Şahin, Köylerin Sorunları İle İlgili Talimatlar Verdi

Şahin, Köylerin Sorunları İle İlgili Talimatlar Verdi

Yayın: 26.12.2015 13:18
Paylaş:
A+ A-

1 Kasım Genel seçimlerinde AK Parti’ye en fazla oy veren Yenice’nin bu üç köyünü ziyaret eden Şahin, köylerin hizmet bekleyen sorunlarını yerinde inceledi ve beraberinde bulunan Karabük Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’a yapılması gereken bu hizmetler ile ilgili talimatlar verdi.

Şahin, ilk olarak Yenice’nin Karahasanlar köyüne gitti ve burada köylüler ile bir süre sohbet etti. Daha sonra, Hüseyinbeyoğlu ile Esenköy’ü ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karahasanlar köyünde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Tekrar tek başımıza iktidara gelirsek neler yapacağımızı sizlerle seçimler döneminde paylaşmıştık. Huzurunuzda ifade ediyorum, Yenice’mize, Karabük’ümüze, tabi tüm ülke genelinde yaptığımız hizmetlerimizin dışında, neler yapacağımızı beyan etmiştik. Şimdi kollar yeniden sıvandı, besmeleyi çektik, önümüzdeki dört yıl içinde ülkemize, Karabük’ümüze, Yenice’mize ve tabi ki köylerimize neler yapacağımızı biliyoruz. Mesela parlamento şu an çalışıyor ve genel kurulda görüşmeleri devam ediyor, neyi çalışıyorlar, seçimlerden önce ne demiştik? Emeklilerimizin bir kısmına seyyanen 100 Lira zam vermiştik, seçimlerden sonra emeklilerimizin tamamına 100 lira daha zam vereceğiz demiştik. Şimdi mecliste emeklilerimize seyyanen vermek üzere vaat ettiğimiz zammı çıkarmak için çalışma yapılıyor. AK Parti hükümeti meclise bu tasarıyı gönderdi, meclis şimdi bu konuyla ilgili çalışıyor. Şimdi ben bu köyleri geziyorum ve sizleri ziyaret ediyorum. Ben buralara size sadece merhaba demek için gelmedim. Buralarda yaşayan vatandaşımız acaba devletimizden daha ne gibi hizmetler bekliyor. Mesela Yenice’nin şu an Karahasanlar köyündeyiz ve gelirken yola baktım yol çok dar. Yolun kalitesi bir nebze iyi olabilir ama iki araba yan yana geçmiyor. İşte ben, köylerimizin bu ve buna benzer sorunlarına nasıl bir çözüm getirebiliriz için buralardayım. Çevre köylerden muhtarlarımız da gelmiş, köyleri için talepleri var ve onları da Özel İdare Genel Sekreterimiz ile inceleyeceğiz. Zaten muhtarlarımızın bu talepleri bizde var ve İl Genel Meclis Üyelerimiz de takip ediyorlar. Tabi yapılacak olan işlerimizin tamamı paraya taalluk eden işlerdir. Bizim Özel İdaremizin yıllık bütçesi malumdur ama biz son yıllarda bu bütçeyi çok iktisatlı kullanıyoruz. Şimdi ilçelerimizde grup yollarını asfaltlamaya başladık, geçtiğimiz yıl başladık ve bu sene inşallah daha fazlasını yapacağız. Her köyümüze, her mahallemize asfalt yollardan gidilmelidir, hedeflerimizden biri de budur. Bazı köylerimiz ile ilgili su sorunlarımız var, özellikle yaz aylarında. ‘Vekilim bizim köyümüzde su yok.’ Bu cümleyi artık duymak istemiyorum. İnşallah bunları çözeceğiz ve çözmek zorundayız. Su olmadan hayat olmaz arkadaşlar. Su varsa, hayat vardır. İşte ne eksiğimiz var köylerimizde, çözmemiz için ne işler bekliyor bizi, bunları da yerinde incelemek ve görmek için geldim.
Marifet, iltifata tabi derler. Biz de seçimlerde AK Parti’ye en fazla oy veren köylerimizden başladık gezilerimize ama önümüzdeki süreçte her köyümüze gideceğiz, sizlerle hasbihâl edeceğiz, neler yapmışız ve bizi daha ne gibi hizmetler bekliyor onları da tüm köylerimizi gezerek yerinde inceleyeceğiz. Çünkü milletin vekili demek, milletin hizmetinde olan adam demektir. Sizler 1 Kasım seçimlerinde beni ve Burhanettin hocayı ananızın ak sütü gibi helal oylar ile Ankara’ya gönderdiniz kendinizi temsilen, bizlerin de görevi sizlere hizmet etmek, önünüze düşmek ve şu ana kadar yapılan hizmetlerin üzerine yenilerini eklemektir, onun için yollardayız”

