TOKİ Yazıköy SAKEM Şubesi İçin Protokol İmzalandı

TOKİ Yazıköy SAKEM Şubesi İçin Protokol İmzalandı

Yayın: 18.02.2016 10:18
Paylaş:
A+ A-

Yazıköy TOKİ’de SAKEM hizmetlerinin daha yoğun sürdürülebilmesi için Safranbolu TOKİ temsilciliği ile protokol imzalandı.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Yazıköy’de açılan kurslara yoğun ilgi olmasından dolayı daha büyük bir alana ihtiyaç duymasından dolayı hizmet alanını TOKİ ile imzalanan protokol ile genişletiyor. Bu kapsamda Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve TOKİ Safranbolu Temsilcisi Rıfat Aydoğan arasında bir protokol imzalandı.

İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Halkımızın konut ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışan Toplu Konut idaresi başkanlığı ile malumunuz Safranbolu’da projelerimiz devam ediyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kirkille mahallesinde yeni bir toplu konut projesi için kuraların çekildiğini hatırlatan Başkan Aksoy; “426 hemşerimiz inşallah yuvalarına kavuşacaklar. Bu konuda TOKİ Başkanımız çalışmalarını sürdürmekte. Bu sebeple kendilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Yine geçmiş dönemdeki uygulamalarda da Yazıköy TOKİ projesinde de 506 hak sahibi konutlarına yerleştiler. Şimdi o konutlarda yaşayan hemşerilerimiz için sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere Safranbolu Belediyesi olarak Safranbolu Belediyesi çalışmaları başlatmış durumda. Bu kapsamda hemen bir SAKEM şubesi ile çalışmayı başlattık. 4 kurs ile şubemiz çalışmalara başladı ve devam ediyor. Bu kurslarımızın daha sağlıklı çalışabilmeleri için TOKİ Safranbolu temsilciliği ile Belediyemiz arasında bir protokol imzalıyoruz. Bu imza ile bize kurslarımızı açabilecek uygun yer tahsisini TOKİ yapacak. Bizde kurslarımız burada devam ettireceğiz. Kısaca şunu ifade etmek isterim. Sadece maddi değil maddi olmayan ihtiyaçların da karşılanması hususunda yoğun bir gayretimiz var. Daha pek çok kişinin yerini, adresini bilmediği kişilere SAKEM ve Hayır Çarşımız anında ulaşarak oralardaki hemşerilerimizin ihtiyaçlarını giderme noktasında çalışmalar yürütmekte. İnşallah Yazıköy TOKİ bölgesinde belediyemizin çok daha büyük hizmetlerini görme şansını yakalayacaksınız. Çünkü o bölgeye doğru imar planlarımız yaygınlaşıyor. Yine Kastamonu-Safranbolu arasında çift şeritli bölünmüş yol inşaatımız da devam ediyor. Özel İdare ile yürütmüş olduğumuz bu proje kapsamında da hem TOKİ’ye, hem askerlik şubesine hem de Yazıköy’e duble yoldan gidip gelme imkanı olacak. Bununla birlikte TOKİ’nin Safranbolu’muzda daha fazla konut yapabilmesi için de arazi bulma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde bunları halkımız ile paylaşacağız. Ben bu kapsamada bu projede emeği geçen TOKİ Safranbolu Temsilcisi Rıfat Aydoğan kardeşimize de teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum “ dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.