünün mesul olacağını ifade ediyorum ve tekraren kendisini aklı selime ve vazifelerini bir hakkı ile yapmaya davet ediyorum.

Hasan Dede Projem 4 Aydır Bekliyor

Son aldığım bilgiye göre de diyorlarmış ki, Hasan Dede Seyir Terası Projesi ilgili bize hiçbir dosya gelmedi. Yalan söylemek bu kadar ucuz olmasa gerek. 4 aydan beri gündeminizde olan bir Hasan Dede projesinden hala haberiniz yoksa eğer sizin o zaman siz orda hepten boşu boşuna devletin maaşını alıyorsunuz demektir. Yazıklar olsun bunu diyenlere, 4 aydan beri projem orda bekliyor.

Değerli dostlar tabi bu okul ilgilide bazı çalışmalar başlattık. Okul bahçelerini projelendirme ve bunları icra etme ile ilgili buradaki okul bahçesini de güzel bir hale getireceğiz. Yalnız az öncede söylediğim gibi yağmurlar sebebiyle buradaki çalışmalarda bir durma, açıkçası bir aksama yaşanıyor. Bilginiz gibi asfalt kuru malzemeden üretiliyor. Bizim pletimizin çalışması için malzemenin kuru olması lazım ama Allaha şükürler olsun bundan şikayetçi değiliz. Her gün hemen hemen bir yarım saat sabahtan da öğleden sonrada bir yağmur yağıyor. O yağan yağmur kurumadan bizim malzememiz kurumadan açıkçası biz asfalt üretmeye başlayamıyoruz. Burada da asfalt üretimle ilgili bugünden itibaren herhalde sabah acıyor meteoroloji öyle gösteriyor. En kısa zamanda bu çalışmayı da tamamlayıp bu mahallemizin bu bölgemizin en güzel okulu olan, burayı en güzel park haline de getirmiş olacağız. Bu vesileyle ben yine çalışmalarımızda yoğun bir gayret olduğunu ifade ediyorum. Arkadaşlarımızız yoğun gayretleri var.
Ben buradaki çocuklarımızın hayırlı bir eğitim süreci geçireceğini ümit ediyorum. Çünkü inanın bu yavrular yukarıdaki açılışta da söylemiş idim 1 saat her yerde 1 saat sevgili çocuklar bilgisayarın başında oynarken de 1 saat sokakta oynarken de 1 saat kuran öğrenirken de 1saat hangisi güzel olacak söyle yavrum kuran öğrenirken inşallah öyle olacaktır yani bu 1 saatlik zaman her yerde aynı bir saat akıyor efendim biz bu 1 saati verimli kılmak istiyoruz yani yaz ayı boyunca çocuklarımızı verimli işler yaptıralım faydalı işler yaptıralım kitap okumaya dini bilgilerini öğrenmeye çok şükür artık eğitim müfredatımızda kuran öğrenmek sevgili peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ders müfredatında var seçmelide olsa ders müfredatında artık var ama bunların böyle daha yoğunlaştırılmış bütün sınıf olarak yaz ayını da değerlendirmek amacıyla bir konsept hala getirilmiş olmasından da son derece memnunuz bu konuda bize destek veren değerli müftümüz başta olmak üzere az önce saydığım iştiraklerimize teşekkür ediyorum eğitim ordusu olarak görev yapan değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum inşallah sevgili yavrularımız ödül olarak size şunu söyleyeceğim. Bakın az önce başkan yardımcımızla konuştuk, kuran okumaya geçenlere yüzme havuzuna götüreceğim. Kuran öğrenmeye gecen çocuklarımızın hepsini yüzme havuzumuzda hem yüzme hem oradaki etkinliklere katılma imkânı vereceğiz. Ben şimdiden çocuklarımızı tebrik ediyorum onların başarıları için emek sarf eden öğretmenlerimizi velileri tebrik ediyorum bütün çocuklarımızda bu eğitim sürecinin yaz okullarının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından çocuklara Ebru, takı tasarım gibi kurslardan örnekler sunuldu. Başkan Aksoy programa katılan çocuk ve vatandaşlar ile teker teker ilgilendi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hong Kong’da tek kullanımlık plastik yasağı yürürlüğe girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

HONG KONG (AA) – Hong Kong'da çevre kirliliğini azaltmak amacıyla tek kullanımlık plastiklere getirilen yasak yürürlüğe girdi.

Hong Kong Çevre Koruma Departmanının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, tek kullanımlık plastiklere yönelik yasağın başladığı bildirildi.

Büyük gıda üreticisi ve tüketicisi olması nedeniyle çok miktarda plastik ve straforun tüketildiği Hong Kong'da bu alanda getirilen yasağın bugünden itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Yeni yasa kapsamında çatal, bıçak, pipet ve tabak gibi tek kullanımlık ürünlerin satılamayacağı ve dağıtılamayacağı ancak yasağın paket servislerde kullanılan plastik gıda kapları ve bardaklar için henüz geçerli olmadığı belirtildi.

Yasağın seneye uygulanması beklenen ikinci aşamasında paket servis de dahil tek kullanımlık tüm plastik ürünleri kapsayacağı vurgulandı.

Geçiş sürecinde 6 ay mühlet verilen restoranların birçoğunun yeni önlemi uygulamaya başladığı kaydedildi.

– “Plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor”

Hong Kong'daki Kuen Fat Kitchen restoranının sahibi Kitty Chan, artan maliyetlere dikkati çekerek, “Tek kullanımlık bir çatal bıçak setinin küçük bir değişiklik olduğunu düşünebilirsiniz ancak plastik kaşığı kağıt kaşıkla değiştirmek maliyeti iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla yiyecek ve içecek sektörü için pek de dostane değil.” dedi.

Çevreci örgüt Greenpeace, plastik çatal bıçak takımlarının, Hong Kong'da tek kullanımlık poşetlerden sonra en büyük plastik atık kaynağı olduğunu ancak birçok işletmenin ambalajlarını iyileştirmek yerine yeni kurallara uymak için doğal kaynaklardan yapılmış alternatif plastiklere yöneldiğini açıkladı.

Greenpeace üyesi Leanne Tam, her türlü plastik yasağı politikasının, halkı maddeden uzak durmaları yönünde etkilemeyi amaçlaması gerektiğini dile getirerek, “Hükümete tek kullanımlık yerine yeniden kullanılabilir ürünleri teşvik etmek için daha fazla kaynak ayırması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Sorunun temelini çözmenin yolu budur.” diye konuştu.

Hong Kong hükümetinin 2022 rakamlarına göre şehir, günde 11 bin 128 ton katı atık imha ediyor, bunların 2 bin 369 tonunu plastikler oluşturuyordu.

Hong Kong'da atıkların yok edilmesi için 3 düzenli katı atık depolama sahası bulunuyor fakat hükümet, bu sahaların 2026 yılına kadar dolmasını öngörüyor.

Hong Kong, 1 Ağustos'tan itibaren evleri, restoranları ve tüm işletmeleri attıkları çöpler için ödeme yapmaya zorlayacak katı atık ücretlendirmesini uygulamayı planlıyor ancak uygulamayla ilgili lojistik sorunu henüz çözülemedi.