‘Safranbolu’nun Sesi’ Projesi İçin Safranbolu’da

‘Safranbolu’nun Sesi’ Projesi İçin Safranbolu’da

Yayın: 23.07.2016 13:47
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesinin desteklediği proje kapsamında, Türkî Cumhuriyetlerimizin, her biri kendi alanında çok değerli virtüöz ve bestekârları eşsiz Safranbolu besteleri yapmak üzere Safranbolu’ya geldiler.

Konu ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan TÜRKSOY Başkanı Dusen Kaseinov Safranbolu’ya TÜRKSOY Üye Devletlerinin Kültür Bakanlarının selamlarını getirdiklerini söyledi.

Kaseniov şöyle devam etti; Burada yapacağımız albümün içeriği tamamen Safranbolu olacak ve Klasik Müzik ve Oda Orkestralarının seslendirebileceği tarzda olacak. Burada amacımız bu besteleri tüm dünyaya tanıtmak. Bu bizim Safranbolu’da ilk etkinliğimiz değil. Bilindiği üzere daha öncede Türk Dünyasından sinema, müzik, resim sanatçılarını da Safranbolu’ya getirmiş ve çeşitli etkinliklere katılmıştık. Bir kez daha söylemek isterim ki Safranbolu’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yakın ilgi ve alakanızdan dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Projenin Safranbolu’nun tanıtımına da faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, “Öncelikle TÜRKSOY Başkanı Dusen Kaseinov başta olmak üzere tüm bestekârlarımıza hoş geldiniz diyorum. Türk Dünyasının çeşitli şehirlerinden bestekârlarımız Safranbolu’da, Safranbolu ile ilgili besteler yaparak bu bestelerin bir araya toplanacağı ‘ Safranbolu’nun Sesi ‘ adlı albümü yapmak üzere ilçemizde bulunuyorlar. Bu besteleri gittikleri her yerde bulundukları her ortamda dile getirecekler” dedi.

Bu projenin çok önceden hazırlandığını kaydeden Başkan Aksoy; “Açıkçası son günlerde yaşadığımız travma sonucunda bu etkinliği yapalım mı yapmayalım mı diye bir düşünce içerisine girdik. Dusen beyefendi ve daha pek çok dostumuz bu travmadan bir an evvel kurtulmamız gerektiğini bu nedenle bu etkinliğin önemli olduğunu dile getirdiler. İçerisinde bulunduğumuz bu durumu bir an önce sona erdirmek, hayatımızı normal şartlarda idame ettirebilmemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje kapsamında birbirinden değerli bestekârlarımız Safranbolu’da birer konağa yerleşerek o konağın sesini dile getirecekler. O konakla beraber yapılacak olan sanat etkinliklerini de bir gece halinde, konser halinde tamamlayıp sizlere takdim edecekler” dedi.

Festivalimiz TÜRKSOY Faaliyetleri İle Daha Da Zenginleşecek

Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivalimizi de TÜRKSOY’un faaliyetleri ile daha da zenginleştirmiş olacağız. Bu yıl malumunuz, festivalimizin alt teması ‘Kültürümüzün Manevi Mimarları’ işte kültürümüzü oluşturan manevi dinamikleri, oradan buraya gelen bütün kaynakları da Türk Dünyası ile birlikte festivalimize adapte etmiş olacağız. Ben sanatçılarımıza Safranbolu’muzda kaldıkları süre zarfında güzel ve huzurlu bir ortam sunacağımızı söylemek isterim. Safranbolu’muz güvenlik yönünden oldukça rahat bir şehir. Yine kültürle sanatla iç içe bir şehir. Ümit ediyorum ki: Safranbolu’da yapacakları besteler onların hayatlarında yaptıkları en kıymetli besteler arasında olur. Genç sanatçılarımıza da umarım Safranbolu’da yapacakları besteleri umarım uzun yıllar boyunca katıldıkları bütün ortamlarda seslendirirler. Yine umarım bu besteler ile Safranbolu’nun bir dünya şehri olduğunu tüm dünyaya anlatmış oluruz. Ben değerli misafirlerimize geldikleri ve böyle önemli bir projede yanımızda oldukları için, değerli basınımıza da Safranbolu’nun tanıtımında katkı da bulundukları için teşekkür ediyorum.”

Basın toplantısında son olarak Azerbaycanlı Bestekâr Rauf Aliyev söz aldı.

Aliyev, Safranbolu’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, hem Türkiye’mizin böylesi güzel bir şehrinde bulunmak hem de Türk Dünyasının önemli bestekârları bir arada olmak ayrıca mutluluk vericidir. Yapılacak bestelerin gelecekte çok büyük anlamı olacaktır. Safranbolu’nun ve Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Ben öncelikle Safranbolu Belediye Başkanımıza, TÜRKSOY Başkanımıza böylesi güzel bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyor, arkadaşlarımızda başarılar diliyorum” dedi.

Safranbolu’nun Sesi Projesinde yer alacak bestekarlar: Azerbaycan’dan Rauf Aliyev, Kazakistan’dan Balnur Kydyrbek, Türkmenistan’dan Rouşan Nepesov, Kırgızistan’dan N. İshakov, B. Musayev, Aibat Kepterbayev, Muratbek Begaliyev.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Teniste Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, Trabzon’da sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti.

Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu.

Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi.

Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.” dedi.

Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, “Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.” diye konuştu.