Şahin’den Vergili’ye Cevap

Şahin’den Vergili’ye Cevap

Yayın: 28.09.2015 10:54
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili, “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır” dedi.

Şahin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin geçtiğimiz günlerde muhtarlara verdiği yemekte benim adaylığım karşısında ‘ Mehmet Ali Şahin Karabük’ten milletvekili adayı oldu amacı Davutoğlu’nun yerine geçmek ve Başbakan olmak” yönündeki açıklamalara cevap verdi.

Mehmet Ali Şahin, “Benim ne Genel Başkanlık nede Başbakanlık gibi hiçbir amacım hedefim yok. Kaldı ki, Ahmet Davutoğlu şuan da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak koltuğunu fazlasıyla dolduran bu göreve layık olan ve Türkiye’nin bu zor döneminde sorumluluğunu üstlenmiş bir hocamızdır. Benden birkaç gömlek üstündür, her bakımdan. Ben onun sadece yardımcısı olmaktan şeref ve onur duyarım. Karabük’ten bir hemşerimiz Başbakan çıkma ihtimali olsa bir Karabüklü olarak bundan üzüntü mü duymak lazım” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU BİZİM GENEL BAŞKANIMIZDIR

‘Şimdi benim kendisine kardeşim diye hitap ettiğimi ve onun da bana abi diye hitap ettiğini biliyoruz’ diyen Şahin, “ Şimdi şuradan dışarı çıksak karşılaşsak bana ‘ Selamun Aleyküm abi, nasılsın, bana bir emrin var mı ‘ söyleyeceği budur. Bu ifadeleri niçin kullandı hangi amaçla kullandı kendi takdiridir. Diyelim ki, MHP, olma ihtimali yok ama iktidar alternatif parti haline geldi. Sayın Vergili Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet beyin yerine Genel Başkan ve Başbakan olma ihtimali lirdi. Biz sevinç duyarız. Karabüklü bir hemşerimizin Başbakan olmasından sevinç duyarız. Kısmayın, eleştirmeyin. Keşke, Karabük’ten Başbakan çıksa. Niye bunu öyle söylüyorsunuz. Bunu böyle söylerken amacınız nedir, Mehmet Ali Şahin’i yıpratmaya çalışmaksa halkımız beni de seni de tanıyor. Bu tür siyaset Karabük’te takip edeceğimiz, yapacağımız bir siyasi anlayış değil. Bana bir ithamda bulunuyor, Mehmet Ali Şahin’in amacı milletvekili olup Başbakan olarak Ahmet Davutoğlu’nun yerine geçmek. Zinhar böyle bir niyetim olamaz. Ahmet Davutoğlu bizim Genel Başkanımızdır, inşallah Başbakanlığı 1 Kasım’dan sonra da devam edecektir. Onun emrinde, hizmetinde olmak bizim için en büyük onurdur. Ama Karabük’te falan kişi başbakan çıkacak diye üzülmeyin sevinin. Her partiden insan bundan sevinç duyar. O nedenle herkes düşünürken, düşüncelerini açıklarken bu sözünün nereye varacağını biraz değerlendirerek konuşursa çok daha iyi olur diye düşünüyorum” ifadesinde bulundu.

1 KASIM’DA İKİ SEÇENEK VAR

Önlerinde 35 günlük bir süre var bu süreyi çok iyi değerlendirerek halk bütünleşen bir çalışma ortaya koyacaklarını da ifade eden Şahin, “7 Haziran’da koalisyon zorunluluğu doğuran bir tablo ortaya çıktı. Bu milletimizin tercihidir. Şimdi önümüzde 1 Kasım seçimlerinde de iki ihtimal var. Ya yeniden koalisyon yâda tek başına bir siyasi partinin iktidarı çıkacak. Biz siyasi ve ekonomik istikrar için bir siyasi partinin tek başına iktidar olmasını doğru olduğunu düşünüyoruz. Milletimiz tek başına iktidar çıkaracak anlayışla sandığa gitmelidir. Bakın partilere hangisinin tek başına iktidara gelmesi var bunu değerlendirsin. Bizim 18 eksiğimiz var. CHP’nin 150 tane, MHP’nin ise 200’e yakın mevcudun üzerine vekil kazanması lazım. Var mı böyle ihtimalleri. En yakın biziz” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.