Şahin gittiği köylerde, köy muhtarlarına kahve fincanı takımı hediye ederken, köylüler ile de daha sonra o köylere gönderilmek üzere toplu fotoğraflar çektirdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeni Renault Duster fiziksel olarak dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 26.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Oyak'ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault'nun hem de Türkiye'nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” ifadesini kullandı.

Yeni Renault Duster’ın tanıtımı, “Türkiye’nin Duster’ı Yeni Renault Duster” mottosuyla ormanda düzenlenen ilginç lansman kurgusu ile dünyada ilk kez İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirildi.

Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek ve dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç edilecek yeni Renault Duster, büyük ilgi topladı.

MAİS Genel Müdürü Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Aralık 2023’te Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’in katılımıyla İstanbul’da duyurduğumuz Renault Uluslararası Oyun Planı 2027 ile Türkiye’nin bir ihracat merkezi haline geleceğini ve 2027 yılına kadar Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda 3’ü SUV olmak üzere 4 yeni Renault modeli üretileceğini vurgulamıştık. Bugün ise bu planın ilk ve en önemli adımlarından biri olan yeni Renault Duster’ı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş, yeni Renault Duster’ın, Duster deneyimini yeni bir boyuta ulaştıran ve bu yeni deneyimi Türkiye’den dünyaya taşıyan ayrıcalıklı bir model olduğunu belirterek, “OYAK’ın, Renault Group ile birlikte gerçekleştireceği 400 milyon avronun üzerinde yatırım, yeni Renault Duster ile birlikte hem Renault’nun hem de Türkiye’nin uluslararası konumunu daha da güçlendirecek.” açıklamasında bulundu.

Berk Çağdaş, yeni Duster'ın fiyatının ise henüz belli olmadığını, temmuz ayında gerçekleştirilecek ikinci tanıtım toplantısında fiyatın açıklanacağını sözlerine ekledi.

-“Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak”

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Jan Ptacek ise yeni Renault Duster'ın Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında üretilecek olmasından gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni Renault Duster, Türkiye'de 4 yeni Renault modelini üretmemizi sağlayacak olan Uluslararası Oyun Planı 2027'nin ilk adımıdır. Yeni Renault Duster, markayı güçlendirmemize, SUV pazarındaki ayak izimizi genişletmemize ve elektrifikasyon stratejimizi uygulamamıza yardımcı olacak. Bursa fabrikamızı sadece Avrupa için değil, dünyanın geri kalanı için de bir ihracat merkezine dönüştüreceğiz. Oyak-Renault, yüksek düzeyde endüstriyel mükemmelliğe ve Avrupa'daki en iyi kalite seviyelerinden birine ulaşmıştır. Yeni Renault Duster lansmanı, Türkiye'deki endüstriyel varlığımızın gelişiminde yeni bir kilometre taşı olacak.”

-Yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak

Renault Uluslararası Pazarlar Ürün Direktörü Juan-Camilo Velez Martinez ise “CMF-B platformu sayesinde yeni Renault Duster, çok enerjili güç aktarma organlarından ve yüksek teknolojili multimedya donanımlarından yararlanacak. Yeni Renault Duster, 145 beygirlik E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemi ile modern ve ekonomik bir kullanım sunarken, openR 10.1'' multimedya dokunmatik ekranının bağlanabilirliği sayesinde düzenli güncellemelere erişim sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Ön tasarımı ve Renault imzasını taşıyan ön ızgarasıyla güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, farklı gereksinimlere cevap veren iki veya dört çekişli motor seçenekleriyle yollara çıkacak. Bursa’da bulunan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek yeni Renault Duster, hem Türkiye pazarına sunulacak hem de dünyanın çeşitli noktalarına ihraç edilecek. Mayıs ayı sonunda ön siparişe açılacak olan yeni Renault Duster, 2024 yazında yollarda olacak.