Soğan Tarlası Mevkiine Heyelan İddiası

Soğan Tarlası Mevkiine Heyelan İddiası

Yayın: 01.02.2016 10:47
Paylaş:
A+ A-

TOKİ tarafından emekli ve dullara yapılacak 426 konut için geri sayım başlarken, 12 Şubat’ta yapılacak kura çekiminin Karabük’te yapılması isteniyor.

TOKİ işbirliği ile yapılacak olan emekli ve dullara yönelik ucuz konut projesi kapsamında 9 Aralık tarihinde başlayan ön kayıtların 31 Aralık tarihinde sona ermesiyle birlikte emekliler 12 Şubat’ta TOKİ nezdinde gerçekleşecek kura çekimi için beklemeye geçti.

31 Aralık 2015 tarihi itibarı ile SGK kaynaklarınca alınan bilgilere göre Halk Bankası’na 500 TL karşılığında ön kayıt yaptıran emekli ve dul sayısının yaklaşık olarak 8 bin civarında olduğu bilgileri verilirken,bu sayının hangi şekilde artacağı ve son günlerde yapılan değişik beyanlar konusunda tereddütlerin oluştuğu ve yeni bir açıklama yapılması beklendiği bildiriliyor.
Son birkaç aydır Karabük’ün en önemli gündem maddelerinin başında gelen ve birçok söylentilere sebep olan emeklilere konut projesi kapsamında Emekliler derneği başkanı Celal Bulut geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak; “Bilindiği gibi son olarak TOKİ Karabük Emeklileri için ilk etapta Karabük merkezde 426 konut yapılacağını açıkladı.Bu açıklamanın ardından bize gelen konut sayısının yetersizliği şikayetleri üzerine TOKİ başkanımızla Ankara’da yeni bir görüşme yaptık.Kendisi bize bu işin ucunun açık olduğunu söyledi ve etap etap konutların yapımına devam edileceğini bildirdi.İnsanlar 5-6 bin konut yapılacağını sanıyorlar.Oysa ki öncelikli olarak evi olmayan emeklilerimize konut yapılacağını o zamanda söyledik, şimdi de söylüyoruz.Yer bulundukça etap etap konutlar yapılacak.TOKİ başkanımızla en son görüşmemizde Kirkille bölgesine yapılacak 426 konut ile birlikte, Soğan tarlası mevkiinin de konut yapımına hazır olduğunu söyledik.Şimdi Soğan tarlası mevkii ile ilk etapta yapılacak konut sayımız yaklaşık bin civarına yükseldi.Tabi ki sayı bununla kalmayacak ve ikinci,üçüncü etaplarda da Aydınlıkevler ve Kapullu mahallelerine yeni konutlar yapılacak.Ancak bunun için bir tarih vermemiz şimdiden mümkün değil” ifadelerine yer vermişti.

EMEKLİ VE DUL’LAR DOYURUCU BİR AÇIKLAMA BEKLİYOR

Son günlerde yapılan çeşitli açıklamalarla birlikte emekli ve dul vatandaşların yeni bir açıklama yapılmasını istedikleri ve bu projenin seçim öncesi siyasi amaçla mı vaat edildiği yoksa gerçekten emekli ve dullar düşünülerek mi yapılacağı düşüncesi ile birlikte, sayının ne olacağı konusunda tereddütlerinin oluştuğu gelen haberler arasında yer alıyor.

KURALAR KARABÜK’TE ÇEKİLSİN

TOKİ tarafından emekli ve dullar için yapılacak kura çekiminin Ankara TOKİ başkanlığı nezdinde yapılacak olmasına tepki gösteren emekliler,kuranın Karabük’te noter huzurunda çekilmesi gerektiğini bildiriyorlar.

SOĞAN TARLASI MEVKİİNE HEYELAN İDDİASI

Diğer yandan emekli ve dullara yönelik yapılacak konutlar için yoğun bir arsa arayışının sürdüğüne dikkat çeken ilgili kişiler,ilk olarak gündeme getirilen Soğuksu soğantarlası mevkiinin heyelan bölgesi olduğu iddiaları da gündeme gelirken,yer konusunda net bir açıklama yapılması isteniyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim kurulu başkanı oldu

Yayın: 24.04.2024 13:20
Paylaş:
A+ A-

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Safranbolu Belediye Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili, Kalkınma Bakan Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten  Mehmet Ceylan, Dışişleri Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak Kardemir Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini teslim aldı.